Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 44 z 84 Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 44 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  Michal So 6 december 2014 - 19:56

Tak s upratovania napokon nic nebolo...ako som aj predpokladal...Inac to ani dopadnut nemohlo,ked nemam ziadnu normalnu motivaciu...Ale dnes som vydrzal bez cokolady Wink takze aspon nieco pozitivne...A je mi super,momentalne-nic nerobim len tak lezim a pocuvam svoju oblubenu hudbu...Len sa bojim zajtrajska,ked som dnesok tak odflakol,ale aj take dni su... Smile
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina So 6 december 2014 - 21:14

Ahojte!

Shadow,
nič si z toho nerob, že si neupratal, upraceš inokedy, dnes proste na to nebol vhodný deň.

Mne sa dnes podarilo dokončiť jednu veľkú robotu - a to - uložiť po maľovke knihy v obývačke na miesto. Poriadne som ich pretriedila a oprášila. Konečne nám obývačka vyzerá zase útulne. V lete, keď sme maľovali, som si povedala, že si na to nechám čas. Snáď do Vianoc to bude v poriadku. Hoci sa to vlieklo, lebo som to stále odkladala na neskôr, mám to za sebou jumping2

Inak som mala bežný deň s nákupom v obchode, návštevou mojej mamy za dažďa v susednej dedine, varením... Teraz večer som napísala mail jednej našej súputníčke, ktorá ma kedysi oslovila ako blogerku a hladala u mna podporu. Vymenili sme si pár mailov a potom sa naša korešpodencia prerušila. Po dlhšom čase som sa jej minule ozvala a ona mi odpísala. Dala som jej link aj na toto forum aj na zello dialogy.

Prišla na to, že som si dnes zas zabudla dať komplet všetky lieky. Mám s tým bohaté skúsenosti Very Happy Zajtra nesmiem zabudnúť, lebo dva dni sú už kritické.

Prajem Vám príjemný zbytok víkendu!

regina

regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ne 7 december 2014 - 8:23

Ahojte,
shadow - niekedy je možno lepšie "vypnúť" rozum. Ak sa nedarí, vypnúť svojho "sudcu" ktorí hovorí - som nanič, nič som neurobil, mal som to a to, čo si o tebe pomyslia iní? Keď už sme v zlej situácii nedarí sa nám, nechce sa, nejde to ináč - skúsiť byť prítomný v tom okamžiku. Proste žiť ten "nezdar" bez zbytočného obviňovania sa. Nie je to ľahké, ja to tiež v niektorých situáciách neviem a nadávam si. Ale napr. v práci ak šéf nadáva tak som prítomný a pozorujem akoby zvonku svoje vnútorné pocity...

Regina - super, uvidíme či sa súputnička pridá.

Ja som včera mal tvorivú náladu - vytvoril som šablonu pre ten spoločný web. Zatiaľ je to len pracovná verzia, ale hovoril som si, že sa s vami o ňu podelím - ľudia čo to chcú mať na starosti v ČR ešte nevedia, tým to pošlem až to bude vyšperkované. Ďalej by som vás chcel poprosiť, kto by sa chcel zapojiť do rozširovania Hearing Voices Network skupiniek, nech preposiela tieto prosby ďalej.

"úlohy pre záujemcov" (alebo mám na toto vytvoriť novú tému v inej sekcii? uvidíme podľa záujmu):
- Peter Bullimore bude robiť v máji 2015 tréning pre vedenie skupiniek a veci okolo v Brne - zvládnete cestu sem?
- PR - rozširovanie myšlienky medzi ďalších ľudí, aj expertov, ktorí by boli ochotní projekt podporiť
- zháňať ľudí ochotných facilitovať skupinky (akosi organizovať, byť tam prítomný, viesť dialog ak by to viazlo a pod.)
- samozrejme financie - eurofondy, dotácie, sponzorovia...
- na nejaké zello by som pozval 2 holky z Brna čo majú nastarosti HVN u nás... pre bližšie info (už som im o zellu hovoril, chceli najbližší termín, ale hovoril som si, že sa poradím s vami a tamto by sme prípadne spravili ako extra zello nech nenarúšame tradičný prístup)

"ochutnávka" weby čo som sľúbil: http://slysenihlasu.je-dnesek.cz/

Vopred ďakujem za snahu a prajem pekný zvyšok nedele
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 44 Empty štrnáste zello

Odoslať  xkrchnav Ne 7 december 2014 - 10:19

Ahojte,
tak ešte jedna vec - ďalšie zello mi žiaľ nevýjde štvrtok, tak to dávam na utorok. Dúfam, že to nikomu veľmi nevadí:

http://krizovatkaduse.je-dnesek.cz/udalosti/aktualne/27-strnaste-zello-dialogy

Majte sa!
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ne 7 december 2014 - 13:26

Ahojte Wink

Xkrchnav - spomeniem HVN svojej psychologičke - síce si nemyslím, že nejako pomôže ale skúsim ...na tréning určite neprídem - z dôvodu, že si netrúfam viest skupinku na to nemám odvahu...

Shadow - no aj mňa napadá taká myšlienka, že mínam peniaze nejako prirýchlo....respektíve, že už ozaj čoskoro nebude ani čo míňať, ale na druhej strane si aj pomyslím z niečoho musím žiť a preto potrebujem aj míňať ...jasne teraz na Vianoce viac ako po iné mesiace v roku ....a to nekupujem žiadne drahé darčeky len úplne maličkosti ....no nazbierala sa to a pokiaľ nebudem mat nejaký prijem do februára tak ostanem ako ryba na suchu....ale nevidím terajšiu moju situáciu až tak čierne - neviem, stále si myslím že a už nájdem prácu .....a už teraz ....alebo teraz a prešli 2 roky .....ale ja stále dúfam, že nájdem robotu, ktorá by mi vyhovovala a páčila sa mi a tešila ma.... bounce

Ako sa teda mám?...no, keď mám začať robotou tak aj posledný pohovor čo som na ňom bola nedávno nedopadol dobre....nepozvali ma ani do druhého kola....čo som brala ako samozrejmosť....ako tie úlohy čo dával v prvom kole boli smiešne vedela som to hneď....také že zapnite Word? zapnite excel? sčítajte čísla? urobte priemer čísel? prepíšte text....ako fakt nič ťažké až smiešne mi to prišlo....a aj napriek tomu, že som to všetko urobila a vedela, som nepostúpila ďalej ako pýtam sa kto potom postúpil? Question ....v piatok mi prišlo poďakovanie, že som sa zúčastnila prvého kola....a bola som z toho smutná....ešte doteraz som to ani nepovedala doma, lebo sa aj hanbím.....a neviem ako to aj povedať proste viete všetko čo treba na pohovore a oni Vás ani na druhé kolo nezavolajú....takže tak...možno trochu od veci píšem, ale keď si na to spomeniem tak som naštvaná.....tak aspoň trochu som sa napísaním vyventilovala... I love you
Teraz, dúfam že budem mať viac šťastia v súťaži do ktorej som sa zapojila....veľmi by ma to potešilo....inak čo sa soboty týka som klasicky upratovala a tiež piekla s mamou na jej narodeniny  santa .....dnes je oslava....len taká mala rodina....a dnes chcem ešte behať, teda už len chodím, ale aj to je dobre.... Laughing a učiť sa anglinu teda prechádzať kurz ...poviem vám zaberá dosť času .....vlastne všetok môj voľný čas mu venujem....chcem si nadbehnúť hodiny....no ten kurz je hltač času ....ale zatiaľ mi to až tak nevadí....uvidím ako bude ďalej  Arrow

Prajem pohodovú nedeľu  community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ne 7 december 2014 - 14:42

Ahoj Mischelll, díky za spomenutie psychologičke. Ja som sa dnes rozprával po dlhšej dobe s bratom a zistili sme, že jeho priateľky mamka je psychiatrička. A dokonca tak aktívna, že robí pri Košiciach (v Kojšove) stretnutia OCD. Tak snáď HVN by jej mohlo byť blízke, uvidíme - zatiaľ sa porozpráva s priateľkou a uvidíme, či ju potom oslovím telefonicky alebo rovno osobne až tam budem na návšteve (čo neviem kedy bude kvôli financiám).
Že nechceš viesť je pochopiteľné, ak sa na to človek necíti, je blbosť to robiť. Ale účasť na tréningu by mohla byť zaujímavá aj pre bežného účastníka, pre svoju potrebu aby vedel ako to lepšie prípadne zvládať. Neviem či to bude zadarmo, povedal by som, že áno. Tak ak by ste si chceli spraviť nezáväzný výlet Smile.
Mrzí ma, že z pohovorov nič. Zistil som - cez kolegu, keď oni dávali požiadavku na zamestnanca na nejaké servery a prišli im 200 žiadostí. A mal to prejsť jeden človek. Tam už fakt vyberali podľa fotky, vzhľadu životopisu a kto vie čo. Potom teda vybrali cca 20 na osobný pohovor a aj z toho bolo ťažké vybrať, rozdiely minimálne tak to bolo skôr o inutícii než o faktickom porovnaní. Asi to čo tu píšem nie je moc motivujúce, ale myslím to tak, že takéto nezdary nemusíme brať ako naše zlyhanie. Skôr že to nevyšlo, nebola to práca pre mňa... viem, hovorí sa mi ľahko, keď prácu mám... no snáď som ťa tým neotrávil.
Držím palce s angličtinou. Chce to veľa času. A potom už s nejakou úrovňou to aj prakticky využívať aj keď skončí kurz. Ináč to rýchlo opadne - vidím to na mojej dcérke. Takže v HVN bude tiež potreba prekladateľov článkov Wink...

Ja som dnes robil obed - v stredu sme mali v reštaurácii gaštanové závitky. Tak som si povedal, že uvarím aj rodinke. No nevyzeralo to ako v tej reštaurácii ale nebolo to úplne špatné Smile. Pozval som aj svokru. Teraz ešte kecajú v kuchyni, len som vám chcel niečo napísať. Tak už zas pôjdem. Trochu si robím starosť o ester, snáď sa čoskoro ozve s dobrými správami.

Majte sa!
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Po 8 december 2014 - 15:48

Pár krát sme tu mali tému "... ozvi sa". Nebudem zakladať tému, snáď tu je to najviac na očiach aj pre anonymne sledujúcich...

Tak teda venusa, ozvi sa... ako sa darí? Začínam mať starosť. Prajem všetko dobré.

J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Po 8 december 2014 - 20:28

Caues,
Dnes som mal dost narocny a tak trochu aj utrapeny den...
Musel som si v robote vybavovat "volno"na stredu,lebo potrebujem ist na kontrolu ku psychiatrovi a taktiez poriesit cukrovkarku...Ale vcera sme sa za to modlili spolocne so strykom a dnes to islo pomerne hladko(podarilo sa to vybavit na tzv.P-cko)!
Rano v praci zacalo,tym ze sme v stvorclennej skupine upratali jedno podlazie elektrarne,takze fajn...Ale potom prisla sprava,ze mozeme zacat odznova,lebo tam robotnici narobili este vacsi neporiadok ako bol pred nasim prvym upratovanim... shooting2 Ale den isiel aj tak v pohode,okrem tohto incidentu...
Na konci smeny na mna prisiel zase stav popisany v sekcii extrapyramidovy syndrom...Brutalne vyvracanie oci dohora,atd.,lebo som,ja hlupak To the wall ,zanedbal pitny rezim...Toto si uz nemozem viacej dovolit...Ale ako som pisal,bolo to uz na konci takze som to ustal a cestou domov z prace(busom)to preslo...
Len som si nemal pozerat maily,aj ked by ma TO nebolo aj tak minulo...Dosiel mi totiz mail od zeny popisanej v sekcii lubostne...Ze,ako sa mam a este mi pripominala,kto je akoby som mal amneziu,ze je stastna a spokojna,atd...
No to som sice rad,ze je stastna a spokojna,ale preco mi navrhovala,aby som ju podporil v jej novom,rozvijajucom sa projekte(biznise)???To sa predsa "byvalym kamaratom" nerobi!Totizto mozno som k nej v minulosti nieco citil,ale zda sa mi akoby to teraz chcela zneuzit...Citil som sa strasne,ked som zistil,ze mail je od nej...Chcel som ju najprv nemilosrdne poslat kade lahsie,lebo ma bolelo,ze sa mi neozvala preto,lebo chcela vediet ako sa mam,ale pre ine...
Napiste mi,prosim,co Vy na to,ak sa da,dakujem...
Nech Vas zle veci v zivote obchadzaju,
to Vam zo srdca praje Shadow!
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ester Ut 9 december 2014 - 8:26

Tak toto snáď nie je pravda. Píšem tu 20 minút príspevok a potom sa mi vymaža...ach jaj
Shadow je mi veľmi ľúto čo prežívaš s tým dievčaťom - ženou. Môže býť aj iná varianta a to tá,že to ešte nie je úplne za ňou...ale toto myslím patrí do inej sekcie. Napíš tam. Tam popíšeme.

Matej boli sne u vás v Trnave. Aj na vianočných trhoch a bolo skvele. Prekvapilo.ma,koľko veľa ľudí bolo napriek tomu,že dosť pršalo. Máte to krásne. Ten adventný veniec na pešej je krásny. Keby bol ešte sneh a chrupkal by pod nohami,bolo by to dokonalé jumping2 Aj s kamoškou u nich bolo veľmi dobre.pospomínali sme,poplakali...ale to ku tomu patrí. Mám krásny zážitok. cheers

Mischell je mi ľúto to s tou prácou,ale raz to musí výjsť. Budeš aj ostrielanejšia aj suverénejšia po toľkých konkurzoch. Chce to len čas. Fakt si to myslím :-)

A ako sa mám? Tak rôzne. Kúpila aom si v lekárni Melatonín. Je to voľnopredajné a neskutočne to pomáha. Spím už druhú noc. Som veľmi rada. Stoplo mi to aj mániu, necítim ani ako depresívna ani manická. Som tomu veľmi rada. Mám ale trochu iné problémy,ale snáď sa to dá na poriadok.

Všetkých vás pozdravujem...a niečo napíšte,veľmi rada si to tu čítam. Myslím,že nie som sama
ester
ester
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 374
Reputácia Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 9 december 2014 - 12:53

Ahojte,
ja opäť len v krátkosti - dnes zello 19:00. Ešte k tomu dotaz - nitko sa zatiaľ neozval, ale chce niekto pred zellom pokec s ľuďmi z HVN Brno? Ja s nimi budem hovoriť cca po 16 hod... tak keby náhodou, dajte vedieť.

Pekný deň!
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 9 december 2014 - 20:29

Ahojte, tak na Slovensku je občianske združenie! (informácia z dnešného zella)

http://integradz.sk/

teraz otázka ako ich kontaktovať a či vedia o ďalších a tak... spolupráca v smere HVN.. budem vďačný za každé info! Díky!

xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav St 10 december 2014 - 7:35

Druhý odkaz o ktorom sme sa bavili:

http://www.capz.cz/esprit-2014

je to o tzv. "peer pracovníkoch", ľudia s vlastnou skúsenosťou zapojení do nejakého procesu pomáhacieho... Regina snáď ty si písala, že ťa to zaujalo, tak snáď v tom článku niečo užitočné bude. Ak by sa to páčilo viacerým, budem rád ak vyvoláme diskusiu a skúsime pozisťovať viac.

Díky!
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav