Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 36 z 84 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 60 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 36 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  Matej Ne 9 november 2014 - 19:08

Ahoj.

Je mi pomerne depresívne. Mám pocity viny a sužuje ma pocit, že som strašne nehodný a zlý, vhodný na zapudenie pod zem.

Nedeľa mi plynula dobre, doobeda som porobil nejaké aktualizácie a prerábky tu na fóre, ďalej som napísal kopec príspevkov. Tiež som aktualizoval schizo.sk a nejak tam robil informačný "prievan" alebo inventúru. Poobede som sa venoval škole, napísal som seminárnu prácu. Teraz sa chcem večer ešte venovať študovaniu jednej povinnej literatúry, no pobolieva ma hlava a zostal som akýsi spomalený, smutný a deprimovaný. Tak neviem, či z toho niečo dnes bude... sad and unhappy

Mám sa teda teraz, hm, poťažšie. Neviem, ako to riešiť. To sa však nedá pochopiť, ani ja nechápem, ako môžem byť taký hlupák. Viem, že existuje miliónpäť dôvodov, prečo by som mal byť šťastný človek, no nezapriem v sebe, že som vnútorne nespokojný a nešťastný. Snažím sa z celej sily pretvarovať, že veci nie sú také zlé, a že vlastne všetko ide dobre a že reku všetko zvládam, a síce z toho dôvodu, lebo ľudia sa mávajú objektívne horšie než ja. Ale vnútri viem, že mi to ako argument k šťastiu nestačí. Čo už, hlupák hlupákom ostane. sad and unhappy very sad2

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 36 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Michal Ne 9 november 2014 - 20:51

Ale Matej,urcite nie si hlupak.Nechcem nijak zlahcovat Tvoje utrpenie,ale to vsetko je "len"depka.Ta stara svina ta klame a zavadza.No teraz neviem,ci som pochopil Tvoj prispevok spravne.Kazdopadne,nech Ta hreje pri srdci pocit,ze pomahas tolkym ludom(vratane mna!)Takze hlavu hore a nech Ta Pan Boh pozehnava,dakujem Ti za vsetko!
S pozdravom Shadow community together
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 10 november 2014 - 10:19

Ďakujem, Shadow, za povzbudivé slová. giving a hug

---

Ako sa mám?
Dnes je to už o čosi lepšie. Stále ma ale pobolieva hlava, musel som si dať tabletku na to. Včera z toho čítania večer už nič nebolo, tak plánujem dnes dohnať. Naopak, čítal som včera niečo nepovinné, také duchovné a motivačné veci, ktoré ma povzbudzovali a dávali rady.

Dnes sa plánujem venovať hlavne škole; mám tam na robote 3 povinné texty.
Psychicky teda znesiteľne. Fyzicky lepšie, chudnutie nič moc.

Prajem Vám pekný pondelok. Wink
S pozdravom
Matej
community together

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Ut 11 november 2014 - 8:13

Dobre rano(alebo Dobry den?),kamarati!
Dnes som sa prebudil asi okolo 3:30,co ma sice nepotesilo,ale aspon som mohol vybehnut na nejaku tu cigaretku a potom som si opat lahol.Nastastie sa mi nejakym zazrakom podarilo znova zaspat.Spal som az do 5:45,co je u mna dost dobre,vzhladom na terajsie okolnosti.Odkedy som sa pred dvoma tyzdnami vratil z nemocnice,nikdy som nespal dlhsie ako do 6:00,nezavisle od toho kedy som vecer zalahol.No nic,budem to riesit s lekarom,lebo ma to uz dost unavuje...
Dnes ma caka neurologicke vysetrenie,som zvedavy,ako mi to dopadne-ci diabeticka polyneuropatia postupuje alebo nie.Cukrovka je v tomto zakerna,ze bolesti a problemy sa prejavia,az ked je neskoro...Ja mam lahky stupen tejto polyneuropatie,tak mi prosim drzte palce,aby to dobre dopadlo...
Naladu mam myslim,vzhladom na rocne obdobie,primerane dobru.Ani "zvlastne veci" sa mi uz nestavaju tak casto.Len asi predvcerom sa mi stala taka vec,ze som sedel sam v byte,konk. v kuchyni a zrazu som jasne pocul zvuk,ako ked niekto priamo pri vas silno zastrnga velkym zvazkom klucov.Ale nepripisujem tomu nejaku dolezitost,hoci ma to poriadne vydesilo a musel som sa presvedcit,ci to bolo naozaj alebo nie.Nebolo.Taketo veci sa predsa stavaju aj zdravym ludom.
Co sa tyka zella:Rad by som,xkrchnav,ale nemam na to ani odvahu,ale hlavne vybavenie a potrebne volne mobilne data.Ved aj tieto prispevky pisem a vsetko citam cez mensi smartphone.Takze dakujem za ponuku(velmi si to vazim! giving a hug )ale v sucasnosti zello u mna nie je mozne.Kazdopadne to do buducnosti nevylucujem!
Tak Vam vsetkym prajem pekny a hlavne uspesny den!
S pozdravom Shadow sunny community together
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ut 11 november 2014 - 16:24

Ahojte Wink

Mám sa fajn....všetko po starom....spím dobre od desiatej do siedmej, takže celkom dosť Sleep inak dnes cely deň nuda strašná nuda....včera som bola vybaviť veci v meste, nabehala som sa dosť....a dnes taký pokojný deň a len nuda...ani čítať knihu sa mi už nechce jeden článok stačil.... study v poslednom čase ani necvičím...

Ako sa mate? Čo mate nove? Už premýšľate nad vianočnými darčekmi? ....ja sa neviem dočkať Vianoc  santa ....uz dokonca mam aj jeden darček - a myslím, že sa otcovi bude páčiť .....inak mam už premyslene darčeky len ich kúpiť .....

Pekný deň a teším sa na vaše príspevky... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 11 november 2014 - 16:29

Ahoj,
škoda nudy - veď je toľko vecí k činnosti Smile. Ja sa teraz učím JavaScript, alebo preliezať možnosti HVN na Slovensku, či pozerať odkazy križovatky duše a dopĺňať detaily Smile. Ale jo chápem... keď sa nechce tak sa proste nechce a neni chuť do ničoho. Ale napr. píšťalka ma ešte nesklamala (nevýhoda, že v liečebni ju moc netolerovali).

Ináč v práci plodný deň, učím sa ten spomínaný JavaScript a je to super - vždy na začiatku nového taká eufória.

Majte sa, teším sa na štvrtok.
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Ut 11 november 2014 - 16:46

Caute!
Tak som bol na tom neurologickom vysetreni a dobre to dopadlo!Aspon "ked neprsi tak kvapka"
.Zajtra idem na "vylet" do Novej Bane-mam tam svojho psychiatra.Som zvedavy,co mi povie na tie problemy so vcasnym rannym prebudzanim.
Mischell,aj ja som prestal cvicit.Je to tak skoro so vsetkym-zacnem,nejaku dobu pokracujem,ale nikdy nevydrzim pravidelne opakovat...Dnes som dost pesimisticky,aj napriek tomu,ze ta neurologia dopadla dobre.Je to kvoli problemom popisanym v sekcii...(ale ved to najdete,je to tema Moze to byt sebaklam?)
Inac,by som sa mal fajn... Sad
Shadow
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ut 11 november 2014 - 20:35

Ahojte,

Matej,
nevyznám sa v tom, no dnes doobeda som dala príspevok a už sa zobrazuje ako včerajší, pritom ja mám na svojom počítači správny čas. Tak neviem kde je chyba. Všimla som si nesprávny čas pri príspevkoch už včera.

A k téme "ako sa mám":
dnes som mala oddychový deň - bola som na nete, čítala si, niekde aj diskutovala, skypovala si s dcérou...potom som vyrazila na bicykli k mojej mame. Dobre sme sa pozhovárali. Este som potom trochu bicyklovala a na vecer som sa trochu postarala o syna, domácnosť, upiekla si ľahkú večeru - tekvicu a znova som pri PC.
Potrebovala som to, lebo včera sme boli s dcérou zháňať po svadobných salónoch šaty pre nevestu a to som bola od 6,30 hod, kedy som vstávala do 17,00 hod. na nohách. Bola som taká unavená, že som nemala vôľu už ani nikoho počúvať. Chcelo sa mi večer len zaľahnúť a byť v kľude. Dnes som si užila deň bez povinností.
Zajtra ma čaká pokec s psychologičkou po 1,5 mesiaci. No a vo štvrtok ak mi do toho nič nepríde sa chystám do Trnavy na "otvorený deň" v miestnom stacionari: https://www.facebook.com/predobrypocit/photos/a.750895218278937.1073741829.747620618606397/750906898277769/?type=1&theater
Link ma dalsie stacionare, v ktorých su dvere pre verejnosť dňa 13.11.2014 otvorené som dala v téme Stacionare.
Vo štvrtok ma ešte čaká synove ZRPŠ a dufam, že večer budem ešte schopná sa pripojiť na zello.

Majte sa pekne, nech vás choroba nesužuje!
regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 12 november 2014 - 17:33

Ahoj...

Regi, opravil som Ti časové pásmo v profile. Ak máte ešte niekto zlé časové pásmo, tak si ho musíte manuálne prehodiť: klikajte takto: hore "Nastavenia", potom "Možnosti", potom "Časové pásmo, tam nastavte Bratislavu, a potom "Odoslať". Fórum ako také má správne defaultné časové pásmo, ale niektorým z Vás sa to pre prechode na zimný čas mohlo rozhádzať vo Vašich konkrétnych profiloch. To už potom odporúčam poklikať v zmysle vyššie uvedeného, krátkeho postupu.

---

Ako sa mám?
Otrasne. Mám pocity depresie, malomyseľnosti, zúfania, nedôvery. Pocity nešťastnosti a hlbokej bezmocnosti. Mám pocit, že by som mal vykričať celému svetu, čo si o ňom myslím, a následne sa demonštratívne upáliť. Ale som zbabelec.

Žiada sa mi umrieť. Nebojte, nejdem sa upaľovať - veď som na to prílišný strachoput. Len teda mám desný pocit frustrácie a nešťastnosti. Asi sa najskôr nejak opijem doma v izbe, keď budú naši spať. To je všetko, na čo sa dokážem akurát tak zmôcť.

Idem plakať.
S pozdravom
matej s malým "m"

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal St 12 november 2014 - 19:10

Caute,
Ja som mal jeden vyplneny a zmysluplny den!Konecne!
Dopoludnia som bol u svojho psychiatra v Novej Bani.K tradicnemu baliku liekov(leponex,alventa,abilify,rivotril)mi predpisal nejaky Gerodorm-sedativum,hypnotikum,skratka volaco dobreho na spanie.A tak dufam,ze sa po dlhsom case(cca 3 tyzdne)konecne dobre vyspim...
Podarilo sa mi aj nezjest ani jednu steviovu cokoladu,co hodnotim ako maly,ale uspech.S cigaretami to az take ruzove nebolo,ale ani tragicke...
Ale,sakra,pisem tu o nicom a len strohe informacie.Koho to zaujima,ze ako sa mam?Ved ani mna samotneho...
Matej vies,co vyvolalo spominane stavy a rozpolozenie?Velmi by som Ti chcel nejako pomoct,no neviem ako...Len sa neozer,prosim Ta,to by mohlo Tvoju situaciu len skomplikovat.Neviem do akej miery Ti alkohol pomaha z depresivnych stavov,ale mne napriklad,len uplne vyblokuje lieky a je este horsie.Uz ozaj neviem...sorry:-(
Asi to len nechat plynut a odozniet,alebo zajtra utekat k lekarovi.
Drz sa,myslim na Teba a budem sa za Teba aj modlit...
S pozdravom Shadow community together
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 12 november 2014 - 19:47

Shadow napísal:
Ale,sakra,pisem tu o nicom a len strohe informacie.Koho to zaujima,ze ako sa mam?Ved ani mna samotneho...

... mňa to zaujíma. Čítam si všetky príspevky na fóre a v príspevkoch forumákov typu "ako sa máš" mám záľubu a vždy si z každého takého príspevku niečo odnesiem, nejakú myšlienku, alebo aspoň emócie, pocit, skúsenosť, možno niekedy ponaučenie alebo príklad... Napr. z Tvojho som si vzal, že sa dá nad sebou postupne víťaziť, keď si si odriekol tú čokoládu. Alebo vyjadrenie, že si až tak tragicky nefajčil, mi navodilo pocit, že hoci sa tomuto neduhu venuješ, neberieš to ako tragédiu, neutápa Ťa to, a hoci by si sa veľmi chcel toho zbaviť, nechceš zároveň, aby Ťa neúspechy na tomto bojovom poli psychicky potopili. To je napríklad pre mňa momentálne veľmi poučné. Nová Baňa mi zas navodila príjemnú spomienku na dávneho kamaráta, ktorý odtiaľ pochádza. A takto ma obohacujú príspevky vlastne každého, preto som rád, keď ľudia píšu, ako sa majú a čo robia. Určite v tom neprestávaj, bratu.

Shadow napísal:
Matej vies,co vyvolalo spominane stavy a rozpolozenie?

V podstate zhruba viem. Ale to ťažko vysvetľovať. Teda nie že by sa to nedalo pochopiť, ale skôr preto, lebo sú to pre mňa citlivé veci a akosi sa už ani nenamáham hrať sa na nádej, že sa veci dajú vyriešiť. Resp. nemám na to silu, tak preto prepadám zúfaniu a frustrácii, ktorá zase vzbudzuje podráždenosť a akúsi smiešnu vzburu voči všetkému...

Shadow napísal:
...a budem sa za Teba aj modlit...

Bratu, kde na to berieš sily? Ja mám len zlomok problémov, ktoré máš Ty, a nemám na to síl. A Ty máš. Klobúk dole. A ďakujem.

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal St 12 november 2014 - 20:21

Matej!
Len tolko som chcel,ze vobec nie je take tazke sa za niekoho druheho modlit resp.prosit.Zvlast,ked clovek nie je v tazkej depresivnej faze alebo ako by som to nazval.A ja som prave v tychto casoch(dva tyzdne po navrate z nemocnice)tak v pohode,ako asi este nikdy od prepuknutia choroby!A to preto,lebo sa za mna modlilo tolko veriacich ludi,ze ich ani neviem spocitat.A ani Ti nemusim vysvetlovat,ze ked sa ludia modlia navzajom jeden za druheho,tak sa to nasobi a modlitby mozu byt vypocute!
Po druhe:chapem,ze existuju problemy o ktorych sa neda ani len rozmyslat nieto este pisat niekde,takze v pohode...
Po tretie:mne sa zase naopak zdaju moje problemy,banalne oproti Tvojim.A obdivujem Ta za to ako sa so zivotom pasujes a co si vytvoril a tvoris! it is perfect
Takze niet zaco bratu,ja dakujem za toto forum aj za schizo.sk!
Shadow
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: