Ako sa dnes máš? 4
Strana 59 z 84 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 71 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Najviac ma v tieto dni obťažuje a znervózňuje rozporuplnosť mojej mysle. Totiž zakaždým v inej nálade mám iné názory, dokonca aj také zásadné videnia sveta, ako je trebárs celkový svetonázor, sa mi mení ako ponožky a strieda. Je to veľmi ťažké, lebo strácam fundament, na ktorom by som mohol stavať svoje ďalšie hodnoty a nádeje. Som v tomto dosť umorený, neraz som si už aj poplakal alebo ma chytali "behačky po obývačke". Vtedy sa cítim mizerne, doľahne na mňa depresívna nálada, skormútenosť, pesimizmus, nedôvera, pocit akútnej neistoty a obavy o svoje bytie. Neraz ma chytá úzkosť, proste sa celý zmáham v posteli a pociťujem veľký strach. Zo seba, z budúcnosti. Strašný des z neistoty. Chýba mi vtedy taká akási základná odovzdanosť a úzkostlivo pristupujem k všetkému. V práci stres, často sa cítim vyčerpaný, aj fyzicky, aj emočne. Máme vianočný zhon, miliónpäť zákazníkov a je ťažké byť 12 hodín ku každému milý a vysmiaty, aby Ti následne polovica z nich vynadala, že mu predávaš igelitku za 2 centy namiesto toho, aby to vraj bola automatická vec k nákupu. Akoby som ja o tom rozhodoval. A k tomu návaly tovaru, predvianočné zásobenie.
Vcelku sa mi darí kolísanie nálad na pocit ustáť. Mám na mysli, že to neberiem tragicky a že sa to dá zniesť. Často mávam aj svetlé chvíľky, kedy sa darí a vtedy sa nechám precítiť aj optimizmom a pozitívnym zmýšľaním. A vtedy by som ani svoju prácu nemenil a viem ju mať úprimne rád, dokonca aj s jej zhonom.
Takže ako sa teda mám? Znesiteľne. Už len jeden týždeň taký kritický (čo pre mňa znamená 2 dvojdňovky práce) a budú Vianoce. Potom to už bude v pohode a zmení sa mi aj funkcia, tak uvidíme. Od Nového roka robím osmičky od 8:00 do 16:30, takže budem mať každý deň minimálne 4 hodiny, kým pôjdem spať, aby som mohol sa venovať svojim veciam. Na to osmičkové robenie sa veľmi teším. Rok dvanástiek bol síce pekný, ale mám nádeje, že aj osmičky majú svoje čaro. Síce každý pracovný deň do roboty, ale kopec času poobede na seba, aj na hry, na koníčky, čítanie, kostol, a tiež na Vás, na fórum a stránku. Nie jak teraz, kedy fórum zanedbávam, aj stránku, lebo proste buď stále robím, alebo keď som doma, tak sa mi nič už nechce. Za čo sa Vám ospravedlňujem.
Fyzicky dá sa. Chudnutie stojí.
Želám krásny večer a peknú 3. adventnú nedeľu, dnes majú kňazi na omšiach ružové rúcha ako liturgický výraz radosti z blížiacich sa Vianoc, tak Vám prajem, aby ste aj Vy sa tešili a radovali z blížiacich sa sviatkov. Držte sa!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ahojte
v prvom rade sa chcem poďakovať za odpovede na moje otázky Nie náhodou som sa pýtala, ale preto že som bola smutná. Môj smútok pramenil s toho, že osoba - moja mama, ktorá mi je najbližšia a ktorá mala na mňa dávať pozor či beriem lieky tak ochorela......(keď som ja pred par rokmi ochorela tak aj jej bolo ťažšie a mala depresie spojene ako keby s halucináciami, to však prešlo a bola v poriadku)....teraz sa jej to však vrátilo a musela som s ňou isť k doktorke a vôbec to nebolo ľahké kedže ona ani veľmi nechcela isť a potom druha vec rozprávať o všetkých tých bludoch čo hovorila. Pociťovala som úzkosť, keď som o tom mala hovoriť a kedže od doktorky mam povolene, že keď mam nejakú ťažkú situáciu tak si mam o polovicu zvýšiť dávku lieku tak som tak spravila, ale nepomohlo to veľmi.....len som stále mala pocit ako keby som sa dusila, alebo zle dýchala - nedostatočne, alebo mala hrču v hrdle .....to však časom prešlo....No aby som sa vrátila k mojim otázkam tak odpoviem na ne aj ja, to že som chorá vedia iba moji rodičia ani sestra nevie čo mi vlastne je, vie že som bola v nemocnici aj bola za mnou ale nevie diagnózu....nie preto, že by som jej to nechcela povedať, ale pre mamu ktorá nechce aby to moja sestra vedela....keď mi bolo zle tak mama zo mnou išla k doktorke, ale vôbec nikdy mi nekontrolovala lieky ani či ich beriem proste to všetko ja sama...a taktiež aj keď mi prišlo zle tak ja som jej povedala či by so mnou neprišla k mojej doktorke....proste neviem ale zatiaľ to zvládam aj sama no to, že mame prišlo tak zle a že teraz ja musím byt ta čo dava pozor či mama zoberie lieky a chodiť všade s ňou je ozaj unavujúce najviac však rozprávať sa s ňou a občas hovori s cesty...nechcela som to tu napísať, ale ja si nevediem ani denník ani sa o tom nemám s kým porozprávať tak som to tu napísala.....Teraz je už všetko lepšie mama berie lieky a ja už úzkosť nepociťujem.... Takže všetko je fajn ako sa vraví všetko zle je na niečo dobre....zatiaľ neviem na čo, ale snáď to časom zistím ....
V poslednom čase som sa pustila do chudnutia a cvičenia a aj mi to išlo dala som 2 kila dole ale prestala som ...no zase sa do toho plánujem pustiť .... inak som rada, že je dnes nedeľa a konečne si oddýchnem ....
Skoro by som bola zabudla, že som bola veľmi milo prekvapená úvodnými obrázkami fóra ozaj pekne spestrenie
S prianím krásne prežitej nedele
Mischelll
Mischelll- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Mischelll, veru, máte to ťažké... Ale to platí pre nás všetkých. Tuto, aj Ty sa, žiaľ, cítiš zle... A ja mám už siedmy deň apatiu. A nevyzerá to tak, že sa to chystá prejsť. Včera som bol z toho nešťastný, a tak som užil Atarax. Ale v noci som spal asi len tri hodiny. Potom som ležal a bolo mi zle. Ráno som išiel do chrámu, a tam mi bolo ťažko. Doma som potom spal, a po prebudení som pociťoval neuveriteľnú únavu. Ani som nevládal vstať z postele. Asi to ten Atarax na mňa tak účinkuje.
Mischelll, o mňa sa stará moja mama. Má vybavené opatrovateľstvo, lebo ja samostatne vôbec nie som schopný cestovať, nedokázal by som sám ísť k lekárovi ani na nejaký úrad. Ja mám zo všetkého stres. Aj lieky u obvodného lekára mi predpisuje mama. Ja beriem lieky aj na telesné ochorenia, a tie mi predpisuje obvodný lekár.
Pred pár dňami som si napísal zoznam tých túžob a plánov, ktoré by som chcel uskutočniť. To je to, o čom písala kwecko. Vyšlo mi toho dosť veľa. Ale nedarí sa mi byť šťastným. Ja sa veľmi zarmucujem, keď mám apatiu. To je hrozná nuda, keď sa nič nechce robiť. Nemám chuť ani sa pokúsiť niečo urobiť. Niekedy sa premôžem a pustím do nejakej činnosti a občas sa stáva, že ma to začne baviť. No býva aj tak, že mi to naozaj ide veľmi ťažko.
Neviem, či by som nemal brať AD. Lekár mi chcel predpísať Escitil, ale ja nechcem brať veľa liekov.
Už asi pol roka každý Boží deň bez výnimky večer užívam tabletku na spanie. Obyčajne je to voľnopredajný Melatonín 5 mg. Niekedy beriem pol tej tabletky a spím, no stáva sa, že sa mi nedarí zaspať ani s celou tabletkou. Ak na druhý deň mám niekam cestovať, musím užiť Dormicum. Ale občas tak robím aj vtedy, keď sa nikam nechystám ísť. S Dormicom spím lepšie, ale keďže je to návykový liek, nesmiem ho užívať príliš často.
Neviem, čo teraz budem robiť. Pozerať TV sa mi nechce. To je pre mňa asi také ťažké, ako pre študentov sedieť na prednáške a dávať pozor. Mne to všetko, čo tam dávajú, samé nejde do hlavy, musím napínať pozornosť. A nič v tej televízii ma nezaujíma. Nevydržím dlho pozerať jeden program, lebo ma to nebaví, a musím stále prepínať.
A čítanie mi ide ešte ťažšie.
Tak zatiaľ toľko.
S pozdravom,
historik
PS: Na skrášlenie tohto príspevku sem aspoň hodím zopár veselých smajlíkov.
A ešte tohto:
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo, prosil si o radu ohľadom darčeka pre priateľku. Tak ma napadá, že by som Ti mohol navrhnúť kúpiť jej nejaký hlavolam, napr. drevený. Tie hlavolamy sú všakovaké - drevené, so šnúrkami, drôtené, kovové či plastové. Výber je široký až-až a sú rôzne stupne zložitosti. Ja som sa o ne pred pár rokmi veľmi zaujímal, tak som si nejaké vyrobil. Mám ich dve krabice a poviem Ti, že je s nimi zábava. Dával som ich riešiť napr. hosťom, ktorí k nám prišli na návštevu. To sú také vecičky na pobavenie. Tie hlavolamy sa dosť predávajú na trhoch, ale nájdeš ich aj v internetových predajniach. Ale asi je lepšie kupovať ich na trhoch, lebo tam si ich môžeš aj vyskúšať, zistiť, čo je to zač.
Ja som sa dnes mal lepšie, ako v predošlé dni. Dokonca som včera zaspal bez užitia akejkoľvek tabletky na spanie. Ale na začiatku, keď som dnes vstal, mal som úzkosť. Potom to prešlo. Bol som s mamou v obchode, venčil som psa, aj tú rotundu som trochu robil a večer som si pozrel jeden hraný film, čo je u mňa zriedkavosť, lebo ja zvyknem pozerať len dokumenty. Takže dnes sa mi podarilo zdolať apatiu a depresiu tým, že som niečo začal robiť. Pomohla mi najmä výroba rotundy. Dvakrát som si poskákal cez švihadlo. A raz som išiel von sám, bez psa, lebo jemu sa nechcelo. Poprechádzal som sa tam dosť dlho, odhadujem to asi tak na trištvrte hodiny.
Takže taký som mal dnes deň.
historik
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes sa cítim celkom dobre. V priebehu ostatných dvoch týždňov to so mnou vyzeralo zle, len na nejaký čas sa mi zlepšovala nálada, no teraz je to v poriadku. Už som sa bál, že budem mať dlhotrvajúcu depresiu. Ale dnešný deň je pre mňa príjemný. Dúfam, že aj zajtra bude dobre. Teraz vyrábam loďku z orechovej škrupinky. Dvakrát som bol vonku so psom, a tiež som si zaskákal cez švihadlo. A k tomu som napísal jednu báseň. Len so spánkom som mal dve noci veľké problémy. Preto dnes užijem Dormicum. Takže tak.
historik
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dlhšie som sa neozval, predvianočný zhon v kníhkupectve nabral enormné obrátky, takže som bol v práci posledné 2 týždne asi pomaly každý deň. Teraz to už mám za sebou a bude zas pokojné obdobie. Celkovo teraz dosť bilancujem a hovorím si, že to nebolo až také zlé a že sa ten tlak a stresy oplatilo vydržať. V podstate to všetko dobre dopadlo, si myslím. Aj Štedrý deň bol pekný. Darčeky moje snáď potešili, hoci mám pocit, že u stredného brata som sa netrafil. Čo sa týka jedla, tak som prežratý až až, proste neviem, ale už asi hneď v piatok sa zase začnem nejak kontrolovať, lebo mi nejak znovu podivuhodne rastie obvod pása, čo je nedobré.
Zároveň som prekvapený, že mi chutí sladké. Koláče, marlenky, salonky... hm.
Psychicky som sa mal rôzne. Prežíval som aj ťažšie chvíle pesimizmu a smútku, kedy som mal sklony plakať. Totižto zarmucoval som sa niektorými svojimi rozpoloženiami a myšlienkami, cítil som v sebe zviazanosť, neslobodu, býval som obvykle aj frustrovaný. Doktorovi som o tom však ešte viacmenej nehovoril. Nemyslím, že by šlo o niečo zásadne chorobné, skôr reakcia na niektoré moje životné situácie. Ale znášať to býva aj tak ťažké.
V súčasnosti sa cítim polepšene. Snažím sa čítať, len akosi vždy pri knihách zaspávam - zle sa mi hľadá vhodná poloha na čítanie. Ale dostal som dve skvelé knihy pod stromček, musím ich prelúskať, no je to fakt oriešok pre môj nesústredený mozog. Iste ma viete pochopiť... Trochu som sa aj hral, ešte trochu upratujem izbu, bo som to nestihol pred Vianocmi. A inak sa venujem ničnerobeniu. Dnešný deň mi pripadá na pocit veľmi dlhý, čo mi vyhovuje. No fakt som nič dokopy nerobil. Dosť leniviem teraz, ale mamina hovorí, že si to môžem cez sviatky predsa dovoliť.
Ďakujem za vypočutie a želám Vám ešte raz krásne sviatky. Nech sa Vám darí, forumáci. A napíšte, podeľte sa, ako sa teraz máte a ako Vám plynú Vianoce...
Čaf.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Myslela som si, že mi bude smutno alebo sa budem cítiť divne, ale myslím, že toto boli najsuprovejšie Ježiškove narodeniny, aké som malo Oveľa menej stresu a nervozity, fakt sme si to s Kocúrom užili A videli sme aj zlaté prasiatko. Ono je síce čierne, ale keby ste ho videli - fakt je
zlaté! Papalo s nami, morča jedno hlodavé, natrhali sme mu trávičku a posadili na stoličku k nám.
Tiež sa mi na Vianoce zasnúbila kamoška, tak som sa tešila jak blcha
Včera sme sa boli prejsť za mesto, vykonala som si týmto činom nádherný pľuzgier na päte, ale aspoň sme spálili tie haldy kalórií z koláčikov. Dnes sme boli v divadle. Chytili sme táááák hrozné miesta, že sme prvú polovicu predstavenia mali akurát tak audio zážitok. Proste nás posadili pred stenu! Pane bože! To divadlo ma neprestáva udivovať! Ale cez prestávku sme sa posťažovali a druhú polku sme si užili
Tak tak, inak beháme po rodine a spolu sumarizujeme, čo sme pozažívali. Jednoducho vianočná pohoda
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
lola23- Nový člen
- Počet príspevkov : 14
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 27.11.2012
Naposledy upravil Matej Skalík dňa Ne 29 december 2013 - 18:38, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : vulgárne urážky)
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115
Reputácia : -9
Dátum registrácie : 03.01.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115
Reputácia : -9
Dátum registrácie : 03.01.2013
Zdravotný stav