Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 10 z 84 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 47 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 10 Empty Pekný večer želám,

Odoslať  Letra Ne 2 december 2012 - 21:19

tak dnes ma znova chytili depky....nechápem..dva týždne super a zrazu bum...z liekov beriem abilify, frontin,alventu, lapozan, trittico....bola som aj pred troma rokmi hospitalizová, keď tá choroba u mňa vypukla,ktorú nanešťastie mám podedenú....ale bola som len na troch liekoch od začiatku, síce som brala iné ale počase mi ich lekárka zmenila....neviem sa akosi dať do poriadku, zajtra mám volať lekárke ako sa cítim a či upravíme liečbu....bojím sa, že ma hospitalizujú, teraz pred vianocami...lebo tie depky sú silné a prichádzajú nečakane.....ale našťastie už nevypukli halucinácie a bludy, ktoré som mala pred troma rokmi....neviem ako ďalej, veľmi sa trápim.....
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 10 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  S55 Ne 2 december 2012 - 21:21

ak mas zaujem mozes mi napisat na email alebo skype ci facebook a mozme si pisat umna viem ze ked som s niekym v kontakte tak uzkosti neprichadzaju...
S55
S55
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 12
Reputácia Reputácia : 2
Dátum registrácie : 14.08.2012

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Ne 2 december 2012 - 21:23

Neviem, či by mi to pomohlo...asi len potrebujem počuť, respektíve vidieť, že nie som sama v takom stave....
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  S55 Ne 2 december 2012 - 21:25

To urcite niesi.
Ja zase depky mavam z toho ked pridu uzkosti nastastie sa to snazim niako ovladat niekedy to ide niekedy to nejde.

pokial som mal akutny stav paniky mne velmi pomohol HORUCI kupel. tam sa clovek uvolni a prejde to Smile
S55
S55
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 12
Reputácia Reputácia : 2
Dátum registrácie : 14.08.2012

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 2 december 2012 - 22:21

Ahoj Letra,
ak máš depku, tak nehľaď na obdobie, ale v prvom rade na seba. Choroba si nevyberá prázdniny, dovolenky, sviatky. Hlavne sa daj do poriadku a vianoce si urob na jar, alebo kedy Ti to vyhovuje. Darčeky aj večera sa dá urobiť hocikedy, statčí rodina a pevné zdravie.

Zatiaľ mysli na to, čo máš, aspoň ako tak, a na tom stavaj. Nedaj sa uvyklať najakým predvianočným časom.

Maj sa. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Po 3 december 2012 - 9:16

Dobré ránko prajem všetkým,
tak po telefonickom dohovore s lekárkou mám brať lieky tak ako mám ďalej, ale nerozumiem prečo mi včera prišla silná depka, keď už som sa mala fajn...dúfam, že už to nepríde.....a vôbec sa nezaťažujem vianočným šialenstvom...sústredím sa len na to ako mi je...lebo by ma tie vianoce položili...a mám otázku, myslíte, že je dobre vypadnúť z domu k rodine na opačnom konci čiech? prospeje či sa prihorší môjmu zdraviu?
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 3 december 2012 - 16:29

Ahoj Letra,
ono to je zložité. Niekedy tá zmena je k prospechu, inokedy na škodu. Pouvažuj o zastabilizovaní stavu, to je teraz TOP. Snáď po kratšom čase bude aj vhodnejšie aby si si ponavštevovala príbuzných.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 3 december 2012 - 16:51

Ahojte,
tak ako som spomínal som doma, a to aj pri svojom obľúbenom notebooku a klávesnici.

Dni pekne flákam, lebo ma zmáha únava. Čosi málinko urobím, ale to je všetko. Mám ten občasný tras, čo ma ubíja. A tak si ležím pod paplónom a som spokojný, že nikto odomňa nič nechce.

Pozitívom je, že mi práca úplne neušla a možno sa ešte zapojím do zamestnania tak, aby to bolo OK. Zajtra idem na úrad kôli tomu, tak snáď to dopadne akosi, teda s kladným výsledkom. Mrzí ma, že som taký pasívny v týchto dňoch. Len sa stále nútiť do činnosti, ešte aj k tomu PC je to také akési. No neviem, čo to so mnou je. V karte mám, že poliekový útlm. Trošku je aj zlepšenie, ale dúfal som, že to všetko pôjde o čosi rýchlejšie.

Dnes som bol po meste, aj na kofole. Cítil som sa tak stredne, ale hlavne unaveno. Dúfam, že to bude už konečne bližšie norme.

..................................................

Zatiaľ sa majte dobre, nech vás chorobnosť obchádza čo najviac a pekné dni želá Tuto.

PS: Ako sa dnes všetci máte?
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Po 3 december 2012 - 17:01

Ahoj Tuto,

to mi je ľúto, že sa tak cítiš, ale ja som sa tak mala skoro 3 roky....teraz 1 týždeň som zažívala konečne stav v akom som bola pred ochorením...aj dnes mi je už opäť dobre, dúfam, že čoskoro ťa to prejde...a aj mne je ľúto, že nemôžem do práce a veľmi, ale ja sa venujem domácnosti, deťom, manželovi mám toho habadej....
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Po 3 december 2012 - 18:58

Veĺmi dlho som tu nebola.Od poslednej hospitalizácie nemám nejak inšpirácie.No sledujem hlavne Mateja ako tu s Tutom pravidelne vytrvalo prispievajú.Za posledný polrok som si vytrpela maximum.Bola som asi tri krát na internej dva krát na operácii,čo mi ťahali vodu z osrdcovníka a tiež som čerstvo po operácii pruhu.To ma prinútilo ozvať sa,lebo 555 sa pýtal kto bol na Antolskej na psychiatrii,no bola som aj tam mesiac.Hodnotím to,že tam bolo lepšie než na Mickiewiczovej.Celý pobyt na Antolskej som len fajčila.Teraz mám s tým zase problém lebo po operácii pruhu som samozrejme prestala húliť mesiac som vydržala a dnes som zase fajčiť začala.Poviete si,že to ešte mám čas prestať keď som len dnes začala.Ja mám však obavy,že sa toho zase nezbavím.Vo štvrtok idem ešte aj sama bývať.Neviem prečo práve ja sa flákam celú mladosť po špitáloch.Už v detstve to začalo skoliózou a korzetom.Teraz po operácii pruhu sa mám konečne lepšie tak dúfam,že mi zase nenájdu nejakú chorobu,lebo mám teraz chodiť na kontrolu Tak som sa vám po sťažovala.Ozvem sa častejšie.Pekný večer.
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Ut 4 december 2012 - 8:53

ahojte,

ja sa mam posledne dni dost pasivne, do nicoho sa mi nechce pustat lebo aj tak nic nedotiahnem do konca. Chyba mi trpezlivost a vytrvalost, preto je pre mna idealne citanie. Tam sa nikam nemusim ponahlat, ked nemam chut knihu polozim a za nejaku kratku dobu mozem pokracovat tam kde som skoncila, nemam ziadne limity, kolko musim za den precitat, nikam sa nenahlim. Skusala som prestat fajcit, co sa mi ale nepodarilo, lebo som posledne dni dost na nervy a abstinencia od nikotinu mi nijak neprospela. Skusim to ked budem vo vacsej, psychickej pohode a ked budem mat silnejsiu motivaciu. Zajtra idem k svojej psychiatricke a chcem s nou prebrat svoj problem so spankom, nie velmi sa mi dari vecer zaspat a potom som rano ako mechom buchnuta. Mozno by to chcelo nejaky novy liek na spanie, tento Sanval mi velmi nevyhovuje, najlepsiu skusenost mam s Gerodormom, tak dufam, ze mi ho predpise.

Prijemny zvysok dna prajem it is perfect
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 4 december 2012 - 9:50

Ahoj cat

Ľudkovia, ako som len rád, že ste sa rozpísali! Paráda. Vitaj, Tuto, doma pri svojom notasi a klávesnici. A teším sa, Laura, že si nám opäť prispela, ďakujem Ti zároveň, že nás naďalej pravidelne čítaš. Mrzí ma, aké si mala problémy, dúfam pevne, že sa to teraz bude vyvíjať už lepšie. Zlepšuj si sama náladu, čítal som sa pár textov, kde ľudia, ktorí si trebárs aj umelo zlepšujú náladu a držia sa v pozitívnom naladení, tak im vedia ustúpiť aj bolesti alebo telesné problémy. Neviem, či je to pravda, ale som náchylný tomu veriť. Idea Venusa, to čítanie je veľmi fajn. Aj ja by som chcel čítať, ale akosi sa mi nechce. Vidím, že mnohí ste tu akurát v rozladených stavoch, preto viem, ako nám patrí zaslúžený pokoj a odpočinok. Len Venusa, relaxuj, aj ostatní, nenáhlite sa nasilu do namáhavých činností, hľadáme momentálne pokoj, relax a stabilitu. Letra, niektorí veria, že keď Ti poprajem, aby sa Ti darilo a vytrval dobrý stav čo najdlhšie bez atakov depiek, tak vraj vysielam nejaké energie, ktoré prispejú k tomu, aby sa tak aj stalo. Ja neviem, či je to pravda, skôr si myslím, že nie, ale v rovine medziľudských vzťahov Ti ako povzbudenie aj tak určite chcem vyjadriť, že Ti takú stabilitu dobrého stavu bez depiek želám. Drž sa. A Tuto, držím palce na tom úrade!

V ďalšom príspevku napíšem, ako sa mám ja. pig
Matej
cyclops

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 10 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 10 z 84 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 47 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: