Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 68 z 84 Previous  1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 76 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 68 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  kwecko Po 24 február 2014 - 19:44

Ahojte, dnes som mala perne-pozitívny deňSmile
Ráno som bola v práci, potom u lekára (zakázal mi ľubovník), potom sme sa s kocúrom pokúsili kúpiť mu jarnú koženú bundu a pak som šla k psychologičke. Po toľkých rokoch. Ale rumázgala som rovnako Very Happy
Ale bolo to super, spravila mi testy, porozprávali sme sa a šťuchla ma smerom, o ktorom som ani neuvažovala Very Happy Bolo to fakt produktívne. Potešila ma konštatovaním, že ešte poriadne vyhodnotí testy, ale na tabletky to vraj nevyzerá. Len sa musím zbaviť toho nutkania pliesť sa ľuďom do života a nechať ich, nech si svoje katastrofy prežijú sami. Myslím, že by mi to fakt mohlo priniesť kľud  Meditation 

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina Po 24 február 2014 - 21:38

Ahojte priatelia,

ako som písala vyssie dlhodobo sa cítim fajn a dnes zvlášť.
Okrem toho, že doobeda som si spravila radosť, ktorú mám z toho keď niekoho obdarujem a spoločne zdielame radosť z darceka. Synovi som vybrala /teda on si vybral, ja som len pomáhala/ a objednala mobil.
Potom som si dohodla výlet do Bratislavy, kam pojdem so synom a nakoniec, čo ma hádam najviac teší ožehlila som kopu bielizne, čo sa mi už vyše mesiaca zbierala. Konečne máme doma všetko ožehlené. V podstate ani tak nerada nežehlím. Žehlím rada, no len keď nastane tá pravá chvíľa - nie pravidelne po praní ako napr. moja mama.
Mimochodom dnes poobede som zistila, že som ráno neužila moju dennú dávku liekov. Stalo sa mi to už viackrát a v takýto deň lieky už neužijem. Zistila som, že mi to nerobí problém - raz za čas jeden deň lieky vynechať. To ma naplna nádejou, že možno raz budem existovať i bez nich. Verím tomu však len ja a nik z mojho okolia. Celkovo aj rodina má strach z akéhokoľvek znižovania dávok mojich liekov.
Dnes bolo u nás i krásne počasie, takže u mna fakt samé pozitívne veci. Prajem ich aj vám!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  hypomaniak Ut 25 február 2014 - 16:03

"...musím zbaviť toho nutkania pliesť sa ľuďom do života a nechať ich, nech si svoje katastrofy prežijú sami.."

fakt podarena formulacia  Smile 
hypomaniak
hypomaniak
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 37
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Ut 25 február 2014 - 18:15

Hehe, hej, asi som pri svojom presvedčení, že svet nezmením, zabudla na to, že svet pozostáva z ľudí Very Happy
Ľudia, čo si radu nepýtajú sa ňou nebudú zaoberať, ani keby bola najlepšia na svete, no ni? Smile

Aj keď sa na to niekedy veľmi ťažko pozerá:
"Však preťahuj, čo sa dá, kým to tvoja manželka nevie, tak jej to vadiť nebudeeee!"
"Jasnééé, kúp si! Detské sny si treba plniť - ja som síce chcela koňa, ale motorka je oooveľa lepší nápad! Rodina sa potešíííí!"

No... Asi to bude to ťažké Very Happy

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ut 25 február 2014 - 21:51

Ahojte, drahí priatelia!  welcome or bye 

Povedal som si, že sa mám tešiť z drobných vecí. Nemusím od seba vyžadovať niečo veľké. Nejaké pozitíva sú aj dnes. Tak v noci som po užití melatonínu dobre spal.  Smile Po prebudení som išiel von so psom. Podarilo sa mi ho vyvenčiť aj večer. Nie veľmi sa mi to chcelo, ale išiel som s ním. A ešte predtým som mu umyl misku a nakŕmil som ho. Nejaký čas som dnes strávil aj ležaním.  very sad2  Ale teraz večer ma rozveselila relácia Nikto nie je dokonalý. laughing Modelárstvu som sa s chuťou venoval v sobotu. Včera a dnes sa mi už nechcelo.  very sad3 Ale počkám si na taký deň, keď na to zase dostanem chuť. V ostatnom čase často pozerám všelijaké stránky o modelárstve. To je až neuveriteľné, aké parádne veci vedia ľudia vyrobiť!  Exclamation it is perfect Idea Všelijaké domčeky aj s plotmi okolo, so stromami, kríkmi, trávou a aj kvetmi v kvetináčoch na parapetoch. Rozum sa mi nad tým zastavuje. Do literárnej tvorby sa teraz nehrniem, teraz mám snahu napredovať v modelárstve. Hovorím si, že by som rád pracoval v nejakej firme, ktorá vyrába modely alebo stavebnice.  I love you No aj keby taká firma niekde v okolí môjho bydliska bola, nedokázal by som tam cestovať, a navyše by som nezvládal ten stres z ľudí, ktorý mávam.  very sad4 Ale aj doma sa mi možno ešte podarí vyrobiť niečo pekné a poriadne zložité. Všetko mi ide veľmi pomaly, lebo často ma trápi apatia a nič sa mi nechce vyrábať. Asi sa do toho netreba silou-mocou nútiť. Môžem v tom pokračovať, keď nastane lepší deň.

Aby som nesedel doma, asi s mamou pôjdem na výlet do mesta. Trochu sa tam poprechádzame.

Tak zatiaľ toľko.

historik

historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll St 26 február 2014 - 19:38

Ahojte  Wink 

Ďakujem ti Matej Skalík tvoj príspevok ma dosť povzbudil a ešte viac potešil. Máš pravdu v tom, že by som mala prečkať to ťažké obdobie a pokúšať sa niečo robiť....napísala som to tu preto, že pre mňa to je niečo nové v tom, že síce nudiť som sa už veľa krát nudila, ale vždy som si našla nejakú činnosť a brala život viac optimistickejšie, ale teraz aj keď robím niečo tak sa dostanem do negativistického zmyšlania a to je zle pre mňa....proste ako keby sa to nabaľovalo počnúc spavým obdobím a k tomu pesimizmus plus nuda a vyšlo z toho toto....nie som vôbec na to pyšná...musím sa priznať už aj čítanie knihy sa mi zdá zbytočným teda nechce sa mi vôbec .....a len ťažko sa prinútim samozrejme používam výhovorky a dosť dobre účinkujú......ale ako si písal tak po troške/kvapôčke sa zase pokúšam učiť anglinu a možno čítať.... study 

A ako sa dnes mám? tak som v očakávaní toho balíčka ešte stále neprišiel, má dlhú cestu až z Prahy....takže niet sa čomu čudovať .....  drunken  počasie by som povedala, že je na nič lebo vonku je zima, aj keď občas vykukne slniečko  sunny 

S pozdravom a nech sa Vám darí  community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko St 26 február 2014 - 20:35

Ahojte, aj ja som oťapená. Úplne ukážkovo. Byt už vyzerá hrozne, najviac ma štvú tie omrvinky v kuchyni, ktoré tak hrozne škrípu pod podrážkami  exploding  Musím sa už prinúť niečo upratať. včera som našla na srandovnej stránke takýto fajný vývojový diagram, tak rozmýšľam, že si nalepím do každej miestnosti Very Happy

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 68 45dr

Hm... len či potom neostanem uväznená niekde na wc...  lol! 

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lenka42 Št 27 február 2014 - 9:20

Ahojte.

Posledne dni mam tiez stereotypne. Naozaj sa mi ani nic nechce. Ani o seba nedbam. Ani sa nic neucim. Uz ani necvicim. Chodim si kupovat sladkosti do obchodu a jedlom si nahradzam nieco. Dnes som si kupila dva sladke rozky a keksik. Teraz mi z toho nie je dobre. Caka ma cesta so psikom po obed. To je tak na hodinku a uz teraz sa mi nechce. A este poobede chodim po maminu do prace aby som mala nejaku cinnost.

Vcera som sa zaujimala aj o pracu ale nejak sa zas bojim ci to zvladnem atd.

V januari som mala problemy s krizami, ze som nemohla ani chodit a o tri tyzdne na to som si vyklbila koleno. Este stale nie som fit. Tak prve dva mesiace sa necitim ani stastna ani ich nepovazujem za uspesne pre mna. Skor sa pretlkam.
Lenka42
Lenka42
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 12
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 16.12.2012
Vek : 40
Bydlisko Bydlisko : Handlová

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  hypomaniak Št 27 február 2014 - 15:52

sa mi zda, ze by nas vsetkych vyliecila 3. svetova
hypomaniak
hypomaniak
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 37
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 27 február 2014 - 18:45

Ahoj,
Musím sa Vám priznať, že od pondelka som mal kvalitný depresívny výkyv. A nebol to len nejaký dojem, ale ak mi odpustíte tú sentimentalitu - dosť som si tieto dni vytrpel. Ani to nejdem opisovať, dobre tieto stavy poznáte. Myslel som, že to bude v pohode a že sa z toho vyspím, ako vždy. Ale rána boli ešte horšie a v práci som bol mĺkvy, zničený, hnevlivý. Dlho som presne nevedel rozriešiť, čo sa mi deje. Ale dnes som si prehovoril s jednou kolegyňou a vskutku ma trápili vzťahy na pracovisku. My sme veľmi dobrý kolektív, ale sú určité muchy, s ktorými som sa nevedel vyrovnať. Po vykecaní sa s kolegyňou (ktorej sa tiež vlastne tie muchy týkali, aj keď nie iba jej), mi veľmi odľahlo. Niekedy fakt pomôže ísť priamo za človekom a povedať otvorene. 4 dni som to dusil v sebe, tak snáď to dopadlo dobre a už je to z väčšej stránky za mnou. Ešte si detaily vydiskutujem súkromne v denníčku, ale zdá sa, že táto exogénna depresívna reakcia bola práve prekonaná. Ale som prekvapený, akú mala hĺbku a ako veľmi zasiahla do mojich vzťahov. Napr. v stredu som prišiel domov o 17:10 a od 17:30 do rána som spal, čo som sa to snažil vydusiť v sebe a vyspať to. V utorok som bol zničený, nerozprával som sa so žiadnymi kolegyňami, voči všetkým som mal podozrenie, že ma ohovárajú. Vnútorne som bol veľmi sklesnutý a vnímal som samý pesimizmus. Tiež ma po dlhej dobe prekvapilo, že absolútne som nemohol víťazne aplikovať princípy optimistického myslenia. Jednoducho mi bolo zle, ľudia ma dráždili a svet bol zlým miestom.

Zajtra idem na včeličku Risperdal Consta. Zdá sa, že by mohol byť pekný deň. Dnes večer ešte budem rozmýšľať, čo vlastne chcem. A tiež mám rozčítanú knižku o pozitívnom zmýšľaní. Takú peknú, kde je na obálke veľký vysmiaty smajlík. A počúvam mp3... cover verziu pesničky Firework naspievanú istým Eli Lieb. Veľmi sa mi jeho farba hlasu ľúbi, hoci počul som aj koncertovú verziu od Kate Perry a tá bola bombastická tiež. Čo sa týka chudnutia, tak občas cvičím po kvapôčkách, limit kJ som včera nedodržal, mal som aj v dôsledku depresívneho prežierania mekáč. Dnes som na tom kilojoulovo lepšie. Keď mi je psychicky lepšie, tak aj dodržanie limitu hravo zvládam. Ale majte sa na pozore všetky chladničky sveta, keď má Matej Skalík depku!  Very Happy 

Huge smiley

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 68 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Pi 28 február 2014 - 19:00

Ahojte,
dnes som sa malo super. V práci bolo veľa roboty, celý týždeň som zastupovala kolegyňu ale dnes to bol vrcholný frmol. Ale páčilo sa mi to, aspoň som nemala čas zauzliť si myšlienky Smile Vyhýbala som sa mimopracovným rozhovorom s kolegami a prekvapilo ma, ako skvelo som sa pri tom cítila! Dokonca ma celý deň nebolela hlava. Bolo to fantastické! Väčšou vždy, keď sa pre niečo zohnem, alebo spravím prudký pohyb - čakám, že to zabolí. Ale teraz nič! Zohla som sa utrieť si topánky a - nič! Nebolelo Very Happy A pak pre pero, čo mi spadlo a - zase nič! A potom som išla zdvihnúť krabicu a - tiež nič! Čistá blaženosť  saint 
Trochu ma štvalo, že čo si možno budú myslieť kolegovia, keď si budem držať o dosť väčší odstup, ale pak mi Kocúr povedal - však ľudia sa predovšetkým starajú o seba, takže v podstate to ani nezbadajú Very Happy Tých pár, ktorí so mnou radi niekam zájdu môžem brať ako kamošov, ale ostatní sú proste len kolegovia a hotovo Smile

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Pi 28 február 2014 - 22:46

Ahojte, milí priatelia!  Very Happy 

Aj ja sa dnes, asi tak od 5. hod. večer cítim dobre.  jumping Teraz mám také dlhšie apatické a depresívne obdobie. Trvá to už asi tretí týždeň.  very sad3 A zvládam to veľmi zle, vôbec nie som ochotný akceptovať to, že mám tú apatiu a depresiu.  affraid  No, I cannot accept  cyclops No dnes v druhej polovici dňa sa mi zlepšila nálada. Dvakrát som bol vonku so psom a pokračoval som vo výrobe svojho výrobku. Dúfam, že zajtra sa mi zase bude chcieť robiť to. Teraz sa ešte chystám prečítať si jednu rozprávku z knihy. A bolo by dobré, keby som sa niekedy pozrel na tie svoje rozprávky a poviedky, čo som písal. Treba to skontrolovať. Takže tak. Verím, že sa zajtra zobudím s dobrou náladou.  flower 

historik
historik
historik

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0