Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 74 z 85 Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 74 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  Juraj Pi 29 január 2021 - 18:15

Ja sa mám dnes celkom dobre. Na špáranie v nose sa mi nechce ísť. Keď mi to naposledy robili, tak to bolo dosť nepríjemné.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina Pi 29 január 2021 - 19:32

Ahojte,

mam sa celkom dobre, hlavne keď si odmyslím pasivitu, ktorá ma zrána chytá. Doobeda väčšinou navarím a po obede sa chodím prejsť do susednej dediny do obchodu, keďže u nás obchod nie je. Je to 1,5 km tam a 1,5 km späť, takže celkom fajn. Potom už len umyjem riad alebo niečo operiem či upracem.
Na testovanie nechodím, lebo prakticky chodím len do obchodu alebo do lekárne. Dlhšie som už nebola ani u dcéry v Bratislave.
Už aby sa tie opatrenia uvoľnili.
Čo ma nepotešilo, bola správa, že mi umrel obvodný lekár. Mal už vyše 80, takže sa to skôr či neskôr dalo čakať. Stala sa mu nehoda. Doma sa mu zaplietol jeho väčší pes pod nohy a on tak nešťastne spadol, že aj umrel. Ktovie koho teraz budem mať za obvodného lekára, či nás nejak prerozdelia, príde nový lekár alebo si sami budeme musieť nájsť niekoho nového.
Večery trávim na počítači, buď na sociálnych sieťach alebo pozerám nejaký film.
To, že každý deň je rovnaký, ma ubíja. Ale som vďačná aspoň za to, že nespejem do psychózy a stále sa držím na 10 mg aripiprazolu. Aj spánok mám celkom OK.

Pekný zvyšok večera prajem!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

kimi2028 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 29 január 2021 - 19:47

Ahoj @dzuli08, dávaš to úžasne a zaslúžiš si pochvalu pani učiteľka. Zo šlofíka si nič nerob. Pracuješ tak si unavená. Drž sa.

Ahoj @regina, som rád, že si sa podelila s nami po dlhšom čase o svoje dní a vystihla si dokonale naše problémy. Bohužiaľ väčšina z nás má dní rovnaké. Trávi ich pomerne pasívne, ale čo sa dá robiť s tým, keď to inak ani nejde. Hlavne, že si OK a posielam ti objatie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 30 január 2021 - 17:57

Ahojte Wink,

tak čitala som postupne Vaše príspevky a zaujala ma v nich informácia o znižovaní ID teda jeho percent....ako prešla by som to bez povšimnutia keby som nahodov pred par tyždnami nepozerala svoje papiere ID atď. a tam je predpokladaný termín znova posudzovania 08/2021 a to mam priznaných len 45% a ešte aj pracujem....ak mi to vezmu tak som nahrata ....ale nemalujme čerta na stenu...aj keď sa moja posudkova závratne blíži - keďže ani neviem ako prešiel január - proste mam pocit ako by ledva bolo 10. januára a hľa doraz 10. februára...hmm mojej mame je sice trochu lepšie....ale k jej normalu to ma ešte ďaleko a vrchol toho je že doktorka predpisala mame nižšie lieky no otec a ja jej dávame tak ako mala predtým ale mama stále si neda dohovoriť....v tomto covidovom období...keď by sa nemalo nikde sa združovať moja mama chodí už pomali každy tyžden na pohreb....ako ano pred týznom nejakej jej vzdialenej rodine....dajme tomu...ale posledne pohreby boli vzdialena suseda.....vlastne iba osoba ktorá byva na tej istej ulici....ako všelijak som ju odhovarala, prosila atd....a to ja teda prosit nezvyknem....ale hold ma čo chcela...aj som sa jej vyhražala....ona je tými pohrebmi posadnuta.....no, ma ako chcela už absolutne v ničom nedám na ňu .....ako na to som asi mala prisť už tak pred 10 rokmi....ale, ako sa vraví radšej neskoro ako nikdy....ach, kde som mohla byť minimálne by som už mala vlastnu rodinu....a neriešila mamine veci....jo, a mam aj novinku približne od februára podla toho ako mi pride nová kniha začinam zdravy životný štyl....bude to, tažke, ale mam predpoklad to zvladnut a to nie motivacia (aj keď aj ta tu je) ale predsa nie je to dieta je to zdravý životný štýl...a skusim si jedla pripraviť sama....podla jej dostupných receptov....ako, už nejak par mesiacov mi vyskakuju reklami na ketodietu a bola som nalomena ju vyskusať....a potom mi priatel poradil Antóniu Mačingovu a som zatial namotivovaná....uvidim po prvom týždni....tak dost som sa pre dnešok rozpísala....

Prajem krásny víkend... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Tuto, Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 31 január 2021 - 16:53

@Mischelll chodievaj na kontroly, neuvádzaj, že sa máš veľmi dobre. Daj si záležať, aby si mala dobre rozpísané svoje problémy a bude to snáď OK. Je fajn, že môžeš aj pracovať, ako ja to obdivujem.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 1 február 2021 - 17:45

Mám sa dobre. Znova sa mi nechce po pár aktívnejších dňoch nič robiť. Stále s tým bojujem a prišiel som na to. Je to tým, že ma nič nebaví, čo je škoda. Tak dní plynú len tak. Dnes ako aj včera som si vyhľadával len informácie a zaujímavé rozhovory o našom ochorení. Našiel som ich dosť veľa, čo ma potešilo. Niekedy je dobrý aj takýto relaxík. Mám o čom premýšľať. Nesmie byť až príliš často, lebo vedie to len ku pasivite. Šachu som sa nevenoval vôbec. Bude to chcieť určiť si nejaké tie krátkodobé ciele a držať sa ich. Napísať, čo budem robiť v daný týždeň a koľko toho budem robiť. Skúsim to takto si pripraviť na týždeň program. Verím tomu, že táto zmena bude príjemná.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 74 Empty Ako sa dnes mas

Odoslať  Katuska Po 1 február 2021 - 18:08

Ahojte. Dnes sa mam dobre a viem si to velmi vazit nakoko som sa mala posledny mesiac velmi zle. Psychiatricka mi vratila jeden liek Zalastu a zrejme zabrala kedze nemam tie desive myslienky ale rozmyslam o beznych ludskych veciach a starostiach. Dneska mam volno tak som si vysivala a hrala sa so psami, trochu som pomohla v domacnosti mame a to je asi vsetko taky oddyhcpvy den . majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Po 1 február 2021 - 20:29

Ahojte Wink,

kimi2028 - velmi pekne dakujem za cenné rady.....hlavne už na dalšiu kontrolu sa dostavim....aj ked je covid-19 a pacientov radsej vybavuju telefonatom....ale pojdem určite....na kontrole nikdy neuvadzam ze sa mam velmi dobre....len dobre teda taka 3....ano pracujem....ale po praci už o druhej pridem na byt a odychujem...az do 19:00 som na nete akurat....potom sprcha a spat...nie som schopna popozerat ani jeden večerný film...kedze okolo deviatej uz zaspavam....zhruba moj den cez týžden...

Prajem pekný zvyšok dňa... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 2 február 2021 - 7:58

@Mischelll Neuvádzaj radšej ani, že sa máš dobre, lebo môže si niekto vysvetliť, že je to všetko OK. Super, že máš veľa času aj na seba. Ja by som prácu ani nedal. Neviem sa na nič sústrediť dlhšie ako 45 minút. Navyše mám tras rúk a som veľmi spomalený. V reči nie je to ani tak vidieť, ale keď mi dá niekto niečo urobiť tak je to celé pomalé. Pracovať treba najmenej 4 hodiny a podávať výkony ako zdraví ľudia, čo si neviem predstaviť. Dúfam, že bude sa to zlepšovať, ale ten tras je horší a horší ako aj to psychomotorické tempo. Spomenutá koncentrácia je tiež na figu.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 4 február 2021 - 15:41

Mám sa dobre. Mám radosť z toho, že dal som sa na čítanie azbuky, čo sa mi veľmi páči. Už som prečítal dokonca aj 3 rozprávky v ruštine. Nerozumel som, ale je fajn, že už viem čítať. Začínam čítať už čoraz lepšie a lepšie. Len niektoré písmenka sa mi ešte stále pletú, ale nevadí. Je to už celkom dobre. Pôjde to lepšie. Inak program nedodržiavam, ale som spokojný. Dnes som si dal napr. aj krížovky. Denník si píšem.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj Št 4 február 2021 - 16:06

Ja som sa pred rokmi tiež dal na ruštinu. Na začiatku som sa naučil azbuku a potom som si kúpil takú knihu, kde na ľavej strane bol text po rusky a na pravej po česky. Tri príbehy o láske, tak sa volala tá kniha. Boli v nej príbehy od ruských klasikov, Čechova, Turgeneva a Puškina. Prekvapilo ma ako rýchlo sa mi darilo z tej knihy učiť. Ale potom ma to omrzelo a dosť som zabudol. Azbuku však čítať stále dokážem, aj keď nie tak plynulo ako by som si prial.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 4 február 2021 - 16:51

Ahoj Juraj a kimi! V "akp." ruštinu mám, ale zdá sa mi, že na učenie jazykov to u mňa celkovo nie je nič moc. Momentálne sa stále "hrám" s azbukou a až príliš málo sa učím aj s knižky Konverzácia. Také úspechy ako vy ohľadom čítania som nedosiahol. Teším sa, že sme tu traja, čo sa práve tomuto venujeme a máte moju podporu a som zvedavý, či vás aj dobehnem...

Ahojte!
Som rád, že som tu s vami a môžem sa tu vyjadriť. Zdravotne som primerane a mierne bývam organizmom "upozornený", že vyliečený ešte nie som, či lepšie napísané, že pojem pacienta má v mojom živote žiaľ svoje miesto. Vzhľadom na to, že je to tu v okolí samé blato nevyužívam ani možnosť ísť niekde mimo mesto. Teším sa na jar, keď iste bude viac k pozeraniu. K súčasnej situácii len toľko, že bol som už 4X testovaný a som zdravý, teda vždy negatívny. V domácnosti zastávam rolu nákupcu a pomocníka v bežných prácach. Čo sa týka zamestnania, tak by bolo veľmi otázne doniesť "niečo neželané" domov.
Želám vám pekné dni a buďte fit! Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Dušan, kimi2028 and Juraj like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 74 z 85 Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: