Ako sa dnes máš? 5
Strana 71 z 84 • 1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 5
Shadow aj ja som rad, ze sme sa stretli. Ist do liecebne nie je prehra. V tomto pripade je aj dolezite s akym nazorom tam ides. Si pozitivne naladeny, ze sa das dokopy o to lepsi3 ti to moze pomoct. Vedz, ze aj ked tam budes mozes sa na nas obratit a hadam rezim v zaluzi ti dovoli ucastnit sa zella. Drzim ti palce. Ahojte vsetci!
j.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V prvom rade sa pridávam k Tutovi a Shadowovi a želám Vám všetkým požehnanú a milostiplnú Veľkú noc!
V druhom rade teda, ako sa mám:
Tieto dni sú také všelijaké, je v nich aj veľa radosti, aj veľa dobrých vecí, ale aj smutné okamihy. Smutným je napr. úmrtie môjho strýka na rakovinu, takže v utorok idem na pohreb. Tatino z celej svojej rodiny zostal už sám, má ako rodinu už len nás, teda manželku a svoje deti. Veselšími okamihmi sú povzbudenia, ktoré mi poskytuje 12 krokov anonymných alkoholikov, ktoré využívam vo vzťahu k vlastným problémom a návykom. Dodáva mi to mnoho nádeje a zlepšilo to aj moju religiozitu a duchovný život. To sa práve teraz vo vzťahu k Veľkej noci veľmi hodí. Čo sa týka voľného času, tak zamestnávam sa hlavne upratovaním, učím sa variť a prať, nakoľko moja mama je chorá, nachladnutá, horúčky. Naučil som sa uvariť kapustovú polievku s bravč. plecom a so zemiakmi... plus dnes po viacerých rokoch sám periem. Naplňuje ma to veľkým úžasom a sebauspokojením, že sa viem postarať. Založil som si zošit, kde si všetko píšem, čo sa naučím praktického z vedenia domácnosti. Je to pre mňa veľká opora. Ešte som sa zamestnával sčasti chatom, a potom poobedným spánkom, ktorý žiaľ v kombinácii s kofolou spôsobil moju už niekoľkodňovú nočnú nespavosť. Zaspávam okolo 2:00 a prehadzujem sa. Túto noc som bol hore pomaly každú hodinu a mal som veľmi rušnú myseľ. Dneska skúšam preto bez kofoly a bez poobedného spánku. Snáď sa mi to podarí, no je to ťažké, lebo bez tej kofoly neviem dobre zvládať hlady... Všetko nejak so všetkým súvisí a je to zamotané, náročné.
Čo sa týka školy, tak mal som niekoľko dní odpočinok. Dnes sa už začínam učiť na záverečné skúšky z kurzu. A v ďalšie dni do toho pozvoľna zaradím aj školu, totiž mám vypracovať projekt svojej diplomovky.
Nálady mám vlastne dobré, spokojné a pokojné. Neurózy sú na tom lepšie. Iné príznaky, trebárs psychotické, neregistrujem, azda iba z oblasti kognitívnych (kognitívny útlm, ťažké rozmýšľanie, zlá pamäť a zlé sústredenie). Tiež sa medzi mojimi problémami vyníma samozrejme nechválna sociálna fóbia. Nie je to s ňou teraz zrovna také zlé, ale to len prechodne, nakoľko som doma a nechodím do školy. Ale už mi treba vydržať len mesiac školy, azda mesiac a pol. A potom skúšky a hurá, polovica štúdia za mnou. Takže musím sa nejak nakopnúť a dotiahnúť to aj napriek sociálnym úzkostiam
Chudnutie je teraz bez výsledkov, stále nejakých 79 až 80 kg, pričom pás zostáva. Nový prvok je obnovenie pádlovania na rotopede. Postupne si dávam asi 20 minút denne... s víziou napredovať.
Ďakujem Vám priatelia za vypočutie. Vidím, že píšete o sebe trošku pomenej - prosím dobehnite to a napíšte, ako sa máte a čo máte nové a čo staré. Aké máte nálady, čo Vás momentálne zamestnáva a kam uberáte svoju pozornosť a svoje dni. Teším sa na každú odpoveď.
So srdečným pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej, tie veci okolo domacnosti su super. tiez si hovorim, ze je dolezite sa ich ucit, ale akosi to stale odkladam.
ja sa nemam uz niekolko dni najlepsie. mam akusi derealizaciu, pocit, ze okolity svet je nejaky zvlastny a vzdialeny. je to neprijemne a dufam, ze to coskoro prejde. kvoli tomu sa mi ani vela veci neda momentalne robit. bojim sa aj ist von na prechadzku. som doma, trochu citam veci na nete, pozeram simpsnovych a polihujem. ani nemam vlastne velmi o com pisat a s cim sa zverit.
ostava mi zazelat Vam pekne sviatky.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak ja sa mám teda dobre...až veľmi dobre....jedine čo ma trochu boli je zub....ako každoročne, alebo každosviatkovo...a vždy ten istý...ale nemôžem ho ani vytiahnuť ani nič lebo na ňom mam umelý....ako dá sa to vydržať zatial....inak po minule dni som len upratovala a upratovala a upratovala....prišla domov segra a aj sme veľa veci povyhadzovali - čo nerobíme až tak často...možno ako by bolo potrebne...v tom si beriem príklad od Mateja ....zatial nemám v tom takú prax ako ty Matej teda tak často to nerobím, ale už keď začnem tak to ide.. dnes len tak oddychujem akurát som bločky nabila do sútaže...no a tak si lebedim čítam knihu lebo v telke nič nejde...a aj keď ide tak koniec prespím takže no nič....ako v celku je fajn, že sú tu tieto sviatky aspoň pracujúci majú odych ....
Prajem krásne sviatky
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Helena25
Aj ja som vydatá, mám rodinku, relatívne malého syna a trpím presne tou istou diagnozou ako ty. A bojujem, niekedy je to horšie, niekedy lepšie. Ale nevzdávam sa. Vždy je pre čo a pre koho žiť. Niekedy sa aj ja bojím, že o rodinu prídem, ale nedá sa žiť s tým, že sa budem stále obávať. Môj manžel presne vie, kedy mám aký deň, akú momentálne náladu, kedy sú dni, že nevládzem vstať ani z postele a kedy som v mánii a sťahujem kuchyňu každý deň a jednoducho si už na to zvykol, aj keď viem, že ho to rozčuluje. Nepíšeš, aké malé máš deti a či si sa už vydávala s touto diagnozou. Predpokladám, že áno. Je nás veľa takých, čo musíme zvládať každodenné starosti matiek a manželiek, tak sa neboj, zvládneš to aj ty. A budem veľmi rada, ak sem budeš prispievať a budeš môcť vyliať svoju dušičku. Veľmi to pomáha. Je to presne tak, ako to má Matej napísané
"Keď sa zveruješ, radosť násobíš a bolesť delíš."
Takže sa teším na tvoje príspevky, som o trochu staršia ako ty, a diagnozu som "schytala " približne v tvojom veku.
Ahojte
Tak čo nové? Dokopy ani nič, dva dni len spím a dokopy nevládzem vstať, ale tak zajtra začína zase práca, takže sa nič nedá robiť, musíme sa prebrať a zase zabojovať, aby ten život za niečo stál a aj ja som niečím prispela, keď už iným nie, tak tým, že sa rozhodnem, že chcem niečo spraviť No asi to nemá ani hlavu ani pätu
Shadow som rada, že ti je lepšie. Tie lieky zaberú, chce to len čas...ale to ti nemusím hovoriť, dobre to vieš aj sám ...
Hlásia už krajšie počasie, tak hor sa do záhradok, alebo na prechádzky a bude nám všetkým lepšie...
Krásne slnečné dni prajem všetkým
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnešný deň sa zatiaľ vyvíja dobre. Síce ma začína bolieť hlava a je mi horko... tak mám obavy, či som sa nenakazil od mamy...
Dnes som vstal veľmi neskoro, až o desiatej. Potreboval som sa poriadne prespať. Aj tak ma zobudil zlý sen. Dneska sme si Veľkonočný pondelok spestrili tak, že keď mama leží a lieči sa, tak reku že ja s otcom sa postaráme o obed. On naporcíroval a pripravil komplet celého zajaca, dal piecť. Potom spravil králičí vývar a nakrájal doň zeleninu. Ja som zametal kuchyňu, čistil zemiaky, uvaril ich, spravil slíže do polievky, niekoľkokrát som umýval riady, čo sa furt celý čas kopili. Mame som varil špeciálne čaje, plus varil som aj domáci čaj pre všetkých do čajníka. Dozeral som na pečenie, prevracal som zajaca. Takže bola to taká dobrá spolupráca s otcom... začali sme makať o 10:00 a až o 14:00 sme si sadli, že ideme jesť. Čiže dosť dlho tá kompletka trvala. Teraz som doumýval riady, plech a popratal jedlo. Máme navarené vari až do stredy. O chvíľu ešte pôjdem zvesiť prádlo, popratať a asi dám aj ďalšie prať. Návštevu sme mali len stredného brata. Už nemáme v rodine také zvyky, že by sa chodilo šibať. V posledné roky chodí na pravidelnú návštevu v Pondelok len brat, alebo obaja bratia.
Teraz plánujem okrem prádla sa ísť učiť na kurz. Nechce sa mi. Ľahšie sa mi robia veci okolo domácnosti. To ma aj viac baví, priznám sa. Mňa by možno bavilo robiť sociálneho pracovníka, ktorý sa o niekoho stará. Teraz sa s tatom staráme o chorú mamu a napĺňa ma to úžasným zmyslom, keď ju híčkam, aby mala všetko, čo potrebuje a aby aj domácnosť fungovala, ako má. Žiaľ, nič nenarobím a musím sa potom aj učiť ísť. Zajtra pohreb poobede a kar.
Nálady mám teraz relatívne dobré, ale včera som mal smutné večer. Nebolo mi dobre. V podstate, "keď som sám so sebou v mysli", tak mi zakaždým nie je dobre. Lepšie je furt niečo robiť.
Prajem Vám pekný zvyšok Veľkonočného pondelka. Všetko dobré!
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Už štvrtý deň som bez kofeínu. Dostavili sa tradičné príznaky zo syndrómu z vysadenia (spavosť, pažravosť, bolesť hlavy a očí, depresívne rozlady). Na bolesť hlavy si dávam Panadol, alebo Ibalgin. Pomáha čiastočne. Na pažravosť si dávam minerálku s bublinkami, aby som mal náhradu za kofolu, ktorá mi korigovala vďaka bublinkám hlady. Zatiaľ to pomáha, ale nie je to dokonalé, posledné dni boli hlavne o prejedaní sa. Spavosť ešte neviem dobre riešiť, dlho spím aj ráno a dlho spím aj poobede. Depresívne rozlady som trpel posledné dni silné, ale už sa mi s nimi ľahšie bojuje teraz, lebo som pochopil, že nie som nešťastný, ale ide o umelo vytvorené nálady nedostatkom kofeínu.
Ešte 10 dní detoxu a budem opäť čistý a nebudem kofeín vôbec potrebovať k fungovaniu.
Pohreb a kar dopadli obstojne...
Inak sa mám asi aj dobre. Ale ťažko sa mi sústredí na učenie na skúšku z kurzu. Je to pre mňa fakt oriešok. Bojím sa toho.
Želám Vám peknú stredu, nech sa Vám darí, priatelia.
S pozdravom
Matej
PS: Ester, pekný nový avatar!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
ja sa nemam uz nejaky cas dobre, ako som pisal aj v predoslych prispevkoch. svoje problemy pricitam tomu, ze mam este stale v tele nejake zvysky depotu-zypadhery. ako som cital, tento depot sa z tela odstrani az za 6-8 mesiacov od poslednej injekcie. toto, da sa povedat cakanie, je strasne neprijemne. striedaju sa mi vselijake stavy. derealizacia, slabost, nedostatok energie, vztahovacnost. povedal som si, ze depot uz nechcem ani vidiet, ziadny. nevravim, ze mi nepriniesol nic dobre, ale toho zleho je tak vela a trva to tak dlho, ze to je neunosne.
na kontrole sa chcem opytat, kedy som vlastne dostal poslednu injekciu, pretoze presny datum ani mesiac si nepamatam. aby som orientacne vedel, ako dlho tieto stavy mozu este trvat. najhorsie je, ze mi akoby nikto neveril, ze je mozne, aby bol ten depot tak dlho v tele.
v noci na dnes som spal a bol v posteli dokopy vyse 12 hodin. je to zle znamenie, ked sa mi nechce rano vstavat. okrem toho som spal aj teraz poobede asi hodinu. dokopy som nic nerobil. som na internete, plus vencenie psika a nejake domace prace.
dakujem, ze som sa mohol trochu vyzalovat. tu je vacsia pravdepodobnost, ze ma niekto pochopi, ako v beznom zivote.
mavam aj samovrazedne myslienky obcas, pretoze uz to niekedy moc nezvladam. nemyslim si, ze by som ich zatial realizoval. je to skor akesi vyustenie problemov, z ktorymi si neviem rady. uz je toho na mna vela.
dakujem za vypocutie.
prajem Vam, aby ste sa mali lepsie a krajsie ako teraz ja.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vobec sa nemam dobre,alebo presnejsie,nemam sa tak dobre ,ako by som chcel a potreboval...
Uz mam aj odporucanie na hospitalizaciu,o pol desiatej idem volat do Zaluzia...drzte palce,aby sa to podarilo,lebo ja uz fakt neviem ako dalej...
Dik za vypocutie!
S pozdravom Vas Shadow
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dakujem,Tuto
Dopocutia vecer,na zelle!
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 71 z 84 • 1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84