Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 28 z 84 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 28 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Matej Št 31 január 2013 - 17:04

venusa napísal:Matej mas pravdu, v profile mam nastaveny zly datum narodenin, po pravde ich mam dnes a to peknych 21 rokov.

Aha. Tak pripájam sa radostne ku gratulantom. Nech sa Ti vydarí nielen samotný sviatočný deň, ale aj celý nový rok života. it is perfect Veľa kvalitného zdravia prajem, a tiež šťastie a Božie požehnanie. Teším sa s Tebou!

Horsa oslavovať

Successful Applause Great party

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 28 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Pi 1 február 2013 - 20:00

Ahojte,
dúfam, že sa máte všetci minimálne fajn a v boji s chorobou ťaháte za dlhšiu časť povrazu.

Viem, že nikto z nás to nemá ľahké, lebo boriť sa s fyzickým poškodením je jedna vec, ale mať zasiahnutý mozog vec druhá. V mnohom sa možno naskýta otázka "Prečo práve toto?", ale život je celkovo samé prekvapenie a zmena. Ja to ťažké sa vyrovnávať s hocičím negatívnym, ktoré prinesie. V mnohom nás necháva na nás samých, ako sa s čím vysporiadame. Stále je nádej smerom k novým veciam, ktoré prinesie bytie ako také. Môžu to byť nové lieky, šťastné udalosti, príjemné drobnosti, príbuzní, chvíľky šťastia atď. atď. Aj keď sa zrovna teraz niečo nedá, možno zajtra, o mesiac, o rok to možné bude a život tak pôjde ďalej a budú v ňom aj kúsky niečoho pekného, príjemného a milého. Napríklad v depresii ťažko vidieť hoci aj zajtrajšok, ale on tam niekde je a možno tam bude niečo, čo nás poteší aspoň máličko.
Prajem vám, aby ten váš zajtrajšok bol čo najpríjemnejší a boli v ňom nejaké drobnosti, ktoré vás/nás potešia.

.............................................................

Dnes stále rovnaká fáza, podobné príznaky ako včera. Potešilo ma, že ma mama "vytiahla" prejsť sa a bol som s ňou aj v obchode, kde sa pokazila pokladňa a tak nákup na páse putoval naspäť do koša a k druhej pokladni do táák dlhého radu. Smile Bol som rád, že dnešok som prežil, napriek príznakom, dobre a boli v ňom momenty, ktoré mali svoje pozitívne čaro. Netuším, či sa mám tešiť na zajtrajšok, ale verím, že bude aj tam niečo, čo bude aj pekné.

Majte sa zatiaľ všetci aspoň Ok a želám vám príjemný víkend. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa So 2 február 2013 - 13:49

Ahojte,

dakuejem za gratulacie, potesili ma.

Tuto to si napisal velmi pekne. Aj ked sa to niekedy nezda, kazdy den nam prinasa aj pekne momenty, a aj ked sa to zda byt niekedy neuveritelne, ze moze priist aj niecopekne pocas tych patetickych chvil, pride to. Ja zastavam nazor ze nicc nie je len cierne a ked sa na vec pozerame s otvorenou myslou, vzdy aj v tom najcernejsom najdeme aj svetle chvilky, aspon u mna je to tak. Mozem upadat do depresie a 99% dna stravit v zlej nalade a smutna ale vzdy je tam to 1%, ktore mi ukaze, ze zivot vie priniest aj pekne chvile ak ich dokazeme prijat a neodmietame ich s myslienkou, ze je nam zle a nic nam nedokaze pozdvihnut naladu. Ja uznavam, ze je tazke dostat sa z tazkej depresie bez liekov je asi nemozne ale nemozem sa vo vsetkom spoliehat len na lieky ako som to robila dost dlho, teraz viem, ze ak chcem prezit depresivnu fazu musim k dielu prilozit aj kus vlastnej prace a vediet prijat vsetky situacie, ktore mi zivot prinesie, ci pekne alebo naopak. Na tebe Tuto vidim, ze sa nenechavas pohlatit depkou a vidis aj to pekne co zivot prinesie. Zelam tebe aj vsetkym ostatnym aby im zivot priniesol, co najviac peknych chvil a aby mali oci otvorene a boli pripraveny ich prijat. Niekedy je jeden uprimny usmev viac ako krbicka antidepresiv Smile.

Pekny den, Venusa flower
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 3 február 2013 - 18:14

Ahojte,
aj na Tebe venusa vidieť, že sa dokážeš "popasovať" s úskaliami života. Tvoj príspevok ma rozohrial a dodal trošku "dobrej krvi d žíl".

Myslím na tých všetkých ku ktorým nebol život ústretový. Mnohí z nich sú na vozíkoch, pripútaní na postel, majú boľavé fyzické choroby... Viacerí sa však nevzdávajú a veria, že niečo ďalšie pozitívne ich čaká, hoci ich prognóza nie je vôbec veselá. Možno my máme tú nádej, ktorú oni nemajú a predsa dokážu vidieť aj to dobré navôkol. Psychická choroba je špecifická, hneď ju nevidieť a je skrytá. Má však svoju vlastnú bolesť, ktorá nie je malá. Za túto chorobu sa tiež platí svoja daň, nie je žiť s ňou jednoduché. Na druhej strane si je však kvalitu života možné posunúť potešujúcimi drobnosťami v živote, určitým malým prekonaním sa, vykonaním niečoho pre radosť... Verím aj preto, že život s psychickou chorobou môže byť aj hodnotný aj pekný.

..........................................................

Dnes tradične fáza rovnaká. Zajtra idem doktorke, že čo by sa s tým dalo urobiť...
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 február 2013 - 9:32

Ahoj Shocked

Plne súhlasím s obsahom posledného venusinho a Tutovho príspevku. it is perfect Yes

Tak, dá sa povedať, že som zvládol ďalšie dve víkendové dvanástky, takže som mal pracovný víkend. Neviem, či bol zrovna úspešný, lebo som vyrobil nejaké tie nešťastné účtovné chyby... takže vedúca musela opravovať, no vďaka Bohu a/alebo našťastie sa to fakt podarilo opraviť. V nedeľu som bol v depresii, najmä od obeda do večera, polepšilo sa to až večer, keď nám večerná uzávierka číselne "sadla", tak ako podľa výpočtov vedúcej sadnúť mala. Snažil som sa tú depresiu skryť, byť k zákazníkom aj tak ústretový a milý, ale očividne to bolo na mne napriek môjmu úsiliu vidieť. Aj moja kolegyňa to postrehla, že vraj som akýsi zničený a smutný, a sklesnutosť si na mne všimol aj esbeeskár, keď bol v našej predajni na obchôdzke. Ten si to však vysvetlil tak, že je to kvôli neprítomnosti zákazníkov v prevádzke akurát v danú chvíľu. Že reku som skleslý, lebo akurát nemám čo robiť. Ale kolegyňa vedela, že ma dorazilo hlavne to účtovníctvo. Teraz mám dva dni voľna a nastupujem na 3 dvanástky až v stredu.

Dnes sa cítim lepšie. Odpočívam, relaxujem, pôjdem sa pomaličky aj niečo hrať, a azda by som mal ísť do knižnice vrátiť knihy, lebo mi poslali e-mail, že mi končí výpožičný čas.

Psychicky sa mám napäto a trochu zronene. Už aj mne sa úzkosť prejavuje všelijakými neurózami v tráviacom trakte... najmä v oblasti hrubého čreva a vylučovania. Mal som v posledný čas viaceré "prehánky" od strachu a nervozity. Potrebujem sa zregenerovať, tak dúfam, že mi budú tieto dva dni na to stačiť.

Chudnutie stálo teraz, mám stabilných 97,0 kg, čo nie je až tak zlé oproti minulým hodnotám. Uvidím, či budem vedieť zosúladiť svoju psychickú a fyzickú regeneráciu s akýmsi cvičením. Zatiaľ teraz ráno to nevidím optimisticky.

Držím Ti, Tuto, palce u Tvojej doktorky. A prajem aj Tebe, aj všetkým čitateľom a forumákom veľa zdravia a pohody. Ďakujem za prečítanie príspevku. Všetko dobré všetkým!

S úctou
Matej
community together

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Po 4 február 2013 - 13:29

ahojte,

dnes mam v celku prijemny den. UZ len prebudenie bolo plne optimistickej nalady a pokracuje to dalej. Momentalne som doma sama ale som spokojna a tesim sa ked sa vratia sestry zo skoly. Dlhodobu samotu velmi neoblubujem pretoze som sama so svijimi myslienkami a z toho nikdy nevykvitne nic pozitivne. Upadam vtedy do miernej apatie a nechavam sa unasat svojimy myslienkovymi pochodmi. Mam velmii bujnu fantaziu a dokazem si vytvorit take konspiracne teorie ako malokto. preto ten cas radsej vyplnam citanim alebo domacimi pracami, no aj tak sa casto pristihnem pri tom sko sa nechavam unasat vlnami myslienok.

Na dnes nemam ziadne plany, od sestry som dostala na narodeniny knihu tak ju teraz luskam. Je to taka psychologicka drama a v niektorych vnutornych monologoch hlavnej hrdinky sa casto vidim. Dufam, ze aj napriek tragickemu priebehu deja bude mat stastny koniec, pretoze by ma nepovzbudilo, keby tie jej vnutorne monology a zaujimave postrehy skoncili zle.

Prajem Vam prijemny zvysok dna, Venusa flower
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 5 február 2013 - 8:43

Ahoj What a Face

Dnes je to trošku lepšie. Som aktívnejší, a vlastne už včera poobede sa mi darilo aktívnejšie prežívať čas - napr. som publikoval 2 nové blogové články, ale inde, nie tu na webovej prezentácii. Vybavoval som e-mail, FB a takéto rôzne veci. Hral som len málo. Dosť som si čítal rôzne záujmové texty. Dnes mám naplánované upratovať, ísť do knižnice, nákup nových riflí a svetrov, jednu konzultáciu, vyrobenie inštruktážneho amatérskeho manuálu do práce, napísanie nejakého toho nového blogového článku. Dúfam, že to zvládnem a zároveň budem odpočinutý na zajtra, kedy nastupujem na 3 dvanástky po sebe, takže sa možno ozvem až v sobotu, kedy plánujem ísť holičke. indifferent

Psychicky sa mám teraz lepšie, vyváženejšie. Ale zistil som, že v poslednom čase mávam naozaj často úzkosti, ktoré sa prejavujú brušnými, obzvlášť črevnými ťažkosťami, prehánkami, plynatosťou a bolesťou. Jednoducho som dosť napätý, keď pomyslím na množstvo svojich povinností a na to množstvo zodpovednosti, ktoré sa na mňa kladie. Nie som na to stále zvyknutý - dúfam, že sa na to zvyknúť dá aspoň postupne. Neutral

Fyzicky teda prejavy tých úzkostí, inak sa dá. Hmotnosť ukazuje priaznivých 96,8 kg. Ešte som necvičil, no dúfam, že dnes dám kúsok športového pohybu či kardia, ale nie je to isté. Kúpil som si prednedávnom merač tepu a ešte som ho dosiaľ nevyskúšal... Rolling Eyes

Prajem Vám veľa zdravia a pohody. Držte sa. A Tuto, ako si dopadol u doktorky?

S pozdravom
Matej
flower

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 5 február 2013 - 17:07

Ahojte,
... U doktorky som dostal Alventu 75mg, teda antidepresívum, uvidím čo a ako asi za dva týždne, keď údajne zaberie. Dnes som bol na krvi (hladina lítia), zajtra je výsledok...

Dnes ma potešilo, že mi tú Alventu v lekárni dali, hoci na recepte chýbala pečiatka aj podpis. Smile

Caf. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 6 február 2013 - 20:54

Ahojte,
tak nejako som sa pomaly "dopracoval" až k počítaču, že vám čosi napíšem. V zásade to dnes bol taký priemerný deň vzhľadom na fázu. Nejako som sa donútil ísť von, čo sa mi zdá pomerne dosť ťažké. Tak som bol celkovo rád, že som bol aj busom na kopaniciach, hoci nie samostatne. Trochu ma znervózňuje ten strach chodiť sám niekde von, zdá sa mi to príliš namáhavé a dosť na to myslím, keď sa mám kdesi pohnúť. Skôr som tak doma na posteli s myšlienkami... dúfam, že mi tie antidepresíva čo najskôr zaberú, lebo fakt fungujem len akosi.
S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Št 7 február 2013 - 12:15

Ahojte,

Tuto, dufam, ze ti tie lieky co najskor zaberu a ze sa po nich budes citit lepsie. Drzim ti palce.

Ja som vcera bola na injekciu u lekarky a zmenila mi lieky kvoli nepohode v ktorej som bola. Gerodorm mi vymenila za Rivotril 2 mg a Kventiax za Solian 200 rano aj vecer. bohuzial som po tych liekoch vobec nespala. Je to trosku zmena ked som mala ten Kventiax 600mg na vecer a doplnila som to haloperidolom, frontinom a Gerodormom, teraz som po vzati vecernych liekov necitila ziadnu zmenu. Nebola som po nich ani unavena ani ospala a takto som prebdela celu noc. V utorok mam ist na kontrolu ako lieky zaberaju tak uvidim ako to dopadne. Priznavam, ze ju dost dostavam do uzkych z toho, ze na mna lieky neucinkuju tak ako by mali. Inak sa mam celkom obstajne az na ten nestastny spanok a z toho vyplyvajuce komplikacie, dokonca mi doktorka navrhla hospitalizaciu, ktoru som razne odmietla, uz nechcem ist do nemocnice kde u mna vidia riesenie len v elektrosokoch a vysokych davkach liekov.

Zatial sa tu majte, Venusa flower
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Št 7 február 2013 - 18:48

Ahoj venusa, vobec nechapem myslienkove pochody tvojej lekarky No Ked pacient nespi ani po kombinacii Kventiax, Haloperidol, Gerodorm, Frontin, tak po Soliane s Rivotrilom spat nebude ani troska. To sa nemusi ani skusat, to clovek vie uz na prvy pohlad. Som si prakticky ista, ze sa to nezlepsi, nehovoriac o tom, ze kombinacia Solian a Risperdal ti sposobi s najvacsou pravdepodobnostou masivne zvysenie prolaktinu (Kventiax je AP, ktore to robi iba minimalne), z coho ti vyplynu dalsie problemy-vypadky cyklu, tvorba mlieka, zadrziavanie vody a pod.
Na tvojom mieste by som isla k lekarke, poziadala o povodnu medikaciu a na spanie si vypytala Tisercin tabletky. Davku Tisercinu si mozes upravovat, najcastejsie sa uziva 1-3 tabletky na noc.
Drzim palce, aby si pochodila. Pa.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 7 február 2013 - 20:20

Ahoj venusa,
Solian som dlhšiu dobu bral, ale na mňa nemal tlmivé účinky t.j. na spanie vplyv u mňa nemal žiaden.

Momentálne som akýsi "ohlúpnutý" a bojím sa sám chodiť von (na prechádzku, do obchodu...)... Dúfam, že tie antidepresíva čo najskôr zaberú, aby som už bol vo forme a začal so sebou čosi aj robiť v zmysle hodnotnosti. Skôr dni nejako prežívam... Inak už sa sústreďujem na pozitívne stránky života, takže som stále nie v "myšlienkach", a to napriek tomu, že nie som celkovo "fit".
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 28 z 84 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: