Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 11 z 84 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 47 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 11 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Matej Ut 4 december 2012 - 10:18

Ahoj alien

Ako sa mám? Arrow V podstate dobre. Nemám závažne rozladený stav. Sem-tam sú nejaké muchy, ale to sú asi aj stavy, ktoré nemusia byť hneď spojené s ochorením.

Psychicky som teda na tom momentálne stabilne, len ma deptá monotónnosť v práci. V tej fabrike na výrobu LED panelov robím dokolečka to isté, a už teraz v tréningovke ma to nudí (a to ešte nie som priamo na výrobnej linke, kde budem minimálne mesiac robiť jednu drobnú vec dokola!). Fyzicky som rozladený, lebo som veľmi unavený z toho státia v práci. Dokonca včera som dosť skrutkoval s elektrickou skrutkovačkou a dnes mám v tej ruke svalovicu. Question Práca ma baví, nechcel by som ju stratiť, len tá monotónnosť je nafigu. Baví ma na tej práci to, že nemusím pritom extra rozmýšľať a čas, ak niečo robím, ide plynulo, až rýchlo. Obedy sú tam dobré, aj cenovo to vychádza dobre. Dnes by som mal dostať svoje prvé stravné lístky. Preto dnes píšem teraz doobeda, lebo mám prvý raz poobednú - to prídem domov zhruba krátko pred polnocou. Sleep

Veľmi mi vyhovuje tá poobedná, lebo práve v piatok mám včeličku, a ak budem mať poobednú, nebudem musieť mať na "paragraf" absenciu, ktorú, ako správne povedal Tomas, nedávajú radi. Už som bol aj včera u firemnej doktorky. Nič som jej nezatajil, všetko som povedal. A na konci prehliadky povedala (voľne prerozprávané):

firemná doktorka Samsungu napísal:"No, neviem, neviem, či je táto práca pre vás vhodná, nie som o tom vôbec, ale vôbec presvedčená. Viete, tu musíte počítať s veľkými stresmi na linkách, ani tí lídri nie sú priveľmi prívetiví k operátorom. Ako kmeňového zamestnanca by som Vás nemohla zobrať, ale vidím, že Vy ste tu cez agentúru, tak možno Vám dám šancu. Mohli by ste to teda skúsiť. Ale keď uvidíte, že to nezvládate, že máte nejaké rozladenie psychiky, tak radšej hneď sami odíďte. Dobre?"

Tak mi dala šancu. Som strašne rád, lebo mám nádej, že budem mať niekde prax a otvára sa mi takto šanca k stabilnej práci. Zdá sa však, že nás je v tréningovke veľa a manažéri postupne prichádzajú a berú si z nás na linky. Sme ako taká zásobáreň okamžite prístupných síl pre nich. Kým som v tréningovke, tak sa aj dosť nudím, najmä keď mám skladať a rozkladať LED panely, ktoré som už zložil a rozložil asi miliónkrát. Rolling Eyes

Takže v práci takto. Zatiaľ to na mne nerobí také tie výraznejšie psychické stopy. Keď mám voľno, tak sa väčšinou flákam, pozerám internet a čítam články. Doslova vtedy relaxujem. Do ničoho sa mi vtedy nechce. pirat

Chudnutie stojí, lebo naopak priberám. Asi kvôli tej nepravidelnosti stravy v robote. A na telesné cvičenia fakt nemám po smene síl.

Tak to je všetko. Želám všetkým veľa pohody, relaxu a stability. it is perfect

S úctou
Matej
Meditation

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 11 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ut 4 december 2012 - 20:22

Ahoj Laura,
áno, život je všelijaký, len nie podľa absolútnych ideálov. Je to preto, že to tak má byť, a tak sa denne každý borí s problémami, čo na druhej strane ten život obzvláštňuje a je zaujímavý. Každý by ho chcel mať čo najlepší, ale je tu tá pravdepodobnosť, že práve čosi spadne na každého jedného. ... Nemaj strach, fajči si kľudne aj ďalej, len keby to bolo o čosi lacnejšie a neliezlo do peňaženky a intolerancie nikotínových nezávislákov.

..................................................

Ahoj venusa,
dobre, že čítaš. A čo čítaš? Práve táto činnosť je prospešná duchu a aj rozvíja mozog, ja som jej veľkým fanúšikom, a tak sa tomu tiež venujem.

......................................................

Ahoj Matej,
ono, ja si myslím, že máš viac ako len na takéto zamestnanie. Nie, že by som neuznával tých, ktorý sa takto živia, ale Ty máš bunky na iné. Radšej to ber ako odrazový mostík k tomu lepšiemu.

............................................................

Ahojte,
dnes som znechutený s UPSVaRu, lebo chceli odomňa navyše papier, ktorý sa mi bude ťažko zháňať, a pritom tam tie informácie majú. Až na toto bol pekný deň, a zdravotné problémy ma z väčšej časti obchádzali. Ále, veď sa aj dalo akosi.

Zatiaľ príjemný týždeň želám všetkým a čaute. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra St 5 december 2012 - 3:09

Ahojte,
tak je tri hodín ráno a ja nespím už od pol druhej...opäť problémy so spánkom...inak už mi bolo fajn....
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 5 december 2012 - 11:26

Letra napísal:... tak je tri hodín ráno a ja nespím už od pol druhej...opäť problémy so spánkom...inak už mi bolo fajn....

Veru, aj ja mám v poslednom čase problém so spánkom. Myslím konkrétne zaspávanie. Mám veľa myšlienok vtedy, stále sa omieľajú dokolečka a riešia sa v mojej hlave a vyžadujú si moju pozornosť. A ja kvôli tomu nemôžem relaxovať a zabuvať. Včera po práci som prišiel o pol dvanástej v noci domov, a ešte o pol druhej som bol hore v noci, čo som nemohol zaspať. Objavili sa aj vtieravé vulgarizmy, ktoré sa mi furt omieľali v hlave. Ja totiž nie som zvyknutý používať vulgarizmy, nenarástla mi tak huba. A preto keď moji rovesníci v práci bežne tieto výrazy používajú, tak to na mne necháva takéto stopy. Našťastie nič zásadné. Ale na spánok si určite ešte nechcem nič dávať, lebo potom by som bol zbitý ako pes ráno. Ale rozumiem, že mnohí to máte ťažšie, lebo bez toho Gerodormu alebo iných podobných vecí asi nezaspíte. Ja za také 2 až 3 hodinky predsa len zaspím aj bez lieku. indifferent

Tuto napísal:Ahoj Matej,
ono, ja si myslím, že máš viac ako len na takéto zamestnanie. Nie, že by som neuznával tých, ktorý sa takto živia, ale Ty máš bunky na iné. Radšej to ber ako odrazový mostík k tomu lepšiemu.

Ja hlavne som sa dal na takúto prácu preto, lebo som mal jednak veľké šance, že ma tam vezmú, jednak preto, že sa pritom nemusí veľa rozmýšľať a sústrediť, jednak preto, že sa robia poobedné, takže nemusím mať absencie kvôli doktorovi a injekcii, a jednak preto, že nikde nechcú absolventov bez istoty, či majú pracovné návyky. V tomto podniku získavam prvotnú prax a najmä tie návyky, takže už nebudem vnímaný ako čerstvý absolvent, ktorého nikto nechce. Áno, chápem to ako odrazový mostík k inému, určite by som to nechcel robiť zrovna celé roky. Ale ako začiatok mojej pracovnej dráhy sa mi to vidí ako veľmi dobrá pozícia. Dnes by nás mali z tréningovky už zaraďovať na jednotlivé pozície, tak uvidím, kde budem. Včera poobede bolo v práci leháro, bolo nás málo a bol kľud. Aj lídri boli k nám prívetiví a rozprávali sa s nami temer familiárne. Dobre bolo. Vraj tieto poobedné v tréningovke sú vždy takéto fajn. Na linke to už bude ale o inom. silent Niektorých z nás berú aj mimo linku, napríklad do skladov, a tam je to vraj celkom dobré. V sklade veľkých závodov robí moja krstná aj môj bratranec, jej syn. A pochvaľujú si. Uvidíme teda, dnes po polnoci budem múdrejší. rendeer

Matej
winter

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 11 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina St 5 december 2012 - 17:04

Zdravím všetkých,

pár dní som tu ani nemrkla a vidím, že sa to tu rozpísalo. "Malá kopa pýta viac," a tak pridám čosi o sebe.
Psychicky som na tom fajn, mám stabilizovaný stav, hoci vsetci moji blízki mali o mna strach, pretože som dostala chrípku a naposledy práve chrípka bola spúšťačom ataku. Päť dní som preležala a dnes ráno som tiež mala teploty, tak som zašla k lekárovi a ten mi predpísal antibiotiká. Verím, že teraz už tá choroba ustúpi.
Inak u mňa nič nového nie je /preto som tak dlho sa aj neozývala/. Mollome a Abilify mi sedia a udržujú ma v norme.
Občasné mensie kolapsy nálad neriesim, ako prídu, tak odídu. Fázujem najcastejsie do depresie, ale vtedy spomalím, viac oddychujem, vtieravé myslienky sa snazím nevsímat. Teraz v zime, viac z rána pospávam, mám akosi menej energie kým je este sero. Potom nieco uvarím, upracem, zabehnem do obchodu a na kávu k mame do susednej dediny, poobede mi príde domov syn, podvecer pozrieme telku alebo som na internete. Cez víkend je to hustejsie, to mi príde domov aj dcéra s manželom a musím vsetko poopierat, vyzehlit, navarit, napiect ...zastavím sa az v pondelok.
Prajem aj Vám, čo sem prispievate alebo chodíte len čítať, aby Vám lieky sadli a symtómy pominuli.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa St 5 december 2012 - 19:18

Ahojte,

Ahoj Tuto, prave mam rozcitane dva tituly, prva kniha sa vola Imaginarni svet od Evy Syristovej a druha je skor taka oddychova, vola sa Norske drevo od japonskeho autora Harukiho Murakamiho

Dnes som mala celkom vytazeny den, dopoludnia som varila a piekla a popoludni som zehliha, pretoze mamka chodi do prace a nejak to nestiha, tak jej aspon trosku vypomozem, nech nie som len na tarchu ako sa vyjadrila moja sestra, co mi prislo aj dost luto, ze to takto vnima, ja sa snazim aspon trosku pomahat aj ked mam dni, ze nie som schopna takmer nic urobit, v celku to aj dost zavisi od toho ako sa vyspim a posledne dni to nie je so spankom celkom v poriadku, dost neskoro zaspavam, skoro rano som hore a medzi tym sa aj 5-6 krat zobudim. Strasne ma pred spanim otravuju obsedantne myslienky a rozne strachy, ktore sa snazim nevsimat si ale miestami sa to neda. Potom cely den rozmyslam nad tym ake nove fobie som si pred spanim vygenerovala v hlave affraid .

A co vy, ako prezivate toto krasne predvianocne obdobie?

Venusa flower
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 5 december 2012 - 21:15

Ahoj Matej,
ja Tvoj príspevok vidím: OK

...................................................

Ahoj Regina.
A ako vnímaš rozdiel medzi prac. týždňom a víkendom? Kedy sa cítiš lepšie?

...................................................

Ahoj venusa,
super, že takto riešiš svoj čas. Povedal by som, že smeruješ k tomu lepšiemu.

.......................................................

Ahojte,
dnes bol taký stredový deň u mňa. Aj som máličko urobil, počítal, aj podebatil, pobehal po meste... Rozmýšľam, ako s tou prácou, či ju naozaj chcem, keď je s tým... Veď sa dá aj na dohody o prac. čin. aj naďalej, a som zodpovedný sám za seba a hotovo. Inak deň bol celkovo fajn, patológia t.j. chorobnosť bola pomerne nízko. Znova nabieham na plánovanie, ako som tu aj písal v minulosti, hoci len vlažným tempom.

Majte sa minimálne dobre a želám pekné prežívanie celkovo. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Št 6 december 2012 - 11:46

Ahoj Tuto,

pýtal si sa ako vnímam rozdiel medzi prac. týždňom a víkendom, kedy to mám nabité prácou a vzťahmi. Samozrejme, že sa lepšie cítim cez víkend. Práca a radosť, že ju zvládam, ma uspokojuje. Aj je doma veselšie, takmer vôbec nemám čas pre seba cez víkend, ale je mi vtedy lepšie, cítim sa ako zdravá. Lenže potom príde pondelok, ticho a prázdno v dome a často dopadne na mna unava z víkendu, tak doobedie startujem pomalsie a celkovo mám viac času pre seba.
Niekedy si myslím, že je to tak dobre, tak ako má byť.
Chýba mi vsak dusevná práca a tak si ju nahrádzam sledovaním vedomostných súťazí. K cítaniu kníh sa neviem dokopať, baví ma akurát tak brúsenie po internete, no i tu sa dajú našrudovať rôzne problematiky. Co ma tesí, zistila som, že napriek mojej sociálnej izolácii a min. duševnej práce i v minulosti podstúpeným elektrošokom, to so mnou vôbec nie je zlé. Bála som sa, že doma duševne "krpatiem", čo však nie je pravdou.

Držte sa a píšte! Som Matejovi, ale i Vám, ktorí prispievate, vďačná za toto fórum, o ked menej píšem, mám to tu rada winking
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Št 6 december 2012 - 13:09

Ahojte všetci...
viem, že som tu nová, ale poctivo čítam Vaše príspevky a vidím, že nie som sama so svojimi pocitmi...včera som písala, že neviem spávať...ani túto noc to nebolo ružové, od šiestej už buntoším...ale vždy lepšie ako o pol druhej ráno....psychicky na tom teraz nie som najlepšie, pretože ma trápi viacej vecí a riešime s manželom nejaké veci do budúcnosti, tak sa cítim maximálne vyťažená aj napriek tomu, že som doma na ID...aj deti dajú zabrať v takéto dni...ale snažím sa odpútavať svoju pozornosť čítaním...učením sa s deťmi..a prechádzkami vonku so svojím psíkom...

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 6 december 2012 - 19:05

Ahoj regina,
pomerne jasne mi z toho vyplýva, že vyťaženosť je to, čo Ti prospieva. Taktiež podobne ako ty, preleňošený deň bez duševnej aktivity je aj pre mňa zaťažujúcejší ako ten proaktívny. Myslím, že sa dá domyslieť...

.....................................................

Ahoj Letra,
nehambi sa za to, ak Ti je občas aj dobre. Práve toto potrebuješ najviac zo všetkého. Choroba je niečo nepríjemného, ak ju jednotlivec má. Tak prečo sa ešte navyše aj cítiť zle? Neboj sa si svoj život užívať v rámci možností, lebo nikto nevie, koľko nám času zostáva, ani či bude nejaký ďalší život, budúcnosť. Teš sa tomuto čomusi práve teraz, minulosť je totiž za nami a budúcnosť ešte nie je.

..........................................................

Ahojte,
dnešok bol vcelku v pohode. Máličko som nakúpil drobnosti. Bol som na prechádzke, stretol sa so širšou rodinou a bolo mi fajn. Viac som čítal oproti dennému priemeru. Plánované miniaktivity celkom zvládam. Dnes sa jednoducho "dalo". A tradične TV, Net, mesto, blízky...

Tras sa obmedzil, únava je na takmer primeranej úrovni, dokonca by som povedal, že to je už skôr o motivácii, ako o chorobnosti. Som tak veľmi spokojný, že to ide všetko takýmto smerom, bodaj by aj naďalej...

Zatiaľ želám príjemné prežívanie dní vcelku. Čaute. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 6 december 2012 - 23:22

Ahojte,
nuže po dlhšej dobe, jak vidím koľkí ste sa rozpísali, prispejem aj ja v krátkosti. Darí sa celkom dobre, stabilne. Teraz sme boli zas chorí - celá rodina, žena aj na antibiotikách, ale dnes a zajtra už ich doberá a je jej dobre. Dcérka už druhý deň v škôlke, tak snáď už vydrží - že bacily zmrznú v týchto teplotách, napríklad dnes jak som prišiel z práce bolo -7. V práci sme mali Vianočný večierok, tak sme trošku podebatili, môjho kolegu vyhodili (ešte v skúšobnej dobe) tak som rád, že nie mňa Smile. A pomaličky ale isto upgradujem svoj počítač domáci. Chcel som všetko nové ale to by vyšlo na cca 12 tisíc a to nemám, takže som kúpil SSD disk a teraz cez aukro procesor a nejakú ramku. Dokopy cca 5000 kč s tým, že na ďalší upgrade už využijem ten drahý SSD disk a bude to o to lacnejšie. A hádam aj celkom slušne predám ten súčasný. Uvažujem o zariadení ID ako prilepšenie k práci. Hádam aspoň prvý stupeň by mi mohol vyjsť, a vraj som potom pre zamestnávateľa ešte atraktívnejší čo sa týka daní, takže uvidíme. Musí doktorka posúdiť. Objednal som pre ženu knihu ako darček na Vianoce a troche riešim čo s ostatnými darčekmi, ale asi to spravíme tak, že za nás oboch niečo kúpime a bude. Jak tak čítam, mám asi dosť šťastie s liekmi a ich účinkami (resp. žiadne vedľajšie). Dúfam, že sa to u vás bude zlepšovať a u mňa že sa to nebude zhoršovať. I keď viem, že prísť to môže kedykoľvek. Ešte jedna vec. Mali sme Mikuláša, na Slovensku to asi až tak tradíciou nie je, ale tu v ČR chodí Mikuláš s anjelom a čertom a navštevuje deti. Tak sme kúpili oblek a švagor s priateľkou ho zahrali. No Timejka (dcéra) bola z neho dosť mimo. Dobré to bolo. Minulý rok mi to ušlo kvôli liečebni. Tak teraz sme si to vynahradili. Majte sa pekne, príjemnú zimnú snehovú atmosféru prajem.

J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Pi 7 december 2012 - 14:10

Ahojte,

musim zhodnotit, ze tento rok som bola velmi dobra, co sa odrazilo aj na Mikulasskej nadielke. jumping2

Posledne dni ale bojujem s nespavostou a s naslednou celodennou unavou. Mam doma kopec povinnosti a ja nie som schopna splnit ich tak ako je treba, za co sa na seba aj dost hnevam. Musim sa totalne premahat aby som aspon co to urobila a aby neostalo vsetko na mamke. Snazim sa fungovat normalne, splnit nejaky denny plan ale ked to potom k veceru zhodnotim vobec nie som spokojna so svojim vykonom.

Pomaly sa chystam nakupit nejake vianocne darceky, aj ked vobec nemam predstavu co take by som mohla kupit. Tohtorocne Vianoce budu skromnejsie najma preto ze mame len jeden prijem ale nieco sa aj tak kupit musi, my starsi si uz tak na darceky nepotrpime ale najmladsia sestra ma na Vianoce velke ocakavania. Ved ako vsetky deti. Aj tak sa mi k Vianociam najviac hodia ako darceky knihy, podla mna je to najlepsi darcek a urcite aj podla mojich sestier takze uz len sa im trafit do stylu a mam po starostiach.

Pred par dnami som sa pokusala prestat fajcit ale nevydrzala som bez cigarety ani jeden cely den. Dost ma to sklamalo ale rozhodne to skusim znova ked budem mat nejake stabilnejsie obdobie. Teraz som si to zvolila v nevhodnom obdobi, ked som zo vsetkeho dost na nervy, a vtedy sa uchylujem k cigarete, mozno by mi mohol Jezisko priniest elektornicku aj ked som pocula, ze to nenahradi cigarety celkovo.

Pekny zvysok dna V.
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0