Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 80 z 85 Previous  1 ... 41 ... 79, 80, 81 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 80 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  Tuto Ut 13 apríl 2021 - 16:02

Ahojte fórumáci!

Posledné dni boli celkom fajn. Tendencia k fyzickej pasivite ma pomerne drží, ale pre výhovorku môžem považovať hoci aj počasie. Trošku ma mrzí, že doma máme niekedy rôzne názory, a žiaľ občas sa stane, že ich presadzovanie je na úkor ostatných, čo vplýva aj na môj psychický stav. Väčšinou je však celková pohoda, čomu som veľmi rád. Čas dňa mám celkom dobre rozvrhnutý, dokonca by som mohol napísať, že je to práca a štúdium spolu. Lieky mi celkom sedia aj na injekcie chodím pravidelne. Pomáha mi psychohygiena, v ktorej je zahrnutý režim dňa, či trebárs aj obmedzenie pobytu na Nete. Trochu ma mrzí množstvo liekov čo užívam, mám dojem, že je toho priveľa. V rámci rodiny som v podstate niečo ako nákupca, a teda sa starám aby sme všetko nutné a potrebné doma mali. Niekedy poteším našich aj tlačovinou čí drobným pamlskom, aby sme si spríjemnili žitie ako také. Do obchodu chodievam dlhodobo po dvoch, alebo troch dňoch. Pravidelne pozerávam v TV väčšinou len správy, čo je nutné pre bežné informovanie sa. V rámci získavania všedných údajov pozrávam aj miestnu vývesku a titulky tlačovín, kde občas niektorú aj kúpim tak, aby sme ju v domácnosti aj čítali a zmenili tak všednosť dňa.

Prajem vám všetkým pohodu do nasledujúcich dní a poprípade ma môžete počuť aj na Zelle ako moderátora Zello dialógov.

S pozdravom Tuto!

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

regina and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina Ut 13 apríl 2021 - 20:38

Zdravim Forumaci,

po čase napišem aj ja ako na tom som. Stav mám stabilizovaný a mám sa dobre. Včera som bola aktívnejšia aj kvôli počasiu. Okrem toho, že som navarila, pomáhala som synovi s písaním semestrálneho projektu. Pomáham mu štylizovať text a opravujem pravopis. Doobeda muž nachystal, skypril pôdu v záhrade, a tak sme poobede išli vysadiť nejakú prvú zeleninu. Podarilo sa nám vysadiť cesnak a cibulku, potom sa začali zbiehať mraky a ja som musela isť pozbierať prádlo, čo som mala povešané. Stihla som to len tak-tak, kým začalo pršať. Voľný večer som strávila na počítači.
Dnes je to s aktivitami poslabšie. Len som navarila a boli sme na väčšom nákupe. Čas trávim prevažne na internete - aj kvôli počasiu.

Pravidelne čítam vaše príspevky aj keď prispievam zriedkavo. Skrz epidemiologickú situáciu je ten život žiaľ menej pestrý.
Všimla som si, že Matej veľmi dávno nič nenapísal, a tak len dúfam, že je v poriadku.
Prajem vám všetko dobré!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ut 13 apríl 2021 - 21:03

Ahojte Wink

nedalo mi nenapisať po čase, ako sa mám?....no, tak začnem prácou občas ešte robím kiksy, ale beriem to tak ze aj inému človeku na mojom mieste by sa niečo take stalo...a nie je to tragedia...no, blíži sa koniec mojej zmluvy pracovnej....a ja len dufam, že sa automaticky predlží....ale, musím si povedať aj druhu variantu ak nie - uff to bude...ako po pravde už som pozerala par inzerátou...no, uvidim ako to nakoniec dopadne....čo sa priatela týka...tak, dnes som sa s nim JA chcela stretnut a porozpravat a nemal čas...ako no nič, snad zajtra...ale, po pravde moc neverim...teraz rieši vela problemov....viete, ja som mu uz pred rokom dala ultimatum....ak, sa nas vztah nepohne...tak bude jednoducho koniec....pred rokom by som to možno ešte platala nejak (a to preto, že v 35 rokoch ostat sama a bez akejkolvek vyhliadky na vztah) je ozaj krute! (skôr to pochopia ženy)....no a teraz keby som v mojom okolí zalovila....našla by som aj dvoch potencionálných partnerov.....vlastne, v decembri som uz partnera upozornila, že fakt ma len rok....on to bral len ako srandu a zahovoril....po pravde neverim, že náš vztah sa posunie....neverim, že on sa zmeni(to som vedela, že skor ja sa zmenim ako on) ....a tak no čo dodať leto to istí....vtedy ma partner najviac roboty takže zase ako to bolo pred par rokmi sa rozideme v septembri ....moja prognoza našho vztahu.....a viete, že sa teraz usmievam....ako fakt, nehysterčim, neplačem (nie, že by som to kvoli nemu niekedy robila), ale podstata nie som v depresii....aj ked nevylučujem, že po čase do nej upadnem....ale svoju buducnost aj napriek tomu čo som napisala vidim ružovo... flower

