Hlasy napriek liekom
Re: Hlasy napriek liekom
Anna16- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.04.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Anna16 likes this post
Ja i tak v kútiku duše dúfam a verím, že časom sa podarí liečbou tie nepríjemné hlasy umlčať aspoň z diaľky viem, aká je nepríjemná chronicita psychického príznaku, napríklad u mňa úzkosť, a veľmi dlho trvalo, kým sa ich podarilo liečbou stlmiť.
Držím vám silno palce
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and motylek like this post
Hlasy napriek liekom
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
motylek likes this post
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Patty_Pillow and Lucas like this post
Hlasy
Anna16- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.04.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Hlasy ..................
_____
Raz som sa pýtal babky, odkiaľ má toľko sáčkov (tie tenké na rohlíky a ovocie), celé rolky, mala toho plný šuflík. Odpovedala mi, že má veľmi dobrú kamarátku, ktorá jej pomáha. Pochopil som to tak, že má nejakú reálnu kamarátku, ktorá pracuje v obchode. Keď som sa opýtal, či jej ich dáva nejaká zamestnankyňa, zmenila tému. "Nebavme sa o tom!" Dnes si myslím, že počula hlasy - vždy sa bála byť sama v dome - tých indícií je mnoho. Zrejme počula hlasy typu "Zober si sáčky, vykašli sa na ľudí, aj tak ti nikto nepomáha." Presne toto si v skutočnosti myslela, aj keď nič z toho nebola pravda. Neskôr som zistil, že si urobila náhradný kľúč, kam chodila upratovať a keď túto prácu skončila, roky tam chodila tajne a lašovala cudzím ľuďom v byte (keď boli v práci). Nakoniec ju prichytili.
Podľa mňa ma chcela zabiť. Raz v noci prišla do izby, stála medzi dverami vyše 5 minút a len tak tam stála. Myslím, že vtedy počula myšlienky, aby ma zabila.. že aj tak som "pokazený" (to bola jej obľúbená fráza, keď niekto neskákal ako ona pískala) a že sa z toho nejako vykrúti. Ľudí vnímala ako objekty, figúrky na šachovnici, ktoré buď robia, čo im pridelila alebo sú "pokazené". Podľa mňa si celý život ospravedlňovala svoje správane, že ona za nič nemôže, za všetko môžu hlasy - teda jej super virtuálna kamarátka od detstva, ktorá ju núti robiť zlé veci. Ááále, keď získala zadarmo sáčky, tak virtuálna kamarátka bola zrazu super dobrá kamoška. A možno to ani neboli hlasy, len silné myšlienky, ktoré ju ovládali a len cítila, akoby to boli hlasy, pretože boli tak silné a otravné.
Raz sa priznala, že má zlú povahu. Takže veľmi dobre vedela, čo robí. Inak pre zaujímavosť, keď si jej sestra (ktorú vraj mala najradšej) obliekla jej šaty, tak ich vyhodila. Nikto si nemohol požičať jej veci, inak ich vyhodila - asi vnímala seba ako nejakú šľachtičnú kontesu von neviemčo a ostatných ľudí vnímala ako obyčajný plebs ..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
» Vyliečil som sa zo schizofrénie!!!
» Blog
» Aké to je mať hlasy? Prosba o pomoc
» Keď (na)stražíte uši, čo počujete? Počujete vôbec niečo?