Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 55 z 84 Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 69 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 55 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  kwecko Ne 3 november 2013 - 17:37

Ahojte,
je mi tak hrozne smutno... Potajomky púšťam slzy už od včera a nejde to zastaviť :(Keby som aspoň mala dôvod - mohla by som to vyriešiť a ukončiť ten smútok. Ale žiadny nie je a mne už dochádzajú nápady. Udržovala som sa v činnosti, chodili sme na výlety, upratovala som, navštevovala rodinu, mali sme tu kamošov na tekvicový večer, čítala som si, vymýšľala plány, čo s načatým životom... nič... Som tak hrozne unavená, že by som najradšej šla na PN a nejak sa dala dokopy. Ale nechcem sa ocapovať uprostred sezóny a okrem toho -  ktovie, či by to nemalo opačný efekt.

Prosím vás o rady - niečo nové. staré veci mi už nefungujú a mám mozog príliš unavený na nové...

Ďakujem sad and unhappy

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ne 3 november 2013 - 19:34

Ahoj kwecko,
nechcel by som teraz v Tvojej koži. Depresia je zákerná. Je len dobre, že s ňou takto bojuješ. Za to máš môj obdiv. Čatokrát nie je iná možnosť ako užívať antidepresíva. Psychohygienicky si na to išla veľmi dobre. Činnosti, kde sa treba sústrediť a tým sa aj odpútať od problémov. V zásade to však klinickú depresiu neodstráni, ale pomôže. Môj typ je niečo tvoriť a nájsť si v tom aj záľubu. Tradične sa používa arteterapia a ergoterapia v zmysle tvorivosti. Vytvoriť niečo vlastnými rukami napomáha v pochopení vlastnej hodnoty a je to dôkaz, že človek niečo dokáže.

Zatiaľ Ti želám veľa zdaru a úspešný únik z pazúrov depresie.

flower 

Ahojte,
momentálne sa deň nelíši od ostatných. Potešil ma telefonát, dobrá večera, film na NB. Sklamaný som bol zo spánku, slabej aktivity a myšlienok na budúcnosť.
V skratke všetko

Na zdar všetkým. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 55 Empty Ahojte :-)

Odoslať  Mischelll Po 4 november 2013 - 10:47

Ahoj Kvecko...

rozmýšľala som čo nove by som ti poradila?....ale veľa ma toho nenapadlo z dôvodu, že ja som asi do depresie neupadala iba som trošku bola smutná....a vtedy mi aj psychiater radil nech robím čo ma baví: varím, chodím na prechádzky, hrám sa zo psom, upratujem, čítam atď. ...ale mne sa nič z toho nechcelo robiť akurát som sa nudila a vtedy ma to tak naštartovalo, že som si začala robiť osobný rozvrh, ktorý som chcela dodržiavať....lenže ten som ani nestihla spraviť a radšej som ho iba tak dodržiavala proste s pamäti, vôbec to nebol zložitý rozvrh len som chodila vždy zo psom vonku na prechádzku on bol strašne vďačný za to, pes asi cíti smútok svojho pána a snaží sa ho rozveseliť...a keď ani to nepomohlo tak som sa aspoň prešla a bola chvíľu na slniečku - čo vraj tiež pomáha, neskor som aj 2 x za deň chodila vonku so psom....zvyšok dňa som sa potom len nudila tak som si dala ďalšie činnosti cvičiť a pozerať reláciu a postupne som sa z toho dostala...aj keď je pravda, že sa mi napríklad nechcelo začať cvičiť, ale donútila som sa a pri telke to išlo neskor samo ....vlastne ani začať chodiť na prechádzky zo psom sa mi nechcelo začať chodiť to ma len mama nútila ....ale pomohlo to dosť Smile ...

a takmer som zabudla, že som vtedy dosť počúvala optimistické pesničky....napríklad Suverena - Nech sa darí https://www.youtube.com/watch?v=01H9tk2OJ-g a aj Empatia https://www.youtube.com/watch?v=4Cpv2xhEktc je ozaj pekný klip Smile 

Dnes sa mám veľmi dobre....konečne som sa poriadne vyspala Sleep no si myslím že 10 hodín spánku stačí na dobehnutie predošlých noci, aj keď viem že dospať zameškané sa nedá....ja to vždy tak robím, že spím dlho - to si akože nadspávam na noci keď sa nedá pre niečo spať (ples, Silvester, svadba atď.) a potom po tej udalosti tak zase dospávam, ale to len par dni....inak chodím spať o desiatej a vstávam o siedmej....dnes ešte plánujem pomôcť mame potom sa uvidí asi si zacvičím...a keď sa mi bude chcieť tak sa pustím do učenia angličtiny alebo dokonca niečo prečítam Very Happy 

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Po 4 november 2013 - 19:08

Ahojte,
Ďakujem za rady Mischelll, Tuto, ste zlatí, že ste si polámali hlavy giving a hug 

Zaujala ma Tutova areterapia. Idú tie Vianoce a mama potrebuje nejaké prkotinky na vianočné trhy v škôlke. Poklikám na webe a postváram nejaké roztomilé dekorácie. Tým vlastne pomôžem mame, a trošku aj škôlke - získajú nejaké peniažky. Mám z toho dobrý pocit albino Ale hrozne sa mi nechce Sleep 

Dnes som v robote doháňala reporty z predĺženého víkendu. A bolo treba pomaly dokončiť podklady k výplatám pre mzdové... Neznášam oboznamovanie ľudí so zrážkou zo mzdy... Je to také hroznééé! Viem, že tí ľudia majú hrozne malé mzdy a keď vidím tie pohľady, je mi fakt do plaču...
Môžu mi tisíc krát vysvetliť, že každý nepodarok môže spôsobiť obrovské škody... Oni tie pohľady nevidia very sad5 

Dnes ma ešte vyčerpalo aj toto... Idem si uvariť Ľubovníkový čajík. Kocúr mi naordinoval, ešte že ho mám heart heart heart heart heart

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 5 november 2013 - 1:45

Ahojte,
blíži sa druhá hodina v noci a ja zase ponocujem. Deň bol taký priemerný, celkovo sa nič nedialo. Teda prechádzka, TV, Net, pomoc v domácnosti, trochu anglina, čítanie, kávovanie, tabak, malý nákup... a nejaké zanedbateľné činnosti. Teraz hlavne dúfam, že zaspím v príhodnom čase.

V skratke OK, s rovnakými problémami, ale dá sa.
Aktuálne želám príjemné sny a po zobudení pekný deň.
Tuto Sleep 
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 5 november 2013 - 21:08

Ahojte priatelia,
v noci som sa naládoval liekami (1diazepam, 1protazín, 1/2gerodormu) a okolo štvrtej som zaspal. Nato zobúdzanie bolo horšie. Vstával som okolo jedenástej, ale reálne som fungoval a primerane fungoval až o 15-tej. Od tej hodiny som bol už v pohode, a tak som sa venoval tradičným aktivitám. V zásade som si však rozhodil režim dňa, a tak už asi takéto čachre s liekami nebudem opakovať.

Inak celkom OK. Bol som v supermarkete na mininákup. Prešiel som sa po meste. Po telefóne som diskutoval s moju tetou o všedných drobnostiach. Bol som na Nete, pozrel TV správy. Čítal som si v knihe o pracovnom prostredí...

Majte sa zatiaľ pekne a napíšte riadok. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dreamer St 6 november 2013 - 13:52

Ahojte, ja sa mám konečne o niečo lepšie. Deň trávim oddychom, keďže som ešte na PN - počítač, telka, knihy, sem-tam prechádzka a chodím 3x týždenne na spinning, lebo priberám. Dokonca som si včera volal aj s priateľom, no trošku som bol z toho telefonátu smutný. Ale celkovo nálada k lepšiemu, aj únava je menšia, už nepreležím celý deň. V pondelok idem k psychiatričke tak snáď mi to dovtedy vydrží. Tuto, nezávidím ti problémy zo spánkom, mal som ich tiež a bolo to strašné. V minulosti, vždy keď som chcel zaspať, striaslo ma a dostal som sa do absolútneho vedomia, nie a nie zaspať. Aspoň že liečba napreduje k lepšiemu a dúfam že depka sa mi nevráti.

Majte sa pekne laughing 
Dreamer
Dreamer
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 24.10.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 55 Empty Ahojte :-)

Odoslať  Mischelll St 6 november 2013 - 19:48

Ahojte Very Happy 

ani nemám čo napísať, pretože moje dni a noci sú opeť klasika....spánkový režim mám dobrý Smile  zaspávam relatívne skoro a tiež vstávam skoro teda o siedmej, ale som dobre vyspinkaná....A dnes sa mám v celku dobre....bola som v meste, nakupovala som, prechádzala som sa atď. a už som aj unavená tak prajem dobru noc Wink 

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 7 november 2013 - 21:31

Ahoj Dreamer,
veru už dlho mám problémy so spánkom. Nie je to jednoduché. Najhoršie sú tie prebdené noci v paneláku. Keď nechcem nikoho budiť hlukom, musím si dávať pozor, aby som bol čo najtichšie. Druhú noc si musím pridať lieky na spanie, lebo by mohlo dôjsť k zhoršenie choroby.

flower 

Ahoj Mischelll,
je perfektné, že Ti takto vyšiel deň, verím, že aj tie ďalšie budeš mať takto fajn.

flower 

Ahojte,
noc deň dozadu som celú prebdel. Túto noc som si nasadil viac liečiv, čo vyvolalo, že som spal od 18-tej do 10-tej doobeda. Znamená, že som spal 16 hodín v kuse. Síce mi to pomohlo, ale aj tak ma štve, že je to takto.

Dnešok prebehol v dobrom duchu. Viac času som strávil na notebooku, ale bol som aj vonku na prechádzke a v potravinách. Navečer sa u mňa stavil dobrý kamarát a tak sme si poklábosili.

Čaute. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 7 november 2013 - 22:37

Ahoj priatelia Workman 

Už dlhšie som sa neozval. Ani neviem presne prečo. Skôr som akosi prežíval rôzne deje vo svojej psychike, riešil som všeličo a vyrovnal som sa s mnohými skutočnosťami pomocou svojho denníčka, do ktorého som všetko porozoberal. Zdá sa, že sú veci teraz pokojnejšie a akoby vyriešené.

Prežil som všetko tradičné za ten čas, čo som sa neozýval... napr. hroby, len akurát že som sa necítil dobre. Vlastne to bol dosť zlý deň pre mňa. Bol som aj na preventívke u zubárky, mal som jeden povrchový kaz, ktorý vyvŕtala behom 15 sekúnd. Inak to vyzerá nádejne. Som rád, že to mám za sebou. Ale našťastie to nebolelo nejako extra, skôr myslím že pohoda.

Celkovo som v poslednom čase riešil nasmerovanie svojho života. Neviem, kam sa mám ďalej posúvať. Zatiaľ som sa dohodol tak, že sa pokúsim stať tým vedúcim, jak mám prisľúbené, pokúsim sa byť v tom dobrý. A popri tom investovať do angličtiny, aby som mal nejaký hmatateľný certifikát alebo čo. A okrem toho rozvíjať len dva koníčky - duchovný rozvoj a život (náboženstvo) a ten druhý športovanie, cvičenie, chudnutie. Tieto dve veci ma veľmi zaujímajú dlhodobo, tak sa im oddám, lebo ma vlastne bavia. PC hry ma už nebavia takmer vôbec, hoci občas si nejakú tú polhodinku pri hrách dovolím. Telkáč ma vôbec nevie nejak zlákať, snáď iba niektoré výnimočné seriály, a aj to ich musí mať akurát mama zapnuté. Ja sám zo seba si telkáč nezvyknem zapínať. Už som Vám dávnejšie spomínal, že cítim akoby tlak, aby som niečo dokázal. Ale tento tlak je kontraproduktívny, spôsobuje mi stres a berie mi pokoj, keď chcem aktuálne odpočívať. Tak som sa dohodol, že nebudem robiť niečo nasilu vo voľnom čase. Môžem si veci v denníku organizovať, ale ak sa mi akurát teraz nebude chcieť "robiť veľké veci" alebo "pracovať na lepšej budúcnosti" alebo "vytvárať podmienky pre vyššie finančné príjmy v budúcnosti", tak sa na to proste vykašlem. Tá motivačná literatúra - už som v nej prišiel do bodu, kedy mi je záťažou a kedy mi berie kľud, lebo ma furt otravuje s nejakou efektivitou a ustavičnou výzvou makať. Teraz preto radšej budem preferovať len tie literatúry, ktoré hovoria o pozitívnom zmýšľaní, optimizme, pokoji. Momentálne čítam od Richarda Carlsona "Netrápte sa pre maličkosti". Asi som to tu už niekde hovoril, čo ma mrzí, ak sa opakujem. Ale keď mne sa stokrát odvtedy zaiste zmenili názory a činy, že to, čo tu teraz spomínam, je nie staré, ale skôr obnovené, zaktualizované.

Zajtra idem na včelu. Risperdal Consta. Len škoda, že doľava, lebo niekedy mi tá injekcia sa rozleje po sedacom svale a stuhne. A potom ma aj dva týždne ten sedací sval bolí. Zvyknem si to aspoň masírovať, najmä bezprostredne po vpichu, aby sa to rozlialo všade a nestuhlo... niekedy táto masáž zaberie a k stuhnutiu nedôjde, a to obzvlášť nie v pravom sedacom svale. Shocked 

Takže ako sa teda mám? Vlastne ako-tak, dá sa, prijateľne, miestami až dobre. Meditation 

Prajem Vám všetkým krásny piatok a nech sa Vám darí. Stále Vás čítam a držím Vám mocne palčeky.
S úctou a pozdravom
Matej
flower community together heart

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 55 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 7 november 2013 - 22:48

pre Tuta:

A mimochodom, prepáč Tuto, že som Ti neopravil hodnotenie. Mal si V.I.P. Silver, ale keď si dosiahol tisíc príspevkov, mal si prejsť na Golden, len akurát že u Teba ako moderátora to musím nastaviť ručne. Takže hoci veľmi oneskorene, je mi cťou, že si Zlatý V.I.P. giving a hug winner dancing 

Gratulujem k pokroku a želám mnoho príspevkov do ďalšieho obdobia. Si náš mimoriadne cenný člen a skvelý moderátor. Myslím to úprimne. Takže čo Ti ešte zapriať? Asi hlavne to, aby sa Ti lepšil a lepšil ten spánoček a aby si sa vždy, keď treba, mohol dobre a zdravo vybuvať. Držím prsty.

Ahoj. it is perfect Smile 

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 55 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 10 november 2013 - 17:02

Ahoj Matej,
ďakujem za milé slová. Aj ja Ti prajem aby sa Ti darilo, a to nielen v zdraví, ale aj v ostatných oblastiach života.

flower 

Ahojte
V zásade sa mám znesiteľne. Teda hlavne doma, čítanie, TV, Net, čítanie, záhrada, nákupy, prechádzka, domácnosť, známy a iné drobné činnosti.

Po zdravotnej stránke, takisto tradične. Únava, pasivita, "lenivosť", spánok, v malom hlasy, pomenej úzkosť.

Z tohoto sa dá ľahko odvodiť, aký život vediem. Určite to top životná úroveň nie je, ale snád to bude v budúcnosti lepšie.

U vás ako? Ste proaktívny, alebo to s aktivitou nie je "ono"? Alebo niekedy raz tak a zas naopak?
Držte sa. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 55 z 84 Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 69 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: