Ako sa dnes máš? 5
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 5
J.
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dúfam, že sa máte všetci dobre a zdravie vám praje.
U mňa celkovo taký priemer. Po obede som išiel na záhradu pozbierať orechy, jablká a iné ovocie, čo tam bolo. V reáli som toho však príliš veľa neporobil, teda mohol som aj viac. Venoval som sa svojmu kocúrovi, ktorý dostal kostičky z obeda a aj trochu z mačacej konzervy. Práve tá mu príliš nechutnala, tak dostal aj čierny, susedov kocúr. Obaja sa však svorne bijú, ale zdá sa mi, že ten môj asi prehráva. Vidieť to na uchu, ktoré má natrhnuté a ranky pod srsťou.
Teraz som doma a tak sa vlastne len poflakujem, lebo v TV nič nie je. Asi sa zase pustím do nejakého čítania, lebo pri tom si pomerne oddýchnem. Momentálne tu mám Andrejev L.: Balada o siedmich obesených. Andrejev si vyberá skôr ťažké témy Prečítal som už poviedku o celách smrti, o krvavej revolúcii, o malomocných a najnovšie tam mám rozčítanú poviedku o ruskej psych. liečebni. Inak mám aj viac kníh a učebníc rozrobených, aby som mal nejakú "zábavu", alebo ako "povinné" čítanie.
Patologicky je to znesitelné. Trochu únava, trochu hlasy na balkóne, trochu pasivita, kúsok únavy, štipka soc. fob... Dobre zamiesiť a nakoniec sa v tom škvariť. Hmm. Ale nie, dá sa to zvládnuť.
Majte sa pekne a príjemnú nedeľu želám.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
xkrchnav - veľmi zaujímavá téma....keď som ju prečítala nič ma nenapadlo čo k nej...ale keď tak rozmýšľam, tak ako je to zaujímavé
Tuto - pekne si to nazval, že povinne čítanie - toto som už dlho nepočula....inak nemala som to rada ....študent ma toľko povinnosti a ešte aj povinne čítanie ma stíhať.....tak som to brala....teraz nečítam nejak veľa, ale občas nejakú motivačnú literatúru prečítam...
Ako som sa mala?....tak včera bol veľmi ťažký deň.....od rana sme robili v záhrade....dosť monotónnu prácu až ma začala bolieť chrbtica z toho aj prsty, ešte aj dnes ich mám citlivé....no proste včera to bola makačka a to ešte nemáme všetko hotové ....takže zajtra pokračujeme....dnes som rada, že je nedeľa už len pre ten oddych ....inak čo som si všimla....vždy keď je nedeľa je pekné počasie vonku svieti slnko až pripeká skoro ....a cely týždeň je mokro a daždivo....u nás....celkovo mám radšej slnečnejšie dni ako tie pochmurne.....uz som po obede...a plánujem oddychovať a neskôr aj pozrieť reláciu a tiež možno aj behať už som dlho nebehala....tak snáď to nebude problém......začala som sa zase raz učiť anglinu, aj keď teraz mam s toho lepší pocit už len preto, že zatiaľ mi ju nikde netreba a po druhé pozerám krátke videjka po anglicky a myslím, že to u mňa ma zmysel a že ak budem pokračovať tak to bude len lepšie.....ako inak vždy som mala pocit, že je to u mňa zbytočne rôzne metódy....rôzne pokusy ...rôzne knihy a kurzy...a stále nijaké výsledky ....ale teraz tie videjka ma bavia asi prvý krát....dúfam, že ich na nete bude dosť aby som sa v angline zdokonalila...raz a navždy
Prajem krásnu nedeľu
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mischelll napísal:...inak včera som sa preklikala na jednu stránku a napadol si ma ty Matej, že možno by to stalo za prečítaniehttp://www.cervenacervenej.sk/......ako ja len čo si popisoval predtým viem, že niečo také máš teda z nervovej sústavy skôr....a možno si bol aj za dermatológom a ti to vylúčil...ja len proste si ma napadol keď som čítala túto stránku.....
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Včera som odrobil svoju poslednú dvanástku v tomto životnom období. Ešte budem chodievať školiť náhradu, pričom v októbri mám dovolenku. (doplnenie z času 12:24: možno ju nebudem mať a do 15.10. asi budem ešte robiť )
---
Cítim sa pomerne rozpačito. V niečom sa mi aj darí, v niečom menej. Dni idú, kráčam. Zajtra mám školu, na ktorú musím mať načítané rôzne texty (zatiaľ to vyzerá na nejakých 60 strán). Takže sa už dnes musím tomu venovať, nemôžem zaháľať.
Náladovo sa mám pomerne dobre. Bývam aj občas smutný a všetko sa mi zdá márne a divné, zbytočné a hlúpe. Momentálne tento pocit je v úzadí. Trápi ma, že som pribral. Ale inak sa dá. Fyzicky lepšie, neurózy zlepšené.
Dnes teda plánujem trošku PC hry, relax, študovanie povinných textov.
Želám hojne zdravia a stability.
Matej
Naposledy upravil Matej Skalík dňa Po 29 september 2014 - 12:24, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : doplnenie info)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
sugar- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 26.05.2014
sugar- Nový člen
možno to Tvoje "osvietenie" brali v nemocnici ako blud, pravdepodobne náboženský blud. Ťažko povedať čo k tomu. Možno v psychóze je aj zameranie na seba v zmysle bludu, že práve ty si vyvolená aby si riešila otázky spojené s bohom, osvietená a podobne. Mozog v psychóze si dokáže vykonštruovať rôzne varianty bludov... Chcelo by to možno rozpísať.
........
Ahojte
U mňa "detto všetko".
Pekný deň. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
sugar- Nový člen
Pod vplyvom silného stresu sa Ti posunula realita, ako tomu ja zvyknem hovoriť. Azda došlo k intrapsychickej halucinácii, kedy si vnímala nejaké vzdialené myšlienky z cudzieho okolia, napr. z osoby Boha. Náhle precitnutie v pravdu a podobne, to je už vec ďalšej interpretácie v snahe mozgu zatriediť si halucinatórne zážitky. Takto by to nejak povedal aspoň môj doktor.
Teraz sa vlastne sústreď, Ti odporúčam, na upokojenie celej mysle, vyhýbať sa väčšiemu stresu. Netreba sa ani nejak extra vŕtať v daných bludných zážitkoch, hoci viem, že sú pre Teba netradičné a zaujímavé. Ak by si o nich chcela predsa len viacej pospomínať, tak odporúčam si otvoriť samostatnú tému v sekcii Kauzy trošku nižšie vo fóre. Tam si píšeme, čo sme psychotického prežili - sú to zaujímavé aj poučenia. Gratulujem Ti úprimne k zvládnutiu a ukončeniu školy. Každopádne teraz sa povzbudzuj tým, že Tvoj psychotický stav (to Tvoje náhle precitnutie, osvietenie) prepukol veľmi náhle, čo znamená vo svete psychiatrickej praxe veľmi dobrú prognózu do budúcna. Takže pravdepodobne sa Tvoj ďalší zdravotný stav bude vyvíjať priaznivo, čo Ti veľmi prajem a držím k tomu palce.
Tvoje precitnutie mávajú vlastne mnohí pacienti, hoci v rozličných podobách - najviac sa to však líši rýchlosťou precitnutia či zblúdenia do delúzie. Napr. moje bludy sa vyvíjali veľmi dlho, niektoré až roky, takže ja som to nemal také prudké. Ty si to mala prudké, preto Ťa to poznačilo inak než mňa a svoje zážitky sa usiluješ viacej pochopiť a reflektovať. To je v podstate normálne.
Držím Ti teda moc päste. Nech sa Ti, sugar, darí.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ale asi to treba skutocne odlozit bokom, neriesit to, sustredit sa na vyzvy co nas cakaju a prezit kazdy den co najviac v pohode.
sugar- Nový člen
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 6
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14