Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 75 z 85 Previous  1 ... 39 ... 74, 75, 76 ... 80 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 75 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  kimi2028 Pi 5 február 2021 - 7:48

Ahoj @Tuto je super, že aj ty sa učíš. Ja sa učím len tretí deň a zvládol som to obstojne. Nemyslel som si ani, že sa naučím rýchlo tak dobre čítať v azbuke. Jazyky mi tiež nejdú. Chcel by som sa učiť minimálne ruské slovíčka neskôr. Uvidím, či bude to aj na nejakú gramatiku. Prípadne nejaké vybrané cvičenia na preklad nejakých viet zo slovenčiny do ruštiny. Základ je čítať po rusky ako drak a potom pôjde to nejako. Už čítam aj ruské športové články a tam už aj celkom pekne rozumiem... Chcel by som navštevovať časom aj ruské šachové fóra... No nič tak idem na 4. rozprávku, tam sa naučí človek najľahšie asi čítať, lebo neužívajú tam nejaké zložité veľmi dlhé slovíčka.... Maj sa môj kamarát (po rusky moj drug - môj kamarát to som sa už naučil). Potom prídu na rad aj šachy v češtine. Mám určité resty aj tam...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Pi 5 február 2021 - 15:22

Ahojte kamaráti, mám sa dobre. Ozvala sa mi sociálna poisťovňa listom, že zostávam invalidným dôchodcom nad 70% a bude chodiť výplata naďalej. Neviem, či sa tešiť alebo plakať. To je vždy rozporuplné, že ako sa cítiť v danom okamihu. Predsa len som chorý, ale peniažky v plnej výške sa zídu určite... Prekvapila ma hlavne rýchlosť rozhodnutia, očakával som, že bude to nadlho. U nás nemajú asi veľa práce ako inde, keďže som sa dostal presne na čas a posúdili ma tiež relatívne skoro...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 5 február 2021 - 20:49

Ahoj kimi, mne sa to domáce štúdium trochu "vlečie". Je dosť vzácne, keď sa napr. ruštine venujem inak ako len skrátene. Mám v akp. poviac materiálov a stáva sa aj to, že ich urobím len symbolicky a viac energie a disciplíny venujem niečomu, čo je práve v tom akp. dôležitejšie.

Ahojte, dnes bol taký spavejší deň, na noc, či ráno, som užil navyše liek na spanie. Pomohlo, hoci v doobedí som sa skoro výlučne len preberal. Dnes odhadujem zaspanie optimisticky najskôr o polnoci. Potrebné som spravil ako treba, aj keď som volil "slimačie tempo".

Dobrú noc praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

kimi2028 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 6 február 2021 - 14:23

Ahoj tuto, to je tak akosi škoda. Aj keď azbuka sa dá rýchlo naučiť… Obdivujem ťa ako si vedieš kamarát. Raz by som chcel žiť tiež aktívny život ako ty, ale choroba ma stále brzdí. Raz vyzerá to celkom dobre, ale potom som opäť na samom dne. Striedajú sa horšie momenty s tými lepšími. Tie lepšie sú tak 2-3 mesiace. Chýba mi pevná vôľa na to. Nie som dostatočne cieľavedomý.

Mám sa dobre. Nálada je najlepšia za posledné dni. Teším sa z toho. Čítal som dnes klasicky len jednu rozprávku v ruštine, čo mi zabralo asi 2-3 hodiny času. Zajtra by som sa chcel venovať konečne aj šachu a dohnať resty, ktoré mám. Chýba mi pozrieť 1 online tréning, šachové analýzy, špeciálne video o logike v šachu, jedno video na otvorenie. Jednoducho každé video min. na 100 minút. Akosi nestíham nič pozerať, ale napravím to.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto and regina like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 7 február 2021 - 19:00

