Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 5

Strana 22 z 84 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 53 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 22 Empty Re: Ako sa dnes máš? 5

Odoslať  xkrchnav Ut 23 september 2014 - 20:38

Ešte som sa zabudol vyjadriť k tej evanielizácii. No veru je to odvaha. Ale zas ak je človek aspoň v hypománii tak odvaha je jedna z vecí ktorej má habadej. Preto si hovorím, že ak takto zneužívajú skutočne ľudí s dg, tak je to smutné. Alebo je to dobré? Je to asi filozofická otázka. Možno ten človek dostane aspoň priestor k realizácii. Vpodstate na verejnosti mu nič nehrozí, ak nie je na súkromnom pozemku alebo neruší nočný kľud, ani policajti by mu nemuseli robiť problémy. Tento mládenec ale fakt hovoril presvedčivo, stále z iného úhlu to isté. Takto zo ma pryšťali myšlienky práve v onej dobe, preto som sa mu aj prihovoril. Takto možno niekoho osloví a spojí svoje pocity s realitou sveta a kto vie kam ho to zaveje. Možno by som tak skončil tiež na nejakú dobu keby som prišiel do styku s cirkvou ktorá to podporuje. Môžeme si to dať ako tému na zajtrajšie zello Very Happy.

Počasie tiež nemám rád ak je aj mokro a zima. Zima suchá alebo s snehom sa dá, ale toto medzidobie je také pochmúrne. Bicykel odpočíva, tento týždeň sa k nemu nedostanem. Snád budúci, ak bude sucho. Zajtra predpovedajú u nas len 3 stupne ráno, takže poriadne sa zababušať.

Pekný večer!
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  xkrchnav Ut 23 september 2014 - 21:21

Ktovie ako je to s tou bolestou hlavy, aj zenusku chytaly migreny cez vikend, bez ocividnej priciny, ze by nejaky tlak, pocasie?
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 23 september 2014 - 21:43

.............................

Klop-klop-klop
Kto je?
Tu svedkovia Jehovovi.
A čo chcete?
Chceme sa porozprávať.
A koľký ste?
Dvaja.
No tak sa porozprávajte!

................................

Ahojte,
tak ja sa pomerne teším na xkrchnavove Zello. Celkovo sa tu nič nedeje je mrcha čas, ale na záhrade sa stihlo všetko nutné porobiť. Inak do pohody. Svoje problémy síce mám, ale znesiteľne ich zvládam.Mimo to, ma trápi fajčenie, na ktoré som si až priveľmi zvykol.

Majte sa všetci dobre. PA Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 24 september 2014 - 20:36

Ahoj kamaráti clown

Nastala zaujímavá zmena v mojom živote. Rozhodol som sa trochu uľahčiť si veci a využiť potenciál dvojročného štúdia tak, že by som sa škole venoval naplno. Je to posledná šanca, ako platiť minimálne školné, alebo dokonca v tento prvý rok neplatiť školné možno až žiadne. Ukázalo sa, že ma škola baví a že ma spolužiactvo medzi seba prijalo dobre. Chcel by som si vziať na 2 roky pauzu od práce a venovať sa vzdelávaniu. Prejednal som to s rodičmi, aj s najstarším bratom, a podporili ma. Opäť som sa v tieto dni naladil na akademickú nôtu, ako za starých časú.

Myslím, že chybu nerobím, lebo naozaj potrebujem si tú školu už dokončiť a je to z finančného hľadiska posledná šanca. Spravím si zaujímavé a pekné dvojročné obdobie. Suspect

--

Mám sa ako-tak, ale problém je, že som stále unavený. Inak sa dá.
S pozdravom
Matej
cherry

Ako sa dnes máš? 5 - Stránka 22 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Silvinka Št 25 september 2014 - 2:48

aj ja som stále unavená Very Happy
Silvinka
Silvinka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 37
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 18.08.2014
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 25 september 2014 - 10:25

Ahojte,
Matej prajem veľa úspechov na škole. Treba využiť nielen toho že je to finančne teraz posledná šanca, ale zároveň chuť, ktorú si popísal. Prajem ti, aby ti to vydržalo a škola ťa bavila a zároveň bola ti užitočnou.

Silvinka - taká technická otázka, nezáväzne si sa prihlásila na zello, ale nebola si. Bol to technický problém, alebo ti to časovo nevyšlo? Bol som totiž na chate aj fóre ale nevidel som ťa tam, keby trebalo s niečim poradiť.

Ináč prvý návrh kuchyne už máme pred sebou, vyzerá pekne, ale cena je mastná...Tak uvidíme ako to výjde.

Majte sa pekne, nové zello som napísal do témy, ale tu napíšem aspoň dátum - štvrtok 2.10.2014 19:00.

J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 25 september 2014 - 21:33

Ďakujem, X, za podporu a povzbudenie.  giving a hug

Dnes sa mám prijateľnejšie než včera. Včera večer som mal značné úzkosti, ale nie červenavé, nýbrž žalúdočné a dýchavičné. Tieto zmeny, ktoré podstupujem, sa dosť odrážajú na mojom psychične. Hoci viem, že "idem do lepšieho", nie sú veci také jednoduché. Aj ten semester v škole vyzerá dosť ťažký, bude čo robiť, nudiť sa nebudem...

Dnes teda lepšie, už mám menej úzkostí, skôr som napätý a nervózny, pričom sa upokojujem motivačnými technikami.

Úskalia evidujem v jednak únave (naďalej ju musím riešiť kofeínovými bombami), jednak v tom, že sa mi ťažko obsedí na tých hodinách, odvykol som si od toho (to je ale najmenej). A tiež úskalie vidím v tom, že často strácam chuť, nadšenie, vôľu - opantajú ma hypobulické príznaky. Jediné riešenie vidím v motivačných technikách - napr. dnes som zahnieval po škole a nešiel som si čítať povinné texty. Tak som si na polhodinku čítal motivačnú knižku a potom som seba napísal do Powerpointu s titulom, akoby som ho už mal. A navňadilo ma to, aby som bojoval a snažil sa, že reku stojí to za to. V tom momente som začal byť aktívnejší... síce som si nerobil veci do školy, ale jednak som si poriadne upratal izbu, a jednak som prezrel na nete ponuky brigád.

Motiváciu, chuť, nadšenie, vôľu stratím určite znovu a pravidelne, takže musím s tým zápasiť motivačnými technikami. Doteraz to fungovalo pri zamestnaní, tak snáď to pomôže aj pri škole.

Psychicky sa mám teraz teda napäto, unavene a dosť bojazlivo, neisto. Neurózy zhoršené. Fyzično zhoršené. Chudnutie - pribraté 2 kilogramy naďalej zostávajú úspešne visieť v mojich tukových vankúšikoch (alebo skôr: poriadnych duchnách?).

Držím Vám päste. S pozdravom
Matej
community together

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ester Pi 26 september 2014 - 8:13

Ahojte.
Matej,tak to je riadne vážne rozhodnutie. Ale veľmi ti držím palce. Ja som si školu robila pre titul. Taká túžba od mlada Very Happy Myslîm si,že keď si sa na to daš,tak to zvládneš. Najdôležitejšie je to prvé rozhodnutie.

S tou motiváciou je to aj u mňa tak, stále som unavená,ospalá... Mám kopec roboty a neviem sa donútiť.
Silvinka ja som tiež stále unavená,psychika nič moc,chudnutie tak ako Matej. Už sama neviem z čoho priberám.

Pekný deň vám prajem
ester
ester
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 374
Reputácia Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Silvinka Pi 26 september 2014 - 16:42

Ahojte,

xkrchnav, bohužial som to nestihla, aj ked som chcela...

Mato, držím palce aj ja, nech sa ti darí.

Inak, mám sa celkom fajn, akurát som nachladená, tak som si dnes spravila volno Very Happy
A co sa týka tej únavy, pre mna je najhorsie sa prinútit vstať, inak to riesim ako Matej, energy drinky, káva, plus u mna aj cigarety :-)

Inak sa velmi teším že je tu jesen, konečne, a teším sa aj na zimu :-))

Majte sa krásne
Silvinka
Silvinka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 37
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 18.08.2014
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 26 september 2014 - 20:21

Ďakujem Silvinka a Ester. it is perfect giving a hug

---

V práci to dopadlo veľmi dobre - náhrada za mňa je vybavená, šéf to zobral s chladnou hlavou, dovolil mi dokonca vybrať si v októbri dovolenku a aj situácia na prevádzke je na október poriešená dobre (teda aspoň za riadnych okolností). Aj kolegyne ma pochopili a sme na tom vzťahovo naďalej veľmi dobre.

---

Náladovo sa mám teda teraz pomerne dobre. Úzkosti ustúpili vlastne úplne (ale na ulici som mal červeň). Neurotické veci sa zlepšili. Miera motivácie je v zmysle školskej stupnice na známke 2 až 2/3. Únava je naďalej v popredí, dnes pôjdem skôr spať. Fyzicky zhoršene, chudnutie nič.

Želám Vám veľa pekných chvíl a čo najviac duševnej rovnováhy a dobrej nálady. Držte sa!
Matej
Sun 2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 26 september 2014 - 23:06

Ahoj Matej,
pripájam sa k ostatným ohľadom rozhodnutia o škole. Je dobre, že sa takto pokúšaš o ďalšie štúdium. Taktiež je len pozitívne, že máš aj pracovnú skúsenosť.

.....................

Ahojte,
mám sa znesiteľne, ale nerobí mi dobre toto počasie. Stále totiž hrmolí a môžem akurát tak posedávať doma a čosi si čítať. Potenciálny zamestnávateľ mi už dal na vedomie, že sa na mojej pozícii už pracuje, a teda pomaly na mňa čakajú. Uvidím čo a ako neskôr. Patologicky som relatívne stabilizovaný, chcem tým povedať, že problémy detto ako minule, ale dá sa povedať, že to všetko zvládam znesiteľne.

Majte sa všetci pekne a nech vás choroba obchádza širokým oblúkom. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 27 september 2014 - 9:09

Dobré ránko Wink

Matej - ku škole, len to čo už aj bolo povedané....že som rada, že si sa dal na takú cestu ...a je to aj praktické rozhodnutie hlavne ako si opisoval financie tak určite z toho hľadiska je to dobre rozhodnutie....inak ja nie som za až také spoplatnenie VS ako podľa mňa to je nefér aj ku študentom hlavne keď aj sociálne štipendia uznávajú pomenej....inak včera som sa preklikala na jednu stránku a napadol si ma ty Matej, že možno by to stalo za prečítaniehttp://www.cervenacervenej.sk/......ako ja len čo si popisoval predtým viem, že niečo také máš teda z nervovej sústavy skôr....a možno si bol aj za dermatológom a ti to vylúčil...ja len proste si ma napadol keď som čítala túto stránku.....

Ako sa mám?...tak dobre...nemám sa na čo stážovať ....neboli ma hlava ....síce som trochu 1 kg pribrala a to som chodila spať bez večere...tak no zase som sa niečo naučila, že bez večere sa neoplatí ísť spať....aspoň u mňa to platí....cvičím pomenej, skoro vôbec, preto že prší a je chladno Rain 2

Majte sa dobre....Huge smiley

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5