Ako sa dnes máš? 5
Strana 84 z 84 • 1 ... 43 ... 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš? 5
Tuto, obdivujem, ze hoci svoj den nazyvas vsednym, si dost aktivny. mna by napriklad taky den, aky si mal, celkom potesil. ale to mozno preto, ze ja sam som teraz dost pasivny a vela pospavam.
Matej, Tvoja aktivita je obdivuhodna. je super, ze mas z upratovania konicek. to ja sa do takych veci musim strasne nutit a nakoniec ich aj tak odflaknem.
ako sa teda mam? chvilu lepsie, chvilu horsie. stale este mavam silne vykyvy, najma rano a doobeda, kedy pocitujem tlak v hlave, podrazdenost, napatie a zaroven utlm. mal som to aj dnes. preto som sa to snazil "vylezat". uz to trochu ustupilo. snad uz tieto vykyvy nebudu trvat dlho, lebo je to vycerpavajuce a frustrujuce. mavam ale aj svetlejsie chvilky, vtedy som schopny sa aj niecomu potesit a zasmiat.
celkovo teraz niekolko dni je to ale v znameni pasivity, ani som necital, serial nepozeral..., aspon toho hava vencim. dost casu prelezim alebo presedim za pc.
pekny a aktivny den.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Asi dobre robíš, že sa to snažíš vyležať. Ja by som to robil rovnako, resp. som to aj tak riešil. Keď bolo najhoršie, tak som si dával na spanie antihistaminikum a vyspal som trebárs i cez deň na pár hodín ten guláš v hlave. Vidím nádej v Tvojej situácii vo veci tých svetlých chvíľok, kedy sa Ti darí aj zasmiať. To je veľmi fajn, lebo v takej chvíli môžeš mať skúsenosť s nahliadaním na Tvoju situáciu aj optimistickou optikou. Možno to občas dodá aj povzbudenie vystáť frustráciu a útlm, ktoré sa pravidelne hlásia u Teba o slovo. Čo sa týka aktivity za počítačom, vnímam to ako pasívny relax, ktorý aj trošku namáha hlavu a sústredenie, takže toto vnímam práveže skôr ako pozitívum. Niečo ako hovoril svojho času Steve Jobs: "Televízia sa zapína na to, aby ľudia vypli. Počítač sa zapína na to, aby sa aj ľudia zapli." Tak aj Ty podobne.
Ten havo - to je geniálny koníček, nakoľko Ťa to drží pri normálnej úrovni hygieny a pri určitej kvalitnej aktivite, aby si mohol chodiť na ulicu. Je to výborný spôsob ako precvičovať zodpovednosť. To napríklad ja nemám - ja starostlivosť o zvieratko obdivujem.
Čo sa týka môjho upratovania = celkom ma to baví, to je pravda. Dáva mi to pocit slobody a kontroly nad okolitým prostredím, v ktorom sa býva. Ale som trošku sklamaný, že ma až tak už nebaví čistiť a umývať. Napr. mám vyčistiť vnútro mikrovlnky, trúby a záchodovú misu. To sú také úkoly, ktoré mám uložené ako najbližšie predsavzatia. No ale nechce sa mi. Oveľa radšej dávam veci na poriadok, robím s vecami systém, vyhadzujem nepotrebnosti a organizujem uloženie vecí. Takže nie som v tom upratovaní až tak všestranný.
Prajem Ti, Lístie, všetko dobré. Drž sa, kamoš!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ledva vás stíham sledovať, tak málo volneho času mám.
Matej, obdivujem skutočnosť, že rád upratuješ. Až teraz som postrehla, že prestupuješ na externé štúdium a rysuje sa ti nová práca. Gratulujem a chválim. Skutočne, prax je dôležitá.
Tuto, držím palce, aby sa hlasy ani naďalej neozývali.
x, tiež schvaľujem to zvolnenie. Robievam to podobne. Keď príde depresívna fáza alebo únava, spomalím a oddychujem. Nebojujem s tým, trochu sa tomu poddám. Asi to občas náš organizmus potrebuje - spomaliť.
Ako sa mám? Teraz každý deň niekam musím zbehnúť (k obuvníkovi, na postu, kadernícke, lekárke, na mestský urad, na nákup,...). Všetko to mám od ruky, v meste. Pritom treba aj navariť, oprať a aspoň udržiavať aký- taký poriadok v domácnosti. Okrem toho sme začali robiť na tom projekte (ihrisko pre deti v dedine a mensiu posilku pre tých starších). Blíži sa MDD a my chceme aspon čo-to sprevádzkovať do osláv dňa detí, ktoré budeme robiť už túto sobotu. Doteraz stále pršalo, tak až dnes sme sa dostali k tomu, aby sme na dvore areálu aspon naplánovali, čo, kde umiestnime (pieskovisko, šmykľavku, trampolínu, preliezačky). Dnes tu fúkal hrozný vetrisko, tak dúfame, že zajtra už nebude a stihneme ponatierať farbami staré existujuce preliezačky.
Dnes som sa od obeda zastavila až večer o ôsmej a to dobre vyčerpaná. Ešte ma doma čakal hladný syn a kopa riadu, ale po krátkom oddychu som aj to zvládla.
Zajtra idem psychiatričke. Chcela by som znížiť AD alebo antipsychotiká, lebo myslím, že moje postoje k udalostiam v mojom živote sa dosť zmenili. Oveľa menej stresujem a menej zaťažujem svoju myseľ problémami. Už toľko veci v mysli neriešim. Myslím, že je to krok vpred a mohlo by to mať vplyv i na zníženú pravdepodobnosť relapsu. Uvidíme, čo ona na to.
V piatok mám stretávku zo strednej školy a v sobotu zas to MDD, takže nudiť sa ozaj nebudem.
Okrem občasnej únavy, ktorá je pochopiteľná, nepociťujem žiadne potiaže. Manžel dokonca skonštatoval, že sa mu vidím akási komunikatívnejšia a otvorenejšia, menej uzavretá do seba.
Tak na dnes toľko. Majte sa aj vy dobre, nech potiaže ustupujú a únava vás opúšťa!
regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
zhodou okolností som mal deň rýchleho upratovania, ale aj tak by mi Matejova pomoc bodla.
Bol som u MUDr., dostal som do zadku Akineton aj Haloperidol, depot. Sestrička bola fajn, podobne ako MUDr. Celkom som sa rýchlo vybavil a ponáhľal som sa do lekárne. Popoludni som najmä oddychoval s knihou a navečer prišiel kamarát na kávu. Pozrel som si TVnoviny a neskôr sčasti futbal na STV2. Na ČT2 bežal dokument "Klany", tak som im dal prednosť.
Chorobnosť dnes Ok, približujem sa normálu. Trochu ma však trápi únava, z čoho vyplýva lenivosť a pohodlnosť. Netvrdím, že je toho príliš, ale na môj vkus, je toho až moc. Tabakizmus nezmenený, "hlasy" Ok, spánkový režim nič moc. Cítim pokles kondície, lebo sa pomenej hýbem. Na druhej strane, myslím, že v zásade som fajn a už sa mi možno bude ľahšie premáhať k zmene.
Zajtra sa teším na Zello.
S priateľským pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 84 z 84 • 1 ... 43 ... 82, 83, 84