Prajem krásny zvyšok večera... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Tuto, regina, Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 14 apríl 2021 - 14:32

Ahojte kamaráti, mám sa naďalej výborne, čo sa mi páči. Menej ma teší, že mám problémy s novým denným režimom. Dodržiavať ho dodržiavam, ale nič sa na mňa nelepí, ako sa hovorí. To je problém cítim, že motivácia vyprchá už možno čoskoro. Načo sa napr. trápiť, keď nesmeruje to ku lepšiemu?

Najväčšiu starosť mi robí moja zlá koncentrácia, ktorá nie je. Vydržím sa naplno niečo učiť 45 minút a je koniec. Pričom mám vyhradené 2 hodiny a 15 minút na vzdelávacie aktivity. Čo s tým? Robiť budem naďalej pochopiteľne, ale či niečo z toho bude tak neviem.

Oveľa väčšiu radosť mám zo šachu, ktorému sa môžem venovať viac. Mám veľa šachových zdrojov na youtube (Robert a Petr šachy, Pri šachu, Šach, Šachové tréningy s Jurom Matejovičom, Beskydská šachová škola, ChessStark). Tréningov a tréningov na dlhé dní, čo je super.

Chcel by som si aj spracovávať šachové otvorenia nejakým spôsobom, aby som rástol šachovo a učil sa novým zákonitostiam kráľovskej hry. Uvidíme, že čo z toho vznikne, a že čo z toho bude. Je to pomerne výzva a teším sa na ňu. Ďalej pokračovať i v učení a samozrejme dopriať si aj relax v podobe jednej prehliadačovej hry.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto, regina and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan St 14 apríl 2021 - 20:17

Ahoj

Hlásim sa po dlhšej dobe, bo musím dať vedzet. Minulý týždeň Som načal záhradu a dopadlo to tak, že Som tam bol dva razy a koniec. Porezať haluze, čo Sme strom spílili a vyniesť to na skládku. Smetiari protestovali spôsobom, že nám polku koša vyhádzali pred bránu.

Treba ešte pokopať záhradu a poupratovať v altánku. Dni šlapú ako na bežiacom páse, povinnosti v organizéri ako tak fungujú. Zajtra idem na interné objednať si sanitku na pondelok. Totiž Som dostal pozvanie na trojdnové pozorovanie.

Ide o podozrenie, že mám na srdci zúženú cievu. Tak uvidim, či dorazím domov celý a nepozašívaný. Mám sa hlásiť na krásnej Hôrke v Bratislave na kardiológii v ústave srdcovo cievnych ochorení.

Čo by Som ešte popísal, psychicky Som na tom veľmi dobre, fyzicky mi chýba ako taký pohyb. Celeé dni len vysedávam, zriedka kedy robím (ne)jakú pohybovú aktivitu.

Tak ako sa máte v tieto dni vážený čitajúci? Želám a prajem vám veľa zdravíčka a veľa aktivít i tích (ne)spoločenských. S pozdravom:

Dušan

https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/04/aky-som-mal-tyzden-4.html
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto, regina and Mischelll like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 15 apríl 2021 - 16:23

Ahojte, mám sa výborne. Dnešok by bol celkom fajn, len som sa nevenoval ničomu zmysluplnému. Nie že by som sa nedokázal premôcť, ale dnes som si urobil cielene voľnejší deň a naordinoval som si oddych od všetkého. Dnes len kreslo, notebook a internet. Mal som totiž pocit, že potrebujem tento oddych. Dúfam, že oddych mi pomôže a ja zajtra budem makať ako fretka.

Uvidíme, že ako zajtra mi to pôjde. V súčasnosti je ťažko žiť nejako zmysluplne, keďže sa nič nemôže a ja sa snažím pravidlá dodržiavať. Chodievam len na príležitostné nákupy a inak som len doma. Dúfam, že už čoskoro lockdown skončí a ja budem môcť chodiť na prechádzky po celom meste.

Dušan drž sa v tej Bratislave a prajem ti všetko dobre, aby prebehlo všetko tak, ako malo. Budem počas dňa určite na teba myslieť. Ešte raz drž sa…
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto, regina and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 15 apríl 2021 - 17:35

Ahoj @kimi2028

Tak mal Som mierne obavy s vybavením sanitky, tak mi sestrička nakoniec vypýsala žiadanku. Doma Som potom zavolal (ne)jakému prepravcu a objednal Som si sanitku aj naspäť.

Milo ma prekvapili, že to tak bez problémov išlo. U doktorky Som samozrejme musel hovoriť, že sa na tú Krásnu Horkú (ne)mám jak dostaviť. Tvrdil Som, že by Som musel cestovať vlakom a prestupovať autobusy.

Tak sa mi uľavilo a potešil ma fakt, že má odtiaľ odvezie tiež sanitka.

Želám a prajem Vám veľa zdravíčka a kopec zmysluplného života.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto and regina like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Št 15 apríl 2021 - 19:43

Ahojte,

dnes som mala skvelý deň (asi preto, že som v miernej hypománii Very Happy ). Vcera som sla spať az okolo polnoci a dnes ráno o piatej už nie a nie spať. Tak som o šiestej ráno vstala, dala prať, naraňajkovala sa a keď muž vstal o pol siedmej, tak som ho po ranajkách vytiahla do obchodu - musel ma tam odviezť, kedze je to dosť daleko. Nákupu som sa moc potešila, hlavne preto, že som si lacno kúpila kvietky - letnicky. Je na ne este trochu skoro vysadzať ich na záhon, no ja si ich najprv presadim do crepnikov a dám do maleho foliovnika, co máme na dvore. Tam sa budem z nich vytešovať až kým nepojdu na záhon (no a tam mi ich potom možno pes dá doporiadku Sad ).
Doobeda som ešte bola už po stvrtýkrat túto jar u zubárky. Dokončila mi druhý zub, ktorý mi aj liecila a robila korenovú výpln. Este mi zostali dva kazy - tak tie nabuduce o dva týždne. Finančne ma to dosť vyšťavuje. Poobede som sa bola prejsť a podvečer som odcvičila hodinku jogy. Teraz, príjemne unavená som len upratala kuchynu po veceri a oddychujem pri počitači.
Potešilo ma i to, že som si kupila krížovky a radosť tým spravila i synovi, ktorý sa hneď pustil do lúštenia jednej osemsmerovky. Mimochodom pridal sa ku mne aj keď som cvičila jogu, že vyskúša a celkom sa mu to zapáčilo.
Takže tak. Dúfam, že dnes v pohode zaspim a spánok sa mi upraví.

Príjemný zvyšok večera prajem!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Dušan likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 15 apríl 2021 - 20:04

Ahoj @regina

Nám v jednom záhone na jar rastú žlté tulipány, ktoré keď odkvitnú tak sa prebudí celé obrovské papradie, ktoré tie tulipány zakryje. V ďaľšom záhone máme ruže, ktoré po úprave cez zimu začnú kvitnúť až keď je teplo. To chcem len povedať, že sa o to ani (ne)treba starať, príroda spraví svoje. A tak isto máme okolo záhonov v záhrade trvalky, či zimné kvety.

Akurát o čo je sa starať je odber buriny a vysadzanie zeleniny. Želám a prajem veľa príjemných jarných chvíľ. S pozdravom:

Dušan
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto and regina like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 19 apríl 2021 - 15:34

Ahoj fórumáci!

Momentálne sa nachádzam najmä doma. Cítim sa celkom znesiteľne, hoci drobnosti v zmysle psychopatológie sa ma týkajú. Pripadám si taký akýsi nerozhýbaný, teda tendencia k pasivite je u mňa prítomná. Verím, že to nezabehne k depresii, alebo soc. fob. Nateraz som však rád, že je to ako je. Nič významnejšieho v mojom živote sa nedeje. Samoštúdium aj akp. zvládam, a ako je už, žiaľ, fyzicky by som sa mal dať dokopy...

Prajem vám, buďťe fit a v pohode. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Dušan likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 19 apríl 2021 - 19:36

Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre. Dnes je super deň nasledujúce dní budem žiť šachom ešte viac. Odštartoval turnaj kandidátov a ja pozerám priame prenosy z neho. Dnes som pozeral 6,5 hodiny a zajtra idem zas. Tiež bol som poverený, aby som pridával nejaké šachové vecí na jeden skupinový šachový facebook.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan St 21 apríl 2021 - 11:51

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: