Ako sa dnes máš? 4
Strana 12 z 84 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 48 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
tak konečne som sa v noci vyspala.. cez deň som mala dve návštevy...čo ma dosť vyčerpalo...ale naliala som sa kávou a šup do obchodu a na nákupy...teraz som trocha podriemala, ale určite sa mi cez deň lepšie funguje keď spím celú noc...deti boli maximálne spokojné, sladkosťami sú doslova zasypané... už len podokupovať darčeky, ale chýba mi nejaká inšpirácia...rozmýšľala som aj nad návštevou rodiny v západných čechách, ale zhodnotila som, že je lepšie ostať doma a užiť si to a oddychovať, nakoľko teraz nie som stabilizovaná....nechcela by som sa dostať do nemocnice...a ešte ma čaká predvianočné upratovanie...ale neviem sa prinútiť...musím sa nejak donútiť...zatiaľ toľko...
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak dúfam, že vás už choroby budú obchádzať. Inak, mi prídeš ako životaschopný človek, ktorý vie zápas s chorobou statočne popasovať.
..........................................
Ahoj venusa,
ja osobne neviem ako tá ecigareta. Zrovna ju v nemocnici mali, ale občas si radi aj potiahli z klasickej cigarety. Ale je výhoda, že nesmrdí (nevoní) a dosť pripomína klasické fajčivo. Opačne, pri kávičke je lepšia neelektronická. Inak, aj som si potiahol a je to na dobrej úrovni, jednoducho sa to významne podobá. Náplne som videl už aj v stánku. Ja tiež fajčím dosť, tak podobne uvažujem...
.........................................
Ahoj Letra,
ach, upratovanie. Tak zajtra... ,ale nemám toho veľa.
...................................................
Ahojte,
dnes to celkom ubehlo. Všeličo bolo. Otec má guľatiny, zajtra je oslava... Pustil som sa do čítania vo väčšom pre dnešok. Celkom do pohody. Tras je zriedkavo, únava Ok. Veľa som v noci nenaspal napriek liekom, tak dúfam, že po večernom TV to už bude lepšie. Plánované malé aktivity plním znesiteľne. Ále, veď to bol taký pekný deň... PA. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
dnešok bol teda čiastočne upratovací deň ale hlavne som znovuobjavil moju počítačovú lásku - Tomb Raider, tentokrát Underworld. Na mojom pomaly vylepšovanom kompe to celkom svižne ide aj na slušných detailoch. No tak žena mi vynadala, že pri tom sedím celý deň... Nostalgicy som sa zabudol . Je to fakt krásne graficky spracovaná hra .
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
veru, pospomínať si na pekné hry je veľmi fajn. Navyše občas sa zahrať je, myslím, prospešné, lebo to podporuje rozvoj a navyše to je aj príjemné.
.......................................................
Ahojte,
dnešok bol veľmi fajn. Mali sme oslavu guľatín s rodinou. Myslím, že sa páčilo aj širšej rodine, hoci ju už považujem za blízku. Rodina je úplny základ. Sú to tímoví jednotlivci, ktorí to s Vami myslia len "dobre", hoci niekedy celkom presne nevedia, čo to pre Vás dobre je.
Želám vám pekný zvyšný víkend. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
veď som sa aj vyspal toľko, koľko potrebujem. Keď si predstavím toľkých tých, čo majú nočné, tak sa až hambím, že sa "chválim" spánkovými problémami. Dnes som už pár vecí aj stihol. Bol som výhodne nakúpiť v Tescu, lebo ráno tam majú všetko čerstvé a ľuďom sa chce ešte spať, a tak je všetko akciové na pultoch. Aj predavači a dokladači (ženy aj muži) sú tam milí, stačí ich pekne pozdraviť a aj sa na Teba príjemne usmejú.
Každý znás má nejaké problémy, ale život nie je o problémoch, ale o radosti, ktorú si sami "spôsobujeme". Vŕtať sa v probléme priveľa je kontrproduktívne, ale zdravo na neho nahliadať a venovať mu pozornosť je účelné, otáznik je rozoznať, čo je čo.
Želám vám aby ste vedeli dobre rozoznávať čo je prirodzené a neprirodzené, lebo to je základ.
Ešte raz dobré ráno prajem všetkým vám. Tuto.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
dnes je vonku strááášna zima...ale ja doma v teplúčku varím nedeľňajší obed....včerajší deň mi ubehol ako voda...bola som u kamošky s deťmi a večer som mala svojich posledných gratulantov...dostala som super zostavu reprákov k svojmu notebooku, tak mám radosť...:-), preto teraz mám opäť rada hudbu....objednala som si ešte svoju milovanú knihu, tak už sa neviem dočkať kedy ju začnem čítať...a inak som sa pustila do predvianočného pratania a ide mi to od ruky....nakoľko som dobre spala už dva noci po sebe...:-)
tak ešte raz krásnu nedeľu prajem...Letra
Letra- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dnes je ale zima, len co som na chvilu vybehla do obchodu uplne mi omrzol nos .
Dnesok mam taky oddychovy asi tym, ze je nedela. Nic nie je na robote a tak mam cas pozriet si nejake serialy a spolocne s mamkou sme si pozreli film. Po psychickej stranke sa dostavam do miernej nepohody kvoli tomu ze zle spavam. AJ na tu chvilu co zaspim sa vobec nemozem spolahnut, pretoze spim velmi nepokojne, rozpravam zo spanku a niekedy dokonca vediem aj niekolko minutove rozhovory s clenmi rodiny na ktore si rano vobec nespominam. Neviem, ci som namesacna alebo v com to je ale rano sa kvoli tomu budim dost unavena a trva mi aj dve tri hodiny kym sa uplne preberiem. Cez den necitim potrebu spat a ani vecer, najhorsie je to ked vstanem vtedy by som dokazala lezat v posteli aj o dve hodiny dlhsie. Zaujimave je, ze cim menej spim tym viac energie mam k veceru, vtedy by som hadam dokazala aj zabehnut maraton . Vtedy ma zaujima vsetko len nie spanok, zatial som to so psychiatrickou neriesila lebo som objednyna az na stredu ale velmi nerada by som to riesila liekmi aj ked to asi bude nevyhnutne. Spankovu hygienu uz poznam naspamat a je mi prd platna.
Tak si este uzite posledne chvile vikendu a prajem vam pekny start do noveho tyzdna.
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
len, že sa pripájam ku gratuláciam, a že sa mi zdá z Tvojho príspevku, že Ti je fajn, čo je len dobre.
................................................
Ahoj venusa,
joj, ty nám asi ideš do aktívnejšej fázy. Hlavne poctivo ber lieky, aby to bolo v poriadku a odlež si tú noc, keby sa dalo aj so spánkom. Ak to pomenej spánku bude trvať dlhšie, radšej kontaktuj odbornú pomoc, aby si nefázla do mánie. Ja viem, že Ti je teraz super a cítiš sa dobre, ale to vieš, ten povinný normál jednoducho nepustí.
Držím Ti palce, aby bolo všetko OK, a hlavne v Tvoj prospech
..................................................
Ahojte,
u mňa trošičku spánkový malý problém, ale som unavený, takže fajn, teda dúfam, že dám primeraný spánok po liekoch. Až na doobedie to bol lenivý deň, k ničomu som sa ani v menšej miere nemal, ale v zásade mi bolo dobre. Tak to bol asi zhruba dnešok.
Pekný týždeň praje Tuto.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
tak dneska je katastrofálny deň...nič som nebola schopná od rána urobiť, akurát teraz naobed prišli deti zo školy a musím makať...ešte, že som včera aj navarila...zajtra idem k lekárke tak som zvedavá ako bude (ne)spokojná s mojim stavom....
Letra
Letra- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
je mi ľúto, že si mala takýto deň. Veď aj vieš, že raz sa zadarí, a inokedy to nevychádza tak ako by malo. V podstate aj to patrí k životu, ale hneď preto netreba myslieť na niečo horšie ohľadom zdravotného stavu, lebo v základe tak ide život, nemôžu byť všetky dni len nádherné a úžasné. Samozrejme je dobre, že si taká obozretná a vnímavá, že myslíš aj na liečbu. K tomu Ti prajem, aby to bolo všetko v poriadku a úplne bez problémov.
............................................
Ahojte,
u mňa celkom fajn deň. Trochu som mal problém s časom spánku, čo som písal minule, ale teraz je to primerané normalite. Deň bol príjemný a páčil sa mi. Snehu je tu celkom dosť, ešte ako počasie mi rezonuje tá oslava, ktorá bola súper, myslím, že boli všetci v zásade spokojní. Dúfam, že dnešok prebehne v atmosfére, ktorú mal od začiatku, teda tak ako sa mi to páči.
Zatiaľ vám želám pekné dni plné spokojnosti a pohody. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Žiaľ, prinášam zlé správy. Musel som skoncovať s tou prácou. Bolo to až príliš namáhavé na to, že to bolo tak výrazne finančne podhodnotené. Akurát v štvrtok došli do tréningovky ďalší, ktorí šli cez inú agentúru, a oni majú o 0,7 eura v čistom na hodinu viac, než my. Ani sa nedá normálne zarobiť, a ešte tam manuálne a v sklade aj ťažko fyzicky pracovať - no, čo Vám poviem, jednoducho ma to zlomilo a nemal som pri svojej fyzickej a psychickej regenerácii žiadnu finančnú motiváciu, najmä keď som videl, že druhí začiatočníci zarábajú za tú istú šichtu o 10 eur viac. Už vo štvrtok a piatok som upadal do rozlád a "stavov".
Streda bola mimoriadne namáhavá na fyzično - prenášal som 5 hodín ťažké palety z jednej strany skladu na druhú stranu skladu, a to v rukách bez vozíku a po dvoch kusoch, a ešte aj v nevhodnej cleanovej obuvi, ktorá bola určená na výrobnú linku, a nie do skladu. Behom 5 hodín som schudol 1,3 kg. Piatok bol zas veľmi ťažký na psychiku, lebo v štvrtok som prišiel z poobednej o 23:40 domov, o jednej som zaspal, o pol piatej som vstával do Bratislavy na včeličku, o jedenástej som prišiel od doktora, ktorý tam samozrejme zase nebol, a o druhej som nastupoval na poobednú šichtu do 23:00. Na tej šichte som už zaspával, nič nerobil a upadal som do znechutenia a pesimizmu. A hnevalo ma, ako k nám niektorí nadriadení pristupovali ako k menejcennému robotníckemu plebsu. Aj si koordinátorka poznačila do mojich papierov, že som v tréningovke len postával a nevenoval som sa "pracovnej náplni". Kolega mi radil, aby som sa dal na maródku, že by mi išlo určité dobré percento z platu naďalej aspoň do Vianoc. Lenže nie som typ, ktorý by podvádzal - aj preto je Slovensko v takom srabe, v akom je, že ľudia priam dobrovoľne živia korupciu, klientelizmus, rodinkárstvo, šedú ekonomiku a zneužívanie sociálneho systému. Tak som dal výpoveď. Odpracovaných 48 hodín mám, takže nejaký ten plat mi príde.
Teraz konečne zajtra zanesiem žiadosť o prerušenie školy (bez zdravotných dôvodov). Po zaslatí odpovede sa zapíšem na Úrad práce a budem dúfať, že mi pomôžu s nejakými rekvalifikačnými kurzami, ktoré by úrad zaplatil vlastne celé sám. A možno príde aj nejaká sociálna dávka, či podpora v podobe pár euríčiek, ktoré určite potešia. Investovať by som chcel hlavne do jazykov (angličtina, francúzština), a možno niečo iné. Dosť som videl, že zháňajú ľudí s platným certifikátom pre vysokozdvižné vozíky. Možno pomocou financií Úradu to skúsim. To je však hudba nejakého januára a februára 2013.
Dovtedy budem hľadať sám a žiť pokojne. Pokojne si užiť tieto Vianoce. Čítať nejaké knižky a možno skúšať aj jednorazové úkolové brigády. Psychicky sa mám tak, že som často rozladený a prehúpavam sa do krátkych, veľmi krátkych depresívnych pocitov. Väčšinou trvajú len niekoľko hodín, kedy som nervózny, nešťastný, fyzicky značne nepokojný. A aj podráždený a chcem rýchlo nejakú stabilizáciu svojej životnej roly. A zároveň dosť trpím frustráciou, pretože som 11 rokov študoval gymnázium a vysoké školy, ktoré mi absolútne nedali vôbec žiadnu ekonomicky zúžitkovateľnú schopnosť, použiteľnú na trhu práce. Som starý cap a nič vlastne neviem. To ma dosť trápi, tá moja bezmocnosť, frustrácia, sklamanie zo seba. Neraz mi prichádza dosť ľútostivo - trebárs v piatok som bol v práci a musel som sa premáhať a utierať si oči, aby som sa tam pred kolegami nerozplakal. A veru mal som na mále.
Fyzicky sa mám už menej unavene, zregeneroval som sa. S chudnutím sa nič nezmenilo.
Ako Vám to píšem všetko, je mi to veľmi ľúto. Viem, že mi sebaľútosť nepomôže, ale ona na mňa prichádza akosi sama. Nie preto, že by mala s niečím pomôcť, ale skôr ako výraz môjho vnútorného rozpoloženia. Momentálne sa mi nič nechce, a aj dnešný deň som strávil iba pri PC hrách. Ani sa hygienicky o seba nestarám, nechce sa mi ísť von, som akosi unavený zo všetkého. Dúfam, že sa to zlepší už čoskoro a začnem byť viacej proaktívny.
Všetko dobré Vám prajem a dobre sa vysánkujte.
S úctou a pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
vieš, žiadna práca nie je ľahká, ale to je o niečom úplne inom. Ide o vhodnosť pre kandidáta na prácu. Ty si typ na niečo iné. Hľadaj si radšej podľa toho, čo Ťa baví a zaujíma, nie pre plat, alebo čosi iné. V práci sa trávi kopec času, a tak treba aby bavila, a to bez akýchkoľvek úvodzoviek.
Netráp sa ty nad tým, že Ti zamestnanie nesadlo. Rob to, čo Ti prináša radosť a skús to robiť aj tak, aby Ti to prinieslo finančné ohodnotenie. Písal si, ak sa nemýlim, o akomsi písní. Podľa mňa, to je cesta, ktorá by mohla byť pre Teba práve zaujímavá. Brigády sú Tiež fajn, a tak poskúšaš to, na čo by si sa ešte hodil.
Nech Ťa vedie Tvoj záujem, lebo tu na fóre vidieť, že si šikovný človek a dokážeš v tom, čo Ťa interesuje urobiť skutočne veľa a hodnotne, a to nielen pre seba, ale aj pre druhých.
Dobru noc. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 12 z 84 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 48 ... 84