Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 71 z 84 Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 71 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  filipka Ne 16 marec 2014 - 18:35

hypomaniak, tie peniaze nedostane lekar....
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kwecko Ne 16 marec 2014 - 20:07

Hehe, nie, dostane ich firma, čo ich vyrába. Ale tá lekárovi zaplatí odbornú prednášku (cca 0,5 h denne) na Havaji spojenú s wellness Very Happy
Ale nembaj, preplatí poisťovňa a oproti lieku za 3 € je rozdiel len v názve Smile Načo sa nad tým rozčuľúvať, iba to dvíha tlak  albino

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 16 marec 2014 - 21:10

Ja si myslím, že môj doktor za tým Xeplionom vidí ideálny spôsob riešenia mojej situácie, keď si nemôžem stále každý druhý piatok neprísť kvôli cestovaniu celé doobedie na pracovisko a furt s tým otravovať manažéra. Interval raz mesačne, ktorý Xeplion umožňuje, je tunajší hlavný zdroj motivácie, prečo mi doktor tento liek ponúkol.

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 71 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 16 marec 2014 - 21:15

Mimochodom, čo ste dneska robili?

Ja som mal veľmi neproduktívny deň. Váľal som sa pri počítači a nič som dokopy nerobil. Až sa hanbím, jak môžem tak zaháľať  Embarassed affraid 

Ďalšie dni si dávam predsavzatie, aby boli dobré a produktívne.  it is perfect jumping 

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Po 17 marec 2014 - 16:00

Xeplion nemá alternatívu za 3 eura, kwecko, keď už ideme do detailov...mimochodom, z medicínskych odborov je, čo sa financií týka, psychiatria na chvoste. Podľa mojich skúseností najviac chodia po zahraničí diabetológovia.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 17 marec 2014 - 18:08

Veru, napr. terajší Risperdal Consta tam má tiež cenu v stovkách eur. Ale teší ma, že doplatok je nula.  it is perfect V tomto som za naše zdravotníctvo vďačný - má veľa chýb, ale niektoré veci sú vymoženosťami, ktoré v mnohých krajinách sveta fakt nemajú.  I love you 

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Po 17 marec 2014 - 21:00

Veď práve - o cenu vôbec nejde. Mám taký pekný zážitok zo Zyprexou. Brala som ju roky a zrazu mi doktor predpísal Zolaswift. Nechápala som prečo, ale potom som v lekárni pochopila. Zyprexe nejak skončila licencia či čo a už za ňu bol doplatok nehorázne vysoký. Tak mi predpísal Zolaswift. A ten mal na vlas rovnaký leták, ako Zyprexa. Ešte aj tie blistre pre tie na jazyku rozpustné tablety tam boli popísané, hoci Zolaswift boli normálne tabletky :DTo bolo pár rokov dozadu.
Aj tu jednoducho funguje obchod. Arašidov je tiež milión druhov od rôznych firiem za rôzne ceny. A ak nám to pomôže a finančne nás to vyjde rovnako - prečo riešiť výrobcov? Buďme radi, že nejakí sú a že sú aj nejaké tie poisťovne :)Však keby sme žili v stredoveku, tak nas za niektoré naše stavy umučia na smrť Sad No dobre, už som zas príliš "múdra"...  Embarassed 

Ináč sa mám stále skvele, aj keď včera bol dosť náročný deň. Udržujem si super náladu, a aj keď sa prihodí niečo nepríjemné, viem to v pohode zvládnuť. Teším sa z toho čo mám Smile Odosobnila som sa od kolegov aj ostatných ľudí a teraz akoby sa ma ten ich stres ani nervozita netýkali. Pozorujem to tak z vonka a teším sa, že v tom nerváku nie som tiež. A tak začínam vidieť veľa krásnych vecí Smile

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  hypomaniak Ut 18 marec 2014 - 17:30

RISPERDAL CONSTA. 85,40 € /122,28 € (I) podla balenia
doplatok0,00 €
hypomaniak
hypomaniak
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 37
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Ut 18 marec 2014 - 18:23

Ahojte, dnes som mala super deň, potichučky sledujem, ako držanie tela a pozitívny tón hlasu ovplyvňuje náladu Smile Už týždeň hopsám ako kozenka po celej firme. Občas sa stane, že sa mi ani nechce, ale ono to za chvíľu prejde. Fakto to zlepšuje náladu Very Happy Najprv boli všetci zarazení a pýtali sa, čo sa stalo, že som taká happy. Ja že nič, jednoducho som sa rozhodla byť happy. Samozrejme nechápavé pohľady a okamžitá zmena témy Very Happy
Ale dnes som mala pocit, že sa tou mojou náladou chcú ľudia akoby nakaziť - obímali ma okolo pliec, vstupovali mi do osobného priestoru a vracali mi šiiiiroké úsmevy  Very Happy Ale poviem vám - je to vyčerpávajúce vydávať toľko energie. Ale je to taká slastná únava večer  Sleep 
Som "tešivá" (ako hovorí moja kamoška), a veľmi si to užívam  sunny 

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 18 marec 2014 - 19:06

Vidím, že niektorým z Vás sa darí byť tešivými. Teším sa s Vami.

No ja sa nemám veru dobre.  very sad2 Vlastne sa mám dosť zle.  very sad3 Cítim strašnú prázdnotu vo svojich aktivitách, ktoré sa mi tak zdajú nezmyselné, nenaplňujúce a zbytočné, ba priam obťažujúce. Až ma to privádza k pocitom, že ma nebaví žiť. Zovšadiaľ cítim len samé výčitky. Vyhrážky. Ultimáta. Asi mám škrupulózne svedomie. Tisnú sa mi do očí slzy. Bojím sa chodiť do práce, lebo mi príde prázdna. O ničom. Lenže neviem, či by mohlo v súčasnej etape môjho života byť dostupného niečo lepšie. Skôr nie. Skôr je to veľký dar a ja ho neviem doceniť - rozumom áno, ale pocitmi nie. Pocity sú o prázdnote, zbytočnosti, frustrácii, nervozite, nude.

A moje sny? V súčasnej situácii sú nereálne. A už nikdy reálnymi ani nebudú. Nie preto, že by som bol starý, to nie, ale preto, lebo určité komplexnejšie objektívne okolnosti sa nemôžu už zlepšiť, skôr zhoršiť. Prepáčte, že som taký nekonkrétny.

Ah, ľudia, mňa to tak ubíja.  very sad5 Pche, a teraz už fakt plačem. Tak ma to ubíja.

Hanba. Hanba. Hanba. A ešte raz hanba.
 Embarassed 

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Ut 18 marec 2014 - 19:27

Ech, Matej, musí mať všetko zmysel? Hm? No nemusí Wink
Očuj, keď ťa nebaví práca - šak skús šmariť pracovnú náplň dakde do spodného šuflíka a vytvor niečo nové. Špéci pre vašu pobočku. Čítania na pokračovanie, nech deti doma nakreslia každý mesiac k nejakej knižke čosi, tláchanie o kižkách, magneťák púšťajúci audioknihu, aby to lákalo, kútik s pikoškami o knižkách a autoroch... Krucifix - toľko sa toho dá vymysleť! A niečo je aj úplne bez nákladov! Šak je to ako arteterapia, len rozlepiť oči a necuknúť pri prvom "nie" Smile Však kop, hryz, metaj sa, chlape!

Čo ty na to? He? He? He? Wink Wink Wink Wink

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik St 19 marec 2014 - 22:29

Ahojte, drahí priatelia!  Smile 

Ja mám teraz nádchu.  very sad3 V pondelok to bolo najhoršie, ale dnes sa už necítim tak zle. Vtedy som mal aj zvýšenú teplotu. Teším sa na ten čas, keď sa z toho vyliečim a bude mi lepšie.  jumping A veľmi sa teším na spánok. Mám aj trochu apatie, dnes som toho veľa neurobil a v takom stave je príjemnejšie spať, než byť hore.  Sleep Minulú noc som po užití Melatonínu dobre spal, ani raz som sa nezobudil. Dúfam, že aj dnes to bude dobrý spánok.

Napísal som do tohto príspevku aj o tom, čomu sa teraz venujem, ale radšej to uverejním v téme "vase zaluby".

S pozdravom,
historik

historik
historik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: