Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 51 z 84 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 67 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 51 Empty Ahojte

Odoslať  MajkaDz Ne 13 október 2013 - 19:14

Mili priatelia,
uz dlho som sem nenapisala,citim sa medzi vami ako cudzinec o ktoreho sa nikto nezaujima...
MajkaDz
MajkaDz
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 33
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 23.12.2012
Vek : 33
Bydlisko Bydlisko : Poprad

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 51 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Tuto St 16 október 2013 - 20:02

Ahoj Majka,
je mrzuté, že sa na tomto fóre tak cítiš. Niekedy mám takéto pocity aj ja, ale nie smerom k fóru, ale k celému svetu naokolo. Kludne sem napíš, ono, každý príspevok má svoju hodnotu a ver, že si mnohí všimnú to čo ním chceš povedať. Drž sa.

.......

Ahojte
U mňa takmer bez zmeny. Až na malý nákup som z domu ani nevyšiel. Je sychravo a popŕcha. Skôr tak samotárim s knihou, ak vynechám rozhovory s rodičmi. V predchádzajúcom príspevku som písal, že teraz to so mnou nie je najružovejšie v zmysle pasivity, polihovania, pospávania, pribratia na váhe, práce... V podstate sa dá povedať, že kvalita môjho života nie je vysoká t.j. nízka. Pripisujem to najmä liekom, ktoré ma unavujú, a tak sa pomaly prehupujem z jedného dňa do druhého. Na zajtra mám naplánovanú záhradu v závislosti od počasia. Pred nedávnom sa mi zlomil 1 zub a som dosť vyvedený z miery, že celková rekonštrukcia tohoto zuba vyjde nad 100€, čo mi zasahuje do rozpočtu výrazne. Nechápem, že takto zubár dokáže mať svedomie pozrieť sa do očí pacientovi.

Majte sa pekne. Tuto

flower 
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Št 17 október 2013 - 16:01

Ahojte, drahí priatelia! welcome or bye 

Ja sa už nejaký čas cítim viac dobre ako zle. Very Happy Dnes mi prišiel diplom zo súťaže a spolu s ním prémia 20 Eur a darček - kniha o histórii, konkrétne o hrdinoch protitureckých bojov. Keďže sa zaujímam o históriu, veľmi som sa potešil. jumping Bol som z toho aj trochu vzrušený a rozrušený, ale už je to lepšie. V ďalšej súťaži som získal čestné uznanie, a to mi bolo doručené minulý týždeň. Ešte mi má prísť aj zborník víťazných prác. Za tých 20 Eur som si cez internet objednal dve rozprávkové knihy. Jednu už mám doma a už som ju aj prečítal. Teraz sa teším na tú druhú. Poštárka mi v ostatnom čase často nosí poštu.

Pre rozveselenie sem napíšem vtip na túto tému, ktorý mi rozprával otec.

Jeden dôchodca mal predplatený týždenník a poštárka mu ho každý týždeň nosila domov. Ale on býval veľmi ďaleko, na kopci až dakde na samom konci dediny. Poštárka raz k nemu prišla a celá zadychčaná hovorí:
"Prečo bývate tak ďaleko? To by ste sa nemohli presťahovať niekam bližšie do stredu obce? Ja vám každý týždeň nosím tento týždenník a musím merať toľkú cestu."
A dôchodca jej vraví:
"Buďte ticho, lebo si predplatím denník!"

laughing laughing laughing 

Dobré je to, že s apatiou teraz nemám veľké problémy. it is perfect Píšem tie svoje poviedky, rozprávky a básne, niečo si pozerám na internete a chodím venčiť psa. No bývam dosť frustrovaný, keď chcem niečo napísať, či už poviedku alebo rozprávku, dlho rozmýšľam a neviem vymyslieť nijaký príbeh. Ono to je asi zlé, že málo chodím niekam do sveta medzi ľudí. Lebo keď takto drvivú väčšinu času trávim doma, nezažívam nijaké zaujímavé udalosti a potom nemám z čoho čerpať inšpiráciu. Aj televíziu sledujem veľmi málo, akosi ma to nebaví. Ale mám rád reláciu Nikto nie je dokonalý. Ešte mám naplánované pozrieť si ten dokument o emóciách v archíve ČT. Občas si trošku poležím, ale to býva príjemné ležanie.

Želám tým forumákom, ktorí teraz máte depresiu a apatiu, aby ste sa z toho čo najskôr dostali. community together

historik flower  
historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 51 Empty Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  regina Št 17 október 2013 - 18:19

Zdravím,

mám sa napočudovanie dobre. Sama som prekvapená, pretože som znížila AD a už vyše mesiaca fungujem akoby sa nič nezmenilo. Musím zaklopať na drevo, ale depresia nikde. Keď som sa o to pokusila pred dvoma rokmi, raz-dva som bola hotová a musela som sa vrátit na povodnú dávku a len som dufala, ze sa to zas vráti do stabilizovaného stavu.
Opantal ma z toho taký optimizmus, akási nádej, že raz predsa len tie lieky mozno -aspon AD, ak nie neuroleptiká - vysadím.
Trochu mám dlhšie dni, neviem čím ich naplniť, a tak som dnes znova začala cvičiť, lebo v poslednom čase mi moja váha tak vyskočila, že ma to až mrzí. Veľmi rada by som s tým niečo spravila a bola by som rada keby sa mi podarilo pravidelne cvičiť. Môžem povedať, že dni mi plynú pokojne - upratala som záhradu, suším jabĺčka, varím, pečiem, po večeroch čítam knihy a sedím pri počítači.
Hoci som sem dlhšie nič nepísala, čítam Vaše príspevky a určite sa nik z nás, čo sem chodíme nemusí cítiť ako cudzinec, každý príspevok je niečim zaujímavý, hovorí o tom našom živote s psych. poruchou. Ja tu na tomto fóre práveže cítim silnú spolupatričnosť. Áno, je to reakcia na príspevok MajkyDz, ktorý ma prekvapil a cítila som potrebu povedať ti, MajkaDz, že sme tu jeden pre druhého - aj ked vzdy nereagujeme písomne (aspon ja nemám vzdy správne slová poruke), myslíme na seba navzájom, napr. koľkokrát som si len pomyslela napr., čo je z Tutom, ked sa dlho neozýval a aj na tvoj príspevok som mala potrebu zareagovať. Aj myslienka na niektorého z nás a prianie všetkého dobrého, čo i len v duchu sa nestratí, verím, že má svoju silu.

Tak sa držte, moji milí fórumáci a ja sa budem držať s Vami Wink  
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Pi 18 október 2013 - 18:59

Ahojte, milí priatelia! queen 

Regina, som rád, že sa cítiš dobre. it is perfect Ono to pri našich chorobách asi funguje tak, že keď sa nejako dostaneme z tej depresie, napr. vplyvom nejakej pozitívnej udalosti alebo životnej situácie, navodí sa tá dobrá nálada a ona sa už potom aj udržiava. Zrazu vo svojom živote nájdeme zmysel, všetko nás teší a náš optimizmus nás už neopúšťa. Len treba zažiť niečo príjemné, čo pohladí našu dušu. jumping Ja aj dnes, i napriek tomu, že ma sužuje jeden zdravotný problém, very sad5 som natešený. Zase som dostal poštu, ktorá ma poradovala. Najprv mi prišiel zborník a o pár hodín mi poštový kuriér doručil ďalšiu rozprávkovú knihu. king  Takže zase budem mať, čo čítať. study 

Z tej radosti som išiel venčiť psa a vonku sme sa prechádzali asi dve hodiny. Ja prechádzky považujem za veľmi zmysluplnú činnosť, veď to je zdravé, prejsť sa. A keď mám dobrú náladu, aj sa mi chce chodiť. Potom som so sebou spokojný, že som dobre využil čas, a tá pohoda sa ma drží. flower Vonku som si trochu zabehal po parku, aby som sa rozcvičil. dog 

Potom som doma cvičil na koberci. Ale ten cvik som už nerobil 50-krát, ako v minulosti, ale len 30-krát. Lebo keď si stanovím takú vysokú normu, potom mi to ide ťažko a mám tendenciu prestať s tým. Aj som na nejaký čas prestal, ale snažím sa začať robiť to zase. Tiež som včera aj dnes skákal v byte v predsieni cez švihadlo. jumping2 Treba si trochu zacvičiť kvôli zdraviu.

Teraz zase idem von so psom. Arrow 

Držte sa, priatelia, a nech vás hreje dobrá nálada.

historik flower sunny cherry 

historik
historik

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 18 október 2013 - 21:38

Ahojte priatelia,
teším sa s regininho polepšenia a aj historik mi pripadáš v pohode. Myslím však aj na venusu, čo sa jej stalo, keď je/bola na pľúcnom a navyše z toho dôvodu odišla aj z p. nemocnice. Snaď sa ozve s dobrými správami.

U mňa nič moc. V zásade viac ležím a dnes okrem pochôdzky po obchodoch som bol zalezený doma. Ráno som sa zase nemohol prebrať v optimálnom čase a tak som fungoval až po obede.

Na druhej strane sa teším, že zajtra mám na programe záhradu, kde sa potulujú aj moji dvaja obľúbení kocúry t.j čierny (Čert) a bieložltý (Sumbul). Zaujímavé, že na tieto svoje mená nereagujú vôbec, iba čiastočne sa rozhýbu pri slovách "poď!" a "C ccc". Čert sám o sebe patrí v IQ a EQ k pravdepodobne k zdatnejším mačkám, pretože šikovnosťou dominuje v okolí. Práve to sa dalo pozorovať v jeho mladosti, keď nemal problém nájsť si priestor pre svoje šibalstvá, snáď spomeniem rôzne obchádzky vďaka ktorým sa vždy dostal k jedlu. devil Innak, teraz je už čas, keď je záhrada už pripravená na zimu, takže skôr je treba hrabať lístie a odnášať ho preč, takže to je skôr taká oddychová práca. Kúsok od záhrady je les a minule som aj s mamou vyraazil na huby t.j. václavky (michalky). Našli sme ich celkom dosť, len sme vyrazili už neskôr, keď už mnohé trsy týchto húb boli staršie a nevhodné na spracovanie.

Zdravotne som na tom tak ako som spomenul v druhom odstavci. Okrem únavy a pasivity mám občasný tras, nadváhu, zlý tlak, na balkóne (fajčenie) občas mávam hlasy, niekedy mám sociofóbiu, ťažko sa mi rozhybáva do činnosti... aby som vás neunavoval.

Zatiaľ želám všetkým tu na fóre veľa zdaru a príznaky chorôb aby sa vám vyhýbali.
Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 19 október 2013 - 19:59

Ja sa tak nesmierne teším, drahí priatelia, že ste sa rozpísali, a že sa pridal teraz naposledy k historikovi aj regina a Tuto. Tuto a regina, trikrát vitajte! giving a hug 

Píšem Vám po dlhšom čase. Mal som veľa povinností. Vaše príspevky sa mi veľmi páčili, je vidno ako statočne zápasíte s príznakmi. Ja som taký nejaký divný, že moje príznaky sú iba mierne teraz. Po tom, ako som odsunul školu, som sa mohol plne venovať len práci a potom aj sférám osobného života. Mal som veľmi ťažké dva týždne, predinventúrny týždeň, inventúra cez noc a nakoniec poinventúrny týždeň s novým softvérovým systémom. Myslím, že sme to všetko zvládli, len akurát som už aj ja mal viac ráz emočné vyčerpanie, a prvýkrát som sa aj nepohodol so svojou vedúcou, ktorú mám moc rád a veľmi som svojej straty kontroly potom ľutoval. Až mi išli slzičky a bol som veľmi rozklepaný, silný tras rúk a trémovitý hlas. scared Zažil som svoju prvú nočnú v živote, nebola vôbec zlá, bál som sa jej, ale dopadlo to práveže veľmi dobre. Vidím to všetko optimisticky... Iba mám málo času sa venovať sám sebe, alebo domácnosti (resp. svojej izbe). Také veci ako cvičiť, upratovať, nejaká tá kultúra, čítanie kníh, to proste všetko je stále na druhej koľaji, a mňa to aj štve, aj mrzí... Mám pocit, že som stále zaneprázdnený a že mám málo voľna. Neviem, občas ma to fakt frustruje. very sad3 

