Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 39 z 85 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 39 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  kimi2028 St 23 september 2020 - 11:20

Ahoj tuto, ja by som prácu tiež nezvládol. Mám problém zvládať písanie článkov. Ku tomu sa snaží ma v súčasnosti veľa ľudí znechutiť, ale zatiaľ sa im to nedarí. Píšem na jeden nový český šachový server, ktorý ma dosť veľa diskutérov. Tým pár ľuďom, čo sa nepáčia moje články tak dávajú to najavo, ale nič si z toho nerobím už. Beriem to normálne, aj keď niekoho by mohlo to položiť. Jednoducho nič dobre tam nie je. Len zosmiešovanie a psychické ponižovanie. Cením si, že sú ľudia, ktorým sa moje články páčia a nie je ich až tak málo, ale bohužiaľ do diskusie sa radšej neozvú, lebo by čelili posmechu "premúdretých" ľudí.

Inak mám sa napriek všetkému celkom dobre a aj okolie dáva mi najavo, že je so mnou spokojné. Hlavne mama je veľmi spokojná, ktorá hovorí, že vediem si veľmi dobre. Vidí veľký posun dopredu. Som tomu rád. Mám tiež radosť z toho, že budem strýko, čo je celkom nová infoška, ale bude to až v máji budúceho roka.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Tuto and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Št 24 september 2020 - 7:59

@kimi2028, je super, že sa nevzdávaš písania napriek niektorým neprajným diskutérom na danom portáli. Veľmi Ti prajem hojne nezlomnej vnútornej sily ignorovať tieto nepriazne. giving a hug Určite pokračuj v tvorbe, už si ponúkol zo svojich vedomostí a skúseností veľa, a ešte máš nemalý potenciál ponúkať a tvoriť mnoho ďalšieho. Tvoríš hodnotu. Super! Drž sa, kimi, fandím(e) Ti. Maj sa pekne. Vitaj

---

Ahojte. Očko

Mám sa zhruba dobre. Včera som bol doobeda na počítači a kade-tade po weboch. O pol dvanástej som sa naobedoval a následná únava ma pritiahla na gauč. Trošku som si zdriemol. Potom mi došla SMS od kolegyňky, že mala narodeniny a upiekla tortu, ktorú doniesla do práce. A že nerátala, že tam nebudem... nevedela, že budem mať dovču. Tak reku že by bola rada, keby som si prišiel dať. Shocked Tak som sa nejak vychystal a šiel som, zagratuloval som, dal kytičku, zjedol kúsok torty, poklábosil so šéfkou, vytlačil na firemnej tlačiarni zopár strán sudoku z jedného programu pre tatina, aby mal čo lúštiť (jeho to baví lúštiť a tlačievam mu takto, aby si nemusel kupovať). Potom som šiel na nákup do drogérie, kúpil som tiež inde 2 tričká a ožiaril sa v solárku. Doma som odcvičil svoje série, mal telefonát s mamou, opral som 2 várky, v jednej som dal prať zimnú a jesennú bundu na tridsiatke. Najmä tá zimná bola už po čase visenia v skrini akási "nasmrádnutá", zatuchnutá. Smile A reku blíži sa zimšie počasie, tak aby som bol prichystaný. What a Face Večer som si čítal knižku ešte a surfoval po webe. Čo sa týka predsavzatí, ako vidno, žiadne učenie sa nebolo. Embarassed Aj tak mám pocit, že to bol vcelku pekný deň. Dojatie 2

V elektrodome Nay som si rezervoval večer holiaci strojček Philips, tak si ho pôjdem dnes vyzdvihnúť. Začína zastrihávať už na 0,4 mm a dá sa zvyšovať postupne o 0,2 mm viac a viac, až smerom k 10 mm. Chcem si skúsiť vypestovať takú maličkú, veľmi kratučkú briadku (asi 1 mm, neviem ešte presne), strnisko, ktoré by vyzeralo tak, ako má @Tutov avatarový obrázok. Smile

Želám Vám krásny, pokojný a príjemný štvrtok, priatelia. Majte sa dobre. community together

S úctou
matej
jocolor

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 39 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 24 september 2020 - 16:33

Dobrý deň,

Dnes bolo v lekárni malo ľudí. Čas išiel pomaly. Ale to mi neprekáža. Viac mi prekážajú ľudia. Neviem nájsť príčinu, prečo mi tak veľmi vadia.

@Matej, ja som dnes zaspal na pohovke. Prebudil som sa o štvrtej rano, svetlo svietilo. Tak som ho vypol a išiel do postele. Ha. A vyskúšaj určite strnisko. Teraz sa to dosť nosí a ja ho mám. Chodíš aj do solarka? Tiež nad tym uvažujem. Som biely ako stena. Co sa týka školy, dufam a verím, ze sa ti to teraz podarí. Budem držať prsty.

@kimi2028, je veľmi dobre, ze pises šachové články. Pokračuj v tom s nedaj sa odradiť negatívnymi názormi. Poznáme to veľmi dobre, keď niekto musí kritizovať všetko, čo napiseme, len preto, ze on sa cíti byt povolanejsi vyjadrovať sa na tú temu.

@Tuto, prajem vám , aby ste si našli prácu podľa svojich predstáv. Pevne verím, ze to výjde, aj vám držím prsty. Vykam, lebo si už nepamätám, či mám tykat alebo vykat. Ha. Snáď sa neurazite.

Co by som vám ešte napísal? Mám teraz stále dobré obdobie. To ma teší. Ale riešim veľa veci. Som dosť zaneprázdnený. Zasa musím písať protokol o praxi.

Pozdravujem aj ostatných. Jakub
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 24 september 2020 - 18:10

Ahojte @Matej a @Iacobus, máte pravdu. Bohužiaľ som slaboch, nerobí mi dobre stres. Neviem, či to budem zvládať dlhodobo, ale tak môžem písať články a diskusie ignorovať. Raz po 48 hodinách poďakujem za príspevky, aj keď ich čítať nebudem a bude to možno lepšie... Aj keď bude asi zvedavosť, ale nič dobre tam nebude.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Mischelll, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 24 september 2020 - 18:45

Ahojte!

Ahoj kimi! Tá práca býva u mňa otázna. Snáď je to aj tým, že mi na nej až príliš záleží, z toho plynie stres, nervozita a úzkosť. Akonáhle sa začnú prejavovať znaky nespavosti, začne sa to pomaly prejavovať v nábehu na ochorenie. Žiaľ jediné riešenie mi pripadá odchod či priam útek s prostredia zamestnania. Zvláštne je, že na brigádach, teda výpomoci tento problém nebýval.

Ahoj Matej! Briadka je celkovo fajn. Som rád, že som Ťa inšpiroval, občas je aj malá zmena potešujúca...

Ahoj Iacobus! Je to len na Tebe, či mi chceš tykať, vykať, onikať... Hlavné je, aby Ti tu bolo s nami dobre a pomohlo Ti to aj do budúcnosti. Teším sa zo všetkých príspevkov, ktoré aspoň trošku posunú smerom k zlepšeniu... Terapia tvorbou je prirodzená a dokáže pomôcť, čo je môj osobný názor.

Ahojte! Dnes som bol najmä rekreačne na záhrade, je lepšia úroda oproti normálu. Zdravotne sa cítim dobre, ale aj tak si pripadám, že pre moje ambície som urobil ešte málo. Mám pocit, že sebaprekonávanie, teda snaha o osobný pokrok, by mohla byť nápomocná cesta. Samozrejme som na začiatku, ale verím, že práve toto inšpiruje moje konanie. Pekné dni do pohody praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 24 september 2020 - 19:07

Aaa, zabudol som ešte čosi. V pondelok som bol pri doktorovi na depot, už si na to zvykám. Doktor mal mimoriadne dobrú náladu (Zvyčajne máva dobrú náladu). Porozprával som mu všetko o tom, ako so mnou zaobchadzali v nemocnici. Smial sa na ich zvlastnom postupe "jemného" presviedčania pacienta na depot.

Pri čítaní správy z nemocnice sa najskor zarazil. Bol som zvedavy preco. Vysvetlil mi, že sa nahneval, keď videl v doporucenej medikácie Xanax, ale potom sa odhneval, lebo v odporucanej Xanax nebol. Bol iba v aplikovanej medikácii. Zmýlil si riadky. Takže Xanax mi nepredpísal. Škoda. Nevadí.

Pýtal som sa, či je to so mnou zlé. Nie je to úplne zlé. Len sa bojí, že si pohorším, keď vysadím lieky. Obáva sa toho, že sa to potom nemusi vratit do dobreho stavu. Povedal, že lepsie by bolo, keby som do liecby aktivne nezasahoval. Ha. Ale čo už so mnou? Som raz taký. Zasahovat budem. Ved to študujem. No, mal by som vediet, že nie je dobre prestat uzivat psychiatricke lieky.

Opýtal som sa na pojem hypoplastická kontrola reality. Znamená to, že vnímanie reality je dočasne znížené chorobou. Súvisí to so zmyslovým vnímaním, ktoré nemusí korešpondovať so skutočnosťou. Príkladom sú bludy, halucinácie. Teda symptómy "nášho" spektra.

Ešte dodám, že ma bolí od rána ruka. Asi si v lekárni zajtra vezmem epolamínovú soľ diklofenaku.

Majte sa dobre.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Tuto and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Št 24 september 2020 - 21:03

Ahojte, zajtra konečne piatok. Tento týždeň bol dost perny.... Zajtra zacinam aj nultou tak musim skor vstávať. Nie som tym nadšená, ale co uz, ked musim tak musim. Ma sa uz zhoršiť aj počasie, tak cakam ze aj moj pracovny vykon bude horsi. Ale inak sa snazim co najlepšie, podla vedomia a svedomia. Pocity su sem tam kadejake pri studentoch, hlavne ked mam celu triedu aj vyse 20. Ale co uz, nejak bude. Inak, len tak medzi recou na pokeci u mudr. na nase veci som uz nebola vyse pol roka. Ale lieky beriem poctivo. Neviem, nejak sa predieram sama. Je to tazsie niekedy. Želám vam všetko dobré a pekné. Majte sa, držte sa! 😊

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Tuto, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 25 september 2020 - 19:14

Ahoj @tuto, veru tak mám podobný problém. Len ja som si prácu ešte neskúsil, ale dopadlo by to podobne.

Ahoj @Iacobus písal som ti, že pán doktor sa poteší a možno aj pobaví. Takto to aj bolo. Very Happy

Ahoj @dzuli08 myslel som na teba, že ako to v tej práci zvládaš a či sa niečo zmenilo po tom, čo ťa odhalili. Vidím, že ide ti to a držím ti palce, aby bolo to dobre.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Pi 25 september 2020 - 19:19

Ahoj
Dnes sme si dali tú námahu a urobili sme si po tretí ktát baklažán. Najskorej sme ho ošúpali a osolili a nehali postáť hodku, pol hodku, aby horká šťava sa odplavila. Potom sme narezané kúsky omyli a nanovo osolili. Spravili sme z nich klasické šnicle so zemiakmi a tatárkou.

Dnes Som si spravil zmenu vo vzdelavácom systéme po označním "H". Zmena sa týka, zahodenia memory, veď aj tak sa to neoplatí, nakoľko mám tendenciu zabúdať, a tak na miesto toho som vytvoril ako taký systém zapamätávania.

Ide o opakovanie poznámok vo forme:

opticky (čítaním poznámok)
kineticky (písaním poznámok)
akusticky (počúvaním vlastných audionahrávok)
Sľubujem si od toho veľa.

Od posledných príspevkov, ktoré sa týkali hlasov a slov sa klasicky zmenila ich intezita a kapacita. Nie nadarmo sa hovorí "eGo je semienkom sveta. Toto semienko obsahuje cwlý svet. Poviete si Ja Som a celý svet sa začne okamžite prejavovať".

Mám Vás rád a želám a prajem veľa zdravíčka.

https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/09/ako-sa-dnes-mam-11.html
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Tuto, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 26 september 2020 - 11:48

Ahoj @kimi2028,

Mal si pravdu. Nepovažoval to za zradu, ale sa potešil.

Zdravím všetkých.

Teraz len v krátkosti. Konečne víkend. Mam sa dobre. Chystám sa písať protokol. Neviem však o čom. Ha. Niečo vymyslim.

Pozdravujem. Jakub
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 26 september 2020 - 12:51

Ahojte kamaráti, približujem sa ku zdravým ľuďom po všetkých stránkach. Som tomu len rád ani by ste neverili, ako tie lieky, ktoré zobeme môžu nás zmeniť. Aj hlava funguje lepšie, ale vidno to aj v iných veciach. Najviac asi v spánku. Stačí mi už spať len 7-8 hodín. Som s tým spokojný. Som rád, že beriem už len tu reagilu. Mohla by byť aj lepšia, ale tak nedá sa mať všetko. Negatívne príznaky sú síce, ale fungovanie je OK.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 26 september 2020 - 13:45

@kimi2028, gratulujem Ti k ďalším dosiahnutým pokrokom na Tvojej ceste za zdravím. Držím Ti moc palce aj do ďalšej budúcnosti. jumping Applause Super!

---

Ahojte, priatelia. Vitaj

Mám sa približne dobre. V piatok bolo v práci vcelku ok, no zmáhala ma únava, nechuť do činností a tlaky k negatívnemu mysleniu. Snažil som sa s tým bojovať, a síce vnútorným monológom v hlave, v ktorom som sa povzbudzoval veriť, že je to len dočasná nálada a že sa to zase zlepší. A kým sa to nezlepší, tak za ten čas sa musím snažiť nemyslieť, nerozoberať myšlienky, ktoré sa mi vtedy vyplavujú pred vnútorný zrak vedomia. Bol som veľmi rád, že sa mi v tom darilo a neskĺzal som do pesimizmu a ťažkopádneho myslenia. Ako také som tie nálady hodil na vrub počasiu, nakoľko bolo tuná chladno, veľmi veterno a dážď. Ešte viac som sa tešil tomu, že mi tie stavy dávali priestor "vydýchnuť" - myslím to tak, že asi po 20 minútach špatných pocitov a tlakov k negativite som sa na pár okamihov zase cítil zhruba ok. Prichádzali na mňa aj vlny, kedy ma bavili veci a aktivity, čo som mal na robote. A tak som sa mohol trochu vzpružiť, kým zas ťažkopádnosť v hlave neprišla naspäť. Také chvíľky úľavy vnímam priam ako záchranné koleso, lebo keby to na mňa malo doliehať sústavne celé hodiny, tak asi by som to nevedel vydržať a predsa len by som sa tým myšlienkam, žiaľ, asi podvolil.

Dnes som bol v škole. Bol som na prednáške iba doobeda, nakoľko ide o matematiku, ktorú mám už spravenú z minulého roka. Chcel som sa na prvej hodine aspoň ukázať a zorientovať sa. Zistil som, že nás je v ročníku len čosi vyše 20, čo je o celú polovicu menej, než koľko nás bolo na začiatku minulého školského roka. Treba potom rátať s určitým odlivom v rámci niektorých predmetov, ktoré predstavujú "sito", a je možné, že napokon do letného semestra pôjdeme len ako skupinka azda desiatich ľudkov. To len tak nahlas hádam... možno to tak nebude a odliv nebude. Ale vyučujúci už viackrát vraveli, že rok čo rok je po "site" odliv prvákov približne až 50%. V škole inak bolo fajn. Vrátnička mi nevedela odmerať teplotu, resp. bol som z toho mrazivého vetriska tak studený, že ma teplomer nevedel zmerať. Tak som stál pri vrátnici asi 3-4 minútky a zohrieval sa. A až potom ma azda na desiatykrát zmerala a konečne som ukázal aspoň 34 stupňov. A tak som dostal zelenú pre vstup do budovy. Very Happy

Teď víkendujem, periem, robil som si nejaké zápisky, čítal weby, umýval riady, jedol... a tak. Embarassed Momentálne nemám rozčítanú žiadnu knižku, takže by bolo pekné využiť čas na učenie sa. Včera som sa po tej 21. hodine donútil aspoň do angliny. Shocked Dúfam, že dnes bude bilancia lepšia.  

Prajem Vám, kamaráti, príjemnú a pokojnú sobotu. Majte sa pekne, držím Vám palce. community together

S pozdravom
matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 39 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 39 z 85 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: