Ako sa dnes máš? 4
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V súčasnosti si robím výčitky zo svojho prežierania. Oveľa viac jem, bol som v mekáči v stredu na raňajkách a zjedol som až 2 menu naraz. Tiež som bol vo štvrtok kupovať zimné boty (podarilo sa mi kúpiť vyhovujúce) a hneď som si dal u Číňanov hranolky so syrom. A včera po včeličke u doktora som si dal na v BA na Nivách bravčové zapekané karé a to bolo iba 8:50hod. ráno! Proste katastrofa so mnou, stále sa prekrmujem, a to aj bežne doma. Už ani nerobím rozdiel medzi laktózou či nelaktózou. Pamätám si, že moja obvodná mi povedala, že to je vec mysle. Že reku to musím si dať svoj vzťah k jedlu a k pocitom, ktoré mi jedlo navodzuje, do poriadku sám v hlave. Závislosť je teda poriadna pliaga. Neviem si proste odriekať, a to je moja najväčšia chyba a zlá vlastnosť vo všeobecnosti. Len neviem presne žiaľ, že ako sa k striedmosti dopracovať. Ale pokúšať sa o to budem naďalej, určite to nevzdám len preto, že som zlyhal po miliónty raz. Zlyhať znamená nie padnúť miliónkrát, ale zlyhať znamená prestať sa skúšať postaviť a nesnažiť sa vo svojom úsilí ďalej.
Čo sa týka práce, pozvali ma na pohovor e-mailom, telefonicky, aj esemeskou. Mail poslali ďalším sedemnástim, tak asi to sú moji konkurenti. Myslím však, že oni berú dosť veľa ľudí, lebo potom sa udeje veľké sito už v samotnom zamestnaní, pretože mnohí nevydržia. Vôbec v Samsungu je veľká fluktuácia, veľmi veľa montážnikov odchádza do jedného mesiaca od nástupu. Tak mám pomerne dobré šance. Len sa bojím, že ma nezoberú, lebo som stále evidovaný ako študent, a museli by ma prijať na dohodu. Doktor mi ešte stále nedal potvrdenie, že môžem prerušiť zo zdravotných dôvodov, lebo teraz na včeličke v piatok bol po nočnej a nemohol ma vybaviť. Ale šanca je ešte cez inú agentúru, prípadne priamo osloviť spoločnosť na ich personálnom oddelení. Do mailu mi napísali, že nástup je ihneď po pohovore, takže ak ma vezmú, tak možno už aj hneď na fleku ma budú zaškolovať a absolvujem svoj prvý čas v riadnej práci. To znamená, že dnešná sobota a zajtrajšia nedeľa sú moje posledné dni nudy.
Všimol som si totiž, že keď nemám žiadne povinnosti, tak si svoj rozsiahly voľný čas vôbec nevážim, nepoznám jeho hodnotu, neteším sa z neho a oddávam sa donebavolajúcej nude. Ale keď mám povinnosti, tak spoznávam hodnotu svojho obmedzeného voľného času a aj ho veľmi účelne využívam. To sa mi páči.
Psychicky sa teda mám pomerne dobre. Fyzicky tiež. Brucho ma bolieva hlavne, keď som prežratý. Potrebujem fyzický pohyb.
Robo, vďaka za odpoveď. Nakoniec som na tom kurze nebol. Bolo mi povedané, že je veľmi veľa ľudí, ktorí majú účtovníctvo na strednej, a takisto aj na ekonómii na vysokej, a pritom niet pre nich v tejto brandži práce. Ako by som mohol sa uplatniť v tomto ja, ktorý by mal iba dva-tri kurzy? Tak som z toho vycúval. Chcel by som skôr po zapracovaní sa do montážnej roboty investovať do jazykov, obzvlášť francúzštiny, angličtiny a takisto nemčiny, ktorú som sa ešte nikdy oficiálne neučil. Hovorí sa v jednej reklame, že tí, čo poznajú jazyky, temer nevedia, čo je nezamestnanosť. Tak preto.
Hovoril som si, že by som sa stal aj recenzistom. Už mi ponúkali robiť recenzie, ale som musel odmietnuť, lebo som mal v tom čase na krku dve školy naraz. Teraz by som aj prijal. Za rok by mi poslali asi 10 kníh a ja by som na svojom blogu alebo inde o tom spísal recenziu. Odporúčam Vám, čo ste tu a čítate oveľa viac než ja (a veruže Vás je takých dosť), tak zrecenzujte pár svojich kníh ako porfólio a ponúknite sa nejakému vydavateľstvu do služieb. Malá finančná odmena za vykonaný úkol Vás iste poteší.
A to je zatiaľ všetko. Teším sa, že Vás mám. A prosím, využite priestor aj tu na fóre trebárs v tejto téme, aby ste napísali kúsok o sebe a o tom, čo plánujete, či ako sa cítite a máte. Môže Vám to pomôcť usporiadať si myšlienky a určite to má tak trochu funkciu psychohygieny.
Želám Vám krásny víkend.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tak zasa nejaká tá priepustka. Som stále dosť unavený. A ni sem sa mi nechcelo písať, ale, že dám riadok. Inak po starom, ako som písalo minule. V nemocnici sa toho veľa nemení. Mám aj liek na tlak. Včera som si musel k liekom na spanie prihodiť svoj Gerodorm, lebo som bol zrazu čulý, až som sa veľmi divil.
Tak, a ako vy, kamaráti? Ste v poriadku? Dúfam, že Ok, Venusa a ty? Matej je fajn, že tie knihy a práca....
Ahojte. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
S radosťou sa s Vami delím o informáciu, že mám prácu!
Pohovor nebol náročný. Bol som tam včera celý deň, mali sme úvodné školenia a veľa preveľa vybavovačiek. Zobrali až 60 ľudí, ďalších aspoň 50 nezobrali. Veľký hurhaj, množstvo národa, no obdivujem tú koordinátorku, ako to všetko statočne zvládala. Tak ma vzali na tú pozíciu výrobného pracovníka LCD televízorov vo Voderadoch tu pri Trnave. Je to sranda. Len akurát, že sa pritom furt stojí a je to trochu monotónne. Inak sa zdá, že to má množstvo výhod. Momentálne sa najviac bojím, ako mám povedať svojej koordinátorke a lídrovi, že nabudúci piatok idem "na paragraf", teda idem doktorovi na injekciu. Vlastne 2 piatky každý mesiac idem na paragraf mimo smenu, a pritom som povedal pri pohovore na otázku, či mám nejaké zdravotné problémy, že: "nebývam často chorý". Som v skúšobnej dobe 3 mesiace, tak ma môžu kvôli tomu prepustiť aj bez udania dôvodu. Platové ohodnotenie je v poriadku, síce sa zdá v hrubom, že je to žalostne málo, ale spoločne sme počítali aj príplatky za nadčasy, a v čistom to môže byť dokonca vyššia suma, než je zmluvná mzda v hrubom. A to preto, lebo teraz, žiaľ alebo našťastie?, robíme viacej nadčasov, keďže Samsung eviduje dopyt po svojich TV teraz pred sviatkami, tak my pracanti musíme vyrábať a makať.
Teším sa teda a dúfam, že mi tá radosť vydrží čo najdlhšie. Že sa nezačnem psychicky alebo výkonnostne rútiť, keď robíme teraz počas "high season" aj v soboty. Najlepšie je doprava - firemný autobus stojí priamo na mojej ulici, kde bývam a odvezie ma zdarma priamo do závodu.
Nastupujem prvý raz v tento štvrtok. Tak uvidíme.
------------
Takže sa mám celkom dobre. Fyzicky tiež znesiteľne. Momentálne čítam kníh pomenej, skôr sa venujem ako vždy internetu alebo hrám. Urobil som si podrobný plán, akýsi životný projekt, čo všetko chcem dosiahnuť najbližší rok. Je toho dosť, ale je to reálne. Ak by sa mi podarilo schudnúť do konca februára nejakých 10 kíl, asi by som sa začal viac socializovať a skúsil by som sa vtierknuť naspäť do turistického krúžku môjho bývalého mládežníckeho združenia, kam som kedysi patril pred liečbou. To by som opäť chodil na jednodňovky do Malých Karpát, čo bola moja obľúbená činnosť. Veľmi ma baví loziť po lesoch a kopcoch, či horách. Tak si predstavujem svoju ideálnu dovolenku, na rozdiel od môjho brata, ktorý by sa najradšej vyvalil niekde na pláži pri mori.
Psychopatológiu teraz nepociťujem temer žiadnu. Len som občas nervózny, červenám sa a takisto ťažko sa mi zaspáva. Mám v hlave miliónpäť myšlienok v čase, keď mám buvať.
Včera som vyzdvihol balík na pošte - darček pre stredného brata. Kúpil som mu hru na jeho xbox. Taká behačka, kde panáčik behá a zbiera nejaké veci, prípadne likviduje príšerky. Taká jednoduchá hra, voľakedy mi povedal, že ho také stále vedia baviť. Takže už mám kúpiť darček len najstaršiemu bratovi a priateľke stredného brata. Asi to pôjdem vybaviť do konca stredy, lebo po nástupe do práce už nebudem mať čas behať po meste.
Prežieranie sa odrazilo už na váhe, pribral som približne 0,8 kg.
Tak to je všetko. Ďakujem, že som sa Vám mohol zveriť, a to podľa hesla: "Keď sa zveruješ, radosť násobíš a bolesť delíš.
Všetko dobré všetkým! Ahoj.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ja som sa po mesiaci vratila z nemocnice a citim sa lepsie. Podstupila som ECT a musim uznat, ze mi to pomohla, teraz si uzivam to, ze sa mam lepsie a nemam chut nejak rozoberat svoj zdravotny stav do podrobnosti aby som zasa nespadla o par stupienkov dole. V nemocnici mi bolo dobre, nasla som si par dobrych priatelov a celkovo som lepsie porozumela procesom, ktore sa vo mne odohravaju, potesil ma fakt, ze nepotrebujem psychoterapiu, pretoze aj napriek dost zavaznej diagnoze sa javym ako v celku vyrovnany jedinec. Sice mi pozmenili diagnozu zo schizoafektivnej poruchy na paranoidnu schizofreniu ale pre mna sa tym nic nezmenilo, je to pre mna len ine cislo na prepustacej sprave, nalada je taka ako predtym a aj lieky beriem v podstate rovnake. Je to tak pre mna len nejake nepodstatne cislo. Ja som zostala taka ako predtym.
Pekny zvysok dna, Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ja som sa akurat dnes vratil po takmer mesacnej hospitalizaci...
S55- Nový člen
- Počet príspevkov : 12
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 14.08.2012
S55 napísal:BOl niekto aj na Antolskej hospitalizovany?
ja som sa akurat dnes vratil po takmer mesacnej hospitalizaci...
Ahoj S55. Vitaj! Ja som na Antolskej nebol, iba na Mickiewiczovej a potom v Trnave. Nepamätám si, že tu niekto na Antolskej bol, ale možno som len zabudol, tak dúfam, že sa Ti ohlásia. Teším sa, že si medzi nami. Porozprávaj nám, ako tam bolo, čo ste tam robili. A ak náhodou sa chceš zveriť so svojím stavom, môžeš aj napísať svoje príznaky, ktoré Ti tam riešili. Ale mnohí pacienti po výstupe z nemocnice sa nechcú istý čas zapodievať svojim zdravotným stavom, tak plne pochopím, ak túto časť opomenieš.
-----------
Ahoj venusa! Skvelé, že sa Ti to podarilo a už je všetko hneď lepšie. Aj mne píše doktor do karty "schizofrénia", ale to ešte minulá doktorka zmenila hlavne kvôli liekom, lebo je ťažké dokladovať poisťovni Risperdal Consta na schizoafektívnu poruchu. Máme spoločné, že aj ja napriek vážnej diagnóze pôsobím (až na tú rudú tvár) ako vcelku vyrovnaný človek. Myslím, že ľudia ani nemajú pri styku so mnou ako zistiť, že mi niečo je, ak im to sám nepoviem, alebo ak ma nevidia si dávať lieky. Takže napokon ešte raz - som rád, Venusa, že si medzi nami a že si to úspešne zvládla. Želám Ti do ďalších dni len to najlepšie, aby si sa dobre cítila a mala pokojný a spokojný čas.
-----------
V ďalšom príspevku napíšem, ako sa mám.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám za sebou prvé dva dni v novej práci. Dnes v sobotu ešte mám voľno ako nováčik, ale keď ma priradia na konkrétnu pozíciu do výrobnej linky, tak už budem asi makať aj v soboty. Čo je najsamsuper, je, že pravdepodobne budem robiť aj poobedné smeny, takže si budem môcť bez problémov vybaviť včeličku a doktora vlastne bez absencie v práci. Prácu mám náročnú, ale nie na vzdelanie, skôr na fyzično, lebo sa furt stojí celé hodiny, a maká sa. Samsung je velice prísny závod, všetko musí byť ťip-top. Mňa však tie prísne pravidlá vôbec neprekvapili, skôr som s nimi počítal a plne ich akceptujem. Môj tatino robil v atómke a tam mali ešte prísnejšie pravidlá, takže z jeho skúsenosti viem, že tieto veľké spoločnosti nie sú o flákaní. Psychicky sa zatiaľ nerútim, práveže to celkom dobre zvládam a práca sa mi celkovo páči. Aj som si tam našiel už niekoľkých kolegov a kolegýň, s ktorými si rozumiem. Pomerne dobre sa mi darí socializovať, až na to červenanie. To ma trochu deptá, ale ešte som z toho nezačal depkárčiť, lebo sa mi kvôli tomu nikto nevysmieva. Zatiaľ som tieto prvé 4 pracovné dni v tréningovke, kde máme miliónpäť školení, seminárov a praktických výuk. Najviac ma baví praktická výuka. Takže ak to mám zhrnúť - chodím domov veľmi unavený, ale psychicky som v pohode. Dá sa povedať, že sa mi to tam páči a určite by som nechcel len tak o túto prácu zatiaľ prísť.
Fyzicky sa mám väčšinou únava, včera ma bolela hlava a trochu aj oči. Psychicky sa mi darí, ale zrazu nestíham nič iné okrem práce. Lebo prídem o štvrtej poobede domov a za tých 5 hodín, kým idem spať, nič nerobím, iba odpočívam a regenerujem. Prípadne pozerám internet a Simpsňákov a správy. Nejaké iniciatívy na blogy, weby, e-ziny, či čítanie kníh, na to akoby som sa zrazu vôbec necítil. Fyzicky.
Celkovo sa mi táto životná zmena veľmi páči a dal by som jej školskú známku asi 1/2.
Ešte pred nástupom do práce, teda asi v utorok až v stredu som mal menšie návaly depresívnej rozlady. Bol som nervózny a nešťastný. Bál som sa. Ale teraz je to už v pohode.
Pribral som ďalších 0,6 kg. Myslím, že preto, lebo cez pracovný deň málo jem, zjem veľa nárazovo na obed a potom až doma po štvrtej opäť veľa. To je nevyhovujúce, lebo by bolo treba skôr menšie porcie a častejšie.
No a to je všetko. Ďakujem za prečítanie príspevku. Teším sa, že ste. Využite túto tému a napíšte kúsok o sebe a svojich dňoch aj Vy. Želám Vám veľa pohody, pokoja a samozrejme aj toho zdravíčka.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Tak ako som pisal bol som tam od 5 Novembra az do 28 novembra...Prve dni boli velmi dlhe bol som na tzv akutnom oddeleni kde sme nemohli v podstate nic len byt na izbe a lezat v posteli...dokonca ked prisli navstevy tak nas nepustili von mimo oddelenie takze bol som na tomto oddeleni okolo 5 dni a zvysok som mal na druhom oddeleni kde som mal tzv zeleny rezim.
Spolubyvajuci boli cca v mojom veku takze dalo sa to ale boli pod velkymi a silnymi liekmi Diazepam atd takze sme toho moc nenakecali...
Personal bol v celku fajn aj ked sa mi nelubilo ze boli ku nam odmerany co sa tyka toho ze si mysleli ze sme vsetci blazni a moc sa kunam nechovali profesionalne
Isiel som do nemocnice dobrovolne stym ze som mal priznaky ze ma stale niekto sleduje plus depresie a bludne predstavy...Ambulantna doktorka namne vsetky druhy liekov vyskusala a nic nezaberalo no nakoniec v nemocnici mi dali Seroquel (naozaj som neveril ze mi moze tak pomoct) a Alventu a dokazali ma tak stabilizovat ze myslienky prenasledovania vobec uz nemam
Na koniec o 2 tyzdne mi stanovili Schizofreniu skrz to ze mi ten liek tak zabral.
Nastavili ma na Seroquel 900MG a Alventa 150MG jedine co mi akosi nevyliecili je moja uzkost a casto mavam doma ked som hlavne sam strach a neviem z coho a obcas ma to znepokojuje ked som sa len teraz vratil a uz mam zase stavy...bojim sa aby som znova nesiel do nemocnice lebo jeden mesiac mi tam bohate bohate stacil.
S55- Nový člen
- Počet príspevkov : 12
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 14.08.2012
Ahojte,
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
.......................................
Ahoj venusa, tak som po čase sadol za fórum a som nesmierne rád, že si na tomto takto ako si.
...........................................
Ahoj Letra,
držíme Ti tu všetci palce, a vedz, že nie si v tom sama, je nás tu viacej, čo musíme bojovať zo životom. Drž sa. A kľudne napíš o sebe viacej. O mne je tu toho otvorene habadej.
........................................
Ahojte,
som konečne doma. Som však unavený a mám určitý tras. Inak pohoda. Snáď aj tieto veci sa dajú časom do poriadku. Neskôr napíšem viac. Nemocnicu - psychiatriu v TN odporúčam.
Zatiaľ želám všetkým, novým aj starým, aby bolo všetko OK, ale zasa aj treba "korenie" života.
PAPA. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84