Ako sa dnes máš? 5
Strana 32 z 84 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 5
Xkrchnav, celkom by ma zaujímalo, ako sa má z bývalých prispievateľov Laura. Mám nanič tušenie, že nie dobre a že žije v nejakom sociálnom zariadení
Ani ja už takmer neprispievam, hoci sa v mojom živote nejaké zásadné veci zmenili. Zello ma nejako neláka a inštalovať to tiež neviem, lebo čo sa týka techniky som úplný retard, až doslova idiot. (Som rada, že zvládam aspoň internetbanking a v práci profesný program.) Môj život je komplikovaný úskaliami schizofrénie a depresie, ale ako-tak kráčam dopredu. Ešte stále mám čo stratiť...
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Filipka, keby si prejavila záujem o zello, niekedy v budúcnu, som k dispozícii previesť inštaláciou po krokoch. Dopredu hovorím, že je to jednoduchšie ako internet banking - snáď potvrdia účastníci. Pri mojom dnešnom "spamovaní" som medzi inými oslovil aj Lauru... uvidíme. Tiež by som bol radšej keby mala toľko rôznych činností, že na fórum nemá čas, než že je v nejakom tom zariadení...
majte sa
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
posledne dni mi nie je dobre. Vlastne sa to uz taha par tyzdnov. Citim sa taka citovo otupela, ic ma nebavi, nic ma nedokaze potesit. Citim sa osamelo aj ked mam okolo seba vela ludi. nieco mi v zivote chyba a ja neviem co. Cele dni len prezivam, nie je to v poriadku, uz dlho so sa tak necitila, ani ked som mala hlasy. Zmaha ma unava a neschopnost prezivat emocie. Je to pre mna tazke lebo sa bojim, ze sa mi hlasy vratia a to je to posledne co by som chcela. Bojim sa vlastnych myslienok, lebo su pochmurne a pateticke. Je dinym pozitivom je ze menej fajcim. Kila idu pomaly dolu lebo nemam ani chut do jedla.
Dufam, ze sa mate lepsie a dajte vediet kedy bude najblizsie zello.
Drzte sa, Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Venusa, je mi luto, ze prezivas taketo neprijemne stavy. Ale spominam si, ze si mala celkom slusnu davku liekov, alebo uz to znizili? Ja som casto v liecebni bol ako chodiaca mrtvola pod takymi davkami. So zyprexou som tak vyzeral aj po prepusteni... Hadam sa to zlepsi casom ak to mierne znizia a zaroven sa nevratia hlasy. Co ta stranka hearing voices, bola niecim praktickym uzitocna?
Inac najblizsie zelo je tento stvrtok 30.10.2014 19:00.
Kwecko - snad ta udrzim na uzde
Ako sa mam? Dnes tak trochu instalatersky, dovybavovali sme kancl zenicke, uz to chce len koberec a moze sa zacat.
Majte sa pekne, stvrtok dopocutia.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
no mňa dnes celkom fajne bolí hrdlo... Za ušami mám asi 5 zdurenín a na krku jednu takú fajnú hrču. Tie sú tam už asi mesiac. Asi by som im už mala dať nejaké mená, keď už sú so mnou tak dlho
Večer som bola pozrieť u našich - otec je zas v liehu. Videla som to už tisíc krát, ale stále ma tá metamorfóza prekvapí. Je to akoby som mala dvoch otcov v jednej osobe Jedného si vážim pre rozhľadenosť a druhého mám úplne v paži - v rámci zachovania si vlastného zdravého rozumu. Inak to nejde....
V robote som prežila celkom v pohode. Do katastrofálnej situácie a nezvládnutého nábehu na sezónu nám došiel nový kolega a priniesol so sebou absolventský optimizmus. Hehe, je 100 x lepšie učiť ho plávať ako brať Oxazepam
Cestou do roboty som zažila malý zázrak, domov chodím na bicykli cez jednosmerku, a vždy mám stiahnutý zadok a rozmýšľam, že prečo to musí platiť aj pre bicykle? Vždy, keď som šla po hlavnej, stála som veľakrát aj niekoľko minút na križovatke kvôli hrozne hustej doprave. No a dnes ráno kukáááám - tabuľa jak hrom - jazda bicyklov povolená v oboch smeroch Ej reku - niekto mi čítal myšlienky!
V poslednej dobe som takýchto malých zázrakov zažila hodne, neviem, či je to len tým, že si vytvorím taký myšlienkový filter na nejakú vec - ale aj tak to považujem za také zázraky. A vždy sa im poteším.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Venusa, mrzí aj mňa, že máš takéto prežívanie a pocity. Aj ja verím, že je to spôsobené ako mínusové príznaky pod vplyvom haldy liečiv. Veľmi Ti prajem, aby toto ťažšie obdobie si zvládala s čo najmenej odrenými ušami. A aby to bolo najmä čo najrýchlejšie. Možno by stálo za to vybrať si len jednu jedinkatú vec, ku ktorej máš ako-tak blízko, a zamerať svoju drobnú a sporadickú aktivitu na ňu ako na spôsob vyplnenia mysle myšlienkami na ňu. Asi Ti to hneď nebude prinášať uspokojenie a pekné dojmy, no je to začiatok. Môže ísť trebárs o čítanie nejakej knižky, časopisu alebo novín, alebo o využitie Tvojej slabej chuti do jedla ako niečoho úmyselne prospešného pre organizovanie cieleného chudnutia. Alebo nejaké skrášľovanie tela, v ktorom ste Vy ženy majsterky . Alebo ja neviem, napr. sledovanie nejakého pravidelného programu v telkáči na dennej báze. Chápeš, proste niečo drobného, čo prílíš nezaťažuje, a je to iba začiatok. Terapeutický začiatok, ako robiť niečo úmyselné, čo bude neskôr možno azda mať nábeh stať sa aj obľúbeným, až sa Tvoje emócie neskôr zrehabilitujú. Kúsok po kúsku smerom dopredu... Pre lepší pocit samej zo seba.
Veľmi vítam, že pôjdeš aj na zello, hoci ono nie je na dennej báze, no to vôbec teraz nevadí. Ja tam síce nebudem, ale viem, že tam máte super kolektív, takže iste tam nájdeš aj ďalšie formy podpory. Držím Ti, Venuš, prsty.
---
Ahoj Kwecko, srdečne Ťa aj ja vítam späť na fóre! Vitaj.
---
Ahoj Filipka. Mrzí ma, že píšeš máličko na fórum, ale veľmi dobre si všímam, že si pravidelná, ba denná čitateľka, a to celé roky už. Aké to zmeny nastali v Tvojom živote? Dúfam, že pozitívne. Čítal som, že sa Ti podarilo kúpiť byt, klobúk dole, to je veľká vec, v dobrom závidím a držím Ti s ním veľa palce. Chcem dúfať, že aj pracovný kolektív je v poriadku, hoci tam máte kamery. Veľa ľudí tu na fóre ma inšpiruje, a Ty patríš medzi nich určite.
---
Pozdravujem srdečne všetkých.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 32 z 84 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 84