Psychicky sa mám v súčasnosti pomerne obstojne. Stále ma naháňajú nejaké tie neurózy, detinská mentalita, naivita, jednoduchosť myslenia, obsesie-kompulzie na rukách, perách. Nutkanie k pohybu končatín, prešľapovanie, nutkanie k chodeniu, nervozita. Občas už aj podráždenosť, najmä pod tlakom, aj malým. V poslednom čase bolo zhoršené aj červenanie a vnímal som aj nadmernú spavosť, únavu, demotiváciu, pseudofilozofovanie a rozoberanie tém, ktorými si len zbytočne všetko komplikujem. Nálada je taká akási kolísavá, väčšinou ku večeru smutná, ráno a doobeda býva lepšia (sklon k večernému pesimu, čo je pojem v psychiatrii vraj neznámy, ale ja sa naozaj večer náladovo cítim mizernejšie a doobeda práveže sa cítim kvalitne).

Fyzicky sa mám ako obvykle, veľká plynatosť, zlé trávenie, nadúvanie. Skúsim asi vynechať komplet pečivo a uvidím, či sa niečo zlepší, lebo fakt nemôžem ani za svet zistiť, na ktorú látku v strave som intolerantný. A to vyšetrenie nehradí poisťovňa. very sad 

Chudnutie, nie je rozbehnuté. Kúpil som si dnes rotačný disk, že reku sa budem na ňom točiť, ale som naňho príliš ťažký a nejako ma to nebaví. Našťastie nebol až tak drahý... Skôr budem preferovať rotoped a elipťák. No nemám na to vôbec čas, lebo keď mám aspoň pár hodín voľna, som vôbec rád, že dýcham, a nie to ešte sa ísť fyzicky namáhať.

Teším sa na Vaše ďalšie príspevky. Ďakujem Vám a prajem všetkým veľa vydarených a pekných chvíľ vo svojich životoch. Ahoooj. jumping 

S úctou
Matej
community together flower

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 51 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko So 19 október 2013 - 20:14

Cítim sa tak hrozne divne...
...
...
...
...
...
...
...
...
Myslím, že som šťastná!

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers 
giving a hug dancing community together

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik So 19 október 2013 - 22:41

Ahojte priatelia! albino 

Matej, som rád, že si sa nám ozval. Wink 

Ja som dnes v noci dobre spal, aj napriek tomu, že už je asi spln, ale ja som včera na noc užil iba štvrtinu tabletky Melatonín. Sleep Obyčajne beriem polovicu. Ale aj ráno sa mi hrozne chcelo spať a vstal som až okolo jednej popoludni. Bolo mi dosť zle, lebo ma bolela hlava. Preto som dnes necvičil. No bol som vonku so psom, zo záhrady som vyniesol burinu a mame som pomohol odniesť odtiaľ cviklu do komory.

Ešte by som chcel napísať, že predvčerom som si z archívu STV pozrel reláciu Anjeli strážni. Bola vysielaná už dávnejšie, asi pred dvoma mesiacmi a hosťom bol riaditeľ Archeologického ústavu SAV v Nitre. Dávno som mal naplánované pozrieť si tú reláciu a nakoniec som aj tak urobil. Zajtra asi budem pozerať televízor. Vyhliadol som si v programoch nejaké relácie a dokumenty.

Prečítal som jednu rozprávku - o Jankovi Hráškovi. A mám veľkú radosť, lebo teraz večer som sa pustil do vymýšľania vlastnej rozprávky a voľačo sa mi aj podarilo. jumping Skúsil som to brainstormingom, vymýšľal som všakovaké možnosti a všetko som si zapisoval. A ono to takto dobre funguje, ide to.

Teraz musím niečo zjesť, lebo som hladný. Ešte neviem, koľko toho Melatonínu mám užiť dnes, ale ono sa uvidí.

Tak zatiaľ toľko. Majte sa krásne. flower 

historik
historik
historik

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 20 október 2013 - 17:32

Ahoj Matej,
tak to je super, že si takto zvládal ten ťažký dvojtýždeň, čo Ti aj gratulujem, lebo si sa zase posunul smerom k zlepšeniu samého seba a dokazuje to, že si šikovný a vieš aj primerane zabrať, keď treba.

flower 

Ahoj historik,
je veľmi zaujímavé, že si sa dal na rozprávky, teda ich písanie. Možno by bolo zaujímavé, keby si nám tu aj jednu skúsil skopírovať. Vzhľadom na to, že máš aj ocenenia za napísané. Iste Ti v tom fandím a verím, že v tomto budeš mať úspech.

flower 

Ahojte kamaráti,
osobne toho nemám veľa. V podstate sa mi darí tak akosi. Vždy by to mohlo byť lepšie. V mnohom by som mal pridať plyn. Podľa 3 dní dozadu som zistil, že by to aj bolo možné a v mojich silách Stále však mi prekáža únava, ktorú mám prítomnú každý deň. Celkovo vôbec tieto 2 roky dozadu a vrátane som badal ako skôr nešťastné v zmysle zhoršeného zdravotného stavu. V tomto období som zažil 3 hospitalizácie, niekoľko bludov, opakované halucinácie - hlasy, zmeny afektivity- hoci už skôr hypománia a stredná depresie. Taktiež som si užil rôzne fóbie, s ktorých to bola najmä sociofóbia výrazná.
Momentálne len dúfam, že už lieky mám nastavené dobre a snáď už vzhľadom na zdravotný stav, sa pohnem smerom vpred.

Majte sa pekne. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ne 20 október 2013 - 23:59

Ahojte, drahí priatelia! Very Happy 

Tuto, ja som rád, že zase prispievaš a blahoželám Ti k 1000-tému príspevku. Great party Applause 

Tá tvoja únava je možno z depresie. Ja tiež beriem také lieky, ktoré navodzujú únavu, a to asi aj tým, že znižujú tlak. Ja ho bežne mávam okolo 95/65, čo je dosť málo. Ešte v nedávnej minulosti som trpel depresiou a apatiou a tá únava vtedy bola hrozná. Teraz stále beriem tie isté lieky, aj tlak mám taký istý, ale únavu necítim vôbec, lebo v ostatných týždňoch u mňa prevláda dobrá nálada. Teraz pociťujem dostatok energie. Yes 

Čo sa týka uverejňovania mojich literárnych diel na fóre, tak s tým asi bude problém, pretože sa zapájam do súťaží. V niektorých z nich platí pravidlo, že prihlásené práce nesmú byť nikde vopred publikované. A navyše, keďže získavam tie ocenenia, moje diela sú do určitej miery známe. A ak by boli uverejnené aj tu, na fóre, bolo by možné identifikovať ma podľa nich. indifferent 

Od zajtra asi budeme mať návštevu príbuzného. On nevie, akým ochorením trpím, takže aby som sa neprezradil, asi sem, na fórum, tých pár dní, čo bude u nás, ani nenazriem. Ale budem sa tešiť na to, že potom si prečítam vaše príspevky a budem písať aj ja. typing 

Tak zatiaľ sa majte pekne. flower 

S pozdravom,
historik
historik
historik

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 22 október 2013 - 17:20

Ahoj historik,
podľa všetkého tie moje lieky si odhadoval správne. Problémom u mňa je práve to, že pocit únavy je u mňa v celku dosť prítomný. Taktiež nadšenie už takmer nepoznám. Hoci tieto dni sú o čosi lepšie, aj tak to stále nie je ono.

Čo sa týka Tvojích rozprávok, iste by bolo zaujímavé niečo si prečítať, keď však považuješ za nevhodné v prípade Tvojej anonymite, samozrejme to chápem. Možno ale by sa našlo v Tvojich písomnostiach nejaká rozprávka našla, čo neplánuješ poslať do súťaží... V každom prípade nič sa nestane nič, keď sa tu rozhodneš nič nepublikovať.

flower 

Ahojte,
včerajší deň som mal zmiešané pocity. Veľmi ma potešilo, že sa mi ozval kamarát-rodina a strávili sme spolu rozhovory o všetkom možnom. Žiaľ večer zistil, že mu chýba kapsička so všetkými dokumentami, a tak sme ju hľadali kade tade vo večerných hodinách po meste. Našťastie sa našla a mohol sa spokojne dostať domov.

Dnešok bol taký poslabší. Bol som si kúpiť kartón cigariet, aby som mal čo na bafkanie. Trochu som bol akýsi zmätený, keď som si pochodil pár obchodov. Následne som čušal doma s knihou, TV, Net. Trochu ma trápi tras rúk, čo je nepríjemné najmä pri komunikácii. Ale inak pomerne pohoda.

Čaute. Tuto

Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 51 z 84 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 67 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: