Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 52 z 84 Previous  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 68 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 52 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  kwecko Ut 22 október 2013 - 19:15

Veru-veru, historik, podľa mňa tú ocenenú rozprávku by si už mohol ukázať svetu - tú už asi nebudeš môcť prihlásiť do ďalších súťaží... Ale pre istotu kukni do podmienok súťaže Smile

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej St 23 október 2013 - 12:00

Ahoj Pretty good 

Prečítal som si Vaše príspevky a ľudia, ja Vám v mnohom závidím. Ale v dobrom to myslím. Všimol som si ako vo svojej kauze Tuto opisuje, čo mu vypĺňa jeho dni v poslednom čase, že reku aké činnosti, a mne to príde veľmi sympatické. Aj keď Robo a historik píšu o tom, čo bežne denne robia, tak mi to príde veľmi pekné a príťažlivé. Možno niektorí z Vás by chceli, aby im ochorenie umožnilo pracovať ako mne, ale ja zas naopak túžim, aby som mal viac kľudu a viac takých aktivít, aké máte Vy. Moje dni fakticky sú len dva typy. Tie, ktoré strávim plne v práci od rána do večera, teda vrátane cestovania a prípravy to vychádza od rána siedmej do večera desiatej. A potom sú to dni voľna, ktoré mám vyplnené odpočinkom, flákaním, čítaním, netom, občasným nakupovaním a rozvojom seba a duchovnej či inej oblasti svojho života. Záhradu nemáme, koníčkov mám žalostne málo, resp. asi len tie PC hry, kultúre (kino, divadlo, televízia) sa vôbec nevenujem. Rozmýšľam, ako byť Vám viacej podobný, lebo Váš pokoj a jednoduchosť aktivít sú mi strašne sympatické. (síce teraz, keď som si to tu takto povymenúval, tak ani moje aktivity zrovna nie sú moc zložité, všakže). Vlastne nemám ani nejaký sociálny život, žiadni priatelia, s ktorými by som šiel von. Ale to mi až tak neprekáža, iba niekedy ma to zamrzí. No obvykle sa cítim ako taký domased vlastne rád. Dnes musím napísať do školy jej zanechanie, aby som neplatil školné. A inak stále práca a práca. Od januára, keď budem povýšený, sa mi zmení pracovná doba na osmičky a na 5 pracovných dní v týždni. To bude silná káva, neviem ako to psychicky unesiem. Teraz mi veľmi vždy padne vhod, že mám aj 2-3 dni úplne voľné. Napríklad aj teraz dnešnou stredou mi začalo trojdňové voľno a veľmi sa z neho teším.

Psychicky sa mám teraz v podstate zlepšene. Aj neurotické veci sa zlepšili o čosi. Fyzicky je to zdá sa rovnaké, no v chudnutí som dal dole asi 700 gramov, tak mám radosť. Snáď si to počas trojdňovky nepokazím. Nálada je zhruba stála teraz. Spánok v norme - dnes som však spal až do 9:30, bol som veľmi otrandžený.

Nechže sa Vám teda dobre vodí, priatelia. Teším sa, že pociťujete oživenie a zlepšenie stavu aspoň v niektorom smere. Držím Vám palčeky.
S pozdravom
Matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 52 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko St 23 október 2013 - 19:11

Ahoj, Matej, neboj, osmičky nie sú také zlé. Buď sa fajne vyspíš alebo si o nejakej 15:00 - 16:00 doma Smile A so zážitkami je to dosť ťažšie, keď nemáš s kým pobehať, ale v podstate je to len taká výhovorka. Lebo veľmi veľa vecí môžeš obehať aj sám a je to sranda. Proste si zmyslíš a ideš si pozreť miesto, kde si ako 8 ročný chytal ryby. Alebo zbehneš do susedného mesta na film, divadlo, výstavu.... Alebo zabehneš do kulturáku na mesiac fotografie. Prípadne, keď sa prekonáš trochenzi viac, namieriš si to do Blavy na kurz kreslenia slepým črevom Very Happy alebo kukneš na stránku mesta a vyberieš si kurz účtovnícva.... Človeku to počas obyčajného dňa netrkne, pretože to znamená vyliezť zo svojho pohodlíčka, ale tie najkrajšie zážitky máš vždy až keď z toho pohodlíčka vylezieš Smile Jedna taká zásada: Ak niečo naplánuješ a nič pre to nepodnikneš do 3 dní - plánuj niečo iné, lebo tento plán je už v keli....

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 23 október 2013 - 21:18

Ahoj Matej,
je výborné, že Ti to tak v práci ide. Zvláštne mi príde to, že v podstate je Ti sympatické ako si naživame, a pritom by som to zamestnanie s Tebou menil hneď, teda ak by mi okolnosti vrátane choroby práve toto umožnili. Ešte Ti chcem zablahoželať k povýšeniu, ktoré je aj dôkazom toho, že si výborný pracant a napriek diagnóze zvládaš žiť podľa zákonitosti pozitívneho myslenia.

flower 

Ahojte,
dnes som mal celkom pekný a príjemný deň. Ráno som išiel s kamarátom do jeho zamestnania, teda ku koňom. Bolo to tam fajn, máličko som aj pomohol. V poobedí som išiel na záhradu, kde som bol aj aktívny. Jednoducho celkove dobrý deň.
Pa. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 24 október 2013 - 19:11

Ahojte kamaráti,
dúfam, že sa máte dobre a taktiež sa vám tak aj vodí.

U mňa pre dnešok nič moc. Spal som dohromady 11 hodín, takže predpokladám, že v dennej dávke sú naďalej nejaké lieky, čo ma neprimerane tlmí. Celkovo takéto spanie nie je až tak výnimočné, ale na druhej strane som už dlhšie nemal ani hypomániu, len sa stáva, že občas noc nespím vôbec. Občas mám živé nočné mory napr. že po mne lezú všelijaké chrobače, načo sa zobudím a hľadám napr. pijavice, potkany pod vankúšom, kým si neuvedomím, že to bol len sen...

Inak som bol na malý nákup a trochu som sa pomotal po meste. Potom som bol doma s knihou, Net, TV, krížovka, stiahnutý film, MP3, čistenie šípok na lekvár, bežné povinnosti na údržbu bytu, telefonát...

Majte sa pekne a napíšte.

PS: Niekedy aj chápem, že sa celkovo nedá ani písať, čomu môže byť na vine depka, lieky...
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Št 24 október 2013 - 19:33

Ahojte, drahí priatelia! Huge smiley 

Príbuzný už odcestoval, takže zase môžem písať. Asi som si veľmi odvykol od spoločnosti, lebo mi na začiatku bolo veľmi ťažko, mal som stres a veru neľahko sa mi rozprávalo. Nenachádzal som slová, keď som chcel niečo povedať, zasekával som sa. Tuším, že to sa nazýva alógia. Ale po večeroch som sa cítil lepšie. Yes 

Dnes cez deň, keď ešte bolo svetlo, bol som vonku so psom. A mal som vtedy veľmi dobrú náladu, pociťoval som aj nadšenie. Mám nesmierne rád takúto náladu, keď sa mi chce ísť von venčiť psa. Cítim vtedy taký pokoj na duši. Pretty good 

Potom som si prečítal dve rozprávky z knihy. Reading Pred chvíľou som si trochu zacvičil na koberci a aj som skákal cez švihadlo. jumping2 

Mrzí ma to, ale rozhodol som sa svoju literárnu tvorbu v záujme zachovania anonymity na fóre neuverejňovať.

Matej, zrejme si veľmi poctivý pracovník, keď ťa idú vymenovať za vedúceho predajne. it is perfect Dúfam, že Ti sadne aj ten nový osemhodinový pračovný čas. Síce budeš musieť robiť každý pracovný deň, ale o dosť kratšie. A celodenné voľno si užiješ aspoň cez víkendy.

