Ako sa dnes máš? 4
Strana 29 z 84 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Tuto ja beriem Alventu 150 mg a akosi mi posledné mesiace nezaberá, aj keď 2 roky to bolo v norme....
tak naša práca v byte sa blíži ku koncu, konečne sme doma a aj veľa robím....pratám, nakupujem, popritom si vybavujem to zvýšenie ID, dnes som bola na psychologických testoch...zaskočila ma otázka, či by som nechcela byť hospitalizovaná, odpovedala som kladne, pretože môj stav je v takom štádiu, že fakt neviem reagovať na lieky, už mi nasadila aj vysoké dávky frontinu, beriem ho trikrát denne celú tabletu 0,5 a na večer beriem prothiaden 2 tablety a zalastu....a aj tak sa zvyknem budiť okolo 1 až 2 nadránom....teraz som akosi spavá pri tom frontine, ale len prvé dva dni...dnes je to už v pohode...naozaj sa čudujem, že moja lekárka mi nenavrhla liečbu v nemocnici....napriek tomu, že už aj halucinácie sa u mňa vyskytli....tak som zvedavá čo mi napíše po tom psychol. vyšetrení...aj keď beriem ešte abilify a alventu....
Držte sa Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vidím, že viacerí máte ťažkosti, a to vskutku nemalé. Držím Vám mocne palce, aby sa Vám darilo bojovať a aby Vám problémy ustúpili natoľko, že by ste sa cítili lepšie a prijateľne.
U mňa je to, čo sa týka psychiky, teraz stabilizovanejšie. Mal som tri dvanástky v práci za sebou, tento raz som nevyrobil žiadne účtovné chyby a všetko dopadlo, zdá sa, dobre. Len ma bolia chodidlá, nožky a celkovo som fyzicky i psychicky vyčerpaný. Mám však celý víkend na regeneráciu, tak dúfam, že sa dám dohromady.
Moja súčasná psychopatológia zahŕňa iba neurotické prejavy, neistotu, rôzne strachy, úzkosť, červenanie. Z psychotických príznakov myslím že nič, azda iba cítim stopy nizšej inteligencie a naozaj sa mi zle vyjadruje verbálne pri rozhovoroch. Moje kolegyne v práci prekecajú celú smenu, a ja iba tak stojím a nič nehovorím, lebo ma proste nič nenapadá. Jednoducho akoby som bol z inej galaxie a také ich typické rozhovory a témy ma nijako nevedia nabudiť k tvorivému dialógu. A tiež som si stopercentne istý, že na strednej som bol inteligentnejší než teraz. Teraz aj pri počtoch a pri tom, čo mi kto hovorí, nestíham vnímať a sústrediť sa. Často sa mi musia veci opakovať, než ich pochopím. Takže určitá dezorganizácia a zníženie intelektu, to je u mňa naozaj skutočnosťou.
Na únavu som si začal dávať v práci až dva energetické nápoje za deň. Je to katastrofa, ale nemám ako inak bojovať proti tej vyčerpanosti. Ale mám zásadu, že si dávam dva iba v práci, teda ak som doma, tak maximálne len jeden.
Fyzicky sa mám prijateľne, ak nerátam tú únavu. Chudnutie sa pohlo iba smerom dole na hodnotu 96,5 kg, čo je síce fajn, ale mohlo to byť aj rýchlejšie, keby som po práci o 21:45 pri príchode domov sa nenakŕmil. Totižto mám zásadu si dať len niečo tekuté, napr. polievku. Ale teraz tieto tri dni som to porušoval a vždy som si dal aj niečo pevné, napr. včera kukuričný croissant.
Moje plány dnes obsahujú holičku, aby som bol vyčačaný. A určite odpočívať. Najmä sa hrať, písať nejaké články, premýšľať.
Prajem Vám, drahí kamaráti, všetko dobré do dnešného dňa, ako i pre celý víkend. Ahoj.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka, mala si uplnu pravdu, vobec som po tych liekoch nespala. Navyse ich moje telo ani neprijalo a tri dni som bola bez spanku a zvracala som. Teraz som sa vratila k povodnym liekom, akoby zazrakom som po nich do hodinky zaspala. Spanok sice nebol nic moc ale stale lepsie ako prebdene noci. Dnes som uz konecne bez zaludocnych problemov a tesim sa z toho. Dokazem byt aktivnejsia a hlavne mi nie je zle.
Matej z teba sa tesim, ze to v praci tak zvladas. Chcela som sa ta opytat, ci si namiesto tych energy drinkov neskusal radsej salku kavy? Pre mna je to prijatelnejsia volba, neobsahuje tolko E- cok a nepribera sa z nej ako z tych drinkov.
Tuto je mi velmi luto, ze to mas teraz so psychikou take nahnute, kiez by ti tie lieky pomohli. Budem na teba mysliet
Majte sa pekne, Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Neviem si toto konanie mojej lekarky vysvetlit, do teraz si u mna s liekmi davala velky pozor a stale mi zmena prospela. Mozno som ju uz zahnala do uzkych s tym, ze som dost farmakorezistetna a uz nevedela ako dalej. Je pravda, ze ked som sa vratila k starym liekom tak sa mi dost polepsilo. Aj ked ten spanok je horsi, je to o poznanie lepsie ako so Solianom. Tesim sa z toho, pretoze mi fakt nebolo dobre.
A co vy ako sa mate? Co mate nove? Co vas v poslednych dnoch potesilo alebo naopak?
So zelanim vsetkeho dobreho, Venusa
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dnes som bola na kontrolu u svojej lekarky, tá sa ma snazila presvecit na hospitalizaciu, nesuhlasila som s nou. Poprosila som ju este aby to so mnou skusila a ked mi nezaberu tieto lieky tak som jej slubila, ze pojdem. Tak sa teraz modlim aby mi zabrali. Posluchla som Filipkinu radu a vypytala som si Tisercin, tak mam teraz dve tabletky na vecer pluszvysne lieky.
Mimo toho sa mam celkom obstojne, az na prilisnu nervozitu a uzkostne stavy, hlavne v dnoch ked malo spim. Casto na vas myslim, tak sa ozvite ako sa vam dari.
Venusa
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ja som celkom v pohode, viac menej. Gitara je v oprave, malo by to stáť 150 kč, čo vôbec nie je hrozné. Ale mám teda teraz už druhý deň pauzu od hry . Snáď to už nebude dlho trvať. Ináč ženy moje sú stále choré, vyzerá to na ďalšie dva týždne. Operácia ma čaká v nedeľu, papiere od doktorky už k tomu mám, tak snáď to tentokrát hádam do tretice výjde.
venusa, chápem, ako sa ti nechce na hospitalizáciu. Tiež by som nechcel, mám na to veľmi zlé spomienky. Ale možno nie vždy to musí byť tak hrozné, ak sa človek dokáže viac ovládať (ak je to vôbec možné v takom stave...). Tak držím palce aby zabrali lieky a nemusela si ísť.
Majte sa pekne,
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Ani neviem, čo Vám mám napísať. Som dosť unavený a trochu ma aj pobolieva hlava. V práci sa vlastne darí - ťahal som tri dvanástky, teraz mám voľno až do nedele. Pondelok a utorok boli fajn dni, včerajšok však bol zabiják. Naozaj som nevládal a bol som psychicky i fyzicky v práci najmä poobede zničený. Bol som pomalý, robil som chyby (ale účtovníctvo sadlo vďaka Bohu). No a teraz sa sústredím na radosť, že mám tri dni voľna. Zajtra však musím ísť na včeličku do BA, tak to mám zabité celé doobedie. Som veľmi rád, že mi došla výplatná páska na mail za mesiac január a tiež na účet, tak sa motivujem svojimi prvými peniažkami v Panta Rhei. Čakal som za 2 odpracované januárové týždne menej, takže som spokojný.