Ahojte, mám sa dobre, ale tie nedele sú jednoducho katastrofálne a tipujem, že sa to povezie ešte aj zajtra. Je možné, že sa mi nebude chcieť zase nič robiť. Dnes som nerobil nič, len som sedel v kresle. Nevadí, nemusím byť za každú cenu aktívny. Treba si aj oddýchnuť. Nedeľa je na to najvhodnejšia... Aký bude zajtrajšok tak je vo hviezdach. Človek si zvyká na lenivý život veľmi ľahko...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 12 február 2021 - 16:57

Ahojte kamaráti aj kamarátky!
Mám sa celkom dobre, hoci mám otáznik, že prečo ma stále chytá tendencia k pasivite. Keby to bolo len pár dní, ale na sebe pociťujem už dlhodobý trend, takto sa správať. Mrzí ma to. Už aj pomerne dávno som nebol na primeranejšej prechádzke a aj nejaké to fyzické cvičenie doma sa teraz viac dní, či aj týždňov, s časti, či celkom, nekoná. Som však rád, že nemám žiadnu sociofóbiu, a tak vlastne do obchodu, k MUDr. aj lekárne to nie je problém. Lieky aj injekcie beriem ako samozrejmosť a psychohygiena v chápaní vzdelávania s "akp." je OK, hoci ten pohyb by tam byť mal.

Ostatné po starom. Korona stále vyčíňa, dávam si tak pozor a dodržujem opatrenia. Dohromady som pretestovaný už 4X a vždy neg. na vírus. Doma je celkom OK, hoci občas je spolužitie okorenené aj slovnou výmenou. Mám dojem, že aj v mnohých iných domácnostiach je to podobné. Je to všetko akási prazvláštna doba.

Držte sa a buďte fit, praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

regina, Dušan, kimi2028 and Juraj like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 12 február 2021 - 17:45

Ahojte, mám sa dobre, ale tento týždeň som vôbec nedal. Nechcelo sa mi vôbec nič robiť a ani som sa neprinútil. Hold aj takéto býva niekedy naše ochorenie, že sa nám nič nechce, nič nás nebaví atď. Na druhej strane mám vďaka týmto stavom plný invalidný dôchodok. Čiže dá sa povedať, že mi platia ešte za to, aby som bol lenivý. Very Happy No a potom niečo rob a chváľ sa doktorovi, keď máš za to peniažky. Je to ťažké no. Dúfam, že ste usilovnejší ako ja a máte sa dobre.... Verím, že už čoskoro niečo napíšete a nebudem musieť čakať 5 dní, aby som tu niečo napísal.Very Happy
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj So 13 február 2021 - 12:53

Ja sa dnes necítim dobre. Už počas posledných niekoľko týždňov som mal blbý pocit, ale teraz to viem určite. Zhoršili sa mi hlasy. Na začiatku týždňa som bol u psychiatričky a keď sme sa rozprávali o hlasoch, tak mi povedala že ak sa zhoršia, aby som si zvýšil dávku Rispenu. Tak dnes večer si začnem dávať namiesto dvoch mg Rispenu tri a uvidím či to pomôže. Najviac sa bojím že to nepomôže a skončím tak, že budem užívať vysoké dávky liekov a aj tak budem mať halucinácie.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 678
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 13 február 2021 - 16:58

Ahojte Wink,

tak rozhodla som sa, že dnes napíšem aj tu na fórum ako sa mám....no, na to že beriem antibiotika každých 6 hodín vlastne skvele....nie, nemám covid- 19 , ani nechcem, kamoška to už ma a vravela, že nikdy viac....keď náhodou, že dostane to ešte raz tak, že skočí s okna.....asi mala tu horšiu verziu...a tak aj mi dala rady, v podstate nič nezaberá ani kvapky od kašľa...ale strašne, kašlala že vraj a to celé 2 týžne....no dosť už o tom, nie to som chcela....no tak tie antibiotika beriem na zub...a zatiaľ zaberajú na všetko...ako ja som tak čisté dýchacie cesty - horné aj dolné nikdy nemala...a teším sa s toho...aj na skrining som dnes bola...negatívna....a bola som 4. v rade...čiže pohoda....a musím povedať, že dnes som varila Fit pita chlieb zo zeleninou a údeným tofu....vyskúšali sme a je to na podiv dobre....každému chutilo....a okrem toho som urobila cviklový šalat s fetou, jednu veľkú misku...a nedá sa to jest respektíve nie sme na to vôbec zvyknutí a to na veľkú noc mame cviklu ale no taka kombinácia no neviem....skúšam ešte nájsť niečo na dochutenie aby sa to dalo zjest...uz sme vedsinu dali zamraziť....ja tiež varím ako pre armádu....takže no tak...s priateľom to ide dole vodou...a už ani ja sa moc nesnažím ....uvidím, čo nakoniec s toho bude....

Prajem pekný zvyšok víkendu.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Tuto, regina, rasto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 16 február 2021 - 20:30

Ahojte! Za seba môžem konštatovať, že dnešok bol celkom fajn. Mierne ma mrzí, že som si prestavil režim spánku, ale zároveň si myslím, že keby bolo nutné, zadarilo by sa dať zaspávanie a vstávanie do správnych "koľají". Čas si vcelku plánujem voľnejšie, ale pritom zvládam nutné aj "akp.". Situácia v chápaní kovid je preventívno-praktická. Okrem "našich chorôb" ešte užívam C vitamín, D vitamín, v malom aj multivitamíny a zvýšil som si pitný režim. S rozumom sa venujem otužovaniu, teda hlavne vetraním a aj čerstvým vzduchom s ľahkým oblečením, v ktorom nepociťujem ešte chlad. Inak ostatné v poriadku, zásadné príznaky F25 nepociťujem, práve dnes som ustál aj nervozitu, poprípade ani som nemal akúsi hádavosť. Teším sa na ďalšie hodiny dňa, ktoré strávim asi pri knihe a možno budem aj na FB.

Pekné dni vám želá Tuto!

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 17 február 2021 - 11:54

Ahojte kamaráti, mám sa dobre. Najbližšie týždne budem mať pri sebe ocka, ktorý má home-office a tak nebudem ho rušiť aktivitami. Budem si len čušať za notebookom a surfovať po internete. Teším sa, že ocko si zobral konečne spomínaný home-office. Nevadí mi, že budem viac oddychovať, ako budem činným. Myslím si, že oddych mi padne na úžitok. Na takéto veci si zvyká človek ľahko.

@Tuto papám vitamíny taktiež. Mám vitamín C 1000cku v celaskone a tiež baštím po jednej tabletke vitamínu D. Práve ten vitamín D sa začína mi míňať. Držím ti palce, aby si pokračoval v tom, čo robíš. Podľa mňa si vedieš dobre a je to na tvojich písmenkách aj vidieť. laughing
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ut 23 február 2021 - 16:58

Ahojte Wink,

v prvom rade chcem povedať, že tu na fóre sa to ako keby zastavilo....nikto neprispel už dlhšiu dobu...kde ste?...co robite?....inak špeciálne spomeniem Mateja - čo je s tebou? čo máš nové? čo riešiš?....no a ako sa mám ja?....v celku dobre....na okolnosti na podiv až výborne...robim na homeoffice...už aj rodičom lezie na nervy moj služobný telefón len zvoní....ale inak ja to zvladam dvíhať a vybavovať....okrem toho som dnes navarila cestoviny s brokolicou a syrom - zapečené v trube....priatel je v Ke ma plno prace....tak nema čas...no, a citam si knihu receptov a novej životosprávy...je zaujimava....a celkom ma to bavi...uvidim ci sa dam na ten 28-dnový detoxikačný program....

P.S.1.: (R.O.R. - ruško - odstup - ruky/dezinfekcia) - fakt treba dodržiavať - moja skúsenosť
P.S.2.: som pozitívna na covid19 od soboty...neviem prečo, ale klasické príznaky nemám....teplotu si meriam často a mam len 36,5 atď...stale citim čuch/chuť...proste neviem...áno sem-tam pokašliavam večer....
P.S.3.: Prajem krásny zvyšok dňa a týždňa... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5