Tuto, som rád, že si mal včera pekný deň. Škoda, že dnes si bol, ako píšeš, utlmený. Ale vidíme, že si napriek tomu zaradil do denného programu dosť aktivít. Želam Tebe, ako aj všetkým forumákom veľa krásnych chvíľ. jumping flower sunny 

historik
historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 52 Empty Ahojte

Odoslať  Dreamer Št 24 október 2013 - 20:17

Ahojte všetci, som na tomto skvelom fore nováčik. Od apríla toho roku sa trápim s psychozou, konkretna diagnoza F23.0 Veľmi rád som čítal toto fórum aj neprihlásený, je tu kopec dobrých rád a hlavne sa všetci cítievate podobne ako ja. Momentalne prezivam miernu depku a únavu k akejkoľvek činnosti, som celkovo otupený a nie som to skratka ja. Uzivam olanzapin a trittico. Budem rád ked sa stanem jedným z Vás. To je tak asi všetko, pre začiatok:laughing: 
Dreamer
Dreamer
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 24.10.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 25 október 2013 - 8:40

Ahojte všetci,

na úvod sa trošku predstavím, mám 27 rokov a zhruba pred 3 rokmi mi diagnostikovali "schizofréniu". Ja to teraz nejak neriešim, lebo nie som s tým úplne stotožnená. Moja diagnóza je asi F 20,05. Beriem lieky a dosť pravidelne vlastne som nevynechala ani na Silvestra - a je to dosť ťažké v takej chvíli tvrdiť, že nepijem. Beriem Abilify a občas Frontin.

Som veľmi rada, že som našla toto fórum, lebo aspoň som dostala odpovede na otázky, ktoré som mala nezodpovedané. Ale stále mam veľa otázok.Smile  V podstate od kedy som našla toto fórum tak sa chcem spytať na mnoho veci, ale neurobila som tak. Asi hanblivosť s mojej strany, alebo neviem. Ale aj tak rada čítam toto fórum vždy sa niečo nove dozviem. A keď naberiem odvahu prispejem aj do ďalších tem.

A ako sa dnes mám? Tak mohlo by to byť aj lepšie, ale to len preto, že nastali v mojom živote také udalosti z ktorých by každému bolo smutno - prišla som o prácu - a dokonca nie mojou vinou a nič nove sa nerysuje. Ale na druhej strane možno v oblasti lásky sa to už čoskoro zmení :-) I love you  Ja som teraz pozitívne naladená, lebo bez toho by to v mojej situácii ani nešlo zvládať.

Mischelll

Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 25 október 2013 - 20:25

Ahojte Dreamer a Mischelll,
vítam vás oboch na tomto fóre. Každý je vítaný, kto má čas a chuť si písať o tom čo ho ťaží, ale aj o tom čo ho teší v rámci najmä choroby psychózy. Ja osobne som rád za každého jedného člena fóra. Držím vám obom palce nielen v tom ako zvládate ochorenie, ale aj ostatné stránky života.

flower 

Ahojte,
dnes bol celkom fajn deň, navštívil som záhradu a aj primerane pomáhal s prácou v zazimovávaní. Zdravotne je to taký stred. Problémy som opisoval aj v príspevkoch vyššie. Mierna depka mi trochu komplikuje bežné fungovanie, ale inak po starom.

S pozdravom a želaním toho najlepšieho Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Pi 25 október 2013 - 21:15

Ahojte, priatelia! farao 

Ja som dnes bol v knižnici. Smile Zastavil som sa aj na pošte, lebo bolo potrebné zaplatiť účty. Z knižnice som si požičal tri knihy. Jedna z nich je kniha Dobroslava Chrobáka a ostatné sú zbierky básní pre deti. Jednu zbierku som už prečítal a aj som sa pustil do písania vlastných básničiek. Voľačo sa mi podarilo, ale neviem, či je to dobré.

No teraz večer mám zase to primitívne opakovanie slov, o ktorom som už písal v minulosti. very sad2 Žiaľ, mávam to dosť často. V takom prípade mi, našťastie, trochu pomáha pozeranie televízie, takže idem na to hneď, ako dopíšem tento príspevok.

Párkrát som bol vonku so psom. Cez deň ma to venčenie bavilo viac, ale teraz mi to išlo horšie.

Dnes sa mi akosi ťažko píše, ani ma nič nenapadá, takže zatiaľ toho musí byť len toľko.

S pozdravom,
historik
historik
historik

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 27 október 2013 - 16:13

Ahoj historik,
je úplne perfektné, že si si našiel záľubu v knižkách a navyše aj píšeš vlastné dielka. Je to inšpiratívne aj pre mňa, že robiť niečo s tvorbou. Aj ja rád chodím do knižnice, rád blúdim medzi regálmi a poteší ma. ak tam nájdem čosi zaujímavé pre mňa.

flower 

Ahojte všetci,
dnes je nedeľa, taký lenivý deň. Bol som na prechádzke spojenej s nákupom v supermarkete. Čítal som si Carnegiho požičaného z knižnice. Teraz pri písaní sledujem Rain Man-a, známy film o autistovi. Celkom ma to chytilo, hoci je to už starinka. Dnes ma potešil pekný email. Choroba ma dnes netrápi, len doobedie som skôr predriemal unavený asi z liekov, ale to neviem či má niečo s chorobou alebo vplyv mojej dlhodobej nezamestnanosti. Asi by som mal na tom popracovať, ak sa s tým bude dať pohnúť. Inak si dnešok je tak do takej lenivej pohody, veď je nedela.

Zatiaľ sa majte pekne. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ne 27 október 2013 - 19:04

Ahojte, priatelia! flower 

Dnes som zo začiatku sedel pri počítači a všeličo som pozeral. Lenže akosi ma to nebavilo, bol som taký unudený, no nechcelo sa mi robiť nič iné. very sad3 Ale potom sme všetci išli na kopec za obec trhať šípky. V zime z nich varíme čaj. Nechcelo sa mi tam ísť, no keď sme sa tam dostali, len čo som ich začal trhať, zapáčila sa mi taká robota. jumping Potom sme ich trhali zaradom a strávili sme pri tom asi tri hodiny. Domov sme doniesli toľko šípok, že sa nimi naplnili tri misy. A okrem toho som natrhal aj trochu jabĺk zo stromu. Bol to pekný výlet, všetci sme spokojní a aj pes sa schuti vybehal.

Pred chvíľou som dočítal tú druhú zbierku básní pre deti, čo mám z knižnice. Také básničky majú svoj vtip, pointu, preto ma baví čítať ich a snažím sa ich aj písať. Mnohým básniam pre dospelých dobre nerozumiem, tie bývajú akési zložité, so skrytým zmyslom. Takže ani neviem písať vlastné diela takéhoto typu. V súčasnosti sú v móde básne pre dospelých, ktoré sa ani nerýmujú, ani nie sú rytmické, a to sa mi nepáči.

Zajtra možno zase pôjdem do knižnice, lebo si chcem pohľadať nejakú zaujímavú prózu pre dospelých. Tú knihu Dobroslava Chrobáka chcem vrátiť, aj keď som ju nedočítal. Ale to sa ešte uvidí, či sa tam vypravím. V pondelok je tam otvorené len do 12:00 a ja zvyknem spať do desiatej alebo do jedenástej. Teraz zaspávam pomerne rýchlo, lebo každý večer užívam Melatonín. Mám také veľké 5mg tabletky, ale ja si ich delím na polovicu a to mi stačí. Skúšal som užívať na spanie aj iba štvrtinu tej tabletky, no tak sa mi podarilo zaspať len raz. Obyčajne keď toto skúšam, ležím, ležím, nudím sa a nedarí sa mi zaspať. Preto musím vstať a užiť ešte jednu štvrtinu toho Melatonínu, a potom to už je lepšie. S týmito tabletkami na spanie už fungujem asi 5 mesiacov. Pred tým to bolo hrozné, ani za svet som v noci nemohol spať a neraz som zaspával až po svitaní. Melatonín je, vraj, nenávykový, tak dúfam, že mi to nezaškodí. Ale dobre je to, že sa takto aspoň dobre vyspím. Sleep 

Tak zatiaľ toľko.

historik sunny 

historik
historik

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: