Ako sa dnes máš? 13
Strana 39 z 85 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Inak mám sa napriek všetkému celkom dobre a aj okolie dáva mi najavo, že je so mnou spokojné. Hlavne mama je veľmi spokojná, ktorá hovorí, že vediem si veľmi dobre. Vidí veľký posun dopredu. Som tomu rád. Mám tiež radosť z toho, že budem strýko, čo je celkom nová infoška, ale bude to až v máji budúceho roka.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Tuto and Iacobus like this post
---
Ahojte.
Mám sa zhruba dobre. Včera som bol doobeda na počítači a kade-tade po weboch. O pol dvanástej som sa naobedoval a následná únava ma pritiahla na gauč. Trošku som si zdriemol. Potom mi došla SMS od kolegyňky, že mala narodeniny a upiekla tortu, ktorú doniesla do práce. A že nerátala, že tam nebudem... nevedela, že budem mať dovču. Tak reku že by bola rada, keby som si prišiel dať. Tak som sa nejak vychystal a šiel som, zagratuloval som, dal kytičku, zjedol kúsok torty, poklábosil so šéfkou, vytlačil na firemnej tlačiarni zopár strán sudoku z jedného programu pre tatina, aby mal čo lúštiť (jeho to baví lúštiť a tlačievam mu takto, aby si nemusel kupovať). Potom som šiel na nákup do drogérie, kúpil som tiež inde 2 tričká a ožiaril sa v solárku. Doma som odcvičil svoje série, mal telefonát s mamou, opral som 2 várky, v jednej som dal prať zimnú a jesennú bundu na tridsiatke. Najmä tá zimná bola už po čase visenia v skrini akási "nasmrádnutá", zatuchnutá. A reku blíži sa zimšie počasie, tak aby som bol prichystaný. Večer som si čítal knižku ešte a surfoval po webe. Čo sa týka predsavzatí, ako vidno, žiadne učenie sa nebolo. Aj tak mám pocit, že to bol vcelku pekný deň.
V elektrodome Nay som si rezervoval večer holiaci strojček Philips, tak si ho pôjdem dnes vyzdvihnúť. Začína zastrihávať už na 0,4 mm a dá sa zvyšovať postupne o 0,2 mm viac a viac, až smerom k 10 mm. Chcem si skúsiť vypestovať takú maličkú, veľmi kratučkú briadku (asi 1 mm, neviem ešte presne), strnisko, ktoré by vyzeralo tak, ako má @Tutov avatarový obrázok.
Želám Vám krásny, pokojný a príjemný štvrtok, priatelia. Majte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Dušan and Iacobus like this post
Dnes bolo v lekárni malo ľudí. Čas išiel pomaly. Ale to mi neprekáža. Viac mi prekážajú ľudia. Neviem nájsť príčinu, prečo mi tak veľmi vadia.
@Matej, ja som dnes zaspal na pohovke. Prebudil som sa o štvrtej rano, svetlo svietilo. Tak som ho vypol a išiel do postele. Ha. A vyskúšaj určite strnisko. Teraz sa to dosť nosí a ja ho mám. Chodíš aj do solarka? Tiež nad tym uvažujem. Som biely ako stena. Co sa týka školy, dufam a verím, ze sa ti to teraz podarí. Budem držať prsty.
@kimi2028, je veľmi dobre, ze pises šachové články. Pokračuj v tom s nedaj sa odradiť negatívnymi názormi. Poznáme to veľmi dobre, keď niekto musí kritizovať všetko, čo napiseme, len preto, ze on sa cíti byt povolanejsi vyjadrovať sa na tú temu.
@Tuto, prajem vám , aby ste si našli prácu podľa svojich predstáv. Pevne verím, ze to výjde, aj vám držím prsty. Vykam, lebo si už nepamätám, či mám tykat alebo vykat. Ha. Snáď sa neurazite.
Co by som vám ešte napísal? Mám teraz stále dobré obdobie. To ma teší. Ale riešim veľa veci. Som dosť zaneprázdnený. Zasa musím písať protokol o praxi.
Pozdravujem aj ostatných. Jakub
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Tuto and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Mischelll, Dušan and Iacobus like this post
Ahoj kimi! Tá práca býva u mňa otázna. Snáď je to aj tým, že mi na nej až príliš záleží, z toho plynie stres, nervozita a úzkosť. Akonáhle sa začnú prejavovať znaky nespavosti, začne sa to pomaly prejavovať v nábehu na ochorenie. Žiaľ jediné riešenie mi pripadá odchod či priam útek s prostredia zamestnania. Zvláštne je, že na brigádach, teda výpomoci tento problém nebýval.
Ahoj Matej! Briadka je celkovo fajn. Som rád, že som Ťa inšpiroval, občas je aj malá zmena potešujúca...
Ahoj Iacobus! Je to len na Tebe, či mi chceš tykať, vykať, onikať... Hlavné je, aby Ti tu bolo s nami dobre a pomohlo Ti to aj do budúcnosti. Teším sa zo všetkých príspevkov, ktoré aspoň trošku posunú smerom k zlepšeniu... Terapia tvorbou je prirodzená a dokáže pomôcť, čo je môj osobný názor.
Ahojte! Dnes som bol najmä rekreačne na záhrade, je lepšia úroda oproti normálu. Zdravotne sa cítim dobre, ale aj tak si pripadám, že pre moje ambície som urobil ešte málo. Mám pocit, že sebaprekonávanie, teda snaha o osobný pokrok, by mohla byť nápomocná cesta. Samozrejme som na začiatku, ale verím, že práve toto inšpiruje moje konanie. Pekné dni do pohody praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Pri čítaní správy z nemocnice sa najskor zarazil. Bol som zvedavy preco. Vysvetlil mi, že sa nahneval, keď videl v doporucenej medikácie Xanax, ale potom sa odhneval, lebo v odporucanej Xanax nebol. Bol iba v aplikovanej medikácii. Zmýlil si riadky. Takže Xanax mi nepredpísal. Škoda. Nevadí.
Pýtal som sa, či je to so mnou zlé. Nie je to úplne zlé. Len sa bojí, že si pohorším, keď vysadím lieky. Obáva sa toho, že sa to potom nemusi vratit do dobreho stavu. Povedal, že lepsie by bolo, keby som do liecby aktivne nezasahoval. Ha. Ale čo už so mnou? Som raz taký. Zasahovat budem. Ved to študujem. No, mal by som vediet, že nie je dobre prestat uzivat psychiatricke lieky.
Opýtal som sa na pojem hypoplastická kontrola reality. Znamená to, že vnímanie reality je dočasne znížené chorobou. Súvisí to so zmyslovým vnímaním, ktoré nemusí korešpondovať so skutočnosťou. Príkladom sú bludy, halucinácie. Teda symptómy "nášho" spektra.
Ešte dodám, že ma bolí od rána ruka. Asi si v lekárni zajtra vezmem epolamínovú soľ diklofenaku.
Majte sa dobre.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Tuto and kimi2028 like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028 and Iacobus like this post
Ahoj @Iacobus písal som ti, že pán doktor sa poteší a možno aj pobaví. Takto to aj bolo.
Ahoj @dzuli08 myslel som na teba, že ako to v tej práci zvládaš a či sa niečo zmenilo po tom, čo ťa odhalili. Vidím, že ide ti to a držím ti palce, aby bolo to dobre.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and Iacobus like this post
Dnes sme si dali tú námahu a urobili sme si po tretí ktát baklažán. Najskorej sme ho ošúpali a osolili a nehali postáť hodku, pol hodku, aby horká šťava sa odplavila. Potom sme narezané kúsky omyli a nanovo osolili. Spravili sme z nich klasické šnicle so zemiakmi a tatárkou.
Dnes Som si spravil zmenu vo vzdelavácom systéme po označním "H". Zmena sa týka, zahodenia memory, veď aj tak sa to neoplatí, nakoľko mám tendenciu zabúdať, a tak na miesto toho som vytvoril ako taký systém zapamätávania.
Ide o opakovanie poznámok vo forme:
opticky (čítaním poznámok)
kineticky (písaním poznámok)
akusticky (počúvaním vlastných audionahrávok)
Sľubujem si od toho veľa.
Od posledných príspevkov, ktoré sa týkali hlasov a slov sa klasicky zmenila ich intezita a kapacita. Nie nadarmo sa hovorí "eGo je semienkom sveta. Toto semienko obsahuje cwlý svet. Poviete si Ja Som a celý svet sa začne okamžite prejavovať".
Mám Vás rád a želám a prajem veľa zdravíčka.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/09/ako-sa-dnes-mam-11.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028 and Iacobus like this post
Mal si pravdu. Nepovažoval to za zradu, ale sa potešil.
Zdravím všetkých.
Teraz len v krátkosti. Konečne víkend. Mam sa dobre. Chystám sa písať protokol. Neviem však o čom. Ha. Niečo vymyslim.
Pozdravujem. Jakub
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Tuto likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post
---
Ahojte, priatelia.
Mám sa približne dobre. V piatok bolo v práci vcelku ok, no zmáhala ma únava, nechuť do činností a tlaky k negatívnemu mysleniu. Snažil som sa s tým bojovať, a síce vnútorným monológom v hlave, v ktorom som sa povzbudzoval veriť, že je to len dočasná nálada a že sa to zase zlepší. A kým sa to nezlepší, tak za ten čas sa musím snažiť nemyslieť, nerozoberať myšlienky, ktoré sa mi vtedy vyplavujú pred vnútorný zrak vedomia. Bol som veľmi rád, že sa mi v tom darilo a neskĺzal som do pesimizmu a ťažkopádneho myslenia. Ako také som tie nálady hodil na vrub počasiu, nakoľko bolo tuná chladno, veľmi veterno a dážď. Ešte viac som sa tešil tomu, že mi tie stavy dávali priestor "vydýchnuť" - myslím to tak, že asi po 20 minútach špatných pocitov a tlakov k negativite som sa na pár okamihov zase cítil zhruba ok. Prichádzali na mňa aj vlny, kedy ma bavili veci a aktivity, čo som mal na robote. A tak som sa mohol trochu vzpružiť, kým zas ťažkopádnosť v hlave neprišla naspäť. Také chvíľky úľavy vnímam priam ako záchranné koleso, lebo keby to na mňa malo doliehať sústavne celé hodiny, tak asi by som to nevedel vydržať a predsa len by som sa tým myšlienkam, žiaľ, asi podvolil.
Dnes som bol v škole. Bol som na prednáške iba doobeda, nakoľko ide o matematiku, ktorú mám už spravenú z minulého roka. Chcel som sa na prvej hodine aspoň ukázať a zorientovať sa. Zistil som, že nás je v ročníku len čosi vyše 20, čo je o celú polovicu menej, než koľko nás bolo na začiatku minulého školského roka. Treba potom rátať s určitým odlivom v rámci niektorých predmetov, ktoré predstavujú "sito", a je možné, že napokon do letného semestra pôjdeme len ako skupinka azda desiatich ľudkov. To len tak nahlas hádam... možno to tak nebude a odliv nebude. Ale vyučujúci už viackrát vraveli, že rok čo rok je po "site" odliv prvákov približne až 50%. V škole inak bolo fajn. Vrátnička mi nevedela odmerať teplotu, resp. bol som z toho mrazivého vetriska tak studený, že ma teplomer nevedel zmerať. Tak som stál pri vrátnici asi 3-4 minútky a zohrieval sa. A až potom ma azda na desiatykrát zmerala a konečne som ukázal aspoň 34 stupňov. A tak som dostal zelenú pre vstup do budovy.
Teď víkendujem, periem, robil som si nejaké zápisky, čítal weby, umýval riady, jedol... a tak. Momentálne nemám rozčítanú žiadnu knižku, takže by bolo pekné využiť čas na učenie sa. Včera som sa po tej 21. hodine donútil aspoň do angliny. Dúfam, že dnes bude bilancia lepšia.
Prajem Vám, kamaráti, príjemnú a pokojnú sobotu. Majte sa pekne, držím Vám palce.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Strana 39 z 85 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 85