Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 30 z 84 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 57 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 30 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Letra Pi 22 február 2013 - 18:36

Ahojte,

tak už som doma, bola som hospitalizovaná, nakoľko môj stav bol dosť vážny tak som šla do nemocnice...po dvoch týždňoch ma prepustili....mala som 4 elektrošoky a cítim sa oveľa lepšie...idem čítať ako sa vám darí....

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej So 23 február 2013 - 9:19

Ahoj Letra Wink

Veľmi ma teší, že Ti je reálne lepšie a že si zašla na tú hospitalizáciu. Super. Nech len Ti táto nová stabilita dlhodobo vydrží. Drž sa. it is perfect giving a hug

----------------------

Ahoj všetci heart

Vidím, že veľa príspevkov na fóre nepribudlo. Mal som tri dvanástky, tak už sa mi po práci nikdy nechce ísť na net, aby som sem nazrel, preto píšem vždy až po 3 dňoch. V práci to išlo pomerne dobre, spoznal som aj arogantných zákazníkov, čo ma trochu psychicky vedelo deptať, ale objektívne priznávam, že väčšina je trpezlivá a milá. Dá sa povedať, že som pracovné úlohy znášal psychicky i fyzicky pomerne dobre, hoci vždy za cenu niekedy aj 2 energeťákov. Teraz mám voľno a idem do práce až v pondelok, a aj to iba na dve dvanástky, potom trojdňový fraj. lol!

Psychicky sa mám, myslím, stabilne. Len ma trápia určité ideologické veci, prípadne smerovanie môjho života, akési vonkajšie zarámcovanie môjho úsilia, aby som dodal aj môjmu zamestnaniu a ďalším aspektom života nejaký vnútorný zmysel, ktorý by nebol iba čisto materialistický v zmysle hesla "snažím sa, aby som mal čo jesť". Nie je to však nič vážne, a v podstate už to riešim aj bez úzkostí a výraznejšieho napätia. Dokonca si podávam prihlášku na externé štúdium, ale to len preto, aby som neľutoval, keď príde september a ja náhodou budem mať síl na kombináciu externej školy a terajšej práce, no nebol by som nikde prijatý. Tak uvažujem, mám už len pár dní času, lebo väčšina škôl akceptuje papiere len do konca februára. typing

Spánok mám momentálne pokojný, ťažšie sa mi zaspáva len preto, lebo pijem kolové nápoje (bez cukru). Fyzicky je to znesiteľné, na zápchy užívam zajačickú horkú minerálku, ktorá mi dobre zaberá. Čo sa týka chudnutia, ide to v novom režime celkom dobre, pás mám síce večne nafúknutý, takže centimetre dole ďalšie nešli, no hmotnosť mi dnes ukázala číslo 91,9 kg. Je to môj rekord za posledné roky, lebo toľko som nemal, ani keď som schudol 10 kíl cvičením spinningu v roku 2009. dancing

Dnes si trošku odpočiniem. Prevládať bude pasívny relax, azda nejaké hry, čítanie, dialógy s rodičmi, rozmýšľanie. pig Prípadne nejaké to jemné upratovanie, lebo v izbe mám bordel, som totiž ten typ, že nikdy po použití veci nedám tú vec naspäť na jej pôvodné miesto. Very Happy Potom to tak aj vyzerá... Laughing

Prajem Vám všetkým krásny víkend. Napíšte, ako sa máte a čo máte nové. Veľmi som zvedavý, ako sa Vám vyvíjajú dni a Vaše zdravotné stavy či pocity. Yes Držte sa! Pretty good

S pozdravom
Matej
Ghost

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 27 február 2013 - 11:16

Ahoj priatelia giving a hug

Hlásim sa opäť. Vidím, že diskusie sa vedú ohľadom stabilizátorov a tu to stojí. Pravdepodobne sa máte stabilne, alebo nemáte nič špeciálneho na srdci. Musím dúfať, že Vám dni plynú v pohode a nejak sa držíte. Veľmi Vám to želám. jumping2

Ja som teraz prežil také pohodovejšie dni v práci, dve dvanástky. Boli fajn. Čo sa týka školy, telefonoval som 40 minút so svojím o 10 rokov starším bratom, ktorý si dal rázne záležať na tom, aby som dokončil magistra v tom odbore, ktorý už mám ako bakalár načatý. Odôvodňoval to všelijako, a v podstate som musel uznať, že má pravdu, lebo on sa vo veci personalistiky a zamestnávania vyzná, keďže pracuje na vplyvnejších miestach, ktoré sa týkajú okrem množstva iného aj týchto vecí. Je ochotný mi aj požičať na školné, ak by som to nevedel nijak utiahnuť. Preto som rozmýšľal tak, keď sme dali s rodičmi hlavy dokopy, že skúsim kombináciu práca v kníhkupectve/škola, s tým, že školu budem mať na individuálny študijný plán. Ten sa mi vybaví akože zo zdravotných dôvodov - môj psychiater našťastie je ochotný takéto veci schváliť (bez toho by som nemal šancu, lebo za riadnych podmienok si môžem požiadať o IŠP až po skončení vraj prvého ročníka). Na našej fakulte je to tak, že kto má individuálny plán musí byť prítomný na prednáške či seminári aspoň 4krát behom semestra. A to by som aj s plnou účasťou v práci vďaka striedaniu smien bez problémov zvládol. Ak by som veci nezvládal psychicky (vstávanie, cestovanie, učenie sa, seminárky), tak by som sa vzdal tej práce, aby som sa venoval len škole. U nás je to však tak, že keď sú pokojné dni, tak po odchode vedúcej o 17:20 sa môžem teoreticky učiť alebo si čítať rôznu školskú literatúru. Naše brigádničky to tak bežne robia aj teraz, nakoľko všetky brigádujú v Panta Rhei popri vysokej škole. Reading

Psychicky sa mám dnes pomerne v poriadku. Beriem viac oxazepamov, než by som bolo žiaduce. Bojím sa, že si na ne navyknem. Aj doktor ma už na to upozorňoval, aby som si to nedával každý deň a stále. Inak sa držím. Fyzicky ma trochu bolieva brucho, ale ono to musí súvisieť s opaskom, lebo týždeň som nenosil opasok na nových rifliach a nebolelo ma. Ambulance

Z psychopatológie len neurotické prejavy, ktoré som už v minulosti spomínal. Lieky, zdá sa, zaberajú, iba niekedy cítim červenavú úzkosť napriek oxazepamu. Ale vďaka motivačným literatúram si z toho moc nerobím. Aj teraz čítam od Briana Tracyho, môjho obľúbeného autora, motivačnú knižku "Pobozkajte žabu", kde sa vysvetľuje, ako zanechať negatívne myslenie a stať sa pozitívne mysliacou a optimistickou osobnosťou. Celkom je to dobré, hoci niektoré časti písala psychoterapeutka, ktorá je v rodinnom vzťahu s Tracym, a ona tam naširšie rozoberá pôvod negatívnych emócií a spôsoby ich ovládania, čo ma trošku nudí a deptá, lebo si myslím, že už mám negatívne emócie osobne dosť pod kontrolou. Aspoň myslím - uvidím, či to tak aj ostane pri kombinácii škola/práca. Tornado

Čo sa týka chudnutia, mám obdobie stagnácie na úrovni 91,3 kg. Hoci som mal v pondelok 91,0 kg, pod 91 mi to od pondelka nekleslo. Ale to aj autor môjho zmeneného režimu papania vo svojej knihe hovorí, že občas príde pár dní stagnácie. To nevadí, aj tak pokroky sú veľmi viditeľné a tých 6 kilo dole, čo som dal behom 3 týždňov, mi už mnohí pochválili. Dokonca som vytiahol na seba menšie mikiny a svetre, ktoré som mal naposledy oblečené pred rokom 2009. Ešte stále zostáva schudnúť asi 12 kíl. Workman

Ododnes mám do piatku tri dni voľna. Budem sa venovať upratovaniu, možno nákupu. Hry, relax, nejaké tie jazyky (kúpil som si nemčinu pre samoukov s CD, a už som sa naučil prvú lekciu). Chcem, aby boli anglina, franina a nemčina pre mňa aspoň na úrovni B1 samozrejmosťou. K tomu je ešte ďaleká cesta, ale všetky prostriedky k dosiahnutiu cieľa mám, takže sa nemám na čo vyhovárať. V piatok idem na včeličku Risperdal Consty. Ale dovtedy sa ešte ozvem, lebo teraz som doma. Plánujem dávať nejaké motivačné citáty na prezentáciu o F25, každý týždeň jeden, ktorý by bol aktuálny aj pre pacientov s dg. F20-F29. Tak snáď sa všetko podarí.

Želám Vám krásny čas a držte sa, drahí statoční bojovníci. Nech sa Vám darí. Huge smiley

S úctou
Matej
Meditation

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 28 február 2013 - 10:42

Drahí čitatelia cat

Na webovej prezentácii som doplnil na úvodnej stránke rubriku s aktuálnym motivačným citátom, ktorý sa pokúsim obmieňať vždy za nový raz za týždeň, prípadne raz za 2 týždne. Smile Vždy by malo ísť o niečo také, čo zúžitkuje aj človek s dg. F20-F29. Prikladám k citátu aj svoj stručný obkecávajúci komentár. Laughing Snáď do budúcna aj vypracujem nejaké blogové články, ktoré by boli motivačné, a pritom zúžitkovateľné aj pre pacientov s našimi typmi porúch. Tie by som potom vhodil do tamojšej sekcie "Blog", ktorá už dlhšie nebola obohatená o nový článok.

S pozdravom
Matej
heart

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 1 marec 2013 - 13:59

Ahoj To the wall

Včera a dnes som akosi unavený. very sad3 Včera poobede som bol na prechádzke (len tak obehnúť mesto) a žiaľ skočil som do mekáča, čím som porušil svoj už trojtýždňový nový režim papania. Cítil som sa zo svojho zlyhania mizerne a celkovo na mňa už pred prechádzkou padala únava a zhoršená nálada. I podráždenosť a rozptýlenosť. Po prechádzke som zaspal na dve hodiny tvrdým spánkom, a spal som až do zhruba siedmej večer. Sleep

Dnes som bol na včeličke v BA. Ambulance Dopadla dobre. Avšak dúfal som, že už bude vzduch a počasie vonku dýchať jarou, no mýlil som sa a poriadne ma prefúkal ľadový víchor. Tornado Čiapka a rukavice boli nevyhnutné aj cestou domov. winter Ešte na obed dnes som bol stále veľmi unavený, až ma chytali mrákoty. Musel som si zdriemnuť a vlastne práve teraz pred chvíľkou som sa zobudil. Znovu som dnes porušil zmenený režim papania - ale už si to tak nevyčítam ako včera. Jednoducho som zlyhal preto, lebo som nedodržal jedno zo základných pravidiel mojej diéty, a síce že nejde o nízkokalorickú vec, ale mám z povoleného množstva potravín jesť čo mi hrdlo ráči. A ja som sa napoky obmedzoval včera, až mi vyhladlo. Potom rozumiete, že bojovať s chuťami na "nepovolené jedlá" je vskutku namáhavé. Našťastie som nebol ešte potrestaný na váhe - stále evidujem tých stagnovaných 91,3 kg, pričom jeden centimeter z pásu dokonca klesol napriek tomuto všetkému. lol!

Psychicky sa mám teraz po vyspatí lepšie. Už nie som tak unavený. Počúvam rádio cez internet a mám chuť sa zaoberať niečím nepodstatným, ako napríklad hrami. Tak asi sa tomu na dnešné poobedie oddám. albino Alebo napíšem blogový článok - nakopili sa mi totiž témy, ale viete ako to je - musí sa človeku chcieť. A ja viem byť niekedy taká lemra, že potom aj prezentácia niekedy nadlho stojí. Ale už som niektoré sekcie aktualizoval napr. predvčerom. Ešte treba aktualizovať "Ako sa ti darí teraz?" v sekcii "Môj príbeh". Ten, ako mnohí viete, aktualizujem približne každé dva mesiace, tak by sa už aj teraz konečne žiadalo. scratch

Želám Vám krásny čas a napíšte, čo máte nové. Teším sa na Vaše príspevky. Ahoj. giving a hug

S úctou
Matej
welcome or bye

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 marec 2013 - 9:49

Ahoj priatelia it is perfect

Veľmi ma mrzí, že sem nepíšete - snáď sa Vám vyvíjajú stavy a dni dobre. pale

Ja som opäť po 2 dňoch v práci. Sobota ušla, nedeľa bola už dosť nudná. Inak sa dalo. Psychicky som na tom teraz stabilne, nič zvláštneho sa nedeje, iba občas nejaké tie podružné neurotické prejavy. Teraz mám dva dni voľna, tak plánujem aktívny aj pasívny relax - nejaké tie jazyky, azda počítače (začal som sa vŕtať v jazyku C a C++, ale skôr by som potreboval radu, čo z počítačových schopností je pre trh práce a do životopisu najrelevantnejšie, následne by som sa to rozhodol doučovať ako samouk z netu a kníh). Ďalej chcem odpočívať, určite prídu na rad aj obyčajné PC hry a nejaké to čítanie. study typing

Čo sa týka školy, budem konzultovať možnosti štúdia v mojom rodnom meste, k čomu by som potreboval, aby uznali odbor, z ktorého mám bakalára, za príbuzný k tomu, čo by som chcel na magistra skúsiť tu v Trnave. Bolo by to výhodné, iba 2 mgr. ročníky bez cestovania, asi 13 minút od môjho činžiaku pešo. Paráda. Dobre by sa dali kombinovať práca/škola. Len teda či uznajú tú príbuznosť, to idem akurát dnes konzultovať - zatiaľ iba cez email. Našťastie čas nesúri, čas je do konca apríla. I love you

Fyzicky sa mám momentálne priemerne, včera ma bolela hlava, asi z nevyspatosti. Črevné problémy v priemere. Chudnutie - už sa dostávam na pôvodných 91,2 kg, ktoré som mal zhruba pred zlyhaniami v novom režime papania. Takže sa zase môžeme odraziť a začať pokračovať v znižovaní hmotnosti ako zo začiatku. jumping

A to je všetko. Želám Vám krásny čas a držím Vám vo Vašich dňoch a prežívaní všetky palce. Ahoj. giving a hug

S úctou
Matej
flower

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Po 4 marec 2013 - 9:59

Ahoj Matej,
napíšem v stručnosti. Ak sa chceš niečo učiť v oblasti IT pre využitie na pracovnom trhu, tak v prvom rade sa rozhodni, či chceš pracovať na užívateľskom rozhraní niekedy tiež front-end, alebo skôr v útrobách aplikácií alebo back-end. Na front-end potrebuješ estetické cítenie, vedieť ako niečo navrhnúť tak aby to bolo pekné ale aj sa to dobre používalo. Ak by si sa teda rozhodol pre to, tak najlepšie v pomere čas strávený učetím/užitná hodnota na trhu vychádza HTML/CSS/Javascript. Návodov na nete nájdeš spústu. Ak sa chceš vŕtať v útrobách tak ešte je otázka, či aplikačné, alebo databázové. Ak aplikácie, tak najviac dnes frčí Java, alebo potom môj milovaný .NET (C# a spol.). Na C a C++ musíš byť poriadne hardcordegeek aby si sa v tom uživil. Takže to ani z hľadiska jednoduchosti učenia nedoporučujem. No a databáze - SQL rôzne varianty.

Takže moja rada o všetkom HTML CSS Javascript Java SQL si pozri nejaké zhrnutie čo to vôbec zahŕňa aby si vedel. Vôbec nie podrobnosti. Potom sa rozhodni či chceš robiť Web a teda front end, alebo to vnútro. A potom sa do vybranej veci pozri viac. Ak sa rozhodneš a nebudeš vedieť nájsť zdroje na nete, tak ti niečo pošlem. Problém s IT je, že práca je len vo veľkých mestách. Neviem kde bývaš ale hádam dochádzať do BA by ti nevadilo, keď sem tam tam ideš.

Tak veľa zdaru!
Jožo
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Ut 5 marec 2013 - 11:05

Ahojte,

tak po tých elektrošokoch sa ešte v podstate spamätávam, zdravotne to nie je ešte ok ale lepší sa to....dnes mám akurát taký blbý deň, ale snáď ich nebude viac....akosi sa s tou chorobou pasujem viac, než som si myslela....ale verím, že sa to skoro dá do poriadku...navrhli mi stacionár, aký máte na to názor?...ja som zatiaľ nešla, ešte to môžem prebrať so svojou lekárkou....ale myslím, že je to strata času...ja ho až toľko nemám pri dvoch deťoch....

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 9 marec 2013 - 15:52

Xkrchnav - Vrelá vďaka za informácie. Veľmi si mi pomohol sa vo veci začať trochu zorientovať. Zdá sa však, že teraz sa budem musieť pripraviť 3 mesiace na prijímačky na magisterské štúdium, takže sa budem venovať práve tejto príprave. Ale na počítače a info v Tvojej rade nezabudnem, lebo vidím v tejto brandži lepšiu perspektívu, než v humanitných vedách, ktorých sa bežne účastním. Uvidím, čo takého by som sa z tej Tvojej ponuky bol ochotný dobre naučiť. Ale teším sa na to, láka ma to. I love you Vďaka ešte raz. What a Face

Letra - Ahoj Letra, veru je to ťažké s tými našimi obtiažami, že sa musíme s tým stále pasovať. Je to taký kontinuálny zápas, ktorého vývoj aj dosť závisí od nás samotných ako pacientov. Si určite veľmi zaneprázdnená ako riadna mamina a gazdinka, no odporúčal by som Ti čítať buď na nete alebo vôbec literatúru o nejakej svojpomoci. Ja robím v tom kníhkupectve, ako asi vieš, a vidím tam veľa zákazníkov, rôzne kategórie ľudí, ako si berú knižky, aj útle aj hrubšie, o radostiach zo života, o kvalitnom živote, o dobrom životnom pocite, o tom, ako mať viac energie a viac chuti žiť, o tom ako sa tešiť a mať sa rád a tak podobne. Je veľa takých, čo siahnu po ezoterike, čo síce ja nepodporujem, skôr by som u Teba preferoval najmä takú jemnú svojpomocnú literatúru s povzbudivými a praktickými inšpirujúcimi myšlienkami či radami. Mohlo by Ti to dodať do života akýsi náboj, ktorý ešte popri liekoch či inej terapii azda postrádaš. Stacionár môže byť fajn, osobne ja však nie som moc na komunikáciu v skupinkách a ani neviem, čo sa tam bežne robí. Ale zvážiť to s doktorkou, ako si písala, je celkom dobrý krok. Držím Ti palce, Letra. Posielam objatie. giving a hug

hypomaniak v téme Ako sa vyliečiť zo schizofrénie napísal: ... aby necitila ten tlak "zdraveho" okolia (...) nie je nic horsie, ako zit v tom ze je ocakavany vykon ...

Veľmi ma inšpiroval hypomaniakov príspevok. Uvedomil som si, že ja vlastne nepoznám iné typy psychiky, než také, ktoré sú zamerané na výkon. Mne to aj povedala psychologička, že som taký, ale nevedel som, že to nie každý taký je, najmä keď vidím na jej stene kopec titulov, diplomov a všelijakých svedectiev o tom, čo všetko vo svojej kariére klinickej psychologičky už dokázala. Moji rodičia nie sú vôbec naučení na výkon, čo som vždy bral ako niečo neprirodzené a scestné, niečo, akoby mi hovorili do očí, že "my vedieme nudný a prázdny život a chceme aby to tak aj ostalo". Embarassed Tatino je vlastne dosť lenivý a nič celé dni nerobí. V pohode vie preležať teraz na dôchodku celý deň pri televízori. Ja keď urobím málo činností, tak mám na konci dňa dosť zlú náladu, som veľmi nešťastný, podráždený a psychicky zdeptaný, lebo si vyčítam, že aký bol môj uplynulý deň neplnohodnotne využitý, aký bol plytký a prázdny. Preto musím stále čítať aj tie motivačné literatúry, lebo práve tie ukazujú, ako sa vyburcovať k maximálnym výkonom. Propagujú, že život prežitý naplno je práve život, v ktorom sa veľa urobilo a veľa dokázalo a veľa prežilo. Moja mamina je úplne iná. Ona je spokojná, keď je navarené a potom už len vegetí pri nejakom filme a hrá sa internetové hry. A nič nepotrebuje dokázať, prežiť, ani sa o čokoľvek snažiť, či nebodaj mať nejaký nový cieľ, či premýšľať nad akousi životnou stratégiou. Hypomaniakov príspevok mi trochu prehovoril do duše, lebo som si uvedomil, že možno svojím zameraním na výkon neúmyselne škodím na fóre, keďže vyvolávam na Vás, mojich spolupacientov, ten spomínaný "tlak zdravého okolia". Je to tak? Máte taký zo mňa pocit? Kombinácia mojej psychiky zameranej na výkon (už odmalička) a mojej ukecanosti, kedy sa vždy so všetkým zverujem, môže mať nepriaznivý efekt na niektorých členov fóra, ktorí sú vôbec pod tlakom svojej choroby radi, že dýchajú. A nie ešte sa naháňať za zamestnaním alebo jazykmi a počítačmi a závodným zháňaním relevantných skúseností do životopisu. Neviem, možno mi to nejak okomentujete tieto moje úvahy a usmerníte ma. Mne sa vždy cesta výkonu zdala jediná kompatibilná s ideou naplno prežitého života. Ale ako vidím, jestvujú predsa len nejaké alternatívy, o ktorých sa pomerne neskoro, ale predsa, začínam dozvedať. To the wall silent Ak chcete, môžete mi o nich povedať viac. indifferent

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 9 marec 2013 - 16:10

Ahoj priatelia Wink

Po jednom príspevku píšem aj druhý - tento raz, ako sa mám. Mám sa teraz pomerne dobre. Tri dvanástky uplynuli dobre, problémov bolo pomenej a aj pracovné úlohy sa zvládali zväčša dobre. Teraz idem do práce až v pondelok a aj to len na dva dni. Dnes som bol už doobeda v knižnici, v kopírovačke kľúčov, Tescu, Kauflande a v banke. V banke som si vyzdvihol kopec drobných mincí v hodnote 50 eur - to aby som mal čo vydávať, lebo mi bolo povedané, že vlastne za pokladňu kompletne zodpovedám ja. Našťastie v TatraBanke mi to rozmenili bez poplatkov.

Psychicky sa mám pomerne vyhovujúco, obstojne. Sú aj slabé chvíle, ale vždy nejak tak ako prišli, aj odídu. Mám také zdanie, že tých slabších chvíľ pribúda, ale asi sa mi to naozaj len zdá, neviem. Fyzicky - mal som ťažkosti, ale už to je lepšie. Chudnutie teraz stojí, no aspoň nepriberám, takže tých zhodených 6 kilov zostáva zhodených - 90,9 kg. Ešte zostáva schudnúť asi 12 kíl, to už chcem však prejsť na racionálne stravovanie - našťastie teraz si ho pri výplate môžem finančne dovoliť.

Neurotické prejavy mám teraz slabšie, ale napríklad na ulici dnes som bol červenavý. Nálada býva teraz u mňa pomerne stabilná s občasnými spomínanými odchýlkami. Na stupnici od 1 do 10, kde 10 je fantatistická úžasná nálada a 1 je totálna depresia, sa cítim väčšinu času asi na 6, občas 7, s tým že niekedy to klesne na 4, v najslabších chvíľach na 3, ale to len na pár hodín. Spánok vnímam ako normálny, bez ozvláštnenia.

Dnes ešte plánujem trochu odpočinku. Najmä hry, prípadne upratovanie. Ľudkovia, ak máte zo mňa naozaj taký pocit, aký som Vám vylíčil vo svojom predchádzajúcom príspevku, musíte ma naučiť aj relaxovať a prežívať dni aj len tak pre prítomný okamih. Vykročujem Vám naproti už dnes tým, že dnešný večer a poobedie venujem tomu, pri čom sa najviac odreagujem, a síce obyčajným PC hrám, pri ktorých riešim len veci, na ktorých absolútne nezáleží. Laughing Very Happy Oki? winking

Prajem Vám krásny čas a peknú nedeľu. rendeer
S pozdravom
Matej
flower

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 13 marec 2013 - 17:22

Ahoj priatelia Smile

Vidím, že sa toho moc nenapísalo. Snáď sa Vám teda darí a nejak tým životom pomaličky kráčate bez väčších odrenín. it is perfect

Ja mám za sebou dva dni práce, pondelok bol dosť voľný, utorok bol zase dosť náročný, ale prišla nám pomôcť brigádnička, takže sme pracovné úlohy stihli a pomerne dobre zvládli. Zistil som, že už som si fyzicky dosť kvalitne zvykol a nebolievajú ma nožky, ani šľapy. Horšie je to však s chrbátom, ten aj včera, ako som bol zohnutý a čupel, či kľačal pri oceňovaní máp a bedekrov, tak ma tá chrbtica dosť bolela. Ale inak v pohode. Aj uzávierky sadli, aj peniaze. A odkedy chodím do banky si rozmieňať, tak mám aj čo vydávať. Very Happy

Psychicky sa mám teraz naďalej stabilne, neevidujem okrem menších neurotických kvázi-problémov nič psychopatologické. Aspoň teda subjektívne. Papám každý deň v práci dve polky oxazepamu, čo ma dosť mrzí, ale keď si nedám, tak mám úzkosť zo sociálnych interakcií. Doma, keď mám voľno, tak si nedávam oxazepam vôbec. Tým to skúšam vyvažovať a nestať sa na tom závislým. Akurát teraz som doma až do soboty, lebo ďalšie smeny mám už cez víkend. Spánok považujem za dobrý, bez ozvláštnenia. Evidujem viac únavy a občas bolenie hlavy, ale vraj to môže byť aj zo zmeny počasia, čo sa akurát chystá (má prísť posledný úder zimy). Myslím, že barometer v mojej hlave rozširuje svoj vplyv a výraznejšie sa prejavuje, kedykoľvek "niečo visí vo vzduchu". I disagree

Fyzicky je to prijateľné. Trávenie je v priemere, hoci niektoré ťažkosti pretrvávajú. Chudnutie ide veľmi dobre - prešiel som od nedele večera na racionálne zdravé stravovanie, aké poznáme z obezitologických ambulancií. Kúpil som si o tom hrubú knihu a už som si ju aj celú prečítal, síce zbežne, ale ja už tieto veci dosť poznám z minulosti, takže mi to bolo treba iba poriadne pripomenúť. A vskutku už mám prvýkrát po sto rokoch pod 90 kíl - konkrétne 89,7 kg. A pás je na 102 cm, to znamená, že už som na hranici, kedy už čoskoro nebude riziko cukrovky a kardiovaskulárnych ochorení nebezpečne vysoké, ale iba "zvýšené".

Dnes som mal veľa úloh na pláne, ale nič sa mi nakoniec nechcelo, tak som si pospal a trochu sa hral. Ale aspoň som si podal elektronicky prihlášku na mgr. štúdium, ktoré bude nadväzovať na môj bakalársky program, ale bude tu v Trnave, čo je skvelé. Zajtra ma čaká holička, lekárka, notár, pošta, banka, kaufland, upratovanie, atď. Dúfam, že sa mi bude chcieť viac, než dneska. Shocked Embarassed

Želám Vám krásny čas a veľa síl do ďalších dní. cherry
S pozdravom
Matej
winter

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Št 14 marec 2013 - 11:41

Ahojte,

nechcem ani velmi písať ako sa dnes mám - je to obstojné, trochu fázujem do depresie, ale keďže je nás tu viac so ZŤP preukazom, rada by som upozornila na nasledovné:
ak chcete byť naďalej oslobodený od koncesionárskych poplatkov, do 31.3.2013 je treba preukázať že ZŤP osoba žije v spoločnej domácnosti s platiteľom koncesionárskych poplatkov, teda s platiteľom elektriny, a to zaslaním krátkeho listu a fotokopie preukazu a fotokopie rozhodnutia UPSVR o uznaní ZŤP osoby, a to emailom na uhrady@rtvs.sk alebo postou na sdresu:
RTVS, Mlynská dolina, 845 45 Bratislava. Ak uvedené platitel koncesionárskych poplatkov nepreukáže, spätne od 01.01.2013 vzniká povinnosť ich uhrádzať.

S pozdravom Regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0