Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Hlasy napriek liekom

Goto down

• Zaslať odpoveď

Hlasy napriek liekom Empty Re: Hlasy napriek liekom

Odoslať  Anna16 St 12 jún 2024 - 0:56

Dobry vecer. Chcem sa spytat pri liekoch budem aj tak pocut stale niekedy hlasy? alebo by to malo uplne zmiznut? dakujem za odpoved..pekny vecer prajem
Anna16
Anna16
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 7
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.04.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow St 12 jún 2024 - 7:42

@anna16 môžeš počuť, ja počujem a to mám dosť veľkú dávku liekov
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Anna16 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Lucas St 12 jún 2024 - 19:32

@Patty_Pillow
Ja i tak v kútiku duše dúfam a verím, že časom sa podarí liečbou tie nepríjemné hlasy umlčať 🙏 aspoň z diaľky viem, aká je nepríjemná chronicita psychického príznaku, napríklad u mňa úzkosť, a veľmi dlho trvalo, kým sa ich podarilo liečbou stlmiť.
Držím vám silno palce ✊
Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Hlasy napriek liekom Empty Hlasy napriek liekom

Odoslať  Patty_Pillow St 12 jún 2024 - 19:47

@lucas tak ja mám halucinácie všetkých zmyslov, len niektoré sú v popredí a niektoré v úzadí, Dr mi zvýšila dávku, tak hlasy sa trochu stlmili, ale vybehli do popredia vizuálne halucinácie, ako naschvál ... ale dnes má potešilo, že som si s malým urobila príjemné poobedie, keď som ho vyzdvihla zo škôlky až do teraz, teraz mi povedal, že ma ľúbi, ale chce sa hrať sám aj.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Pi 14 jún 2024 - 10:35

Vyňal som vyššie uvedené príspevky z témy "Dnes ma teší 2 :-)" a vytvoril z nich sem novú tému/vlákno. Nakoľko sú zamerané na inú problematiku, tak aby v téme "Dnes ma teší" nezapadli. Pretty good

matej
Vitaj

Hlasy napriek liekom Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Patty_Pillow and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Hlasy napriek liekom Empty Hlasy

Odoslať  Anna16 So 15 jún 2024 - 23:14

Pekny večer prajem..  mozem sa spytat, co počujete ake hlasy a čo vam hovoria? Hovoria vam negativne veci alebo aj pozitivne? Ako sa s tym vyrovnavate? ovplivnuje vas to co hovoria? 🙂
Anna16
Anna16
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 7
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.04.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Hlasy napriek liekom Empty Hlasy ..................

Odoslať  Saladin Ne 16 jún 2024 - 6:55

Hlasy sú de facto tvoje vlastné ozvučene myšlienky a teda sú extrémne subjektívne. Pristupuje sa k nim rovnako ako v prípade opakujúcich sa silných myšlienok. Nevenuješ im pozornosť, nepriraďuješ k nim emócie (hnev, ale ani radosť, ak sú pozitívne). Inak rastú.

_____
Raz som sa pýtal babky, odkiaľ má toľko sáčkov (tie tenké na rohlíky a ovocie), celé rolky, mala toho plný šuflík. Odpovedala mi, že má veľmi dobrú kamarátku, ktorá jej pomáha. Pochopil som to tak, že má nejakú reálnu kamarátku, ktorá pracuje v obchode. Keď som sa opýtal, či jej ich dáva nejaká zamestnankyňa, zmenila tému. "Nebavme sa o tom!" Dnes si myslím, že počula hlasy - vždy sa bála byť sama v dome - tých indícií je mnoho. Zrejme počula hlasy typu "Zober si sáčky, vykašli sa na ľudí, aj tak ti nikto nepomáha." Presne toto si v skutočnosti myslela, aj keď nič z toho nebola pravda. Neskôr som zistil, že si urobila náhradný kľúč, kam chodila upratovať a keď túto prácu skončila, roky tam chodila tajne a lašovala cudzím ľuďom v byte (keď boli v práci). Nakoniec ju prichytili.

Podľa mňa ma chcela zabiť. Raz v noci prišla do izby, stála medzi dverami vyše 5 minút a len tak tam stála. Myslím, že vtedy počula myšlienky, aby ma zabila.. že aj tak som "pokazený" (to bola jej obľúbená fráza, keď niekto neskákal ako ona pískala) a že sa z toho nejako vykrúti. Ľudí vnímala ako objekty, figúrky na šachovnici, ktoré buď robia, čo im pridelila alebo sú "pokazené". Podľa mňa si celý život ospravedlňovala svoje správane, že ona za nič nemôže, za všetko môžu hlasy - teda jej super virtuálna kamarátka od detstva, ktorá ju núti robiť zlé veci. Ááále, keď získala zadarmo sáčky, tak virtuálna kamarátka bola zrazu super dobrá kamoška. A možno to ani neboli hlasy, len silné myšlienky, ktoré ju ovládali a len cítila, akoby to boli hlasy, pretože boli tak silné a otravné.

Raz sa priznala, že má zlú povahu. Takže veľmi dobre vedela, čo robí. Inak pre zaujímavosť, keď si jej sestra (ktorú vraj mala najradšej) obliekla jej šaty, tak ich vyhodila. Nikto si nemohol požičať jej veci, inak ich vyhodila - asi vnímala seba ako nejakú šľachtičnú kontesu von neviemčo a ostatných ľudí vnímala ako obyčajný plebs Wink ..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Ne 16 jún 2024 - 11:20

@anna16 no hlasy mám komenntjúce a rozkazujúce, tie komentujúce sú ako kedy pozitívne a niekedy negatívne, teda má chvália a karhajú a potom tie rozkazujúce ma nútia niečo robiť, buď niečo neškodné, alebo niekomu ublížiť a tie sa snažia lekári odstrániť, lebo tie komentujúce moja Dr až tak nerieši, ale tie sa snažím ignorovať, aj keď nie vždy to ide, kým tie rozkazujúce sa nedajú ignorovať, lebo sa zhoršujú, kričia po mne, kým neurobím, čo chcú, aktuálne som na hranici medzi nimi, tak mi Dr zvýšila dávku haloperidolu a čakáme, čo sa stane, či zmiznú alebo nie, tie rozkazujúce myslím, ktoré nabiehajú
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: