Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 15 z 84 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 49 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 15 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Tuto So 15 december 2012 - 19:24

Ahoj Matej,
oproti tou, čo píšeš len toľko, že oceňujem aj hodnotenia, ktoré tu uvádzaš. Pôsobí to motivačne a je to príjemný pomocník. Ja beriem fórum ako určitý pozitívny druh psychohygieny, preto tu aj takto píšem, do určitej malej miere mi to kompezuje, že nemám prácu.

Ďakujem.

.............................................................

Ahoj Letra,
mne to príde, že nemáš dobre vyladené medikamenty. V našich chorobách sú top antipsychotiká, antidepresíva sú skôr doplnok liečby. Cestou je dôvera pre odborného, aby si sa nabála zveriť a nebáť sa aj nových liekov. Treba rátať s tým, že zmena prinesie aj drobné problémy na začiatku novoliečby, ale to sa dá riešiť prehodením na pôvodné lieky po dňoch, alebo ďalšia zmena.

V prípade potreby sa nebráň ani hospitalizácii, môže Ti pomôcť.

Želám Ti skorú stabilizáciu stavu a to naj celkovo.

....................................................................

Ahoj venusa,
to si dobre zrazila. S 50 na 5. Ja fajčím cca krabičku, ale občas dám aj viac. Inak sa mi páči ako berieš svoje ochorenie, si silná žena.

.....................................................................

Ahojte,
dnes som mal dobrý deň. Patológia trošku bola, ale mal som naplnený program, tak bolo super. Mali sme tu v meste aj vianočné trhy, tak som aby som podporil kúpil drobnosť k vianočnej atmosfére - 2X ozdobnú sviečku. Asi tak v skratke.

Želám pekné dni všetkým. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Letra So 15 december 2012 - 19:42

Ahojte,

Venusa ďakujem za povzbudivé slová, snažím sa mať nadhľad nad svojou chorobou...

Tuto,
ja beriem Abilify, ale neviem či v dostatočnej dávke...skúsim prekonzultovať s lekárkou, ale ďakujem za odpoveď

inak tento deň bol celkom fajn...navarila som, popratala a venovala sa deťom...takže toľko

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 15 december 2012 - 20:23

Ahoj Letra,
samozrejme Abilify je tiež antipsychotikum. Nájdeš si to v Googli, kde funguje aj slovenský preklad.

Ak si pozrieš na top tohto fóra, je jasné o čo ide: "...iné psychózy..."

Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra So 15 december 2012 - 20:34

Ahoj,

Tuto nerozumiem tvoje odpovedi, tej druhej časti....všetko som prečítala a akosi neviem ako si to myslel...
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 16 december 2012 - 12:09

Ahoj Letra,
máš? Tak treba zobrať Rozum do hrsti a porozmýšľať nad všetkým. V kľude. Všetko sa to vyrieši. Keď sa to zdravie kazí, tak je to ošemetné. Ty sa, ale nemusíš obávať, myslím, že Ty si celkom v pohode. Vieš pekne napísať čo Ťa trápi, ono, zdravie je to najhlavnejšie.

S Pozdravom a želaním zdravia Tuto.

PS: Neboj sa prečítať aj vaickrát. Ten obrázok je na vrchu fóra, teda odkaz.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 16 december 2012 - 17:38

Ahojte,
dnes mám pekný deň. Bol som vonku, doma, s rodinou, čítal som, Net, TV... Celkom mi bolo fajn. Tras mám ešte občasne mierne, únava je Ok a spánok je dobrý.

Majte sa pekne. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ne 16 december 2012 - 20:09

Opať som sa rozhodla prispieť sem.Zdá sa,že karty sa pomaly obracajú a mne je konečne lepšie po utrpeniach,ktoré som za posledný polrok prežila po nemocniciach.Kto ma pozná,prispievala som hlavne v starom fóre vie,že pod pojmom nemocnice nemyslím len psychiatriu.Za posledný polrok som okrem psychiatrie bola tri krát na internej,dva krát ma operovali v nemocnici srdcových chorob a dva krát na chirurgii kde ma operovali na pruh.Ostatné som písala v predchádzajúcom príspevku,no pravda je taká,že som len len vyviazla zubatej spod kosy.Vy ste vačšinou mladší než ja,neviem koľko rokov má Letra.Ja mám 45.No tablety ktoré berieme majú žiaľ aj kopec nežiadúcich účinkov a podľa mňa sa mohli sčasti podielať aj na mojich iných chorobách. Aj keď nie priamo tak pruh som mala po bariatrickej operácii na ktorej som bola v Čechách kvoli chudnutiu.Odrezali mi pred šiestimi rokmi časť žalúdku,lebo som kvoli liekom mala 123kg.Dokial som ochorela mala som 62kg. Teraz mám cez 8Okg.Ja lieky beriem stále,lebo po viacerých atakoch neverím tomu,že by som ich nepotrebovala.Vystriedala som už mnohé antipsychotiká,ale snáď zo všetkých priberám.Ďalľšia vec je to abnormálne fajčenie.Vačšina psychiatrických pacientov fajčí.Ja som sa po viacerých pobytoch na psychiatrii naučila fajčiť 50 cigariet denne.Teraz fajčím tak 10 a môžem potvrdiť Venuše že Niquitin Mini fakt pomáha.
Teraz som mesiac po operácii a naši mi konečne dovolili nasťahovať sa do mojho bytu,kde mám kamarátky,kamarátov tak snáď tam vydržím a budem sekať dobrotu.Ináč Letra tie tvoje príznaky choroby,chcieť rozvod s manželom a kamery sčasti pripomínajú aj moje ataky.Môj druh zomrel pred dvoma rokmi.Niekedy mám pocit,že som ho utrápila.Zomrel opitý v taxiku na infarkt,alebo na porážku.Našťastie nenesiem podľa susedov vinu za jeho smrť,bol to alkoholik.Keď sa ožral došla som za nim do krčmy s nákupnou taškou a on mi len nadával,hlavne preto,že fajčím.On bol bývalý fajčiar no zomrel aj tak 53 ročný.Mal však aj dobré stránky:varil,pestoval kvety a dobre sa s ním počúvala hudba.Ja dúfam zostanem na tých desiatich cigaretách,lebo hoci je to pliaga pribrala by som ešte viac.Pekný predvianočný večer Vám prajem.
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Ne 16 december 2012 - 21:52

Pekný večer prajem,

tak dnes som mala taký normálny deň...bola som v obchodnom centre nakupovať, vybavovať si nový paušál...a pratala som, varila...

Tuto...určite budem nad tým rozmýšľať...: Wink

Laura...ja mám 29 rokov...taký atak som mala našťastie iba jeden...ale to priberanie ma trápi najviac z vedľajších účinkov...

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lenka42 Ne 16 december 2012 - 23:18

Ahojte, tak na Matejove pozvanie (cez ine forum) som sem nazrela. Inak, poznala som toto forum uz aj predtym /ktosi mi ho odporucil/. Citala som si niektore temy vtedy ... a dnes Vase prispevky v tomto vlakne....

Tiez mi diagnostikovali dusevne ochorenie a to konkretne schizofreniu. Prvykrat sa mi tieto problemy objavili v roku 2009. A musim sa priznat, ze nie som dobry pacient. A to z toho hladiska, ze neuzivam predpisane lieky. Trva to do dnesneho dna uz asi rok.

V septembri som o tom povedala aj svojej lekarke. Ale to len preto, lebo sa so mnou dialo nieco, co som predtym nikdy nezazila. Myslim, ze som mala nejake priznaky manie alebo neviem. Jednoducho mi bolo zrazu super....vsetko, co som si naplanovala mi vychadzalo do bodky, citila som v sebe vela lasky, zrazu som bola ovela komunikativnejsia a dokonca som si kupila aj psika. Tiez som zacala chudnut, lebo som nemala potrebu stale jest. Avsak nemohla som skoro vobec spavat. Aj s tabletkami na spanie to bolo tak 2-3 hodiny. A to mi robilo starosti. Aj ked okolie moju "zmenu" vnimalo pozitivne.

V takomto stave som navstivila moju psychiatricku a priznala som sa jej, ze antipsychotika neberiem. Samozrejme nebola nadsena a videla, ze vobec nie som v poriadku.... aj ked ja som to tak nevnimala. Takze som mala pokracovat v povodnej davke liekov, s tym ze ich budem uzivat pod dohladom rodicov. Co bolo pre mna dost ponizujuce. Takze par dni som ich brala, ale potom od toho nasi upustili a nechali to na mna.

Takze teraz opat klamem lekarke aj rodicom, ze lieky beriem. Nie je mi to prijemne. Niekedy si poviem, ze klamat v ziadnom pripade uz nikoho nechcem. Ale v tejto veci neviem, ako z toho von. Najjednoduchsie by bolo naozaj tie lieky zacat uzivat.....

Stale rozmyslam, co urobit ...... a ci verit tomu, ze som chora alebo ze nie som .....

Dakujem za precitanie.

Lenka42
Lenka42
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 12
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 16.12.2012
Vek : 40
Bydlisko Bydlisko : Handlová

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 17 december 2012 - 4:46

Ahoj Laura,
som rád, že si znova prispela. Každý z nás to nemá ľahké, ale každý svojim spôsobom, preto sa tešme s maličkostí, čo dáva život, veď o čom by to vlastne bolo.

..............................................................

Ahoj Letra,
nerob si starosti. Problémy sú aj budú, dobré je, že sa dajú riešiť. Ono, každý má čosi, ale podstatné je, že sa s tým dá popasovať, a to tak, že zo všetkého sa dá vychádzať v rámci vylepšenia.

.............................................................

Ahoj Lenka42,
veľmi pekne píšeš Lenka, svedčí to o tom, že... Smile . Podľa mňa si človek, ktorý vie ako bojovať so životom. Týmto Ťa aj za seba vítam na fóre a teším sa na Tvoje príspevky.

...............................................................

Ahojte,
dnes spím chabo, veď vidíte na čase príspevku. Inak je mi dobre a fungujem perfektne Smile . Dnes sa teda veľa nestalo, čo je prirodzené na takúto hodinu. Tak nejak bolo, tak nejak bude a hlavné, že je.

So želaním toho naj. Tuto Wink
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Po 17 december 2012 - 10:48

Zdravím vás,
tak operácia nevyšla. Dostal som hnisavú angínu, takže je to zrušené. Čakal so na ňu 4 mesiace a teraz takto. Už dávno som nebol tak beznádejne našťvaný. No čo, život ide ďalej. Po dlhej dobe zas beriem antibiotiká. A to sme si so ženou priali konečne pohodové Vianoce. Viem, že vravíte, že kašľať na nejaký datum, to podstatné je zdravie. Ale predsa, ten vianočný čas má pre nás cenu. Tak hádam sa všetci vyzdravieme a do Košíc dôjdeme v pohode. Majte sa pekne.

J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Po 17 december 2012 - 13:21

Ahojte,

no ja sa mam v celku fajn, pokracujem v boji s nikotinom a umelo si ho vpustam do tela pomocou cmulacich tabletiek. Vcera som sa prichytila pritom ako zhlboka vdychujem dym z mamkinej cigarety. Lieky mam momentalne nastavene dobre aj ked sa musim priznat ze si sem tam prihodim frontin, kvoli odvykacej nervozite. Cigarety som si ani nekupila, pretoze viem, ze ak by som ich mala tak by som fajcila, dnes rano som si jednu dokonca dala, lebo ranna kava mi bez cigaretky nechuti ale uz som ju nevladala dofajcit, takze teraz fungujem ciste na tabletkach.

X, to s tou chorobou ma mrzi, snad coskoro vyzdravies a Vianoce budu podla tvojich predstav.

Tuto, ty hadam nikdy nemas klasicky plnohodnotny 8 hodinovy spanok, po ktorom sa prebudis sviezi a oddychnuty, tak dufam, ze coskoro taky prezijes, inac, co som ci tala tvoje predchadzajuce prispevky, posobis dost vyrovnane a spokojne. A ked je to len moj pocit, tak ma to mrzi.

Prijemny zvysok dna, Venusa flower
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0