Ako sa dnes máš? 4
Strana 16 z 84 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 50 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Keď zasadnete všetci
k štedrovečernému stolu,
modlitbou vianočnou
potešte sa spolu.
Ježiško maličký,
nech rozdá balíčky,
spolu nech sa tešia
dospelí i detičky.
Požehnané Vianoce želá Robo.
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
to s tou operáciou je mrzuté. Prajem Ti skoré uzdravenie.
..................................................................
Ahoj venusa,
ono to ten spánok je u mňa rozličný. Záleží na tom, v akej fáze choroby sa nachádzam. Vo všetkých je zaspávanie poslabšie, ale vsávanie je občas Ok.
S tými cigaretami máš .
.....................................................................
Ahoj Robo,
krásna básnička, aj Tebe pekné Vianoce.
....................................................................
Ahojte,
dnes bdiem, ale inak sa dá. Veľmi dúfam, že budem večer zaspávať čo najrýchlejšie... V tom duchu sa nesie dnešný deň, inak v pohode. Celkovo mám však vstávanie v tomto období dobré. Trochu ten občasný tras...
Majte sa čo najlepšie. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tak dnešný deň som mala veľmi perný, boli sme niečo vybavovať a nabehali sme sa celé doobedie....potom deti zo školy prišli a trebalo sa im venovať....ešte stále riešime domáce úlohy....ale inak som sa cítila celkom fajn, aj napriek tomu, že som hore od piatej rána.....
Príjemný večer prajem
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak dnes sme zaspali, co sa nam uz dlho nestalo. Tym padom sestry zmeskali zaciatok vyucovania a ja som mala ranny zhon. Teraz som si sadla a mam pocit, ze mam za sebou pol dna, z tej nervozity som zhresila zapalila som si ale dnes sa budem snazit byt uz len na tabletkach. Inak som mala celkom pokojnu noc, bluznila som len raz a to som po byte niekoho hladala, pretoze som bola presvedcena, ze u nas je niekto cudzi ale mamka ma dokazala spacifikovat a poslat spat do postele. Toto mavam kazdu noc, stale niekoho hladam, neviem co to znamena ale nepaci sa mi to lebo ak ma neustriehnu som schopna aj opustit byt a vydat sa na patranie aj po panelaku, takze teraz zamykame na dve zamky a kluc skryvame. Moje sestry sa na tom dost zabavaju ale mne to az take vtipne nepripada.
A co vy, ako ste sa vyspali?
Prajem prijemny den, Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ty máš taký normálny život, čo je super na Tvoju chorobu.
...................................................
Ahoj venusa,
mrzí ma, že máš takéto problémy, v tomto poradiť neviem...
.................................................
Ahoj všetci,
dnes som spal obstojne. Dal som si 2XGerodorm a aj Zopiclon. Totiž, zaspať som už musel, nemohol som si dovoliť ďalšiu noc nespať. Celkovo dúfam, že dnešok bude bezproblémové zaspávanie, lebo na druhý deň nie som bez spánku úplne fit.
S pozdravom pre všetkých a želaním toho naj. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Teším sa veľmi, že si moje pozvanie prijala a prišla si. Najpravdepodobnejšie je, že by naozaj bolo najlepšie, aby si tie lieky predsa len brala. Koniec koncov, na niečo Ti museli byť predpísané. Tu v tejto téme sa to síce až tak nehodí, ale zváž otvorenie témy nižšie vo fóre v sekcii "Kauzy". Otvor si tam tému s názvom "Kauza Lenka42", prípadne si ju pomenuj ináč podľa seba. A tam by bolo dobré, keby sme podiskutovali o tom, aké si mala príznaky, a čo Ťa trápilo. Aké problémy Ťa doviedli k psychiatrii a v čom strácaš motiváciu brať tie lieky. Asi to bude v tom, že sa necítiš chorá, čo je bežné u schizofrénie. Ale nejaké trápenia museli byť, musela si sa nejak správať, niečo robiť, niečo si myslieť, v niečom sa prejavovať špecificky chorobne. A to postrehli príbuzní, známi, a potom aj psychiatrička. To všetko by si mohla porozprávať podľa svojho štýlu a v závislosti od Tvojej vôle a Tvojho voľného času v tej téme v sekcii Kauzy. Tam by sme to mohli spoločne prebrať.
Avšak jedna vec ma veľmi potešuje. Už pomaly rok neberieš antipsychotiká, a napriek tomu okolie neregistruje na Tebe žiadne príznaky? Pochopil som to tak, že sa Ti vlastne darí a že výpadok liekov negatívne nijak nepociťuješ. To by bolo dobré znamenie, že máš skvelé vyhliadky.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V podstate som mal v tieto dni útlm. V pondelok som veľa upratoval, najmä svoju izbu plus časť z izby rodičov. To bol velice dobrý deň a najmä činorodý i aktívny. Veľmi sa mi páčil a subjektívne som ho prežíval veľmi dobre. Ale v utorok prišiel útlm. Prebudil som sa ráno so svalovicou. Je vidno, že som stavbou tela slabý, takže jeden deň trochu intenzívnejšej námahy, a už som na dva dni odrovnaný. A veru, aj v utorok, aj v dnešnú stredu vôbec neupratujem, hoci do konca týždňa určite je čo. Možno ešte dnes niečo skúsim, lebo zas začínam zahnievať. Včera a predvčerom som sa dosť prekrmoval, včera som mal aj mcdonald veľmi veľký a takisto čínu. Ale dnes to vyzerá opäť na zdravých a starých dobrých 7500 kJ, čomu som veľmi rád. Určite chcem v tendencii akceptácie hladu a rôznych foriem sugescie pokračovať, tak ako som spomínal v téme o chudnutí.
Zajtra ešte plánujem upratovanie, umývanie a tak. V sobotu by som chcel už robiť stromček s tatom.
Psychicky som sa mal veľmi dobre v pondelok, ochabnuto a zmorene v utorok, a napokon prijateľne dnes v stredu. Fyzicky je to dobré. Momentálne nejakú psychopatológiu nepociťujem, ale zas ani nikam nechodím, aby som bol konfrontovaný s ľuďmi. Občas sa červenám a ťažšie sa mi zaspáva. Vlastne celá tá fáza od 21:00 do polnoci, kedy zaspávam, sa mi veľmi v poslednom čase znepáčila a vôbec sa na ňu neteším. Už o ôsmej, keď sa začne pomýšľať na spánok, viem, že je zle-nedobre, lebo zase pôjdem zaspávať. A to je strašná nuda a navyše ponechaný na tie svoje myšlienky, ktoré sa furt ku všetkému musia vyjadrovať... Možno asi toto je teda psychiatricky zaujímavé, ale zas inú obtiaž, ako tú, že ma proste vyslovene to zaspávanie nebaví, mi to nerobí.
Nechcem to však riešiť tabletkami, hoci viem, že mne pomáha na to aj jednoduchý Prothazin. No, na druhý deň po ňom som vždy taký zbitý, že ma nepreberie ani energetický nápoj, ani káva. Takto ma ten energy drink aspoň prebudí za súčasných podmienok, a preto sa mi dá cez deň relatívne dobre aktivizovať.
Takže takto sa mám v týchto dňoch. Teším sa na Vianoce, chcem si ich urobiť peknými. Darčeky sú nakúpené, už ich len treba zabaliť.
Želám Vám krásny predvianočný čas a ďakujem, že píšete, čítam viackrát za deň všetky nové príspevky. Zostávam v duchu s Vami.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
veru, to chudnutie by sa aj u mňa malo pohnúť..., a to hlavne aby som aj trochu vyzeral k svetu. Mňa najviac trápi, že kedysi dááávno to všetko bolo inak, a teraz som taký sud.
Ohľadom Lenky, že je super, ako sa drží aj bez liekov. Mne osobne to vlieva nádej, len či napíše aj viac...
..........................................................
Ahojte,
u mňa všedný deň so svojimi radosťami aj starosťami. Bol som u doktorky na predpísanie liekov, v pohode, nič sa nezvyšuje ani neznižuje. A tak...
S pozdravom a želaním pekného dňa, Tuto.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Matej Skalík napísal:
Avšak jedna vec ma veľmi potešuje. Už pomaly rok neberieš antipsychotiká, a napriek tomu okolie neregistruje na Tebe žiadne príznaky? Pochopil som to tak, že sa Ti vlastne darí a že výpadok liekov negatívne nijak nepociťuješ. To by bolo dobré znamenie, že máš skvelé vyhliadky.
Matej
Lenka 24:
Nechcem strašiť, ale ja som tiež pár rokov nebrala antipsychotiká. Vysadila mi ich samotná doktorka, pre nežiaduce účinky a fungovala som skvele len na antidepresívach. Vyzeralo to výborne, myslela som, že ich už v živote nebudem potrebovať. Po rokoch prišiel však relaps a bola som znova mimo reslity a vrátili ma späť len elektrošoky. V nemocnici sa lekári čudovali, ako to, že mi antipsychoriká vysadila samotná psychiatrička - ale ja som fakt dlhodobo dobre fingovala len na antidepresívach. Odvtedy ich beriem pravidelne, avšak relapsy neraz prišli i tak, no to som v tom čase ešte pracovala na plný uväzok a na tých relapsoch sa podpísal aj stres z práce. Toľko moja skusenosť.
Inak ja sa mám celkom fajn. Chrípka ma konečne opustila, no kvoli nej som zatial nestihla upratovať. Iba som napiekla. Upratovanie ma čaká vo štvrtok, piatok a v sobotu. No veľmi sa mi do toho nechce, nerada totiž upratujem. Radšej by som každý deň vyvárala a vypekala. Sviatky u nás začínajú o deň skôr, syn má totiž 23.12. narodeniny. Darčeky mám tiež už všetky nakúpené, ovocie tiež takmer všetko, kapra som práve očistila a uložila do mrazáku na tých pár dní. Takže mi zostáva len to upratovanie a sviatky môžu prísť.
Psychicky sa mám celkom dobre. Trochu ťažšie zaspávam, no tabletkami som to zatial neriešila. Do polnoci sa mi vždy podarí zaspať. Nebyť tej nechute do upratovania ... Čo však vnímam ako problém je moja váha, za rok som znova pribrala 2 kg a nohavice, čo som si vlano kupila sú mi malé. Hmotnosť mi neustále pomaly rastie a mám obavy, že cez sviatky zas vyskočí. trebalo ny mi menej jesť a hlavne pravidelne cvičiť. Denný pohyb v domácnosti, na nákup a nejakú tú návštevu mi nepostačuje. Vždy však začnem, no nevytrvám
Prajem Vám príjemné sviatky a hlavne, aby ste ich prežili v zdraví a pohode
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
chcem zareagovat. Co sa tyka toho, ze som bez liekov uz dlhsiu dobu... asi ten moj posledny prispevok vyznel prilis optimisticky. Tam som skor opisovala to mesacne obdobie (sept.) kedy som "lietala" ....
... ono to momentalne nie je vobec nejake super, co sa tyka priznakov schiz. Vracia sa mi to a som dost nesvoja. Snazim sa tie divne stavy potlacat. Uvedomujem si, ze dost hazardujem so svojim zdravim. Moze sa lahko stat, ze to neustojim.
Osobne by som nikomu neodporucala vysadzat medikamenty.
...................................................
Tiez som sa dala na chudnutie. A psychicky mi to pomaha. To, ze kontrolujem, co zjem. Odpadli vycitky z toho, ze sa prejedam. Zacinam byt aktivnejsia o nieco. Tesim sa na sviatky .....
Matej, budem uvazovat o zalozeni vlastnej temy
Lenka42- Nový člen
- Počet príspevkov : 12
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 16.12.2012
Vek : 40
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ani sem nestíham písať, čo mám toľko povinností okolo Vianoc...ale teší ma to, lebo večer odpadávam od únavy a ráno spím aspoň do tej piatej...:-), vôbec som nemala čas sa zaujímať ako sa cítim, čo sa týka psychiky, lebo som sa nad tým ani nezamýšľala...takže to znamená, že sa mám teraz fajn...lieky zaberajú správnym smerom...veď vonkoncom, dám vedieť cez sviatky, ako sa cítim, keď už budú tie lieky pôsobiť na sto pro....
tak zatiaľ toľko...
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mám sa fajn. Teším sa z predvianočného času. Darčeky som kúpil, veď sú Vianoce...
Zatiaľ vás pozdravujem a želám veľa pohody, lásky, porozumenia a iných príjemných vecí čo najviac. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 16 z 84 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 50 ... 84