Ako sa dnes máš? 4
Strana 27 z 84 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Tuto je mi ľúto, že sa tak cítiš, ale teraz je asi také obdobie, pretože ani mne akosi tie depky neustupujú....stále pochmúrne myšlienky ma chytajú, hlavne poobede, skôr k večeru...fyzicky som dosť unavená, lebo ešte stále nie sme doma a chodím na náš byt pracovať...ráno vstávam o šiestej, vyvenčím psa, odnesieme so svokrom deti na druhý koniec mesta do školy a potom idem niečo vybavovať, alebo pracovať...poobede zase po deti a potom sa s nimi učiť, variť, nakupovať .... normálne už chvíľami nevládzem, fyzicky ani psychicky....a okolie to akosi nevie teraz pochopiť, že ja tak nemôžem prepínať, v podstate na maximum..veď preto som na ID, že ja to nezvládam psychicky...dúfam, že tieto dni sa nedostanem do nemocnice...lebo neviem ako by to všetko vyzeralo....ale verte mi, že sa cítim dosť mizerne....
Matej,
ty super zvládaš to svoje pracovné nasadenie, skoré uzdravenie prajem a hlavne, nech nemáš strach pred zodpovednosťou...ale keď tak rozmýšľam ja by som to nezvládla...teraz určite nie, takže dávam ti prst hore!, že to zvládaš takto....
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
nečudo, že viacerí trpíte teraz depresívnymi fázami. Je hmlisto, daždivo, pochmúrne. Aj mne bolo včera doobeda nanič, no napriek tomu som bola pre tlačivá na danové priznanie z nehnutelností na mestskom úrade /svokra nám darovala dom/ i na nákupe. Potom som si však musela lahnúť, čo ma to tak ťahalo do postele. Poobede som trocha vypekala a pobalila a vyprevadila muža na týždnovku. Nastupoval až v pondelok, bo má nočné tento týždeň. Večer som strávila na internete.
Dnes to už bolo lepšie. Príznaky depresie nepociťujem. Hneď ráno som bola so synom u lekára, mal zapálené hrdlo, bol slabý a točila sa mu hlava - má začínajúcu chrípku. Trochu som varila a bola na návšteve u mojej mamy. Pred chvílou som vyplnila to danové priznanie. Zajtra ho musím isť podať.
Prajem Vám zlepšenie depresívnych stavov a Matejovi skorý a úspešný návrat do práce.
S pozdravom
Regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
konecne som sa po mesiaci dostala na tuto stranku a teraz pomaly citam cim ste si za ten mesiac presli vy.
My doma sme to nemali velmi lahke, boli to prve sviatky bez ocka a navyse sme v nedelu mali vyrocie od jeho smrti. Naladu mi to nezhorsilo, citim sa skor taka dusevne otupela ale prejavuje sa mi to na spanku, zaludocnych tazkostiach a intrapsychickych halucinaciach.
Zajtra sa chystam upiect si tortu, kedze mam narodeniny a nemam koho aby mi ju upiekol .
Prave teraz som dost zosokovana, pretoze som menila ziarovku a vybila som poistky v celom panelaku , hold asi nebudem taka zrucna ako som si myslela.
Prijemny zvysok dna preje, Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Veru, aj ja si, regina, myslím, že v mnohom má svoje prsty aj počasie. Ja osobne by som už uvítal trochu krajšie dni. Teším sa, ako zvládaš veci. Super. Len tak ďalej. Vidím, že Tvoj syn je chorý, nejak to teraz lezie na všetkých tie prechladnutia a chrípky. Ach... Každopádne Ti prajem stabilitu a pokojné nažívanie v rodinnom kruhu.
Venusa, teším sa na Tvoje narodeniny, ale nemáš ich podľa profilu až 17. apríla? Či to som zle pozrel? Chi Držím Ti palce, a dúfam že nezabudnem Ti zajtra poblahoželať. A takisto Robovi, na ktorého stále myslím, že zajtra má 24 rokov. Jeho mám aj poznačeného v mobile v podobe pripomienky.
--------
Ja sa mám ako-tak. Dnes menej ležím, ale asi sa zase ešte zababuším, lebo občas mám zapchatý nos. Hrdlo je už na tom lepšie, ale myslím, že na zajtrajšej kontrole mi ešte v ňom čosi chorobné nájde. No už tak či tak na PN nechcem ísť, takže ak by sa mi nestala nejaká horúčka alebo čo, tak na pracovný víkend by som chcel nastúpiť. Teda nechcel, lebo sa bojím, ale chcel by som v zmysle, že už nehodlám viac vymeškávať. Je to veľká skúška, či som schopný prijať zodpovednosť, a to je s mojimi strachmi dosť problematické. Budem dúfať, že to pôjde. Fyzicky, zápcha už pominula. Psychicky, iba tie neurotické príznaky. Chudnutie - stúplo mi to z 96,7 kg na 97 kg, ale to myslím preto, lebo som mal tú viacdňovú zápchu. Zajtra, keď sa ráno odvážim, myslím, že budem mať pod 97. Pomaly to ide a po ukončení PN (zajtra), začnem aj cvičiť. Aspoň trošku.
Som Vám vďačný, že Vás mám. Bodaj by sa Vám všetkým vodilo dobre a bolo Vám fajn. Myslím, že je to určitý ideál, ktorý nasledujeme všetci. Nechže sa teda k nemu spoločne čo najviac približujeme!
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
gratulujem k narodeninám...
..........................................
Ahoj venusa,
vsetko najlepsie aj Tebe a aby sa Ti polepšilo...
.........................................
Ahojte, dnešok bez zmeny, prakticky sa bojím vychádzať z domu, fóbie sa mi miesia, aj "menšie" záležitosti sú mi za ťažko. Na druhej strane v komunikácii s rodičmi je to vcelku Ok. Najradšej by som preležal celý deň v posteli, ale to by som čiste myslel len na "hlúposti". Už dávno som nemal až takúto fázu do depresie. Skoro vždy som si vedel vybaviť potrebné. Teraz som ako taký "krt", len sa bojím vytiahnuť nos z domu. Hambím sa za seba. Ako som písal minule, mal som niečo ísť vybaviť na úrad ohľadom možnosti práce, ale realita je taká, že to nedokážem. Príde mi to príliš namáhavé a patologicky sa toho bojím... Aj ísť do obchodu mi príde na hranici síl a hnevá ma, že s fyzickým stavom to nemá nič spoločné. Je to čiste len v hlave.
Spravil som dnes aspoň "niečo": trochu angličtina nahlas, čítanie, v obchode-lekárni, autogénny tréning, jednoducho takmer všetko som riešil doma
Majte sa krásne a pekný deň vám všetkým
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
všetko najlepšie, uži si dnešný deň
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej mas pravdu, v profile mam nastaveny zly datum narodenin, po pravde ich mam dnes a to peknych 21 rokov. Dakujem za blahozelanie tebe aj Tutovi. Dnas ich trosku oslavime spolu s perfektnymi vysvedceniami mojich sestier. Tak sa tesim na to ze stravime par peknych chvil v kruhu rodiny.
Inak mam taku paisvnejsiu fazu, spanok sa mi nie a nie napravit, co ma zo vsetkeho vycerpava najviac. V stredu si idem po injekciu Risperdalu tak dufam, ze poriesime aj ten spanok.
Pripajam sa k blahozelaniu Robovi a prajem len a len to najlepsie, uzi si narodeniny, najblizsie budu az za rok, prajem ti aj to aby posudkova kontrola dopadla podla tvojich predstav, pre mna osobne su tieto kontroly horor, mozno, ze je to aj tym, ze mame neprijemneho posudkoveho a zastava nazor, ze psychicke ochorenia nie su, skutocnymi chorobami. Drz sa
Pekny zvysok dna praje Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600