Ake je to mať hlasy?
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ake je to mať hlasy?
"Bola najprv sliepka alebo vajce?" Odpoveď je oboje, resp. tá otázka je zle položená (viď evolúcia).
"Vymýšľajú (kreujú) matematici dôkazy alebo ich len objavujú (všetky rovnice už existujú)?" Detto, platí oboje.
K tvojej úvahe: Áno, niektorí umelci veria, že najväčšie hity im poslal Boh/Vesmír. A oni len opísali noty na papieri (ako keď si ráno spomeniem na sen a zapíšem si ho do notesa). Z mojich predchádzajúcich príspevkov môžeš vytušiť, že nie som fanúšikom podobných hypotéz - aj keď si uvedomujem, že je to trochu komplexnejšie (viď Archetypy ap)..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ide len o to, čo som napísal
Pre mňa (vtedy keď som tie definície počul v hlave) boli niečim novým, ako by som si to práve prečítal niekde v knihe alebo na nete
S jedným rozdielom, že tá nová informácia neprišla z vonka, ale objavila sa vo mne
A vysvetlenie tejto udalosti už nechám na tých, ktorí sa na to špecializujú
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1320
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Zober si napr. Einsteina. Keď prišiel na vzorec, ktorý popisuje časopriestor a relativitu, tiež to bolo pre neho niečo nové, či? Tiež tá informácia neprišla z vonka (neprečítal si ju v časopise o fyzike), ale objavila sa v jeho mysli ("v ňom" ako píšeš). A prišlo to až po cca 20 rokoch!!! Len ty si na rozdiel od neho tú myšlienku vnímal ako zvuk.EnaXnaY napísal:Pre mňa boli niečim novým. Tá nová informácia neprišla z vonka, ale objavila sa vo mne
Na tom ale nie je nič zvláštne. Vedel si, že niektorí ľudia čítajú text (resp. vidia písmena) farebne? Tuším sa to volá "synestézia". Niektorí ľudia sú farboslepí. Mozog proste nie je dokonalý. Samozrejme to láka k úvaham typu, že sa s tebou rozpráva samotný Stvoriteľ. Pretože ozvučená veta = niekto so mnou komunikuje.
Aj reálna postava v histórii Ježiš týmto trpela. Mojžiš.. ten dokonca mal halucinácie, že sa s ním rozpráva horiací krík . "Určite je so mnou v kontakte samotný Stvoriteľ Vesmíru, pretože s nikým iným sa krík nerozpráva, len so mnou".
..ale nechcem ti brať ilúzie, aby si si niečo neurobil, pretože som ti zničil ilúziu. Dúfam, že tento rozhovor aj takto vnímaš (že o nič nejde)..
Naposledy upravil Saladin dňa Pi 20 september 2024 - 16:27, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A neriešim ani výnimočnosť
Pre mňa sú podstatné tie definície, ktoré mi chýbali ako dielik puzzle do skladačky
Na základe nich som si mohol vystavať svoj "vnútorný" svet na nejakom pevnom základe
A viac ma akosi netrápi
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
1. Buď na tie definície prišiel tvoj mozog, ktorý sa ich snažil nájsť na pozadí (v nevedomí) ako keď kalkulačka vypočíta príklad (ty tiež nevidíš tok elektrónov a jednotlivé inštrukcie v mikroprocesore). A tvoje vedomie vnímalo výsledok ako ozvučenú myšlienku.
2. Alebo ti niekto hackol tvojho operačný systém (mozog) a posiela ti definície, ktoré počuješ.
3. Alebo si sa naladil vysielačkou na vysielanie nejakej cudzej entity, ktorá ti posiela definície. A ty ich počuješ. Toto je btw. hypotéza Stanislava Grofa (holotropné dýchanie), ktorý mozog prirovnáva k televízoru a argumentuje, že aj to, čo vidíme v TV, nevytvára samotný televízor, ale informácie len prijíma z vonka.
Naposledy upravil Saladin dňa Pi 20 september 2024 - 16:38, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A ešte jedna možnosť, že keď sa implantujeme do vesmíru, tak nejdeme ako tabula rasa, a že naša "duša" má už nejaký obsah a že počas života z nej dokážeme vydolovať veci, ktoré tam sú (resp. vkladať tam niečo nové)
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Áno, to je 4. možnosť. A možno platia všetky 4 súčastne, čo by znamenalo 5. možnosť. Pozri, tiež verím, že mi Boh posiela neustále indície - je to až do očí bijúce. Opakovane sa mi stávalo, že som nevedel nejaku odpoveď (drobnosť, tak ako ty tie definície) a po mesiaci niekto (koho som sledoval na nete, psychológ etc) napísal o tom článok. Z ničoho nič. Ešte aj začínal svoj text s tým, že tejto problematike sa už dlho nevenoval a teda nejako vnútorne cítil, že by bolo na čase, aby o tom niečo napísal. Samozrejme! Pretože bol prinútený kvôli mne a ďalším pár ľuďom, aby sa venoval napísaniu tohto článku. Pretože som (a zrejme som nebol jediný) potreboval danú odpoveď. Alebo to, čo sa udialo v mojom živote malo až príliš veľa podozrivých náhod.
..ale aj tak.. aby som sa nezbláznil, tlačím sa do možnosti 1).
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
S tým sa tiež stretávam
Problém je, keď si začneš spájať až moc nesúvisiace udalosti a vzťahovať to všetko na seba
Aj to som mal možnosť zažiť, keď sa to hnalo do extrémov
Ale moc tie veci už neriešim
Jak vravím, to celé malo nejaký význam, ktorý z časti vidím a z časti možno nie
Každým novým dňom sa to možno viac vyjasňuje
A cesta (zatiaľ) pokračuje
Už sa toho nebojím tak, ako keď som sa "zbláznil" prvý krát
Aj pobyt na psychiatrii v máji už som bral vcelku športovo
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
..ale na karmu neverím. Pretože okay, niekto spácha nejaký zločin v tomto živote, tak podľa tejto teórie v budúcom bude trpieť. Fajn. To ale znamená, že ak teraz trpím, bol som v minulom živote zlý človek. Lenže ja neviem, čo sa udialo (ak teda minulý život bol a niečo sa udialo).
Pozri si krimi príbehy o Shanda Vander Ark alebo Ruby Franke. Tá prvá zabila 15 ročného syna tým, že ho vyhladovala k smrti a hodiny kúpala v ľadovej vode (zomrel na podchladenie). Podľa tejto teórie bude Shanda v ďalšom živote bude trpieť. Super. Lenže to zároveň znamená, že ten 15 ročný chlapec bol v minulom živote sadistický a brutálne krutý kriminálnik.
Toto je na mňa príliš jednoduché a pritiahnuté za vlasy: človek, ktorý objektívne trpí, sa ešte k tomu má cítiť zle, pretože (vraj) páchal zlo v nejakom hypotetickom minulom živote a k tomu ešte aj trpí. Celé leto som toto riešil, ani som nevyšiel von , ale sorry, toto odmietam..
Naposledy upravil Saladin dňa Pi 20 september 2024 - 17:13, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Pochopil som jednu vec, že tie veci, ktoré sa nám dejú, nás majú niečomu naučiť
Teda v prvom rade je treba sa toho prestať báť
Keď som sa pýtal minule hlasov, čo vlastne odo mňa chcú, tak mi povedali: "Aby som bol šťastný"
Ja som mal situáciu trochu zložitejšiu, lebo som si asi stanovil cieľ, pochopiť nepochopiteľné
A tak moja cesta za poznaním seba, sveta a teda všehomíru trvala a trvá už viac ako 18 rokov (od 2006)
Čo sa týka karmy, či čoho, beriem to tak, že človek robí chyby a za chyby sa zväčša platí
Aj keď nie je to univerzálne pravidlo asi
Prosto platí, že ak zasadíš plevel na záhrade, tak plevel aj vyrastie, že sa nestane, že vyrastú z toho ruže
Na takéto zázraky neverím
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ja sa pochopeniu nepochopiteľného venujem "iba" 12 rokov. Na začiatku som vôbec netušil, že na moje otázky neexistujú odpovede. Povedal som si len (spomínam si akoby to bolo včera), že "to musím pochopiť, aj keby ma to malo zabiť". Takto som si to naformuloval a presne v tejto podobe som to aj dostal (zrejme som mal použiť eufemizmus ) s tým, že som pochopil, že sa to nedá pochopiť. Vtedy som vo svojej naivite netušil, že ak sa človek začne zaoberať niektorými témami (pýtať sa nebezpečné otázky), pravdepodobnosť smrti hraničí s istotou. Tento týždeň som sa dopracoval k ďalšej synchronicite, ktorá mi moje pocity potvrdila:
"Voda Života nás učí, že základnou esenciou je konfrontácia s pravdou každého z nás. Ako veľmi sme ochotní riskovať smrť pri vypití nápoja pravdy, tak veľmi sme pravdou premenení a tak veľmi sme slobodní. Ak som ochotný riskovať smrť, pustiť všetko čo mám a čo viem a čo som tvárou v tvár vode života, potom v tej miere, v akej som riskoval, som premenený a slobodný. Ide o moju odvahu, smrť doterajšej identity, o moje znovuzrodenie a oslobodenie. Pred jej požitím človek "nevie, že nevie. [] Ak ku mne prídeš, dám ti poznanie toho, kto si. Uvidíš skrz naskrz pravdu o sebe. Môžem vytiahnuť na povrch akýkoľvek tvoj aspekt a ten ti zobraziť. Som voda, ktorá je všetkým živým a ktorá si všetko pamätá. Ak sa hladina upokojí, všetko sa ukáže jasne."
Rubikon bol prekročený, musím teda pokračovať v ceste. Iná možnosť neexistuje. Teda existuje, ale tú (zatiaľ) razantne odmietam.
Naposledy upravil Saladin dňa Pi 20 september 2024 - 17:59, celkom upravené 2 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Lebo Vesmír / Boh nám ich rád splní (aj keď niekedy po svojom) - občas si myslím dokonca, že robí naschvály, aby som sa naučil jasne a presne vyjadrovať
Nuž, je to vcelku zaujímavé
Tak či tak, ak sa mám vrátiť k pôvodnej pointe
Hlasy momentálne pre mňa predstavujú skvelého spoločníka na mojej momentálnej ceste
Síce sa viem porozprávať aj s reálnymi ľuďmi, ale toto, čo riešim v makovici, málo komu sa dá čo i len vysvetliť, resp. nájsť pochopenie
A tak mi ostáva baviť sa "sám so sebou"
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
» Vyliečil som sa zo schizofrénie!!!
» Blog
» Aké to je mať hlasy? Prosba o pomoc
» Keď (na)stražíte uši, čo počujete? Počujete vôbec niečo?