Ako sa dnes máš? 13
Strana 74 z 85 • 1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
mam sa celkom dobre, hlavne keď si odmyslím pasivitu, ktorá ma zrána chytá. Doobeda väčšinou navarím a po obede sa chodím prejsť do susednej dediny do obchodu, keďže u nás obchod nie je. Je to 1,5 km tam a 1,5 km späť, takže celkom fajn. Potom už len umyjem riad alebo niečo operiem či upracem.
Na testovanie nechodím, lebo prakticky chodím len do obchodu alebo do lekárne. Dlhšie som už nebola ani u dcéry v Bratislave.
Už aby sa tie opatrenia uvoľnili.
Čo ma nepotešilo, bola správa, že mi umrel obvodný lekár. Mal už vyše 80, takže sa to skôr či neskôr dalo čakať. Stala sa mu nehoda. Doma sa mu zaplietol jeho väčší pes pod nohy a on tak nešťastne spadol, že aj umrel. Ktovie koho teraz budem mať za obvodného lekára, či nás nejak prerozdelia, príde nový lekár alebo si sami budeme musieť nájsť niekoho nového.
Večery trávim na počítači, buď na sociálnych sieťach alebo pozerám nejaký film.
To, že každý deň je rovnaký, ma ubíja. Ale som vďačná aspoň za to, že nespejem do psychózy a stále sa držím na 10 mg aripiprazolu. Aj spánok mám celkom OK.
Pekný zvyšok večera prajem!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
kimi2028 likes this post
Ahoj @regina, som rád, že si sa podelila s nami po dlhšom čase o svoje dní a vystihla si dokonale naše problémy. Bohužiaľ väčšina z nás má dní rovnaké. Trávi ich pomerne pasívne, ale čo sa dá robiť s tým, keď to inak ani nejde. Hlavne, že si OK a posielam ti objatie.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
tak čitala som postupne Vaše príspevky a zaujala ma v nich informácia o znižovaní ID teda jeho percent....ako prešla by som to bez povšimnutia keby som nahodov pred par tyždnami nepozerala svoje papiere ID atď. a tam je predpokladaný termín znova posudzovania 08/2021 a to mam priznaných len 45% a ešte aj pracujem....ak mi to vezmu tak som nahrata ....ale nemalujme čerta na stenu...aj keď sa moja posudkova závratne blíži - keďže ani neviem ako prešiel január - proste mam pocit ako by ledva bolo 10. januára a hľa doraz 10. februára...hmm mojej mame je sice trochu lepšie....ale k jej normalu to ma ešte ďaleko a vrchol toho je že doktorka predpisala mame nižšie lieky no otec a ja jej dávame tak ako mala predtým ale mama stále si neda dohovoriť....v tomto covidovom období...keď by sa nemalo nikde sa združovať moja mama chodí už pomali každy tyžden na pohreb....ako ano pred týznom nejakej jej vzdialenej rodine....dajme tomu...ale posledne pohreby boli vzdialena suseda.....vlastne iba osoba ktorá byva na tej istej ulici....ako všelijak som ju odhovarala, prosila atd....a to ja teda prosit nezvyknem....ale hold ma čo chcela...aj som sa jej vyhražala....ona je tými pohrebmi posadnuta.....no, ma ako chcela už absolutne v ničom nedám na ňu .....ako na to som asi mala prisť už tak pred 10 rokmi....ale, ako sa vraví radšej neskoro ako nikdy....ach, kde som mohla byť minimálne by som už mala vlastnu rodinu....a neriešila mamine veci....jo, a mam aj novinku približne od februára podla toho ako mi pride nová kniha začinam zdravy životný štyl....bude to, tažke, ale mam predpoklad to zvladnut a to nie motivacia (aj keď aj ta tu je) ale predsa nie je to dieta je to zdravý životný štýl...a skusim si jedla pripraviť sama....podla jej dostupných receptov....ako, už nejak par mesiacov mi vyskakuju reklami na ketodietu a bola som nalomena ju vyskusať....a potom mi priatel poradil Antóniu Mačingovu a som zatial namotivovaná....uvidim po prvom týždni....tak dost som sa pre dnešok rozpísala....
Prajem krásny víkend...
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Tuto, Dušan and kimi2028 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ako sa dnes mas
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto and kimi2028 like this post
kimi2028 - velmi pekne dakujem za cenné rady.....hlavne už na dalšiu kontrolu sa dostavim....aj ked je covid-19 a pacientov radsej vybavuju telefonatom....ale pojdem určite....na kontrole nikdy neuvadzam ze sa mam velmi dobre....len dobre teda taka 3....ano pracujem....ale po praci už o druhej pridem na byt a odychujem...az do 19:00 som na nete akurat....potom sprcha a spat...nie som schopna popozerat ani jeden večerný film...kedze okolo deviatej uz zaspavam....zhruba moj den cez týžden...
Prajem pekný zvyšok dňa...
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Tuto likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto and Dušan like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Tuto likes this post
Ahojte!
Som rád, že som tu s vami a môžem sa tu vyjadriť. Zdravotne som primerane a mierne bývam organizmom "upozornený", že vyliečený ešte nie som, či lepšie napísané, že pojem pacienta má v mojom živote žiaľ svoje miesto. Vzhľadom na to, že je to tu v okolí samé blato nevyužívam ani možnosť ísť niekde mimo mesto. Teším sa na jar, keď iste bude viac k pozeraniu. K súčasnej situácii len toľko, že bol som už 4X testovaný a som zdravý, teda vždy negatívny. V domácnosti zastávam rolu nákupcu a pomocníka v bežných prácach. Čo sa týka zamestnania, tak by bolo veľmi otázne doniesť "niečo neželané" domov.
Želám vám pekné dni a buďte fit! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dušan, kimi2028 and Juraj like this post
Strana 74 z 85 • 1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 85