Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 61 z 84 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 61 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  Matej So 21 február 2015 - 17:45

opadané lístie napísal:Matej, dakujem Ti za reakciu a podporu.  giving a hug

giving a hug

opadané lístie napísal:odo dnes tu alventu uz nejdem brat. uz som rozhodnuty. moj stav isiel dost z kopca, odkedy som ju bral a miesto toho, aby ma aktivizovala, bol som viac unaveny. okrem toho mi vazne zvysovala chut na alkohol, na zahranicnych forach o tom tiez pisu, ze to niektore AD robia, alventu (effexor) spominaju casto.

Je to s ňou škoda. Už si vyskúšal veľa AD? Ak ešte nie, tak zostáva veľa príležitostí veriť, že tam niekde v lekárňach sedí tabletka, ktorá bude konečne tá pravá. K tomu Ti držím palce. Smile Hoci mi je tej Alventy ľúto, je rozumné sa jej vyhnúť, pokiaľ Ti činila problém s alkoholom. To je totiž až príliš veľké riziko, dokonca väčšie než únava. Preto Ťa chápem a istým spôsobom to vysadenie dokážem brať aj ako dobrý nápad.  Yes Dúfam, že to dr. pochopí.  Ambulance

opadané lístie napísal:k tomu preprogramovaniu...to mi moc nejde. neviem si takto umelo navodit lepsiu naladu. pre mna to musi prist spontanne, samo, prostrednictom nejakeho zazitku, cinnosti...ale ked mi nie je dobre, moc s tym nezmozem, nedokopem sa k cinnosti.

sad and unhappy Možno Ti to jedného dňa pôjde. Koniec-koncov ani mne to programovanie dlho nešlo - veď boli časy, keď som agresívne odmietal čo len zmienku toho, že by som si mal naklamávať dobrú náladu, keď ju v reáli nemám...  Exclamation To chce čas, určitý vývoj v ochorení a liečbe... pravdepodobne aj AD, ktoré by reálne zaberalo. Dovtedy zatiaľ zostaň tejto možnosti iba otvorený, aj keby to malo byť odložené na neurčito. Smile

Tuto napísal:že mi pravdepodobne kaňa odniesla a zožrala kocúra

Uf. sad and unhappy To je tak trochu brutálne, a dosť smutné. Mrzí ma to. Nikdy som neprišiel o domáce zviera, lebo som žiadne nemal, takže neviem urobiť svoju sústrasť dostatočne úprimnú, ale držím aj tak palce, aby si sa cez to preniesol čo možno najmenej bolestne. Drž sa, Tuto! giving a hug

matej
Tornado

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 61 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  opadané lístie Ne 22 február 2015 - 15:45

tak napisem trochu, co nove.

je to druhy den od vysadenia alventy a nastastie chut na alkohol je vyrazne nizsia. ani mi nie je z toho vysadenia nejako zle a kupodivu mam aj dost energie (nie vela, skor menej, ale stale dost na ake-take fungovanie). aj som na dnes konecne lepsie spal, lebo ta alventa mi jednak rusila spanok v noci a sposobovala unavu cez den, co je zla kombinacia.

takze dnes som bol aktivny hlavne rano, neskor doobeda som si trochu zdriemol, lebo som vstaval o piatej. poobede, vlastne pred chvilou som bol na tristvrte hodinky vonku so psom a teraz som tu a trosku precvicujem mozog citanim a pisanim na fore. som zatial milo prekvapeny, ze mi po tom vysadeni nie je nejak zle a tesi ma to.

dufam, ze si uzivate vikend podla chuti. pekny den. What a Face
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 22 február 2015 - 18:09

Ahojte,
dnes som dostal potešujúcu správu t.j. môj kocúr sa po týždni vrátil domov. Našťastie je v dobrej kondícii a zdravý, síce poriadne hladný. Dosť som vydýchol, lebo som ho mal za mŕtveho.

Dnešok som strávil v pohode. Hlasy na balkóne sa mierne ukľudnili. Viac ako obvykle som sa venoval angličtine. Neteší ma, že som sa trochu "chytil" s rodičmi, ale nakoniec sa to ukľudnilo a už je pohoda. Mal som ráno potešujúci telefonát. Žiaľ celkovo som dnes ani nebol vonku. Aj tak túto nedeľu považujem za príjemnú.

S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Po 23 február 2015 - 12:10

Ahojte Wink

Víkend ubehol ako voda...ale aj som si oddýchla...hodnotím ako takmer fajn víkend....hmm nove nemám nič....aj keď už včera sa trochu prejavilo to, že som smutná....ako tak celkovo som smutná z prace....uz klasicky ďalšie odmietnutie...ale stále dúfam, že možno len zabudla zavolať ....no nič...stále mam aj iné želiezka v ohni a teda som asi v 3 ďalších výberoch....tak tým sa utešujem aj keď je to slabá útecha....dnešok je taký pokojný....a predpokladám, že aj nasledujúce týždne nič moc....ako mne chyba už trochu diania ....proste aby sa niečo dialo...aj keď stresovo to zvládam len tak tak....ale, mne to vážne chyba....teraz v zime nie je ani veľa prace v dome....ani okolo....a v telke tiež nič moc...čo tak robím teraz je, že si čítam knihu teda skôr robím jazykové cvičenia na zvýšenie si aktívnej jazykovej zásoby slov....neviem povedať či to pomáha robím to len asi 3 deň ....možno časom sa ukáže......inak som sa dnes učila aj anglické slovíčka.....ešte plánujem nejaké frázy prebrať....a dnes chcem aj behať.....čo sa počasia týka tak nič moc u nás....mokro.. Cloud 2  a aj chladno...

Prajem pekný deň community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Po 23 február 2015 - 15:50

Ahojte,
no my sme boli na zabíjačke v sobotu. No a od vtedy som taký nejaký zničený. Cestovali sme 3 hodiny autom a v neskorej noci. Nespravilo mi to veľmi dobre. Ale našťastie som to odšoféroval bez komplikácií. Ale v garáži som bol už fakt rád že už sme doma. Potom som sa len nejak vydriapal do bytu a ľahol. V nedeľu ešte zničenosť pokračovala, ale mal so m pocit, že už je to ok. Ale dnes som v práci a tak nejak mimo... takže úplne ok to ešte nie je. Síce fajn oddych s kamošmi, ale to zničenie na ďalších N dní sa mi moc nepáči.

Majte sa pekne, zajtra zas skupinka, snáď už aj preberieme niečo zaujímavé, uchytiteľné. Ak áno, zas to predám vo štvrtok aj vám Smile.

J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 23 február 2015 - 16:48

Tiež mi nie je moc dobre. Vlastne sa mám zle a som vyčerpaný z mnohej duševnej námahy. Zrkadlí sa to najmä v pocitoch prázdnoty, v depresívnych rozladách, pesimizme, neurčitom smútku. Celkovo sa cítim vyprahlý, unavený. Cítim bezvýchodiskovosť, únavu z mojich ustavičných snažení, demotiváciu. Môj pocit častej nádeje sa degraduje na zmorenosť, bezútešnosť, zbytočnosť. Dalo by sa povedať, že som už unavený zo svojich snáh a nádejí, ktoré si umelo dlhodobo projektujem. Opantáva ma prázdnota, nuda. Povinnosti vnímam ako niečo otravné, neúčelné a nadmerne zaťažujúce.

Myslím, že môj útlm prichádza v rámci afektívnych problémov, totiž posledné dva dni som bol nadmerne aktívny, spal som strašne málo, mal som množstvo aktivít. Celkovo mi to spĺňalo všetky kritériá, podľa ktorých u seba už odpradávna identifikujem hypomániu. A zákonite po nej prichádza po pár dňoch rapídny útlm. Ten prišiel dnes poobede.

V sobotu večer som cítil aj tlak k mysleniu, bol som značne motoricky agitovaný, nemohol som prestať myslieť a upokojiť sa. Všetko som chcel riešiť a ku všetkému sa vyjadrovať.

Keď spätne vyhodnocujem svoje skutky a myšlienky, prídem si teraz ako nemilo vytriezvený do reality, zatiaľ čo tamté odtrhnutie z reťaze na mňa pôsobí, akoby som bol vtedy opitý. Opitý šťastím. V sobotu na kurze som 2krát slzil, lebo som mal návaly blaženosti a silného šťastia. Sú to neovládateľné slzy radosti, ktoré sa mi ťažko vtedy skrývajú, no spätne mi to príde ako opojenie, ako niečo nereálne, opitie dajakým sérotonínom, alebo čím. Teraz si prídem triezvy, smutný, sklamaný, unavený, vyprahnutý, ponížený - skrátka ako keby som mal opicu - opicu po opojnej hypománii.

Chcel by som si ísť poplakať, ale necítim konkrétny smútok, ktorý by som mohol vyhecovávať nejakou spomienkou na niečo smutné, alebo nejakou smutnou hudbou. Najcharakteristickejším opisom celej mojej situácie je: psychická únava, emočná vyčerpanosť, bezútešnosť, vyprahnutosť.

Ďakujem za vypočutie.
matej
sad and unhappy

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 23 február 2015 - 21:23

Ahojte,

chodím sem pravidelne i ked ma "nevidno" a čítam si a zdielam s vami vaše radosti a strasti. No, naposledy som nestihla ani zello dialogy, co ma trochu mrzí. Koncom týzdna a cez víkend sme so synom boli u dcéry v Bratislave. Okrem nejakých nákupov sme stihli sj výlet do Hainburgu, kde sme vyšliapali na hrad. Bol odtiaľ skutočne krásny výhľad na Dunaj a mestečko.
Dnes som bola v knižnici a vychystala som manžela na ďalšiu týždňovku. Stále pomaly predávam prebytkové knižky z našej domácej knižnice, čo ma dosť zamestnáva, ale aj baví. Občas si však aj nejakú novšiu knižku kúpim. Teraz aktuálne zháňam cez burzu knihu Svet bez obmedzení, ktorú mi odporučila psychologička.

Inak sa mám dobre, napriek tomu, že občas aj na jeden deň vynechám lieky. Nie schválne, ale náhodou na ne zabudnem a potom, ked si poobede na ne spomeniem, uz si ich nedám, kedže ich mám brať ráno. Spomínala som pri poslednej kontrole psychiatričke aj to, že by som chcela postupne úplne vysadiť lieky a ona to na moj údiv úplne nezavrhla. Dokonca sa priznala, že má jednu pacientku s paranoidnou schizofréniou, ktorá uz 5 rokov funguje bez liekov, ktoré vysadila kvoli tomu, že otehotnela a už sa k nim nevrátila. Povedala mi, že ak bude aj moj manzel s tým suhlasit, tak ona ma odhovárať nebude - čo ma potešilo, lebo manžel je za. Ale zatial je to len plánujem, lebo ako podmienku som si sama pre seba dala, že musim najprv na týchto dávkach dobre zvládnuť prípravu a samotnú dcérinu svadbu. čo je síce radostná udalosť, no môže byť aj stresujúca. Uvidíme v máji ako to zvládnem.

V každom prípade vám prajem zdravím naplnené dni!

regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 23 február 2015 - 23:26

Ahoj Mischell,
neboj sa nejaká práca na Teba už niekde čaká. Pozitívum vidím najmä v tom, že sa nevzdávaš a pracuješ na sebe napriek všetkému.

................

Ahoj xkrchnav,
zabíjačka však nie je len tvrdá drina okolo, ale aj výborné jedlo po nej. Jaterničky, slanina, mäsové pochúťky... aj na tom niečo bude...

...............

Ahoj Matej,
myslím, aj napriek všetkému, že na to, čo popisuješ, sa jednoducho nedá zvyknúť. Prechody afektivity rozkolíšu vedomie poriadne. Teda len toľko, aby sa to zlepšilo.

...............

Ahoj regina,
je úplne super, že máš takúto doktorku. Pri znižovaní liekov treba však byť vždy v pozore, lebo ako sa hovorí, čert nikdy nespí. Inak, držím palce.

...............

Ahojte,
dnešok bol síce taký priemer, ale dosť som sa venoval angličtine, čomu som rád. Dúfam, že zaspávanie bude Ok, veď zajtra mám skôr vstať a ísť na UPSVaR. Nič zvláštne sa tu nedeje. V podstate zdravotne stále to isté. Keď som bol naposledy u MUDr. posunul som jej link na toto fórum, tak už teraz som zvedavý čo a ako a či si to vôbec pozrela. Momentálne sa dosť obávam o "venusu" alias "viki" (na zelle). Dúfam, že sa nám v dohľadnej dobe ozve a bude zároveň v pohode. Teraz mám však aj starosti nezdravotného typu, dúfam, že sa to vyrieši. Taktiež sa jedná aj o starosť typu predpracovného, ale nejde len o stránku, verím, že zasa bude to hlavné Ok.

S priatelským pozdravom Tuto welcome or bye
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Ut 24 február 2015 - 14:53

Ahojte,
nemam sa dobre...
Od vcera som PN z dovodu zhorsenia stavu...Lekar mi vymenil Alventu za Escitil a navysil Rivotril.Dufam,ze to pomoze,ale mam strach zo zhorsenia psychotickych priznakov...
Posledne dni a tyzdne to islo so mnou dolu kopcom-nevladal som v robote,komunikacia viazne aj doma aj na pracovisku a vsetky zalezitosti,ktore je potrebne vybavit,su neriesitelne...
Takze tak ...
Uz aspon poznam dovod,preco sa mi od Vianoc prestalo darit vo vsetkych smeroch...a preco som aj malo pisal sem ako aj odrezaval sa od sveta "tam vonku".
Dufam tiez,ze sa Vam dari lepsie a prajem Vam pevne zdravie
S pozdravom Shadow
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 25 február 2015 - 7:59

Ahoj Shadow.  Wink Escitil je veľmi fajn, teda konkrétne ja patrím medzi tých, ktorí s ním majú skvelé skúsenosti. Verím, že Ti pomôže. Mal by Ti pomôcť aj na depresiu, aj Ťa socializovať, aby si sa nezdráhal spoločnosti. Akú dávku berieš? Ja sa pohybujem medzi 10 až 15 mg denne, niekedy v čase väčších rozlád si dám 20 mg, napr. v pondelok som si dal v čase afektívneho rozkolísania 20.

Aké problémy vnímaš ako neriešiteľné? Čoho sa týkajú? Skús ich nám trošku popísať...
Posielam Ti v tomto ťažkom čase objatie. giving a hug A držím palce.

---

Ahoj všetci.

Mám sa trochu lepšie, než v pondelok. Včera som trochu skysol na chat-e, čo ma mrzí, lebo som zanedbal všeličo zo svojho bežného denného programu. Dnes ma v stredu na obed čaká škola. A inak počas dňa asi nejaké to upratovanie, sprcha, učenie sa. Akurát riešim tému svojej diplomovky, spracúvam jej anotáciu, a je mi to trochu zaťažko. No verím, že sa mi to podarí spracovať a že mi to školiteľ schváli ako tému, ktorá má "potenciál stať sa diplomovkou". Smile

Trochu v súčasnosti zanedbávam jazyky, takže angličtine nevenujem takmer žiadny priestor. very sad3 Čo sa týka iných sfér, tak konečne som bol na daňovom, mám nedoplatok na daniach 4 centy. I disagree Je to síce malá suma, no robí mi starosti, lebo nemám vygenerovaný účet v Štátnej pokladnici, takže musím na nich čakať a bojím sa, že to nejak premeškám a dajú mi pokutu z omeškania. Štát sa totiž aj pre 4 centy pretrhne, len aby ich dostal. laughing Tiež som bol u lekárky na kožnom a konečne som sa objednal na kontrolu znamienok. Takže dám skontrolovať všetkých miliónpäť znamienok, možno si dám nejaké vypáliť a bude pokoj snáď. alien Pri mojej návštevnosti solária je to vskutku potrebný krok, tak som rád, že som sa k tomu už odhodlal.  Embarassed

Náladu mám v súčasnom dni uspokojivú, pokojnú. Afektívne kolísanie sa nemanifestuje. Psychické problémy celkovo nateraz ustúpili do oblasti normy. Neurózy zhoršené (trhanie pier, zádery, flush, nervózne stereotypné poklepkávanie a tras). Fyzické problémy zlepšené - použil som Guttalax. Embarassed Laughing Zvládanie školy - zatiaľ sa dá, ale ešte nie je všetko rozbehnuté naplno, pričom dosť ma vyťažuje ten kurz, je naozaj náročný a patrím na ňom medzi slabších účastníkov. Je však isté, že brigádu tento semester mať nebudem asi, jedine až niekedy v apríli, máji a následne cez letné prázdniny. Totiž do polky apríla som vyťažený kurzom a stupňujúcou sa školou. very sad3 Asi by som sa zosypal, keby som si k tomu pribral ešte dačo. Zisťujem, že sa rýchlo unavím, psychicky. A vtedy potrebujem nutne pasívne relaxovať, nič nerobiť, len tak ležať a počúvať hudbu. Osamote. Často aj moje večerné pesimá sú takýmito psychickými vyčerpaniami, kedy od rána niečo robím, makám na povinnostiach, a potom okolo 18:00, 19:00 začnem klesať na duchu, uzatvárať sa, schytí ma vyprázdnenie, smútok => to je už znamenie, že potrebujem zastaviť sa a dopriať si zvyšok dňa pasívny relax. Shocked

Želám Vám pekné ráno a deň. A hojne zdravia. Držte sa, priatelia! community together

Matej
Ghost

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Pi 27 február 2015 - 10:08

ahoj,

ach jaj. ja som vyflusnuty. nemam vobec energiu, len by som polihoval alebo sedel za pc. necital som uz snad tyzden. very unhappy obcas mam svetlejsiu chvilku, ale malokedy to bolo za tento tyzden. mozno mam vysoku davku liekov a mozno predsalen potrebujem nejake AD, neviem. ked ma konecne tie lieky ako-tak drzia, co sa tyka pozitivnych priznakov, nerad by som ich uz znizoval. za chvilku pojdem von s havom, ale vobec sa mi nechce. potom obed a potom spanok a potom polihovanie a tak dalej. stale dokola okolo stola alebo skor postele. Shocked

tak sa opatrujte. ahojte.
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 28 február 2015 - 16:37

Lístie, posielam objatie giving a hug ako výraz podpory.

---

Ja sa mám dosť vážne. Resp. mám akúsi vážnu náladu. Včera som sa pohádal s rodičmi, dosť som na nich nakričal, nejak som sa odtrhol z reťaze. Nezvládol som situáciu. Dnes, keď som prišiel z kurzu, som im doniesol malú pozornosť na zmierenie, pričom mame som sa aj ospravedlnil. Totiž, nesmiem dopustiť tichú domácnosť, lebo čím dlhšie pretrváva, tým je to horšie. Mrzí ma to, kvôli takej hlúposti hentak nakričať, mama hneď vravela, že sa mi muselo niečo v psychike pošramotiť. Dnes sme už zadobre, asi mi na základe ospravedlnenia a malej pozornosti odpustila, hm.

Je to celé zvláštne, ako som sa neovládol. Sám som z toho v rozpakoch. Ale som si istý, že ma vydráždila aj značná fyzická únava. Totiž po mesiaci a pol som bol na dvanástke na brigáde v priemysle, kde som makal v stoji pri stroji. Prešlo mojimi rukami asi 5 tisíc výliskov, s ktorými som všelijako narábal, hoci akurát ja som patril k tým, ktorí s výliskami mali menej opracovávania. Za mesiac a pol som si odvykol od tejto brigády, takže nová situácia vytvorila na mňa nevídaný tlak prejavený značnou fyzickou únavou. Nie, nevyhováram sa na ňu, tamtá hádka bola mojou chybou plne, len teda hovorím o predpokladoch mojej včerajšej večernej podráždenosti. sad and unhappy

Ešte nedávno som písal, že už nebudem tento semester brigádovať, a hľa, oni ma prekvapili, že mi vo štvrtok náhle zavolali s ponukou pokračovať a ďalej chodiť do brigády. Bol som v pomykove, no súhlasil som. Na kurz sa mi podarilo naučiť ešte v štvrtok poobede, keď som bol nútený ukončiť relax v podobe drobnej PC hry.

Dnes budem trošku odpočívať, prípadne čítať pomaly povinné texty do školy, ktoré budeme riešiť budúci týždeň. Nedeľa bude venovaná v zmysle plánu na školskú prípravu a riešenie daňového priznania, ktoré chcem budúci týždeň už podať, nech mi konečne môžu oznámiť číslo konta na štátnom účte, kde im mám poslať vlastne tie 4 centy, čo mám nedoplatkové... Shocked

Nejaký som celý zaneprázdnený. Ešte mi dali ponuku na jednu brigádu, ktorá sa mi páči a asi ju vezmem, lebo stojí menej času a má to perspektívu. Zároveň priemysel, škola, kurz - dnes som patril na kurze medzi tých silnejších, dal som si totiž záležať a strašne som sa biflil, aby som dobehol ostatných. Zdá sa, že to prináša úrodu.

Táto zaneprázdnenosť ma na moju psychiku dopad taký, že som nejaký vážny, strnulý, citovo chladný. Mechanicky robím povinnosti, ktoré si umelo navyšujem, až kým sa nezosypem. Akoby som túžil si z celej sily dokázať, že som silný a že niečo znesiem, ale pritom si pod sebou pílim konár... Neviem, čo si mám o sebe myslieť, asi nejdem dobrým smerom.

Nálady teraz teda vážne, strnulé. Neurózy zhoršené. Flush zhoršená výrazne. Psychotické veci - asi v norme, neviem posúdiť.

Ďakujem Vám veľmi za vypočutie. Potreboval som sa Vám zveriť, vďaka. Prajem Vám veľa síl.
Pozdravujem.
Matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 61 z 84 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: