Ako sa dnes máš? 4
Strana 54 z 84 • 1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 69 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Želám Ti skoré uzdravenie z tej depresie.
historik
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ja mám tiež jednu skúsenosť s vysadením. Bolo to pod dohľadom lekára (i keď je pravda, že som sa stále dožadoval vysadeniu, ale by hádam lekára nemalo ovplyvniť). A neustál som to. Cca rok som bol bez liekov a nastúpilo to potom tak rýchlo, že sa nedalo nič robiť. Samozrejme to muselo byť cez víkend a to už bolo pozde niečo riešiť. Takže akútne a pár mesiacov v pr... Teraz už som cez rok na liekoch a vysadzovať nemienim. Nevýhoda je akurát to Líthium, že zle pôsobí na štítnu žľazu. Takže žeriem ďalšie lieky pretože beriem lieky... Držím palce a odporúčam pri znižovaní mať v zálohe "horúcu linku" nech prípadný víkend nezaskočí...
Životu zdar!
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Milí, drahí
Nikto mi nikdy neveril a neverí mi ani teraz....
"Som úplne v pohode"...ako všetci vravia
Takže už ani vás nebudem obťažovať, len vám chcem popriať veľa zdaru, pomáhajte si takto navzájom stále, myslite na seba a "predbiehajte" sa kto sa má lepšie.
PS: Nikdy som nikomu nechcela zle, možno som to neurobila vedome a pri zmysloch...
Majte sa tu dobre..
Majka
MajkaDz- Domáci člen
- Počet príspevkov : 33
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 23.12.2012
Vek : 33
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nenechajte sa znechutiť ostatným príspevkom MajkyDz. Včera som ju celý deň v súkromných správach presviedčal, aby išla k svojej psychiatricke. Ona sa dlhšiu dobu cítila dobre, a tak jej doktorka niektoré lieky vysadila a niektoré znížila. V ostatnom čase ich brala málo, ale pritom sa jej zhoršil stav. Zrejme tie vysadané lieky jej chýbali. Ale nechcela to povedať svojej doktorke.
No keď som jej napísal, že sa s ňou o jej problémoch nemôžem baviť, lebo ma to zaťažuje, naštvala sa na samu seba a napísala to, čo napísala. Dúfam, že si neublížila až tak, že to má fatálne následky...
Milí priatelia, nebojte sa! Pokiaľ budeme pristupovať k našej liečbe zodpovedne, pokiaľ budeme užívať lieky presne tak, ako nám ich naordinoval lekár, a v prípade zhoršenia stavu sa k lekárovi obrátime, je dostatočne veľká šanca, že nič také zlé nám nehrozí.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, navrhujem Ti ako administrátorovi zakázať písať príspevky typu „Najradšej by som pozobkal lieky“ alebo "Chcem skočiť z mosta,“ alebo „Chcem zaspať navždy.“ Také veci naozaj treba hovoriť lekárovi alebo volať na číslo 112. Ostatní členovia fóra mu nemôžu pomôcť, tak ako som ja nemohol prehovoriť Majku, aby išla k lekárovi. Keď sa niekto pustí do debaty s takým „zúfalcom“, iba ho to bude zaťažovať a zarmucovať. My na to nemáme nervy. Matej, na Tvojom mieste by som vymazal príspevky s takýmto „radikálnym“ obsahom. V sekcii „Suicidálne myšlienky“ také príspevky sú.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
prejavy, ktoré predviedla MajkaDz sú súčasťou choroby. Bežne sa uvádza, že 10% zo schizoafektívnych končí život samovraždou a to nezaratúva ani sebazabitie v chrobe alebo relapsoch t.j. v čase, keď je postihnutý v akútnych stavoch. Osobne neviem ako to je s MajkouDz, ale ver tomu, že v mnohom sú psychózy veľmi ťažké na žitie.
Príspevky od MajkyDz môžem mazať aj ja, ale osobne ich chcem na fóre skôr ponechať ako vymazať. Môj názor je taký, že aj Matej S. by mohol uvážiť aj moje argumenty a udržať aj príspevky od MajkyDz. Jej texty mi pripadajú úprimné a sú bez vulgarizmov, alebo urážania ostatných. Vyznáva sa s nimi o ťažkej životnej situácii, v ktorej sa nachádza. Tajne dúfam, že sa MajkaDz vráti na toto fórum s niečím konštruktívnym, ale hlavne optimistickejším.
Ahojte,
dnes bol pekný deň, slniečko nám tu na západe ukázalo svoju usmievavú tvár. Bol som sa prejsť po meste, hroby sme vybavili už v štvrtok. Pozrel som si film "Obchod na korze", čítal som o manažmente, robil večeru a bežnú rutinu v domácnosti. Mám na pláne čítanie, TV, Net... V zásade sa cítim dobre, len tá únava mi vadí. Samozrejme tie problémy čo som popísal v minulom príspevku zostávajú, takže je stále čo naprávať.
Majte sa pekne a želám príjemný víkend. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ahojte :-)
na východe bol podľa môjho názoru trošku chladnejší deň. Vychystali sme sa a pobrali na cintorín zapáliť sviečky od pol jednej do asi pol tretej sme tam boli cela rodina. Zase to bolo trošku o preteky, kedže mame veľa hrobov a chceli sme stihnúť všetky. Cely deň sa niesol v takom sviatočnom duchu predsa len prišla domov aj segra zo psom, ktorému som sa venovala zvyšok dňa a tiež som si pozrela jeden o ničom film "Homer a Eddie" nebavil ma, no dopozerala som ho, aby som sa nemusela viac vracať k nemu. Už som dnes aj dosť unavená a to som ani lieky ešte nezobrala....tak prajem dobru noc a pekne sníčky
Mischelll
Mischelll- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
dnes to bol taký pravý jesenný deň (zatiahnuté s občasnými zrážkami). Bol som sa prejsť po meste popozeral nástenky a oznamy. Trochu ma znervóznili "hlasy", ktoré mávam najmä na balkóne a občas aj vonku. V zásade to bol však pekný deň. Žiaľ ešte mi ho pokazila konfrontácia s rodičmi, ktorým sa nepáči moja pasivita a záležitosti, čo s ňou súvisia. Zaujímalo by ma, či to tak mávate aj vy. Myslím únavu-pasivitu-lenivosť-nechuť do činnosti-rannú nadmernú ospalosť... (???)
V skratke asi všetko. Nazdar a pekný deň. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
odpoveď
AhojteTuto napísal: Zaujímalo by ma, či to tak mávate aj vy. Myslím únavu-pasivitu-lenivosť-nechuť do činnosti-rannú nadmernú ospalosť... (???)
takže odpoveď na tvoju otázku aspoň u mňa je: únavu som si ani veľmi nevšimla.... pasivitu to áno tu dosť pociťujem aj mama mi vyčíta, že som dosť ľahostajná.....lenivosť tu som už trošku aj prekonala vždy sa mi nechce, ale tak jednoducho musím to urobiť inak to nebude urobene.... nechuť do činnosti - tak to je dosť často, vlastne skoro vždy keď mama niečo povie, že mam urobiť tak som vždy odpovedala, že jooooj - aj keď som to potom nejako urobila....a nadmernú rannú ospalosť vôbec nemám, keď spim 8 - a viac hodín denne....
A čo sa dneška tyká tak to bol trošku ospalý deň aj keď som si ráno dala aj kávu....ale viem prečo je to tak a nie je to teraz následok choroby....ale segra priniesla šteniatko yorkshira a ten na prekvapenie nespi v jej posteli, ale u mňa tak no musím dávať pozor aby som ho nepriľahla sem-tam sa aj zobudí a aj ja keď som hore tak mi oblíže uško....inak je veľmi hyperaktívny cez deň keď ho strážim a najradšej ma keď sa nahaname :-) ....s nim som trávila skoro cely deň iba čo som sa bola prejsť na cintorín a pozrela si trocha TV a tiež pomohla mame upiecť zákusok...ešte plánujem sprchu.....a potom sa už teším do postele dnes som ozaj ospalá...
Dobru noc ...
Mischelll
Mischelll- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 54 z 84 • 1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 69 ... 84