Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 37 z 84 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 37 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  regina St 12 november 2014 - 21:34

Ahojte!

Matej, ďakujem,
vôbec som netušila, že každý máme v profile nejaké časové pásmo Very Happy Čo sa týka Tvojej červene v tvári, chcela by som ti povedať, že my to máme v rodine - také tie popraskané žilky a červeň v tvári len čo sa o nás hovorí, my hovoríme či sa len viac fyzicky namáhame. Môj bratranec je extrémne červený stále aj v pokoji - ale to fakt riadne - a absolútne nič si z toho nerobí, lebo to má v génoch, jeho otec bol na tom rovnako. Jeho to trápi asi tak ako niektorých obezita, že sa pre to vôbec netrápia. Každý sme však iný a aj mne je nepríjemné, keď niečo hovorím a hneď naberám farbu. Plne ťa chápem. Len mi napadlo, že sú i ľudia, čo s tým v pohode existujú.
Čo sa týka depresie, tiež si myslím, že ju treba "prečkať", spomaliť a doslova pretrpieť s vedomím, že určite odíde a zas bude lepšie. Veď, neraz sa nám to už potvrdilo.

A ako sa mám? Z môjho výletu do Trnavy asi nič nebude. Dnes som sa mala totiž podstatne horšie. Pripisujem to tomu, že som včera zabudla si dať lieky, nevzala som ani Alventu, ani Abilify. Vzala som si ich až dnes a to sa mi fakt zle už ráno vstávalo. Celkove som bola taká unavená, že som si pomyslela, že keby že mám takto byť bez liekov, to radšej zostanem na týchto nízkych dávkach ktoré beriem, lebo dnes som doslova živorila a len s problémami vybavila psychologičku v okresnom meste. Takže i ja spomalujem.
Inak aj psychologičke som spomínala toto forum a zello dialogy a chválila, že je super že niečo také existuje. Aj mne to veľmi pomáha.

Toľko na dnes. Držte sa, priatelia!
regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina St 12 november 2014 - 21:39

Shadow,

môžem potvrdiť, že Gerodorm dobre zaberá. Známy ho bral na spanie po tom čo mu nič nezaberalo, ale dlho ho ani neužíval a spánok sa mu upravil. Prajem ti dobrý spánok!

regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 12 november 2014 - 22:29

Regi, fúha, videl som takých, ktorí to majú tú flush takú silnú, ako spomínaš u svojho bratranca. Pre mňa je to veľmi obdivuhodné, že sa pre to človek netrápi. Dnes si z toho robím síce oveľa menšie starosti než voľakedy, ale trebárs keď som bol tínedžer, tak som mal z toho fakt masívne komplexy menejcennosti. Možno aj preto som nikdy nemal dievča, lebo to bol fakt problém na výzore. Vraj existuje aj tu u nás v meste klinika, ktorá za nie až tak veľa peňazí robí laserovú operáciu, ktorá tie žilky vie nejak stiahnuť. Vraj je to bezbolestné a trvalé. Niekedy som to chcel podstúpiť, ale moja flush je do značnej miery ovplyvňovaná psychickým stavom, čiže trebárs trémou, alebo vzťahovačnosťou. Teraz keď som tu doma, tak flush temer vôbec nemám. Naopak keď mám trému, tak som ako rak. Výnimkou z psychického pôvodu je pôvod poveternostný, teda napr. keď je vonku chladno, tak to mám dosť zlé. Mám skúsenosť, že s teplom a so slnkom sa mi to zlepšuje - vlastne to je môj dôvod pravidelného solária. Si to v soláriu pravidelne ožarujem a opálenejšia pokožka mi to akosi vie liečiť, alebo aspoň terapeuticky na to dobre pôsobiť. Sú však takí, ktorí to majú naopak - a pri teple alebo slnku sa im to zhoršuje. Takí by si opaľovanie tváre v soláriu nevedeli predstaviť.

V čase puberty som mal z toho teda riadne komplexy a vlastne sa domnievam, že moje depresie a moje bludy začali vlastne z tráum kvôli tomu akože estetickému problému. Dáva to aj istú logiku, že keď som cítil flush ako veľmi silné poníženie (najmä keď to malo úzkostné sprievodné pocity, tzv. vrcholiace momenty), tak že som začal produkovať bludy o vlastnej vyvolenosti a vlastnej výnimočnosti a toho, že som veľký ako pápež a potom že som antikrist a tak ďalej. To všetko evidentne malo pôvod v tom, že som sa nevedel podvedome vyrovnať s realitou poníženého ega. Preto verím v traumaticko-duševnú príčinu svojej schizoafektívnej poruchy.

V súčasnosti, v spolupráci s Escitilom a Oxazepamom, ma to už až tak negniavi. Vlastne aj v škole je to pomerne prijateľné, a keď som pracoval v zamestnaní, tiež to bolo relatívne v poriadku. Teraz s tým žijem celkom dobre - možno aj preto, že už nemávam vďaka liekom tie "vyvrcholenia". Proste všetko to psychiatrické (tie úzkosti okolo toho), tie sa zredukovali na minimum, a zostalo len to fyzické, biologické (teda kožný problém flush). A to už potom takto je žiť prijateľnejšie, si myslím.

---

Ako sa mám?
Už sa mám o dosť lepšie. Niektoré veci som si v sebe prebral. Posmútiť som si posmútil, a nejak som už aj dosmútil. Som stále akosi vážny v nálade, ale zdá sa, že je to ok. Ďakujem Vám za to, že ste zniesli moju depku.

Teraz budem ešte do noci hore, lebo kvôli depresii som celý deň duševne chradol, takže som sa nepripravil na zajtrajšiu školu. Musím to dobehnúť teraz v noci, totiž vynechať si už nemôžem dovoliť. Držte palce, aby som nezaspal. Kapučíno a kofolu som už vypil.

Prajem Vám, aby ste sa mali čo najlepšie.
So srdečným pozdravom
matej

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 37 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Št 13 november 2014 - 6:15

Dobre ranko!
Ako ste sa vyspali?Ja vyborne,hoci som hore uz od 4:30,citim sa plny sil a oddychnuty!V tomto pripade plati,ze rozhoduje kvalita,nie kvantita...;-)
Caka ma polo oddychovy,polo vybavovaci den.Aj sa celkom na dnesok tesim a to nemam ani nejaky specialny dovod.:-)
Viac popisem vecer...
Shadow praje spolubojovnikom uspesny a prijemny den! Wink
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Št 13 november 2014 - 12:13

HOT BREAKING NEWS:Nechcem predbiehat udalosti ani sa predcasne tesit,ale pravdepodobne MAM KONECNE PRACU! jumping Very Happy
O deviatej rano som bol na pohovore v jednej firme,ktora zabezpecuje upratovacie prace v Mochovciach.Pohovor dopadol skvele a po jeho ukonceni,mi ta personalistka povedala,ze sa stretneme na pracovisku!Vybavil som uz potvrdenie o sposobilosti na danu pracu u obvodaka(20€,ale cert to ber!)Este musim mat vypis z registra trestov,absolvovat skolenie BOZP aj so skuskami(toho sa trochu bojim) a potom uz len podpisat zmluvu a ide sa makat!Platovo je to tak,ako som cakal,t.j. minimalna mzda ale aj to je ovela lepsie ako to,co som zil(alebo skor nezil) doteraz...
Prajem Vam vsetkym minimalne tak radostny den ako mam ja
So srdecnym pozdravom Shadow Very Happy it is perfect community together
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Št 13 november 2014 - 13:29

Ahojte Wink

Shadow - blahoželám k novej práci bounce to je tak super sprava.....teším sa s tebou hlavne keď to prišlo tak nečakane....ale aj to je super ...

Ako sa mám?....tak dnes deň tak trochu nestíhačkovy....varím, upratujem cely dom aj kuchyňu, zametala som dvor od lístia.....atď.....ako dosť toho bolo....ale nič extra zaujímavé....ešte dobre, že som si ako každý deň ráno stihla prečítať jeden článok z rozčítanej knihy study .....tak mam o čom premýšľať.....dnes mi príde domov sestra a síce za chvíľku ....tak no počas čakania na ňu píšem.... Very Happy ....ako mohla by som sa aj učiť anglinu, ale to nechám radšej na obdobie keď odíde... laughing inak stále mám dobru až lepšiu naladu....ani z ničoho, len tak proste....a na dnešné zello neviem ci prídem uvidím podľa situácie...

Prajem pekný deň sunny

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 13 november 2014 - 13:45

Ahojte,
tiež sa pripájam ku gratuláciám Shadow! Nech sa ti v Mochovciach páči, tam hádam to BOZP nebude fakt len taká formalita... pracujem a nestíham, tak len stručne píšem. Dnes zello 19:00 - ja budem prvý krát nie z domu. Snáď mobilný signál nesklame.

Majte sa!
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 13 november 2014 - 15:31

Shadow => srdečne blahoželám k práci! Je to úžasná správa, nechže sa Ti v zamestnaní dobre vodí. Pritakávam k X ohľadom názoru na BOZP, to som robil aj ja v obidvoch svojich "trvalých pracovných pomeroch" a je to pohoda. Je to určitá zákonná povinnosť zamestnávateľa a robí sa z toho viac-menej formalita. Napr. v prvej práci sme mali školenia v jeden deň a písali sme test s možnosťami. Pozbierali test a to je všetko, v podstate ani neviem, či to niekto hodnotil alebo opravoval. V kníhkupectve zas som robil BOZP cez počítač online, 2 hodinky som mal tam školenie, a potom som mal online test, ktorý som mohol ľubovoľný počet-krát opakovať, až kým ho nespravím. Čiže žiadny strach. Shadow, máš aj dôchodok? Ak áno, tak sa Ti teda riadne prilepší a vo výsledku budeš mať pekný štandard. Ak nie, tak aj tak je to dobrá správa, lebo budeš mať príjem a zaplatené odvody. Veľmi Ti ešte raz gratulujem a držím palce. Very Happy giving a hug

Mischelll => teším sa, že sa máš dobre. Inak, páči sa mi to mačiatko či kocúrik v avatare. Parádny je. it is perfect

X => prajem, aby Zello dobre prebehlo a vyšlo, a aby to bolo pre Vás obohacujúce. it is perfect

---

Ako sa mám?
Dneska som získal zo seminára dobré hodnotenie, tzv. plusko. jumping Ešte jedno také plusko a už sa nemusím báť, že by ma nepripustil k skúške alebo že by som seminárom neprešiel. winking Inak, v utorok som prezentoval postojačky pred triedou seminárku a dobre to prebehlo. Zo začiatku som mal trému a triasol sa mi hlas, ale potom som sa nejak upokojil a dočítal to v poriadku. Hodnotím tento školský týždeň ako dobrý. Teraz musím zajtra zvládnuť brigádu... silent Asi budem na dvanástke, tak mi dajú "orezávať palice", ako sa tomu tam hovorí. laughing

Psychicky teda dobre. Fyzicky lepšie. Chudnutie nič moc.
S pozdravom
Matej
welcome or bye

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 37 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Št 13 november 2014 - 16:31

Moji mili priatelia!
Dakujem Vam z celeho srdca velmi pekne za gratulacie! kiss angel community together
Pomaly,ale ozaj velmi pomaly sa dostavam z euforie... Very Happy
Uz ani neviem,co by som napisal,tak len,ze som ozaj stastny,ze po takom dlhom cakani ma Pan Boh takto obdaroval... it is perfect
Dufajte a verte aj Vy a bude aj Vam dane!
Stastny prestastny Shadow;-)
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Pi 14 november 2014 - 11:45

Ahojte všetci (i keď tento príspevok smerujem viac na pravidelných zellákov),
s Jirkem sme si hovorili, že by sme jedenáste zello spravili tak trochu verejnejšie - jednak aby o nás vedelo viac ľudí, druhak aby sme počuli názory iných a tretia vec - prediskutovať potenciálnu návštevu v Rotterdame konferenci Seana Blackwella.

http://bryan.blog.respekt.ihned.cz/c1-58493610-budte-zdravi

Prosím, prečítajte si relatívne krátky článok od Seana Blackwella, taký "štart" k tomu čomu sa venuje a prečo. Rád by som, aby sme na ďalšom zellu prediskutovali, čo si myslíme o tom "choroba" alebo "další krok v duchovnom raste, probuzení". Bolo by to trošku iné - asi by sme nehovorili tak osobné veci ak by bolo plno nových, ale videli by sme zas nové pohľady.

Čo vy na to? Nevadí ak ďalšie zello by bolo takéto?

Ďakujem, a prajem vám pekný víkend,
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Pi 14 november 2014 - 18:50

Dobry vecer!Kde ste vsetci?Dufam,ze sa venujete zmysluplnejsim veciam ako prave ja...
Snazim sa zo seba vytiahnut nejaku tu myslienku,ale velmi to nejde...
Euforia uz u mna opadla...Z noviniek snad len tolko,ze v utorok idem na skolenie do mojho potencialne noveho zamestnania.
Ale preco vlastne pisem?Aha,uz viem!Citim sa dost sam,co u mna nie je sice vynimocne,ale ani az take obvykle.Predstavujem si,co asi tak vsetci robite,ked nie ste online.(???)V mojich predstavach robite alebo sa venujete samym super veciam alebo cinnostiam,dokonca Vam zavidim!Som ja ale ho**do!Miesto vlastnej aktivity rozmyslam,co robia druhi.Teraz to vyzera,ze sa tu zhadzujem,ale je to tak-som pohodlny a lenivy.Vase rady(a nielen Vase) beriem asi tak,ze ano,mate pravdu,ale ved ja som iny,pre mna to neplati,budem si robit po svojom.To je ale postoj!Napr.Matej:Ako to dokazes,ze studujes a popri tom pracujes,atd???
Takze ako sa mam?Nie velmi dobre,je mi zo seba na grc...
Prepacte za moju nevdacnost,ale co uz so mnou?
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Pi 14 november 2014 - 20:25

Ahojte,
Shadow - je mi ľúto, že máš teraz také prežívanie. Neviem teda, či žiješ sám alebo s rodičmi, či máš vlastnú rodinu... ale asi skôr sám podľa toho, že sa cítiš sám. Neviem sa veľmi vcítiť do toho bývať sám. Sám si "organizovať" zábavu, posúvať sa dopredu. Teraz spravím to, lebo - mám chuť? Bolo by dobré? Treba si zlepšiť znalosti, silu, tréning? Kde je tá vnútorná motivácia? Sám som vlastne nikdy nebol - najbližšie k samotárskemu pocitu mám, keď sa dlhšie osobne bavím s otcom. Ten žije už veľa rokov sám. Vlastne od rozvodu - mojich 13tich. A to je strašne dlho. Keď sa dostaneme na tú tému samoty a možno premárneného času (života) neraz som sa rozplakal tak, že to nešlo zastaviť. Raz to nešlo zastaviť skoro celú noc - minulý rok na návšteve u našich. Ženuška bola so mnou v posteli a nechápala čo mi to tak prišlo... Možno som o tom už tu písal.
Shadow - proti tej samote si myslím, možno trošku je aj smerované to Zello - je to, pravda, len raz za týždeň, ale ak by bola chuť a potreba - hlavne možno pre samotárov, šlo by frekvenciu zella zvýšiť. Všetko závisí od nás a vôle. Technológia nám v tomto prekážky nekladie do cesty (ono vlastne skoro vždy sme najväčšou prekážkou pre seba my sami, ale to odbočujem)

Ako sa mám? Ako Shadow písal - bola to zaujímavá hra dostihy a sázky - s dcérkou 5 ročnou to bolo na začiatku super, ale ako sa dalo očakávať, tak u toho nevydržala dlho. Ale tešíme sa na predĺžený víkend.

Od môjho posledného príspevku ma drží na srci nejaký pocit. Už som si niekoľko krát predstavoval ako to s vami diskutujem. Tak som sa k tomu dostal. Mám pocit, že spektrum nazerania na duševné choroby je pomaly ako dúha - kde na jednom kraji (dajme tomu infračervená) je striktná "západná" kategorizácia pekne na jednotlivé Fxy.z všetko čo prežívame je len chaos v mozgu, symptómy, jediné riešenie je to potlačiť, za každú cenu (tabletkami a injekciami počnúc - kazajkami klietkami a elektrošokmi končiac), potom prechádzame všetkými farbami dúhy - je možné s tým pracovať - nejaká tá psychoterapia, chránené dielne, prípadne lepší prípad na farmách (švédsky model), open dialog (fínsky model) až po teraz to nazven "Jirkov pohľad" ale pre tých čo ho nepoznajú, dá sa inšpirovať z Seana Blackwella odkazovaného z môjho predchádzajúceho príspevku, takže dajme tomu ultrafialová je že to všetko je naša cesta za duchovným prebudením/rastom/postupom/otváraním sa.... úprimne musím povedať, že ja sa blížim ultrafialovým farbám a je mi veľmi príjemné počúvať, že napr. blud s Plejáďanmi som nemal jediný a že všetky tie neuveriteľné zážitky majú zrnká pravdy, ktoré môžu mať nejaký reálny prienik so svetom, ktorý nazývame skutočnosť. Uvedomujem si, že moje prežitky zatiaľ nejak extra negatívne neboli (ak teda nerátam hospitalizácie), ale vaše áno a preto v tomto smere sa možno bojíte, alebo nechcete vyjadrovať. Mám pocit, že tento potenciálny rozdiel medzi nami vytvára neviditeľnú hranicu, kde sa možno obe strany boja čo to povedať aby sa navzájom nezranili. Viete mi, úprimne otvorene povedať, či vám týmto trochu neleziem na nervy, alebo si trochu ťukáte na čelo? Toto fórum by mohlo byť "oprostené" obchádzkových opatrných konštrukcií, verím, že si tu dôverujeme natoľko, že si vieme povedať (napísať) veci priamo. Môžem vás požiadať o bezservítkové vyjadrenie, či sa vám nejak nepriečim?

Uf som sa rozpísal, ďakujem ak ste dočítali až sem a budem ešte vďačnejší za úprimné odpovede. Rád by som skúsil 11. zello takto verejnejšie, ale počkám na vašu odpoveď ak by ste boli vyložene proti, pôjdeme klasicky, alebo vytvorím nový kanál. Snáď už mi na srdci nič neleží.

Prajem vám pekný predĺžený víkend, oslávme sviatok nášho spoločného "vstupu do demokracie", nech už je aká je. Aj keď ste sami, skúste si spraviť radosť - dnes bolo krásne slniečko v hmle, vychádzka do prírody priam ťahá. Ešte raz díky a pekný večer,
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: