Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

paranoidná schizofrénia

Strana 3 z 3 Previous  1, 2, 3

Goto down

• Zaslať odpoveď

paranoidná schizofrénia - Stránka 3 Empty Re: paranoidná schizofrénia

Odoslať  kimi2028 Pi 8 november 2024 - 7:44

Tak vitaj medzi nami milý relouth. Zase dobre je to, že tie psychické diagnózy sú také silné ako ty im dovolíš. U mňa neexistuje to, že by som sa nad nimi pitval a zamýšľal sa. Môžem žiť relatívne pohodový život s istými obmedzeniami. Naši dávajú mi veľmi veľa slobody a som im za to veľmi vďačný, že môžem robiť všetko, čo je v rámci normy. Hoci ja robím vďaka negatívnym príznakom len málo vecí. Sú dní, kedy neurobím ani nič. Snažím sa motivovať s kamarátmi a niekedy urobím aj ja toho dosť, keď si vymeníme pár SMS, či mailov. Viem, že sa budú pýtať a ja chcem tiež niečo robiť, aby som sa nehanbil za seba... U mňa sú sluchové halucinácie a bludy. Dnes som na minimálnych dávkach liekov....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej and relouth like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

paranoidná schizofrénia - Stránka 3 Empty Re: paranoidná schizofrénia

Odoslať  alica26 Pi 8 november 2024 - 8:44

Ahojte,prišlo mi upozornenie na mail,tak som sa rozhodla napísať vám ako sa to ďalej vyvinulo,možno to niekoho zaujíma 🤷‍�.
Krstná nakoniec vtedy musela z donútenia znova nastúpiť na liečenie kde bola cca 2 mesiace.,zmenili jej lieky a pochopila,že pokiaľ ich brat nebude stav sa jej zhorší,,bude musieť bývať v ústave nakoľko sama bývať nemôže a so svojou sestrou bývať nechcela.
Nakoniec sa vrátila k sestre kde žila dá sa povedať uplne super až kým jej sestra pred tromi rokmi nezomrela.Bolo
To veľmi ťažké obdobie pre nás všetkých a krstná sa musela nakoniec nasťahovať do vlastného bytu kde býva doteraz sama,sme v dennom kontakte a chvalabohu celých 12 rokov už nebol žiadny problém.Polrocne ju nosím na kontorlu k psychiatričke a inak nič 🙏.
Krstná už má 73 rokov, bola u nej potrebná vymena kolena,taktiež aj ramenného kĺbu a všetky zákroky a aj liečenia zvládla na jednotku,ide mi vzorom tým ako sa o seba stará ,som na ňu veľmi hrdá a budem rada ak v jej veku bude tak vladat ako ona 😊.
Prajem vám všetkým veľa veľa zdravia a dobrých ľudí navôkol 🙂.
alica26
alica26
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 3
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 13.09.2012

Matej, kimi2028, Felix2000, relouth and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down