Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 53 z 84 Previous  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 68 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Empty Ahojte :-)

Odoslať  Mischelll Ne 27 október 2013 - 21:27

Hmmm tak teraz keď sa nad tým zamyšlam tak je veľmi ťažké opísať nejaké svoje pocity z celého dňa, kedže som to nikdy nerobila. Možno sa čudujete, že som nikdy neopisovala svoje pocity ale ja nie som typ, ktorý nejak o svojich pocitoch hovori...

A tak sa pokúsim aspoň opísať svoj dnešný deň. Ráno som sa zobudila už o šiestej, ale potom som po pol hodinke ešte zaspala a tak som vstala o ôsmej...Rodičia už boli hore a mama mi dnes výnimočne pripravila kávu s čoho som bola prekvapená....vlastne to bolo milé prekvapenie :-)....potom sme išli do kostola ved je nedeľa a keď sme sa vrátili varili sme obed...neskor som čítala nejaké články na nete..dokonca som sa pod jeden článok aj vyjadrila - síce len krátko, ale to som doposiaľ ešte nespravila, väčšinou si ich iba prečítam study  ........neskor som pripravila sama Sote na večeru, iba ryžu spravila mama :-) ....počúvala som hudbu a čítala som si články....a chatovala s kamoškou.....už dlhšie som s ňou nepísala tak som ju oslovila a trosku sme popísali :-)....síce nič nove som sa nedozvedela, ale bolo to fajn :-)....pred večerom začínala moja obľúbená relácia v TV tak som si ju s chuťou pozrela :-)....a ako by som zhodnotila dnešnú nedeľu?...jednoducho táka klasická oddychová nedeľa.....takže to je odo mňa asi všetko ... :-)

S pozdravom community together 

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Matej Po 28 október 2013 - 15:35

Ahoj cherry 

Neviem, ako u Vás, ale u nás je krásne babie leto. Dnes som bol pekne v mikine sa dať ostrihať, takže mám znovu kratulinké vlasy. Som vyšmýkaný, ako hovoríme u nás doma. Ešte ma čaká dnes kostol a solárko a napísanie papiera do školy kvôli zanechaniu štúdia (stále som sa k tomu nedokopal). Ráno som vstal asi pol desiatej. Už v noci o štvrtej som sa síce zobudil vyspatý, ale to sa mi zdalo priskoro, tak som si eče ľahol a dosť ma to potom zmohlo. Ale okrem holičky a vložení čočiek do očí som už stihol sa aj objednať zubárke na preventívku. Mal som ísť skôr, ale najprv som dostal nádchu, potom nejaké zdureninky v puse a potom bola zas inventúra v práci. Ak sa nič nestane, tak idem v pondelok o 9:00, zistí mi všetky kazy a možno aj niektoré opraví. Hoci sa na tú bolesť neteším, vyjde ma to lacnejšie aspoň a nebude hroziť bolesť zubov neskôr, lebo sa to podchytí včas. Už 3 roky ma nebolel vôbec žiadny zub, čo považujem za potešiteľné, minulý rok na prehliadke som dokonca nemal žiaden kaz. Tak sa uvidí teraz... rabbit 

Nálada je pomerne dobrá, alebo skôr taká akurát, jednoducho ani plochá, ani nejaká nadšená, skôr v norme. Spánok bol dobrý. Lieky som si dal ... beriem stále ráno Escitil 10 mg a Orfiril 500 mg, na obed Escitil 10 mg, a večer Orfiril 1000 mg. Občas Oxazepam. Psychiater mi v piatok na včeličke hovoril, že by sme mali od nového roka znížiť Escitil (antidepresívum) na raz denne. Napokon z toho plánu zišiel, lebo som si ten liek začal vychvaľovať. Ale je to určite veľká dávka (20 mg denne). Niekedy mi spôsobuje extrémne emočne silné návaly šťastia, kedy zaslzím od dojatia zo spokojnosti a šťastnosti. Trvá to asi minútu a stáva sa to asi raz za týždeň bez ohľadu na to, či som trebárs deň predtým mal mizernú či depresívnu náladu. Myslím, že mi to robí ten Escitil - rozhodne to nepovažujem za prirodzené pocity. Ale doktor povedal, že radšej toto, než návaly smútku. Súhlasil som.

Neurotickosti mám posledné 3 dni zlepšené. Fyzicky (trávenie) sa cítim rovnako ako doteraz zhruba. Chudnutie - ááále, bol som dva razy na mekáči, takže o chudnutí ani slychu. Dnes však celkom dobre dodržujem patričné limity, robím si nádeje, že dnes to bude dobré.

Večer sa asi ešte ozvem, len teraz sa už musím ísť hygienicky pripravovať na ďalšie úlohy. Po pol siedmej však budem mať "osobné voľno". Plánujem si čítať knižku o živote bez pšenice (taká nejaká z prostredia odbornej výživy a alternatívnej medicíny). Tiež si pozrieť politické správy nejaké na nete, lebo mi došla pozvánka k voľbám a ja nejak neviem, kto kandiduje vlastne, ani nič. Tiež si plánujem poupratovať a potom už asi aj buvať, nechcem buntošiť moc dlho...

Ďakujem Vám, že píšete. Mimochodom, vítam nováčikov na fóre, teším sa úprimne, že ste nás našli a prajem Vám veľa dobrých skúseností a chvíľ s touto našou komunitou. Všetko dobré. giving a hug alien 
S pozdravom
Matej
jumping2

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Empty Ahojte

Odoslať  Mischelll Po 28 október 2013 - 17:24

Ahoj,

"Niekedy mi spôsobuje extrémne emočne silné návaly šťastia, kedy zaslzím od dojatia zo spokojnosti a šťastnosti. Trvá to asi minútu a stáva sa to asi raz za týždeň bez ohľadu na to, či som trebárs deň predtým mal mizernú či depresívnu náladu. Myslím, že mi to robí ten Escitil - rozhodne to nepovažujem za prirodzené pocity."

Tak toto sa už stalo aj mne, par krát ale neberiem Escitil. U mňa to bolo skôr dojatie a z toho mi až trosku zaslzili oči. Naposledy to bolo v autobuse, keď som videla plagát a následne kopu deti čakajúcich na koncert - integrácia - mňa to až tak dojalo. Nechápala som to a nejako som to neriešila. Hlavne bolo, že si to nikto nevšimol, lebo som pozerala cez okno a potlačila to....neviem či je moja stratégia dobra, ale rozplakať sa v autobuse plnom ľudí mi vtedy neprišlo ako najlepší nápad....

A ako som sa mala dnes?....dalo by sa povedať, vybavila som všetko čo som si naplánovala Smile 

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Po 28 október 2013 - 17:45

Ahojte, drahí priatelia! welcome or bye 

Ja mám dnes narodeniny. jumping Cítim sa dobre, je prítomné aj nadšenie a chuť do rôznych činností. Takúto náladu mám veľmi rád. Pretty good  Vždy, keď som v takej pohode, toto fórum mi ju ešte viac zlepšuje, lebo sa mi chce všeličo robiť, byť aktívnym, aby som mal čo písať, čo všetko som za ten deň stihol vykonať. Huge smiley 

Vstal som okolo deviatej, čo hodnotím kladne. Smile Pes sa pýtal von, tak som ho vyvenčil a potom som išiel do knižnice. Dnes je medzinárodný deň školských knižníc a žiaci s učiteľkou tam mali nejaký program. Cítil som sa medzi nimi trochu zle, ale podarilo sa mi nájsť knihu, ktorú som hľadal. Po príchode domov som sa pustil do jej čítania. Ale po prečítaní 50-tich strán som si povedal, že to nechám tak, lebo ma vôbec nezaujala. very sad3 Takže v stredu, keď zase bude otvorená knižnica, môžem tam ísť opäť a vybrať si nejakú inú publikáciu. Dúfam, že takto raz natrafím na knihu, ktorá ma zaujme. Som rád, že som dostal rozum a už nenútim sám seba dočítať do konca aj tie knihy, ktoré ma neoslovia a ktorých čítanie mi ide ťažko. To je dobre, lebo takto si zase môžem požičať aj nejakú knižku o histórii alebo archeológii a sem-tam z nich niečo pochytím bez toho, aby som si kládol za povinnosť prečítať všetko od začiatku do konca. Tak to asi bude efektívnejšie.

Potom som bol aj druhýkrát venčiť psa. Pekne sme sa poprechádzali a trochu si aj zabehali po parku. Doma som ešte cvičil na koberci a skákal som cez švihadlo. jumping2 To skákanie som už dnes absolvoval 2-krát a myslím, že si to ešte zopakujem. To je celkom zábavné cvičenie, dobre sa pri ňom rozbúši srdce, takže zrejme je účinné. A dôležité je to, že mi to ide ľahko, nemusím sa do toho veľmi nútiť, lebo to nie je žiadna nuda. Dlho neskáčem, iba pár minút, kým sa mi výrazne nezvýši pulz, a potom idem oddychovať.

Prečítal som dnes aj jednu rozprávku z tej knihy "Slnovratka" Jozefa Cígera Hronského. Aj v tejto knihe sú pekné rozprávky, ale ja mám pocit, že na Ondreja Sliackeho nemá nikto. Podľa mňa jeho diela sú vrcholom literárneho umenia. Tie sa mi páčia najviac zo všetkých rozprávok, aké som kedy čítal. Veľmi mi záleží nie len na príbehu, ale aj na jazykovej stránke rozprávok, a tá je v tvorbe tohto autora dokonalá a neprekonateľná. it is perfect 

Teraz asi ešte trochu poskáčem cez švihadlo. Čím viackrát denne sa toho chytím, tým lepšie. Veď všade sa hovorí, že cvičiť je zdravé. Potom by som chcel ísť von so psom. Tam si zase môžem zabehať. dog 

Matej, som rád, že náladu už máš v norme. Very Happy Aj u nás je krásne babie leto. Smile Ale vraj sa už zajtra má ochladiť, tak uvidíme.

Aj ja sa teším, že nás je na fóre viac. Mischelll, som rád, že si všetko vybavila. Wink 

Inak, ja som voľakedy občas tiež zažíval také pocity šťastia, pričom som neužíval antidepresívum. A bolo to celkom príjemné, hodnotil som to pozitívne.

flower I love you sunny 

S pozdravom,
historik

Naposledy upravil historik dňa Po 28 október 2013 - 21:56, celkom upravené 2 krát.
historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 28 október 2013 - 21:19

Ahojte,
prečítal som si nové príspevky a zdá sa, že v nich je nielen optimizmus, ale aj skutočnosť, že sa v zásade máte dobre čo je velké plus.

U mňa nič po novom, bol som u zubára, zajtra sa chystám k doktorke. Často ani neviem, čo jej poviem o sebe. V reále jej môžem iba ak zopakovať to, čo minule. Myslím tak, že si pravdepodobne budem musieť zvyknúť na skutočnosť, že som unavenejší oproti tomu ako som býval. Ešte sa trápim s tradičnými mojimi p. problémami. Doktorka mi minule doporučila stacionár a kúpiť psa. Stacionár by však znamenal vstávať o piatej na bus do krajského mesta a samozrejme aj výdavok za bus a kúpy obeda, čo mi príliš do kariet nepadne.

Dnešok je tak do pohody. Mal som dosť času na čítanie a aj oprašovania znalostí z angličtiny. Nejaký ten Net, prechádzka, TV, telefonáty. Tešilo by ma, keby sa mi dalo dlhodobejšie cvičiť a aspoň obmedziť cigarety do množstva, ktoré je niekde pod 10cig./deň.

Zatiaľ sa majte pekne. S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 29 október 2013 - 17:11

Ľudkovia, ste tu strašne všetci inšpiratívni pre mňa. Nadchýňajú ma Vaše aktivity a myšlienky. it is perfect Varenie, upratovanie, sledovanie obľúbených Tv programov, venčenie hafana, cvičenie, čítanie si, vlastná tvorba, prechádzky, telefonáty atď... no fasa. Vyjadrujem Vám podporu a pochvalu, lebo mi je to veľmi sympatické. Ja som dnes tiež dačo porobil našťastie - niekedy keď mám voľno, nič nerobím, a v tieto dva dni to bolo pestrejšie, čo ma teší. Dnes som vstal o pol deviatej asi. Naplánoval som si deň a pozvoľna som úlohy začal plniť. Prešiel som aj na zdravší spôsob stravovania, kedy nejem veci zo pšenice (myslím z tej modifikovanej, akú tu máme zhruba posledných 50 rokov). Zatiaľ sa držím, znamená to viac zeleniny, ovocia, orechov, mäsa, vajec, vody a podobne. Bol som v hypermarkete si kúpiť rifle, košeľu, ďalej rôzne potraviny, a to už potom hlavne v inom supermarkete. Kúpil som si aj hodiny ku posteli, digitálne, aby som v noci vedel pri zobudení, koľko je hodín, jelikož doteraz sa vždy musím nadrapovať za telefónom alebo hodinkami. Mal som pomerne hojný nákup, takže sa mi pri jednom supermarkete roztrhla taška. Úplne sa zničila a ja keďže som bol na bicykli, tak som musel odtiaľ ísť domov pešo tlačiac bicykel vedľa seba s taškami na ňom, batoh na chrbte a tá roztrhnutá v ruke na kormane. No paráda... Embarassed laughing 

Teraz už mám akési "osobné voľno", kedy sa chcem venovať hlavne relaxu, asi nejakej PC hre. Mám tu ešte v diári poznačené úlohy ako sprcha, zmývanie, cvičenie alebo učenie sa do práce, no nejak sa mi z toho moc nič nechce. Asi to budem činiť až po pol ôsmej, pričom cvičenie vynechám úplne. A možno nie, uvidím. Začínam byť už dosť unavený a chcem akýsi kľud. silent 

Včera, keď som išiel po ulici, som stretol bývalého spolužiaka zo strednej a som schytil dosť červenavú úzkosť. Mrzelo ma to, ale musím na to vedome kašľať. Nechcem, aby som si zase robil toľko starosti z takýchto vecí, a nasledoval tak dávne móresy z čias tínedžerských. Toho už predsa stačilo, sme dospelí, už sme mentálne inde. A tak sa radšej červenám a snažím sa nejak zapôsobiť aspoň slovami, priateľstvom, prístupom, vystupovaním, keď už fyzicky tvár je špatná a navretá červeňou. Verím, že toto má väčší zmysel, než si svoju úzkosť vyčítať... Suspect 

Nálada je dnes pomerne dobrá a aktívna, čulá. Ale jej kvalita je silne závislá na vonkajších okolnostiach, nie je to taká skutočná vnútorná pohoda založená na vlastnej sebaúcte. Je to skôr reakcia na aktuálne výhodné podmienky. Snáď vydržia tieto podmienky trošku dlhšie. affraid 

Zajtra nastupujem na trojdňovku. Uvidím, ako to zvládnem, ale asi by nemali byť také problémy, lebo idú dušičky, takže predpokladám, že bude málo ľudí v centrách, a budeme mať asi malú tržbu. To je síce zlé, ale de facto to vytvára kľud na predajni...

Držím Vám palce a želám veľa pohody a požehnania do dnešného večera a ďalších dní. Všetko dobré.
S úctou
Matej
community together heart

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  MajkaDz Ut 29 október 2013 - 21:46

Dnes som mala krásny deň, úplne som lietala medzi snom a realitou.... Všetko bolo ružové..dokonca som zase počula ten hlas, volá ma do nebeskej záhrady, tak krásne mi to tak opisuje, že je to tam úžasné, plné farieb..teším sa...

MajkaDz
MajkaDz
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 33
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 23.12.2012
Vek : 33
Bydlisko Bydlisko : Poprad

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 53 Empty Ahojte :-)

Odoslať  Mischelll St 30 október 2013 - 17:30

Ahojte :-),

Dnes bol v celku pekný deň, len keby som neprechladla....Asi budem chorá, hrdlo ma trošičku boli a aj sem-tam kašlem...na noc si radšej zoberiem paralen.

Tak som rozmýšľala, že ja nemám žiadny denný harmonogram čoho sa držať. Že proste robím to čo príde....to čo ma napadne...alebo to na čo si spomeniem. Iba ja sama som si určila, že o 18:00 mi záčina obľubena relácia a tu si rada pozriem, ale keď zabudnem, alebo niečo tak už mi to je jedno.....nie ako v minulosti kedy som pozerala cely archív Very Happy  len, aby mi nič neušlo. Ale nedá sa povedať, že nič cez deň nerobím práve naopak vždy sa niečo nájde....a mame vždy treba pomôcť s niečim. Určite by to bolo iné keby som mala prácu, vtedy by to bolo proste ideálne jumping ....tak snáď už čoskoro mi niečo vyjde.

S pozdravom

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 30 október 2013 - 19:28

Ahojte,
u mňa po starom. Doobedia som prežil v podriemavaní a pasivite celkovo. Po obede som vybehol do obchodu a trošku som sa aj prešiel. Pocity som mal neutrálne, stále však cítim únavu. Celkovo sa mám však dobre a trápia ma najmä tradičné , teda tabakizmus, pasivita, spánok, utlmenosť, absencia nadšenia, nadváha, nezamestnanosť... Viem, že so všetkým by sa dalo pohnúť viac či menej, ale v reáli mi chýbajú duševné sily na zvládnutie toho marasu.

Večer trávim pri NB, kde mi beží Net aj film zároveň. Neskôr sa teším na večerné TV a čítanie knihy pred spaním. Dúfam, že okolo 2:00 už budem a aspoň driemať.

Majte sa pekne. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dreamer St 30 október 2013 - 20:46

Ahojte,

ja sa dnes necítim najlepšie...akosi bilancujem a odkedy žijem so psychozou, všetko sa pokazilo...vzťah, práca, život celkovo. Pol roka od apríla ušlo ako voda a som neustále smutný a unavený, beznádejný. Myslím si, že liekovo som nastavený správne, ani pomyslieť na dni s Rispenom, no stále to nie je ono. Mal som pekný život a všetko sa zmenilo, neviem, ako to pôjde ďalej. Je to síce lepšie ako na začiatku, ale som už vyčerpaný. Navyše to, čo som kvôli chorobe stratil už nikdy nezískam späť. Som stále beznádejne zamilovany. Prejavy psychozy vraj uz nemam, uz to je vraj len reaktívna depresia, ale to čo so sebou choroba zobrala sa nedá vrátiť. Neviem ako ďalej, nič ma nenaplna tak ako predtym, žijem akoby život niekoho cudzieho...Tak asi v skratke, je toho veľa čo mám na srdci...
Pozdravujem ostatných a hlavne prajem aby ste sa cítili lepšie ako ja...
Dreamer
Dreamer
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 24.10.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik St 30 október 2013 - 22:08

Ahoj, Dreamer! Wink 

Nezarmucuj sa tým, že si ochorel. Ja viem, že teraz sa mi to ľahko povie, keďže v ostatnom čase netrpím depresiou. Ale práve preto Ti píšem tieto slová. Keď mi v roku 2002 bola diagnostikovaná psychóza, tak ma to vystrašilo a zruinovalo, že som pol roka nič nerobil, len som ležal. very sad5 Takú depresiu a apatiu som dostal z tej správy. Bavilo ma iba chodiť do kuchyne a jesť chlieb s lekvárom. Až po približne šiestich mesiacoch som "ožil." Potom v priebehu dvoch rokov síce došlo k trom hospitalizáciam, lebo som bol v strese. Púšťal som sa do ťažkých projektov. Naposledy som bol v nemocnici v roku 2005. Nie tak dávno som tiež mával depresiu, no teraz sa už mám lepšie. Aj pri našich diagnózach sa možno cítiť dobre. jumping Ja nie som ten pravý, kto by mal toto písať, lebo ešte nie tak dávno, keď mi bolo zle, veľmi som klesal na duchu. No našťastie to, že prispievam na toto fórum, mi postupne čím ďalej, tým viac pomáha vysporiadať sa s prípadnou zlou náladou. V minulosti keď som mal depresiu, myslel som si a aj som tvrdil, že vždy mám depresiu. A keď prišla mánia, hovoril som, že mne nikdy nebýva zle. (Ale v tej mánii to nebolo také jednoznačné, lebo v takom stave bývam vzrušený aj rozrušený zároveň, a to je nepríjemné.) No keďže často píšem sem o tom, ako sa mám a čo robím, pri výkyvoch nálady si uvedomujem, že mi neraz býva aj dobre. Idea Veď predsa si pamätám, že som povedzme len nedávno písal, ako dobre prešiel deň, akú fajn náladu som mal a čo všetko som stihol vykonať. Aj v zhoršenom stave viac-menej verím, že sa to čoskoro zlepší, že zas bude dobre a že znovu budem písať na toto fórum optimistické príspevky. Smile Keď som bol v nemocnici, na terapii nám hovorili, že je dobré písať si poznámky o tom, ako sa cítime. No a toto fórum je akurát na to stvorené. typing Skús sem napísať vtedy, keď sa budeš cítiť pomerne dobre, keď Ťa niečo poteší, prinesie Ti aspoň drobnú radosť. Ak viackrát napíšeš takéto optimistické príspevky, budeš mať stále v pamätí a na vedomí, že sa neraz máš aj dobre. Pomôže Ti to vysporiadať sa s depresiou v ťažších chvíľach.

Dreamer, želám Ti veľa trpezlivosti a vytrvalosti v boji s týmto ochorením. Verím, že čoskoro tá depresia pominie a v tvojej duši opäť zavládne pohoda. Nezarmucuj sa a nevzdávaj sa svojich snov! Very Happy
historik
historik

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dreamer Št 31 október 2013 - 10:33

Historik, ďakujem za podporu. Dnes ráno som vstal a cítim sa o trochu lepšie, aj keď problémy a smútok zostali. Choroba mi toho veľa vzala. Ja som bol hospitalizovaný dva krát, prvý krát v apríli a druhý krát v júli tohto roku. Mám akútnu psychozu, ale vraj je to liečiteľné, len musím rok brať lieky. Len sa bojím, čo bude, keď ich budem postupne vysádzať, či sa psychoza nevráti. Aké máte vy skúsenosti s vysádzaním liekov?
Dreamer
Dreamer
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 24.10.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0