Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Moje halucinácie

Strana 4 z 4 Previous  1, 2, 3, 4

Goto down

• Zaslať odpoveď

Moje halucinácie - Stránka 4 Empty Moje halucinácie

Odoslať  Peto2024 Pi 6 september 2024 - 20:27

Ahojte som tu nový a chcel by som sa podeliť o môj zážitok ktorý sa stal asi pred dvoma rokmi tesne pred silvestrom. Zrazu sa mi akoby zbláznila myseľ a túžil som akože darovať srdce I love you samotnej smrti. Možno že som omylom urobil nejaký rituál tancoval som do vyčerpania vyzliekol sa a začali sa mi samé od seba prehrávať pesničky v počítači som rocker metalista tak hrali také rockové lenže zrazu potom sa mi v monitore zobrazilo farebné srdce I love you na čiernom pozadí čo vyzeralo ako oko mimozemšťana. Po Tom to prestalo a na pozadí sa mi zjavila nejaká žena asi v čiernom a písala mi šifrované správy po anglicky jediné čo si pamätám je že spomínala Pegasus buď toho kôň 🐎 z gréckej mytológie alebo to súhvezdíe potom ešte spomínala nejaké divné náboženstvo. Potom ma zrazu napadlo čítať modlitebnu knižku a tam sa mi zjavilo že Ježiš je odsúdený na smrť na tento moment som vybehol von nahý na ulicu a už boli hneď pri mne policajti všimli si že hovorím z cesty úplne bludy tak mi zavolali záchranku a skončil som na psychiatrii s diagnózou paranoidna schizofrénia. Snažil som sa tu nájsť podobnú skúsenosť ale že halucinácie cez počítač som tu nenašiel. Budem rád za vaše reakcie postrehy, príspevky. Teraz som stabilizovaný a beriem lieky
Peto2024
Peto2024
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 31
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 06.09.2024
Vek : 31
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Moje halucinácie - Stránka 4 Empty Re: Moje halucinácie

Odoslať  Peto2024 Št 24 október 2024 - 23:11

Tak teraz pred spaním sa mi stala kuriózna vec. Počul som od kamoša že sa to stať môže. Ide o liek stilnox.. teraz pár x keď som ho bral len podľa potreby tak ok, aj som ho pomaly vysádzal, keď sa lepšíl spánok. No lenže co6sa stálo dnes... urobil som že 2x kventiax som zapil mirindou (sladeny nápoj kto by nevedel) . počkal polhodinu a dal som si stilnox. Čo nastalo potom je horror ktorý má nevydesil... ležím na posteli a vidím ako mi steká stena....aj som to chytil rukou a jazdil s tým akože menej riedkym po stene...to bola zábava. Ale druhá časť je horror... zrazu vidím že paplony sa hýbu a hovoria medzi sebou potichu..jak enti z pána prsteňov. Brat bol doma. Tak som sa ho pýtal či to vidí tiež. Odpoveď bola našťastie negatívna. Videl som to len ja. Inak trvalo to krátko. Vysvetlenie pre vás mám, robí to stilnox keď sa kombinuje s inými liekmi. Zvažujem či si dávať stilnox na ďalej. Toť vse
Peto2024
Peto2024
Domáci člen
Domáci člen

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  relouth Pi 25 október 2024 - 10:37

Stilnox, ak sa na nom nejde hned spat, sposobuje pseudohaluciacie aj cloveku, co netrpi psychozami.
Riesenie je lahke, treba hned lahnut do postele a spat.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Lucas So 26 október 2024 - 16:27

@Peto2024
Pfu, tak to si mal teda riadne nepríjemnú skúsenosť. 😖
Ono na tie Z-hypnotiká (zolpidem, zopiclon) sa pozerá rôzne. Niektorí psychiatri ich píšu vo veľkom, iní o nich ani počuť nechcú - keďže pred mnohými rokmi boli deklarované výrobcami i štúdiami ako nenávykové hypnotiká, čo sa však rýchlo v praxi ukázalo ako opak (sú známe kazuistiky, keď pacienti užívali v noci aj 10 tabliet, niektorí dokonca aj cez deň; následne ťažké odvykacie stavy; nežiaduce účinky ako halucinácie, činnosti vykonávané po ich užití s úplnou amnéziou, ako je jedenie, dokonca prípady šoférovania a pod.!).
Určite je na mieste sa poradiť so psychiatrom.
Je viac možností - zväčša sa napríklad navýši dávka kvetiapínu, ktorý má výrazný tlmivý účinok (dve muchy jednou ranou) alebo pridať iné antipsychotikum (často sa dáva Chlorprothixen). Možnosť je miesto Z-hypnotika použiť v prípade potreby benzodiazepínové hypnotikum Gerodorm (cinolazepam). Ak je problém "len zaspať", mnohým postačuje užiť večer krátkodobo pôsobiaci BZD alprazolam (obľúbený Frontin) v dostatočnej dávke; pri potrebe "udržať spánok" je možnosť použiť napríklad oxazepam, výnimočne aj diazepam či klonazepam. Do úvahy prichádza aj iný tlmivý medikament, často sa na spanie píše Prothazin (prometazín) - antihistaminikum so sedatívnym, až hypnotickým účinkom.
Držím palce ✊
Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Peto2024 So 26 október 2024 - 16:36

@Lucas . No ja som mal už všeličo na spanie. Ale poznám najviac zopitin, prothazin, kventiax a stilnox. Ostatné čo menujes nepoznám zatiaľ. Inak mne na spanie zatiaľ nepomohlo nič z toho. Občas zaspím už častejšie, ale občas som stále hore až do rána. Alebo zaspím až ráno.
Peto2024
Peto2024
Domáci člen
Domáci člen

rasto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Lucas So 26 október 2024 - 18:07

@Peto2024
Takže ešte máte potom z čoho vyberať, to je dobré!
Ja napríklad som absolútne nereagoval na klasické hypnotiká, avšak lieky na báze antagonistov histamínu ma "dali dole" - Prothazin, Mirzaten (antidepresívum), Triticco (antidepresívum), dokonca niektorí užívajú Dithiaden alebo Peritol (cyproheptadín), existuje aj Calmaben (difenhydramín - antihistaminikum).
Z antipsychotík s osvedčeným tlmivým účinkom mi ešte napadá Tisercin (levomepromazín) - niektorí po jednej-dvoch tabletkách večer spia do rána ako bábätká 😉.
Takže máš na výber. Je to zväčša pokus-omyl, ale niečo určite sadne. Vyspať sa je gro, darmo...
Lucas
Lucas

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ut 29 október 2024 - 8:55

Nejaká tá pseudohalucinácia sa zvykne pritrafiť. Ja neberiem ani stillnox a dnes ráno som mal v izbe "votrelca", ktorý mi 3x napľul do tváre. Very Happy Pozriem lepšie v izbe úplne sám, ale chvíľu som veril aj tomu... Very Happy Ja som taký, že uverím všetkému.... Asi minútu mi trvalo, kým som si uvedomil, že koľko bije...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Peto2024 Ut 29 október 2024 - 10:12

Ale vraj pseudohalucinacie môže dostať aj zdravý človek tesne pred zobudenim alebo tesne na to jak zaspáva. Aspoň som niečo také počul. Netreba brať ani stilnox
Peto2024
Peto2024
Domáci člen
Domáci člen

Lucas likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Lucas Ut 29 október 2024 - 11:22

@Peto2024
Ako píšeš, patrí to do porúch spánkového cyklu, obzvlášť známa je spánková paralýza - keď človek má uvoľnené svalstvo a zažíva pseudohalucinačný stav (najčastejšie popisovaná je osoba v čiernom), ktorý môže mať rôzne príznaky. A mnoho ľudí ju údajne zažije aspoň raz v živote, brrr! 😖
Najčastejšie sú tieto stavy pri narkolepsii, ale takisto i pri duševných poruchách, chorobách, ale i u zdravých pri nadmernom vyčerpaní či toxikózach.
Dosť je toho aj na internete inak, lepšie určite čítať odborné články ako nejaké prehnané pikošky typu Akty X.
To, čo si spomínal, keď je prechodný stav od bdenia po spánok (pri zaspávaní) - hypnagogické halucinácie. Ich opakom, teda prechodný stav od spánku do bdenia (pri prebúdzaní) - hypnopompické halucinácie. Dosť zložité pomenovanie, ale pod týmto si môžeme veľa nájsť v literatúre.
Rieši sa to prevažne v kompetencii neurológa/neuropsychiatra v spánkovom laboratóriu a môžu pomôcť aj psychofarmaká pri závažných prípadoch.
Lucas
Lucas

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto, Juraj and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Lucas Ut 29 október 2024 - 11:41

@kimi2028
Klobúk dole, že to tak dokážeš spracovať 😳
Mne by vyskočilo asi srdce z hrude.
Hoci si pamätám, že raz pri náhlom vysadení AP druhej generácie pre EPS a znižovania aj Tisercinu som sa strhol na to, že niekto mi v noci otvoril dvere do izby. Ruku do ohňa by som dal za to! Proste som len vyskočil a teraz si už nepamätám, či dvere boli alebo neboli otvorené, no rozsvietil som celý byt a adrenalín šiel na plné obrátky. Po chvíli som si uvedomil, že blud, tak som si dal Tisercin a zaspal. No ale bolo to fakt nepríjemné. Lekárka mi na to povedala, že sa jednoducho "čistím" od AP, že to je vtedy časté...
Inak si mi zhodou okolností prišiel na um, teraz to, samozrejme, všetko píšem s rešpektom, ale aby sme to trošku brali aj veselšie a vidím, že máš nad tým patričný, úsmevný nadhľad, tak údajne šachisti majú občas taký stav spánkovej paralýzy, že na nich padá veľká veža či kôň (?). Tak sa maj na pozore! 😀
Lucas
Lucas

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ut 29 október 2024 - 12:15

Lenže mne sa stalo toto dnes, keď som bol už skoro hodinu hore, keď sa mi to stalo. Vstal som o 5. hodine, ale zostal som v posteli a odrazu toto okolo 6. hodiny. Prvá moja reakcia: "Neverím, čo to je?" a veľký rehot Very Happy Mal som pochybnosti, či by sa mohol tu len niekto dostať a prísť ma opľuť... laughing  V mysli stále ísť ho hľadať alebo nie. Napokon bude to asi nejaká pseudohalucinácia a nechcem zburcovať predsa celý byt, preto kvôli hlúposti. Nech spia moji rodičia ešte sladko....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

rasto and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ut 29 október 2024 - 12:38

U mňa je spojené vždy so stresom z predošlého dňa alebo týždňa. Teraz je stresu dosť teda... Občas sa mi podobná nehoda stane vtedy, ale toto som nemal reálne nikdy. Všetko býva prvýkrát. Mal som síce bludy takého podobného charakteru. Väčšinou počujem taký ženský hlas, alebo čvirikanie vtáčikov... Toto som nemal ešte, ale neviem no...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0