Psychicky sa mám dosť v závislosti od fyzična teraz. Dnes som ešte nemal energetický nápoj, tak možno aj preto som taký oťapený. Ktosi sa ma pýtal tuná, že či som to skúšal nahradiť kávou. Odpoveď je áno, len káva ako taká mi moc nechutí, skôr pijem kapučíno. Uvedomujem si tie éčka, ale beriem to ako určité riešenie mojej únavy z liekov. Je to riziko, ktoré podstupujem výmenou za kvalitnejšie prežívanie dní. Navyše som začal v práci piť Colu light, takže síce žiadne cukry a tuky, ale zas navyše ďalšie éčka.
Z psychopatológie momentálne neevidujem nejaké výrazné ťažkosti. Myslím si celkom subjektívne, že aj niektoré neurotické prejavy sa mi v posledných dňoch umenšili. Napríklad v práci hocikedy telefonujem, a pritom tie telefonáty v podstate zvládam. Je cítiť aj stres, najmä keď mám zakladať knihy do regálov, alebo keď sa bojím, či večer sadnú peniaze. Alebo keď nemám vydávať a príde zákazník, čo platí za tovar tri eurá a vehementne nástojí na tom, že v peňaženke nemá menšiu bankovku ako stovku. Ale to sú také veci, ktoré nie sú asi nejak závažné či podstatné. No pri mojej citlivosti vlastne aj toto hrá svoju rolu.
Fyzicky sa mám v poriadku, iba tá únava a dnes i slabšia bolesť hlavy a očí. Dúfam, že to prejde. Čo sa týka chudnutia, robím výrazné pokroky, už mám iba 94,2 kg pri výške 178 cm. Takže za posledných myslím že aj 10 až 15 dní išlo zo 5 centimetrov z pásu dole. Stále mám však nad sto centimetrov, takže som v pásme rizikového objemu viscerálneho tuku. No perspektíva napreduje a ukazuje sa stále dobrá. Ide to.
Dávam také indiferentné smajlíky, lebo sa mi nechce usmievať. Predpokladám, že keď sa trochu dám dokopy a odpočiniem si, tak príde na rad aj úsmev.
A čo Ty, Tuto? Vidím, že si sa dlho neozval. Ako sa máš? Čo Alventa, ako na ňu reaguješ? Držím Ti palce.
X, zostávam v duchu s Tebou a držím Ti palce pri operácii.
Tebe, venusa, prajem, aby to dobre dopadlo s tými liekmi. Veľmi sa teším, že Ti filipka radí, ona je skvelá na tieto liekové veci.
A filipka, dlhšie sme tu spolu neboli, teším sa, že sa opäť zapájaš. Chcel som sa Ťa spýtať: Ako sa Ti vyvíja zdravotný stav? Zvládaš prácu? Ty si mi vždy pripadala ako bojovníčka, ktorá mala ochorenie stabilizované, avšak i naďalej si musela bojovať s niektorými podružnými prejavmi a dôsledkami, a to všetko za pochodu v práci. Platí táto moja predstava aj v súčasnosti? Venujem Ti predsa len jeden úsmev: Držím palce.
Pozdravujem všetkých a želám všetko dobré.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej, vobec ma neprekvapuje, ze ked pracujes, tak ti mizne psychopatologia. To veru velmi dobre poznam. Nemas cas premyslat nad nesmrtelnostou chrusta a nad osudom svojej duse, pretoze sa musis sustredit na to, ako vydat zo stovkovej bankovky. Danou za ulavu (psychicku) je unava a bolest noh Praca dava dnom istu strukturu, clovek si viac vazi volneho casu, takze sa ho snazi vyplnit co najbohatsie. U mna je to tak, ze ked mam prilis vela casu, tak nespravim takmer nic, lebo mam pocit, za vsak na to je casu dost. Ked viem, ze moj cas je obmedzeny, tak sa ho snazim vyuzit co najefektivnejsie. Jedine, co by mozno u Teba, Matej, mohol byt casom problem, je pracovna doba. Po 12 hodin 3 dni za sebou je naozaj mimoriadne narocne, nielen pre choreho s istymi vykonnostnymi obmedzeniami, ale i pre zdraveho. Viem si zivo predstavit, aky si ten prvy den volna unaveny, ja som mavala take soboty, ze som o sebe po pracovnom tyzdni ani poriadne nevedela. Preto ti naozaj velmi drzim palce, aby so to zvladal i nadalej.
Tuto, ozvi sa nam tu, chybas! Velmi dufam, ze Ti lieky pomaly zaberaju a zbavujes sa cierneho zavoja...
Co sa tyka mna, tak je to take-aj fajn, aj niekedy nic moc. Pokusala som sa v januari znizit Alventu zo 150mg na 112,5mg a vydrzala som to "az" 23dni, potom som klesla do takeho stadia, ze keby ma videla doktorka, tak ma asi posadi rovno do sanitky. Ale zvysila som o 75mg a uz sa to pomaly vylepsuje. Bol to moj piaty pokus o znizenie Alventy a bol posledny. Doktorka mi povedala, ze to uz radsej nemam skusat, ze jednoducho to nejde a naco bit hlavou o mur to som ja-Baran Co sa tyka antipsychotik, tak musim mat mojich minimalne 800mg Seroquelu, inak zacnem pomalicky dekompenzovat. I teraz mam obdobie, kedy sa mi zacali objavovat psychoticke sny, to je u mna prvy varovny naznak. Preto mam opat zvysenu davku na 1000mg a snazim sa to predychat v praci. Mala som perfektnu skusenost s kombinaciou Seroquel a Invega, velmi by som ju chcela uzivat, ale nejde to...po Invege mam tak extremne rozhasene hormony, ze som napriklad cely august minuleho roka chodila na gynekologiu, aby som sa dala dokopy. Som z toho dost nestastna, pretoze tato kombinacia zo mna urobila psychicky zdraveho stastneho cloveka.. Mam Invegu v zalohe pre pripad vyrazneho zhorsenia, taky mesiac by som s nou mozno vydrzala. Strasna skoda!! Tiez byvam po liekoch unavena, ale staci mi salka mojej kavicky Nescafe 3v1 classic. Kedze je tam len 8% kavy ( ), tak si myslim, ze ide len o placebo efekt, pripadne ze ma nastartuje cukor, ktory je v nej obsiahnuty. Kazdy mame svoju drogu
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Čo sa týka pracovnej doby, to len teraz moja kolegyňa potrebovala vymeniť si dni, takže som mal 2 týždne také, že som mal dvakrát 3 dvanástky po sebe oddelené len dvomi dňami voľna. Ale riadne to mávam tak, že sa mi strieda krátky týždeň (robím tri dvanástky po sebe a inak voľno), a dlhý týždeň (robím dve dvanástky, potom pauza 3 dni, a zas 2 dvanástky). Takže tri dvanástky musím znášať len každý druhý týždeň. Včera som "oslávil" presne mesiac v novej robote. Dnes som bol na včeličke a doktor sa pýtal, ako sa mi tam darí, a tak som mu zreferoval, že si na pracovnú dobu zvykám a že v podstate to ide. Niekedy sú veľmi ťažké dni, niekedy naopak veľmi dobré. Napríklad v pondelok som si skoro celú smenu čítal za pultom. To bola lahoda. A naopak v stredu sme mali miliónpäť nového tovaru, tak som sa nezastavil celú dvanástku. Ale myslím si, že najdôležitejší faktor ohľadom zvládania tej práce sú vzťahy medzi nami kolegami. Keby som mal vedúcu, ktorá je arogantná diktátorka, tak by som to nemohol robiť. Ale keďže mám veľmi ľudskú a priateľskú nadriadenú, tak hneď sa človek aj do tej práce teší.
Ďakujem Ti, Filipka, za držanie palčekov. A ďakujem, že ma chápeš. Cítim sa teraz povzbudený. A vôbec už dnes sa necítim taký zničený jak včera, dnes už normálne aktívne relaxujem, hrám sa na PC, píšem maily, a venujem sa nejakým voľnočasovým aktivitám. Včera to bolo hlavne o pasívnom odpočívaní a ležaní. Dnes Vám všetkým aj rád venujem úsmev
Vidím, že si to mala, Filipka, počas uplynulých mesiacov pestré. Teším sa, že to nakoniec vždy dobre dopadlo a že sa Ti darí, hoci ma mrzia tie sny. Viacerí to tu máte občasne vykývnuté... mne sa to vykyvuje iba do neuróz - trhám si pery, som neposedný, trasiem sa, nepokojné končatiny, trhám si do krvi kožu na prstoch (zádery), určité formy úzkostí a psychosomatické drobnosti. To nemám právo nazývať závažným problémom, najmä keď vidím Vaše starosti. Dúfam, že aj naša Letra a náš Tuto sa z najhoršieho dostávajú. S nepokojom sledujem ich depresívne fázy.
Nechže sa nám darí a nechže všetci nájdeme pokoj, zmierenie, lásku a ďalšie hodnoty, ktoré máme a chceme mať radi.
Zdravím všetkých.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
V téme o depresii som napísal nedávno pár svojich bojov a rozladení, ktoré som akurát mal. Nie, nebolo to kvôli odstúpeniu pápeža, skôr nejaké tie znovu ideologické zápasy v mojej duši, ktoré som mal aj v minulosti. Teraz sú už veci opäť na tom lepšie. Potrebujem dať svojmu životu nejaký smer, perspektívu. Tak intenzívne sa tým zaoberám a všeličo zvažujem. Avšak tieto úvahy nepriebehajú už v nepokojnom a úzkostnom duchu, ale naopak - rozvíja sa pokoj a zlepšená nálada. Včera som bol celý deň v práci, dopadlo to dobre. Ráno som vstával so strašnou náladou, bolo mi zle psychicky. Ale už počas doobedia v diskusiách s mojou kolegyňou v práci a za výhodných podmienok, kedy sme mali veľmi pohodový pracovný čas, tak sa to počas toho upokojilo a nálada i pocity a stav sa veľmi dobre zase stabilizovali. Dokonca som zvládol aj sociálnu interakciu so svojou sesternicou a jej priateľom, ktorí ma prišli do kníhkupectva navštíviť.
Dnes sa cítim pomerne dobre. Iba občas nejaké tie neurotické prejavy, nič vážne. Mám 2 dni voľna, do práce idem na tri dvanástky až v stredu.
Mám jasné tušenie, že Tuto nepíše preto, že zašiel s tou ťažkou depresiou na hospitalizáciu. Je to, myslím, veľmi pravdepodobné. Tak potom sa asi ozve, až keď pôjde na priepustku domov. To však len tipujem. Dúfam, že ak šiel do nemocnice, že mu tam naozaj pomôžu a bude mu lepšie. Zaslúži si zmenu k lepšiemu.
Fyzicky sa mám tiež celkom dobre - nabieham na určité špecifické formy stravovania (nie, nejde o nízkokalorickú diétu, tie moc neuznávam). Vďaka zmeneného režimu papania, ktorému sa venujem už vlastne týždeň, mi ustúpila plynatosť, bolesti brucha, zlé trávenie. A aj chudnutie napreduje, dnes ráno som mal po wecku 93,3 kg. Takže sa to vyvíja sľubne a už musím zhodiť "len" okolo 14 kg. Oproti 20 kg ešte spred pár týždňov je to pokrok.
Želám Vám čo najviac kvalitného zdravia a remisie. Píšte, ako sa máte a čo prežívate, ako sa Vám vyvíjajú dni a vzťahy. Čo obvykle porábate. Nech sa Vám teda darí. Ahoj.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 29 z 84 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84