Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 60 z 84 Previous  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 72 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 60 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  Matej Po 16 február 2015 - 15:57

Ahoj Smile

Tuto, vďaka za porozumenie a podporu. Smile Vaše mačky by sa s lovom zišli aj tuná, lebo tu máme nejaké tie myši na sídlisku... ale ten zdochnutý potkan vo výťahovej šachte by asi nebol pre ne zrovna zdravé pochutenie Laughing Radšej dúfam, že sa pekne vrátia do Vašej záhrady a nakŕmia sa z vhodnejšej ponuky. Smile

Ako som na tom ja?

Už druhý deň si dávam 20 mg escitilu. Neviem, či to s tým dokáže už súvisieť, ale je mi poznateľne lepšie. V škole som vydržal v pohode a celkom sa dalo. Ešte som mal aj drobný nákup a prechádzku kade-tade. Nálada je pomerne dobrá, myslenie jasnejšie, hoci ešte stále si netrúfam na mnohopodnetné prostredie, ktoré totiž automaticky na mňa vyvíja mnou nezvládnuteľný tlak. Radšej po troche. Svoje myslenie vypĺňam hlavne témami ako chudnutie, racionálna strava, cvičenie, ďalej si trochu čítam knihy, ale len to, čo ma zrovna zaujme, nie doradu. Taktiež sa venujem kurzu, chodím totiž na účtovníctvo a je to dosť ťažké na mňa, tak musím pri tom tráviť viacej času, aby som držal krok s ostatnými. Našťastie učebnice i lektorku máme kvalitnú.

Čo sa týka Escitilu, jednoznačne budem trvať na 20 mg, budem to dr. navrhovať a snažiť sa jej to vyargumentovať. Myslím, že jej ide o to, aby mi bolo dobre, tak mi tých 20 mg schváli. Tak som to mal roky a fungoval som dobre, tak nebudem to silu-mocu znižovať. Embarassed Uvidím, čo na to dr. povie, ale dúfam v opodstatnenosť optimizmu v tejto veci.

Čas trávim okrem spomenutého aj počúvaním hudby (najmä takzvanej slow hudby na jednom vytipovanom internetovom rádiu). Ďalej sa dosť času investuje aj do prípravy jedál, čiže čoraz viac sa tomuto venujem, hoci voľakedy to bolo všetko výhradne v kompetencii mamy. Teraz si svoje jedlá robím úplne sám... najnovšie som robil tofuovú a sójovomliečnu praženicu, tiež idem opražiť treskové filé len tak na prírodno. Zemiaky skúšam šúpať, ide mi to, ale často ma lenivosť premôže a nechám to na mamu. V tomto sa musím brutálne rýchlo polepšiť - ja tu mám najväčšiu spotrebu zemiakov v domácnosti, tak by som si mal ich robievať čo najviac práve ja sám.

Občas idem na nákup. Iná aktivita je upratovanie, zametanie je pomerne časté, z čistiacich prác je to slabšie už teraz, naposledy som drhol vonkajšok trúby. Verím však, že keď nabehnem na školský režim trošku očividnejšie, tak budem mať aj väčšiu chuť upratovať. Niečo ako keď som práve v čase predtermínových skúšok mal najväčšiu predvianočnú chuť všetko upratovať, vyhadzovať a drhnúť. Very Happy

Hry na PC sú pomenej teraz. Odkedy ma tá strategická hra strhla do svojej fantasmagorickej reality a mne prišla skutočná realita nepodstatná, ba ma až iritovala, tak sa mám tendenciu hrám vyhýbať, lebo mi takto dokážu kradnúť zmysel pre to, čo je reálne (nie v zmysle psychózy, ale v zmysle zodpovednosti).

V sobotu som bol s bývalými kolegyňami a ich známymi v jednom podniku. Bolo dobre, trochu som sa opil. Dal som si predsavzatie nabudúce nepiť, ale dať si kofolu. Lebo prvú hodinu stretnutia, keď som ešte nemal schopné promile, tak som bol relatívne dobre sociálne zdatný a komunikatívny. Z toho mi vyplýva, že za istých okolností viem byť "sociálne zdravý". Po polnoci som už mal však vari 2 promile, čo vo mne vzbudilo silnú spavosť, lážo-plážo pocity, výzor znudenosti a neochotu sa rozprávať, túžba ísť domov, ťahanie na smútok. A to pritom by také nemuselo byť, keby som sa neopil. Takže predpokladám, že nabudúce budem "sociálne zdravo" pôsobiť, a pritom na to nemusím vziať ani pohárik. Koniec-koncov mnohí tam boli triezvi (boli na autách) alebo takmer triezvi, a pritom na zábave to nijak neubralo. Takže vnímam to do budúcna sľubne aj bez alkoholu. Zdá sa, že je ako "sociálna pomoc" postrádateľný. Smile => a to bolo práve v ten večer, kedy som v daný deň sa cítil tak nešťastne, že som odišiel predčasne z kurzu! Takže zírám, že fakt je postrádateľný. Smile

Hm, a čo ešte robím? Čím vypĺňam dni? Neviem, napíšem, keď mi niečo napadne. Zhrnúc svoje vety: Mám sa dnes dobre, veci sa trochu prejasnili. Smile

Držte sa, priatelia. community together
So srdečným pozdravom
matej
flower

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 60 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  opadané lístie Po 16 február 2015 - 17:27

Matej, musim vyjadrit obdiv a poklonu nad tym, ako statocne a z velkej casti aj uspesne bojujes, napriek problemom.
Stale, ked Ta citam obdivujem, kolko toho pocas dna zvladnes, aj napriek tomu, ze si unaveny. Ale aj keby si nebol, je toho vela. it is perfect

A myslim, ze s tym Escitilom si nemusis robit starosti. Doktorka bude skor len rada, ze si si ho spat navysil a predisiel tak este vacsiemu zhorseniu stavu. Pekne jej to vysvetlis, ako to bolo a je a ona to urcite pochopi. Wink
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 17 február 2015 - 10:00

Ahoj Lístie => ono to vlastne v reáli nevyzerá nejak tak aktívne, ako to možno znie, keď to tak úhrnne spíšem do jedného príspevku. V skutočnosti hrá pasivita u mňa častú rolu, mnohokrát iba tak sedím za PC a nič extra sa nedeje. Som vtedy sám so svojimi myšlienkami a premýšľam. Často o veciach, ktoré sú nepodstatné. Vtedy radšej po čase vezmem knihu a idem niečo náhodne čítať... Ďakujem Ti každopádne za podporu a držím palce. Embarassed

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 17 február 2015 - 17:31

Zas mi je zle. very sad5 Cítim sa zbytočný, blbý a proste som nula, ktorá nič neznamená. Filipka má čiastočne pravdu v tom, že jej skeptický pohľad na moje zanechanie zamestnania bolo opodstatnené, nakoľko mi zárobková činnosť strašne psychicky chýba. Cítim sa ako príživník, ktorý nič nikdy nedokázal. V oblasti financií som už dlho nebol ani na brigáde, neviem si ani žiadnu nájsť takú, ktorá by bola kompatibilná s mojím rozvrhom.

Otec sa ma trochu dotkol, keď mi povedal, že mám "bohatých rodičov", a tak si všeličo môžem dovoliť (otec má trošku lepší dôchodok). Lenže nepomyslel na to, že ja mám našetrené peniaze zo zamestnania a platím si väčšinu zo svojho už dávno, a takmer 2 roky dozadu som si platil aj všetko úplne zo svojho. Teraz sa cítim, akoby mi bolo naznačené, že som vlastne nula, o ktorú sa musia oni starať zo svojho dôchodku. Aj keď on to tak nemyslel, mne už rôzne asociácie vytvorili v hlave nové a nové pavučiny súvislostí a myšlienok, ktoré ma takticky znemožňujú a ponižujú. Možno to poznáte, niekto niečo povie, ani to tak nemyslí, no Vám zapracuje už fantázia a nájdete v jeho vyjadrení aj také narážky, ktoré inak ako osobne už ani neviete potom brať... Volám to asociačná bublina.

Aj teraz som si takú jednu asociačnú bublinu nafúkol a cítim sa z nej mizerne. Len mi to pripomína, aký som hlúpy, ako sa neviem o seba postarať. Závidím Vám Vaše dôchodky a Vaše príjmy, aj keby to malo byť len 150 eur. Ja nemám ani to. Dokonca v apríli 2016 budem ešte asi 2 mesiace študent, a pritom si už zdravotné odvody budem musieť zaplatiť sám, pričom peniaze si vycucem z nejakého prsta. Veď ich mám na rukách ešte stále 10. Psychicky ma to deptá.

Celkovo do hospodárskej činnosti človeka vkladám veľa významu. Môj pocit sebaúcty a sebahodnoty významne klesá, keď som na druhých odkázaný a ešte mi to aj všelijako okolie nedbalo pripomína. Cítim sa strašne menejcenne a neschopne. Moji spolužiaci zo strednej sú už kdesi PhD. a Ing., dávno robia na riadiacich pozíciách, ako mi to okato ukazuje facebook. A ja? Niktoš a nula, ktorého je hanba stretnúť na ulici a lepšie je sa mu vyhnúť oblúkom cez celú ulicu.

Myslím, že som sa mal v zamestnaní teda tak dobre preto, lebo som zarábal a cítil som sa, že vytváram v spoločnosti určitú hodnotu a mám svoje miesto. Teraz ešte jeden celý kalendárny rok mám akože študovať, a teda vlastne nerobiť nič, čo má reálny význam. Radšej mi mohli ten titul predať za pár tisícok eur, bolo by to efektívnejšie pre obe strany, aj tak z toho mám len stratený životný čas. A na tú pôžičku na titul by som už nejak vzal niekde.

sad and unhappy very sad5 very sad

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 17 február 2015 - 20:45

Ahoj Matej,
je mi ľúto, že sa cítiš zle. Avšak zaujalo ma to, že si kvázi pripustil aj prípadný ID. Myslím, že pred určitým časom si ho vylučoval ako hoci len alternatívu. Niekedy je však aj malá pomoc dobrá. Hlavne by si napr. nemusel platiť zdravotnú, ktorú si spomínal.

Celkovo Ťa však vnímam ako šikovného mladého muža, ktorý sa síce vie obracať, ale na druhej strane má aj svoje problémy, ktoré nie sú zanedbateľné. Ak chceš už "doraziť" školu, tak to urob, ale myslím, že aj pracovne na tom budeš v budúcnosti úplne v pohode. Rozhodne nie si žiadna nula, v rámci Tvojich povinností v škole si zvládol aj brigádu, takže robiť po školei Ti nebude zaťažko. V dobrom Ti aj závidím.

.......................

Ahojte,
dnešok bol v znamení drobných starostí. Bol som si vybaviť preukaz na vlaky, všade sa čakalo. Zjavili sa aj nejaké technické problémy s mojím bočným prímom a tak som zasa v pohotovosti, čo sa zas udeje. Zajtra musím v tomto pokračovať. Pohyb nastal aj v potenciálnej práci, ktorý som dnes pohol dobrým smerom, ale ešte uvidím. Až na ráno som sa cítil celkom dobre, to vstávanie... V celku ma tento deň tešil, lebo som zvládol tú väčšinu, čo som mal.

S priateľským pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 17 február 2015 - 21:27

Ďakujem Ti, Tuto, že si ma tak pekne povzbudil. giving a hug Bál som sa, ako môj príspevok vyzneje, aj ho trochu ľutujem. Ďakujem, že mi pripomínaš to lepšie, aby som si nerobil strasti s tým horším. Teraz mi je trochu lepšie, aj vďaka Tvojmu príspevku, aj všeobecne čo do nálady a pocitu nádeje, že moje štúdium má a bude mať zmysel. Je teraz vlastne len a len na mne, aby som ten rok, ktorý v prípade väčšiny času budem žiť z peňazí sčasti svojich a sčasti rodičov, využil na čo najefektívnejšie vzdelávanie => škola, ekonomické a finančné či účtovnícke kurzy (momentálne si robím tretí v poradí), a jazyky. Chcem poriadne zabojovať na poli svetových jazykov - je to môj oriešok, môj kameň úrazu. Vezmem si príklad trebárs z Mischelll, tiež z Teba Tuto alebo z X, ktorý tiež určite vie skvelo po anglicky, keď ju učil svoju dcérku v jej skorom detstve.

Občas si teda poplačem, ďakujem v tejto súvislosti, že moje trúchlenie neberiete zle, ale skôr iba ako takú dočasnú zastávku, kedy sa na frontovej línii bojiska na chvíľu stiahnem do zákopu, utriem slzu, aby som následne opäť nabil pušku a pokračoval v boji, tento raz už s novými silami.

Držme sa, kamaráti. Mám Vás rád. Som rád, že Vás mám. heart
S pozdravom
matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Pi 20 február 2015 - 8:28

ahojte.

mne nie je moc dobre. uz skoro tri tyzdne beriem antidepresiva a stale sa necitim dobre. aj by som plakal, ale neda sa mi, hoci chcem a potrebujem to. to je tymi liekmi. okrem toho mam zvysenu chut na alkohol a neviem nakolko to je tou alventou, pretoze na zahranicnych forach tento problem a teda zvyseny "craving" po alkohole casto spominaju u alventy. miesto toho, aby som mal viac energie, tak som viac unaveny. mozno mi tie AD nesedia. skusim este pockat, onedlho mam kontrolu, tak uvidim.

snad sa mate pekne a lepsie, ako ja. prajem Vam to.
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 20 február 2015 - 12:27

Ahoj Lístie.

Mrzí ma Tvoja situácia. Sad Na jednej strane chcem budovať istý optimizmus, že Ti na najbližšej kontrole dr. pomôže a spoločne efektívne zhodnotíte účinky Alventy, čím sa nasmeruje ďalšia terapia. Možno Ti ju zvýši, alebo sa zariadite inak. Ja by som Ti ju laicky zvýšil, prípadne skombinoval s niečím ďalším... ak by to bolo medicínsky možné. Budem Tvojmu/Tvojej dr. držať palce, aby Ťa zhodnotil čo najlepšie a najtrefnejšie. A Tebe taktiež, aby si jednak zvládal depresívne a/alebo negatívne stavy, a jednak skúsil čo najviac svojpomoc. Napr. sebapovzbudzovanie, umelé programovanie mysle na optimistické resp. pozitívne zmýšľanie. Mne toto veľmi pomohlo kedysi. Začalo to už dávno, keď som pozeral nejaký program na ČT v telke a dávali vývoj techniky a počítačov, a mne to vzbudilo v spolupráci s AD určitý dobrý pocit, že veci idú vo svete dobrým smerom. Bol to asi umelý pocit, skreslený, vlastne celý optimizmus je skreslený, ale to vôbec nesmie vadiť, nakoľko je dôležitejšie, aby sme sa cítili dobre, baraj aj umelo, lebo život je príliš krátky na to, aby sme sa obklopovali negativizmom a ničili si tak svoju náladu. Všetko v spolupráci s AD... skús tej Alvente týmto spôsobom postupne napomôcť. Smile Mentálnym umelým postupným neuropreprogramovaním.  Smile (to si ma teraz aj tak trošku nakopol, lebo by som mohol k tejto téme dať nejaké články na schizo.sk, uvidím kedy)

Takže toto bolo tzv. "na jednej strane". Na druhej strane som však pesimistický a smutný ohľadom Tvojho návyku k alkoholu, ktorý minimálne v psychicko-emočnej sfére už vybudovaný určite je, aj keby nebol vo fyzickej rovine chemicky. V tomto som teda smutný, lebo alkoholizmus mám v rodine a "viem, ako to s ním chodí". sad and unhappy

Lístie, posielam Ti objatie a myslím na Teba často. Drž sa! giving a hug

matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 20 február 2015 - 13:25

Ahoj všetci. Smile

Tieto dni sa mi vyvíjali rôznorodo. Boli naplnené najmä školou, sebakontrolou v jedení, čítaním, učením sa angličtiny.

V škole všetko v poriadku zatiaľ, prvé pocity a dojmy sú kladné. Smile Sebakontrola v jedení => v stredu som zlyhal, tam som sa prepchával a nedodržal som racionálnu stravu. Celkovo som však v dnešný deň v mínuse od nedele asi 12 tisíc kJ, s dnešným dňom, keď skončí, asi 14 tisíc. Výsledky v mierach sú ešte nejednoznačné, takže ich netreba riešiť. Smile Čítanie => čítal som najmä o chudnutí, ďalej motivačné, veľa novinových článkov a správ, tiež veci z môjho odboru. Z angličtiny som pokročil trošku, už lepšie rozumiem hovorenému slovu, keď stále celý deň počúvam britské talkshow rádio. Ťažko sa však premáham k aktívnemu osvojovaniu si fráz a slovíčok z kníh. To mi ešte nejde... very sad3

Mal som aj špatné nálady, napr. som bol nešťastný, najmä večer. Včera bol obzvlášť prázdny a nudný deň, navyše na pocit krátky. Dnes som sa venoval zatiaľ upratovaniu, hygiene a v pláne mám teraz poobedie zasvätiť príprave na zajtrajší kurz, nakoľko som trochu pozadu oproti iným "spolužiakom" a niektoré veci nechápem. Chcem sa to pokúsiť si poriadne osvojiť a pochopiť plus naučiť sa aj dačo navyše, čo budeme akože preberať až zajtra, nech viem lepšie riešiť aktuálne príklady. Smile

Myšlienky mám teraz trošku jasnejšie, neevidujem v nich tlak k mysleniu, alebo kritiku, napádanie, pocity viny. Isté pocity viny sú, ale tie sú spracúvané len ako bežný výstup svedomia, a nezdajú sa mi premrštené. Po psychotickej stránke teda, zdá sa, prijateľne, nálada ok. Proaktivita mierna, trošku znížená, iniciativita zlepšená. Túžby a snívanie sa držia reality, spánok prijateľný. Pocit šťastia = na školskej stupnici asi 2-, prípadne 2 v niektorých chvíľach. Neurózy niektoré zlepšené, zádery a pery zhoršené. Flush akceptovateľná. Chudnutie - progres evidujem postupný a pomalý, ale to nevadí, lebo tak som si to ja sám zadal. Fyzické problémy => prijateľný stav.

Lieky => dávam si jeden deň 15 mg Escitilu (10 ráno, 5 obed), a na druhý deň len 10 mg (10 ráno). A takto to striedam. Naďalej si dávam aj MemoPlus na kognitívne schopnosti, ktorý má na mňa významné antidepresívne účinky (prípadne by som Ti ho, Lístie, aj Tebe doporučoval, také fialové tabletky, MemoPlus s taurínom, vyplatí sa 60kusové balenie čo do ceny - asi 10 eur, možno 12 eur, ako kde). Smile

Plány na ďalšie dni = dnes príprava na kurz a cvičenie, ešte mi zostáva 20 minút rotopedu. Zajtra kurz, plus potom príprava do školy. V nedeľu príprava do školy, mám tam študovať jednu tlstú knihu... musím ju zmáknuť, ak sa bude dať. Hry vlastne žiadne, nechce sa mi ich hrať, v ostatnom čase keď chcem pasívne odpočívať, tak namiesto PC hier idem čumeť telkáč, čo bolo kedysi pre mňa netypické, no teraz dávajú poobede kopec obľúbených krimináliek, takže ma to vie ľahko zlákať... Smile

Želám Vám mnoho stability a zdravia, kamaráti. Držte sa! community together

matej
cat

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 20 február 2015 - 21:27

Ahoj Matej,
som rád, že teraz máš také primeranejšie dni. Dvojka je dobrá známka. Želám Ti aby to takýmto smerom postupovalo aj naďalej.

.....................

Ahojte,
pre posledné dni platí, že sú podobné ako tie minulé doteraz. Po čase sa objavila aj úzkosť, v súvislosti, aj nielen samotná, ale aj so sťahovaním žalúdka. Príde mi to asi aj v súvislosti s získavaním pečiatok pre UPSVAR, ktoré som vybavil hoci za pol hodinku, ale zlé pocity pretrvali. Nejako som sa do toho nemal a tak som to riešil takmer na poslednú chvíľu. (Potrebujem to na nasledujúci utorok). Týchto pár dní je charakteristických aj tým, že mi pravdepodobne kaňa odniesla a zožrala kocúra. Načo sa len našlo miesto s jeho stopami a následne skončili na "mieste činu".

Majte sa aspoň fajn. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie So 21 február 2015 - 6:39

Matej, dakujem Ti za reakciu a podporu. giving a hug

odo dnes tu alventu uz nejdem brat. uz som rozhodnuty. moj stav isiel dost z kopca, odkedy som ju bral a miesto toho, aby ma aktivizovala, bol som viac unaveny. okrem toho mi vazne zvysovala chut na alkohol, na zahranicnych forach o tom tiez pisu, ze to niektore AD robia, alventu (effexor) spominaju casto. k tomu preprogramovaniu...to mi moc nejde. neviem si takto umelo navodit lepsiu naladu. pre mna to musi prist spontanne, samo, prostrednictom nejakeho zazitku, cinnosti...ale ked mi nie je dobre, moc s tym nezmozem, nedokopem sa k cinnosti.

k tomu alkoholu...predtym nez som bral alventu, tak to nebolo nejake kriticke. uvidim ci a ako sa to teraz upravi. som optimisticky.

Tuto, vybavovanie na uradoch je aj pre mna vzdy velmi stresujuce. inak, kana by zautocila na kocura? a uniesla by ho?
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 21 február 2015 - 9:26

Ahoj lístie,
úrady sú na nič, ale potom všetkom je človek rád, že vybavil.

Podla stôp na snehu, by to niečo takéto mohlo byť, kaňa unesie aj zajaca, prípadne králika. Nevideli sme, nevieme.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 60 z 84 Previous  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 72 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: