Ake je to mať hlasy?
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ake je to mať hlasy?
Btw. k bodu 4), ktorý si navrhol, mám tiež zaujímavý výrok: "Individuuj sa, rýchlo dospej, spomeň si na svoje jadro obsahujúce pôvodnú víziu, inak zomrieš".
"Voda Života testuje človeka až na samé dno jeho možností a čoskoro ho donútia nájsť jeho esenciálnu identitu. Prináša stav jasnozrivého tranzu, kde sú zrejmé základné mechanizmy života. Hĺbka zanorenia do Vody Života je daná našou odvahou ku konfrontácii so svojimi nevedomými aspektmi"
"odvaha ku konfrontácii so smrťou; odvaha vkročiť do poľa pravdy; odvaha riskovať; odvaha sa prejaviť"
Naposledy upravil Saladin dňa Pi 20 september 2024 - 17:56, celkom upravené 1 krát.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Reku neviem sa rozhodnúť, lebo iné je prežiť tisíc rokov v raji a tisíc rokov v pekle
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1320
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
A tak mi príde trochu ľahkovážne od niektorých, že túžia po večnom živote
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Ja som sa riadil tým, že "treba žiť krátko a intenzívne" .EnaXnaY napísal:Nuž v poslednej dobe, sme riešili s hlasmi niečo v zmysle, že tu budem tisíc rokov. Reku neviem sa rozhodnúť, lebo iné je prežiť tisíc rokov v raji a tisíc rokov v pekle
Aj ja, a táto tienistá sa mi paradoxne páči viac. IMO má väčší potenciál pre rast.EnaXnaY napísal:Zažil som si obe stránky života, aj tú svetlú aj tú tienistú
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin napísal:Ja som sa riadil tým, že "treba žiť krátko a intenzívne" .
Ide o to, že, čo by obnášalo tých tisíc rokov "služby"
Apriori nie som proti, ale prežiť ich v marazme tiež nechcem
Saladin napísal:Aj ja, a táto tienistá sa mi paradoxne páči viac. IMO má väčší potenciál pre rast.
Ja práveže to utrpenie moc nezvládam Som navrhol tvorcovi tohto humbuku, či neskúsi vymyslieť menej bolestný spôsob, ako naliať do pohárov to, čo je treba aby tam bolo
Ide o to, že ak spojíš nejaké elementy ako napríklad, že žiješ pre prítomný okamih a ten okamih je veľmi bolestný, tak je to na sľučku a len moja posratosť ma od tej sľučky ochránila - že som sa bál zabiť
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ani ja to utrpenie moc nezvládam. A v tvojom pohári je presne to, čo tam má byť. V tvojom pohári máš naliaté presné množstvo BOLESTI s presnosťou na jednu molekulu, ABY SI TO UTRPENIE ZVLÁDOL. Je to dávka určená iba pre teba. Mňa by tvoja zničila a teba by zničila moja. Tým, že psychickú bolesť akceptuješ, tým sa meníš a transformuješ. Tým si odolnejší. Paradoxne, ak by tej bolesti bolo v pohári menej, nezvládol by si to. V tom je ten trik..EnaXnaY napísal:Ja práveže to utrpenie moc nezvládam Som navrhol tvorcovi tohto humbuku, či neskúsi vymyslieť menej bolestný spôsob, ako naliať do pohárov to, čo je treba aby tam bolo
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin napísal:Ani ja to utrpenie moc nezvládam. V tvojom pohári máš naliaté presné množstvo BOLESTI s presnosťou na jednu molekulu, ABY SI TO UTRPENIE ZVLÁDOL. Je to dávka určená presne pre teba. Mňa by tvoja zničila a teba by zničila moja. Tým, že psychickú bolesť akceptuješ, tým sa meníš a transformuješ. Tým si odolnejší.
Myslel som aj fyzické
U mňa je to tak, že ak je "búrka", tak tú "búrku" intenzívne vnímam a je jedno, či tá búrka bola aj pred rokom
Prosto mi v tej chvíli nepomôže pomyslenie na to, že "búrku" som už veľa krát prežil
Nijako mi včerajšia búrka nepomôže pri tej aktuálnej
To je to, čo som spomenul, negatívum toho, že žiješ pre prítomný okamih, čo som počul ako odporúčanie od mnohých
Moje vnímanie skutočnosti je ako bod, ktorý existuje bez včera a zajtra, je len tu a teraz, kde práve a kedy práve som
A to tu a teraz má nejaké charakteristiky a pokiaľ sú nie moc pozitívne, tak také je aj moje prežívanie
Viem, čo myslíš, tým, čo chceš povedať, ale pri bolesti mi to prosto nefunguje
Ak je bolesť, tak sa idem zblázniť a ničoho som schopný vtedy riešiť
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Rozumiem a vnímam to podobne. Keď skočila pod vlak Iveta Bartošová, tak dávali jej rozhovor, v ktorom sa z ničoho nič preriekla, že "nech sa to už zlomí". Vtedy som nechápal, čo mala na mysli. Dnes viem, že je to tá posratosť (resp. pud sebazáchovy).. ale aj tak, jediný nástroj zmeny je prítomny okamžik. Nech je akýkoľvek. Spomínam si, keď mi preplo, že som jeden článok čítal 4 hodiny. A vôbec som mu nerozumel. Toto leto bola moja produktivita práce katastrofálna. Vôbec som nevyšiel von (mám rekord 50 dní) a to som extrovert, naposledy IT projekťák.. ale niečo sa zmenilo. Dnes je niečo inak. Bolí to? Jasné. Idem ďalej. Maximálne ma to roztrhá za živa. A v histórii ľudstva nebudem jediný. V tomto som pozitívny. Zatiaľ. Uvidím o pár rokov.EnaXnaY napísal:Ide o to, že ak spojíš nejaké elementy ako napríklad, že žiješ pre prítomný okamih a ten okamih je veľmi bolestný, tak je to na sľučku a len moja posratosť ma od tej sľučky ochránila - že som sa bál zabiť
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
EnaXnaY likes this post
Jáj, tak to áno. V marci ma bolel brutálne zub a tiež som mal temné myšlienky. Tiež som kýval zovretou päsťou do oblakov, že "Toto nie! Psychické utrpenie prijímam, okay, ale plus fyzická bolesť je na mňa príliš". Chápem. Písal som skôr o psychickej bolesti.EnaXnaY napísal:Myslel som aj fyzické
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin napísal:Jáj, tak to áno. V marci ma bolel brutálne zub a tiež som mal temné myšlienky - že psychické utrpenie plus fyzicky ma bolí časť tela. Chápem. Písal som skôr o psychickej bolesti.
Pri psycho bolesti môže byť problém aj to ako dlho pôsobí
Povedzme, že ak máš depku a po mesiaci prejde, tak to nejako dáš občas
Ale ak tá depka trvá nejakých 10 a viac rokov, to tak vyčerpá človeka, že jediné, čo si želá je aby to už skončilo, vieš ako
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Inak, nedávno to ukončil český psychológ, dokonca profesor: "Šokující smrt psychologa Ptáčka (†48): Trápil se věcmi, se kterými radil druhým, říká kamarádka". Takže ani ten, kto sa živí psychikou a myslou, nie je uchránený. A zase tá nešťastná 48-ka (nechcem ťa znepokojovať ani strašiť ). Takže to neber, že som za vodou. To, čo som napísal, je teória. Aplikácia teórie je holt rádovo náročnejšia. Tiež s tým mám problémy, obavy, strachy (čo bude; ako bude). Je to už 12 rokov čo som odišiel do temného podsvetia.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Veď si zober, každý deň celý deň sa živiť (prijímať do seba) tie "bludy", ktoré z nás vychádzajú
To chce veľmi odolnú osobnosť
Tento zjavne prekročil nejakú hranicu, ktorú už nedal
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
» Vyliečil som sa zo schizofrénie!!!
» Blog
» Aké to je mať hlasy? Prosba o pomoc
» Keď (na)stražíte uši, čo počujete? Počujete vôbec niečo?