Ako sa dnes máš? 4
Strana 47 z 84 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 65 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Liam, joj, ako veľmi ma potešil Tvoj príspevok. Musel som mu dať reputačný bodík. Teším sa, že dobre dopadlo stretnutie s kamarátkou a že sa Ti dobili baterky. Celej Tvojej poslednej vete hovorím jedno veľké "Tak jest, tak nech sa stane, amen."
Nechže sa Vám obom mnoho darí. Ako aj všetkým forumákom. Držte sa cez víkend, bude teplo, zariaďte si dníky podľa svojich možností ako milé, pekné a príjemné.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej, ďakujem Ti, že sa tešíš so mnou z tej mojej lepšej nálady. Dnes som si prečítal zopár rozprávok, aj nejaké to cvičenie bolo, a tiež som šúpal zemiaky. Potom som ich začal variť, ale túto robotu dokončila mama. Pekne som sa nimi nasýtil. Ale, samozrejme, ako vždy, pridal som k tomu aj poriadnu porciu zeleninového šalátu. A k tomu bol kurací nárez z konzervy. Ja mám rád mäsové výrobky. To mi chutí.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes som bol s bratom medzi ľuďmi. U nás v obci, v parku, sa konali dožinkové slávnosti. Stretli sme tam niektorých známych, s ktorými sme sa trochu porozprávali. Ale, samozrejme, ako vždy v takých situáciách, necítil som sa tam v pohode.
Keď sme sa vrátili domov, ľahol som si do postele a myslel som si, že tak budem ležať dlho a ani nepôjdem do záhrady. No povedal som si, že to musím prekonať, a najprv som si doma zacvičil. Potom som zobral psa a šli sme von. A tam som si zase zabehal. Išlo mi to veľmi dobre, dokázal som bežať pomerne rýchlo a veľa som toho zvládol.
Ale ráno som veľmi skoro vstal. Zobudil som sa asi o 4. hod., myslím, že ešte pred svitaním. Cez deň sa mi zachcelo vymýšľať rozprávku, takže to bola moja dnešná činnosť. Na voľačo som aj prišiel, tak možno z toho niečo bude.
Lenže mňa dokáže veľmi zarmútiť Facebook a aj mailová schránka. Keď niekomu pošlem správu, resp. mail, a nedostanem odpoveď, ihneď sa ma zmocňujú obavy, či som nenapísal nejakú hlúposť a či si ten človek o mne nemyslí, že som hlupák. Dnes som poslal správu dvom priateľom na FB a odpoveď neprišla. Takže som sklamaný. Ja som taký, že tú odpoveď vždy chcem hneď a zaraz.
Teraz idem užiť Melatonín na spanie a dúfam, že čoskoro sa mi podarí zaspať. Po tom behu som trochu unavený, a to je pre spánok asi plus.
historik
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Naposledy upravil liam dňa Ne 2 marec 2014 - 20:54, celkom upravené 1 krát.
liam- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 25.07.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
liam, v prvom rade Ti blahoželám k Tvojim narodeninám. Asi som sa trochu oneskoril, aj keď som to chcel urobiť skôr, ale, žiaľ, pozabudol som na to. Takže to robím teraz a prajem všetko najlepšie!
Aj svojím dnešným pekným príspevkom si do tohto fóra, a myslím, že aj do nás, jeho členov, vniesla dôležitú dávku optimizmu. Takže si zaň zaslúžiš reputačný bodík. Veru, je potrebné, aby sme neklesali na duchu, ale namiesto toho sa tešili z každej drobnosti, tak ako si to napísala. A ďakujem za to odporúčanie venované mne, čo sa týka Facebooku.
Matej, dúfam, že tá melanchólia ťa opustí, ten problém, ktorý máš, sa vyrieši a zase sa budeš cítiť lepšie. Posielam Ti objatie.
Môj dnešný deň sa začal pomerne skoro. Vstal som o pol 8. hod. a išiel som do chrámu na liturgiu. Potom som doma prečítal jednu rozprávku. Tú rozprávku, ktorú som vymýšľal včera, som dnes zapisoval do zošita. Ešte s tým bude veľa roboty. Je to aj dosť ťažké a poriadne to zamestnáva moju myseľ. Ale aj ja chcem voľačo vytvoriť vlastným úsilím, preto sa snažím.
A čo je dôležité, zase som sa venoval príprave jedla. Tentokrát to boli vyprážané zemiakovo-cuketové placky. No keďže som vstal na moje pomery tak skoro, cítil som veľkú únavu a nevyspatosť. Tak som si trochu zdriemol. Nespal som, naozaj to bolo len driemanie. To je dobré, lebo je šanca, že večer sa mi podarí pomerne skoro zaspať. Asi aj dnes, keď sa zvečerí a trochu aj ochladí, si vonku zabehám. Keď som taký fyzicky unavený, to zaspávanie funguje lepšie.
Pozeral som na internete rôzne anglické a nemecké fóra. Chcel by som sa tieto jazyky dobre naučiť a myslím, že by stálo za to skúsiť prispievať na také fóra. Snáď by som sa takým spôsobom v tých jazykoch zdokonalil. A dnes som našiel jedno pekné nemecké fórum. Je všeobecné, zamerané na najrozličnejšie témy - aj koníčky, aj zdravie, šport, varenie atď. A sú tam zaujímavé, prepracované pohyblivé smajlíky. Ak by vás to zaujímalo, môžete sa tam mrknúť. Tu je odkaz:
http://www.allroundtalk.com/
Možno by ma napádalo, čo tam písať. Mohol by som prispievať aj sem, aj tam. Ešte si treba nájsť také všeobecné anglické fórum. Ale najprv sa chcem zrýchliť v písaní všetkými desiatimi. Už tak píšem dosť dlho, odhadujem to na takmer dva mesiace, no stále mi to ide pomaly a veľmi často robím chyby. To chce veľa cviku. Dobre, že môžem prispievam sem, takže pokiaľ nie som v depresívnej fáze, v ktorej sa mi vonkoncom do ničoho nechce, mám v tom písaní každodennú prax.
Ešte niekedy skúsim uverejniť tu fotky tých mojich náramkov priateľstva, ktoré som plietol.
Prajem vám, priatelia, príjemný zvyšok nedele a, tak ako napísala liam, aj úsmev na tvári.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil liam dňa Ne 2 marec 2014 - 20:53, celkom upravené 1 krát.
liam- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 25.07.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mal som taký menší výkyv smerom dolu, ktorý bol však znovu spôsobený konkrétnymi exogénnymi dôvodmi. Ani neviem, či sa Vám s tým mám zveriť, ale mal som vábivú ponuku investovať do jedného projektu, čo som aj potom urobil a ono to krachlo. Žiaľ, prišiel som tak o pre mňa na moje pomery dosť veľa peňazí. To mám za to, že som sa nechal strhnúť láskou k peniazom a nahánaním sa za nimi. Vlastne to ani nestojí za vyčítanie alebo nejaké nadávanie od druhých ľudí, skôr ja sám si musím vstúpiť do seba a rozmyslieť si svoje hodnoty. To som aj veru urobil a už som zavrhol v priebehu nedele ťahanie sa za peniazmi. Jednoducho odteraz budem čítať len tie motivačné literatúry, ktoré hovoria o prežívaní šťastia a duchovných hodnotách. A nie materiálno a zo všetkého vytĺcť len kapitál. Myslím, že som na dobrej ceste k skromnosti, čo sa týka uspokojovania svojich materiálnych potrieb. A to je správne, mám pocit.
Takže dnes som už na tom psychicky vlastne dobre. Teším sa dvojdňovému voľnu, ktoré by som chcel využiť na aktívny odpočinok. Ešte len si musím skompletizovať plán, že reku čo budem všetko robiť. Neurotickosti sú polepšené, chudnutie stojí, lebo som si aj včera dal neskoro večer šťavnatý rezeň. Fyzicky sa to momentálne dá. Spánok bol túto noc dobrý.
A čo sa týka práce, prvý raz som bol na celú predajňu celú dvanástku úplne sám... Subjektívne i objektívne mi to prešlo, myslím, veľmi dobre. Mám z toho pozitívny dojem...
Prajem Vám všetkým krásny pondelok, nechže sa Vám vydarí a ste happy. Ahoj.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej, som rád, že si zvládol pracovať v predajni úplne sám. A prajem Ti, aby si si počas týchto voľných dní pekne oddýchol. A chcel by som Ti pripomenúť, že aj činnosti, ktoré nie sú nejako veľmi užitočné, ale na ktoré sa tešíme a robíme ich s radosťou, sú pre nás veľmi prospešné. Je dobré, keď nás niečo baví, lebo pri takej zaujímavej robote či kratochvíli si pekne zrelaxujeme a načerpáme síl do tej práce, ktorá prináša úžitok. Takže si kľudne dopraj taký či už aktívny, alebo pasívny odpočinok a pokús sa príliš netrápiť tým, ak nesplníš nejaký ťažký plán, ktorý si si predsavzal vykonať. Lebo nič nie je stratené, a ak budeš odpočinutý, plný síl, s chuťou sa pustíš do všetkého, čo si zaumieniš, a verím, že to hravo zvládneš. Želám Ti veľa šťastia!
historik
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mňa dnes celý deň sužuje akýsi strach. Ani neviem, z čoho ten strach je... Dobre, že nie je silný, intenzívny, ale iba taký slabší.
Ale zato som dnes až 4-krát bol vonku. Najprv som išiel do obchodu. Akurát začalo pršať, no ja som si zo sebou zobral dáždnik. Ja vskutku veľmi rád chodím vonku pod dáždnikom, keď prší. Potom som 2-krát vyšiel von so psom a nakoniec som bol v záhrade.
Zase som začal pliesť náramok priateľstva.
Tak zatiaľ toľko.
historik
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Historik, ahoj, držím aj Tebe prsty s tým strachom. Aj ja zbožňujem chodenie s dáždnikom, keď prší. Cítim sa vtedy viac anonymne, lebo keď ide okoloidúci, tak sa akosi viem zakryť a nevidí ma do tváre akože. A je mi to fajn.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 47 z 84 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 65 ... 84