Ako sa dnes máš? 13
Strana 38 z 85 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 61 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Dušan napísal:Kús si rozdeliť "(ne)chcem", na kto to (ne)chce. Čo chce tvoja pravá podstata ja, a čo tá falošná. Falošné ja nechce aby si to robil, kdež to pravá podstata áno. Riešenie, žial bohu budeš musieť na silu chcieť to robiť. Tým Pádom ideš do tkvz. boja s falošným ja, ktoré sa malo dobre, nemuelo robiť nič, nechcelo sa mu.
Sám si tvrdil, že nový navýk trvá cca21 dní. Matej daj svoje pravej podstate čas, aby falošné ja "(ne)chcem to robiť" začalo na sebe pracovať. Falošné ja je len hnilé ja, lenivé ja, klasická papučová kultúra.
Doplním len toľko, že falošné ja, nechcené ja (eGo) sa nedá len tak ľahko zlomiť. Jeho vnútorný hlas VH (alter eGo), alebo emočné telo bolesti, ťa bude nahovárať, vábiť aby si tú činnosť nerobil, či ukončil. Napr. mne (eGo) sa nechce robiť ranajšie rituály ale Bytiu áno. Celý proces spočíva, že si túto činnosť beriem ako povinnosť (ako keby Som (Bytie) bol v práci, kde musím makať), beriem ju ako povinnosť. Počas tejto činnosti sa ozývajú hlasy a slová ako (ne)chce sa mi, kašlem na to, nefunguje to... Ale to sú hlasy a slová eGa, nie Bytia.
Vpráci za činnosť dostávaš plat, tak potom za voľný čas naplnený aktivitami, činnosťami dostávaš naplnenie, vedomosti, rozvíjaš inteligenciu... Všetko si pýta ako takú daň, aj voľný čas na seba. Tou daňou je paradox (ne)chcenie.
Potom po tejto činnosti, ktorú vykonáš sa cítiš o mnoho spokojnejší než samotné eGo.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Ale poďme k veci. Ten mladý muž mi povedal, ze ma tu hypoplasticku kontrolu reality, a vystarsilo ma to. Zdá sa mi, ze to znamená, ze sa nevie kontrolovať. To by znamenalo, ze mi môže ublížiť, aj keď to sám nechce. Toho sa obávam. Nemá autizmus, hypoplazia sa musi týkať niečoho iného. Navyše ma podľa lekarskej spravy hostilne spravanie. To mi tiez neprida na pokoji.
Záverom je potrebné povedať, že sú tu objektívne symptómy nejakého ochorenia, kvôli ktorým môže byť ten človek nebezpečný a mal by som si dávať pozor. Prípadne sa s nim ani nekontaktovať. Je to mozno kruté, lebo chorobu si človek nevyberá. Nepadlo by to dobre ani mne.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
eGo nemá rado zmeny a nové návyky. Sám (eGo) si tým prechádzam. Tak napr. neustále sa mi (eGo) mení program, režim dňa, v poslednej dobe ho mením zriedka. Napr. systém študovania sa mi mení, krorý Som (Bytie) dočasne zavŕšíl pod označením "G"
Falošné ja brať ako alter eGo alebo lepšie ako okolité eGo. Tám myseľ, ktorá ťa obklopuje. Treba sa zamyslieť, čo táto zmena, nový návyk, alebo zrušenie starého pre okolité eGá znamená. Poviem ti @Matej z mojej skúsenosti, napr. včera, nahadzoval Som (BYtie) do môjho kalendáru úlohy, ktoré mám v one note. A reakcia? Nespkojnosť na okolí. Zvýšila sa intezita hlasov a slov a s tým aj ich nespokojnosť.
eGo nemá rado zmenu. A to (ne)chcenie, tento vnutorný hlas a slovo, či i hlas a slovo na okolí robí všetko zubami nechtami, aby si to nerobil. To nechcenie sa prejavuje aj v emočnom tele bolesti. Okolité eGá, či alter eGo, vysiela nepostrehnuteľné emócie, ktoré ťa lákajú a vábia aby si s tou činnoťou prestal.
Zhrniem to:
Ak chceš niečo robiť, i pri pocitovej únave, tak sa rozhodni, na ktorú stranu mince sa prikloníš. Buď budeš za klasického papučového kulturistu (lehnenie, vylihovanie, nič nerobenie, TV a ovládač), alebo budeš stáť pevne za svojím cieľom a plánom na program a režim dňa.
Skús si napr. vyličiť program, režim dňa, úlohy na každý druhý deň. V prví deň nebudeš nič robiť. Budeš len relaxovať a odpočívať. Postupom času by sa mal tvoj program a režim meniť nappríklad na päť dní v týždni atď.
Sú to len moje postrehy na sebe (eGo) odkúšané.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Iacobus like this post
Včera som si písal s kamarátmi z psychiatrie. Mali ísť von. Napísal som, ze by som sa aj ja pridal. A oni po mňa naozaj prišli. Bolo to veľmi milé. Išli sme do mesta na pizzu, bol to zlý zážitok. Potom sme sa presunuli do baru, kde to už bolo lepšie. Dali sme si nealko drinky. Rozlúčili sme sa okolo 23.oo, čakala ich ešte hodinová cesta domov.
Dnes dopoludnia ma matka s bratom presvedčila, aby som išiel na bicykel. Neviem, po koľkých rokoch som sadol na bicykel. Ale nebolo to zlé. Išli sme do neďalekého mesta, navštívili sme otca a cestou som si spomenul na vtipný zážitok, ktorý som prežil.
Bolo to asi pred dvoma rokmi. Pracoval som v Rakúsku v Spari. Byval som na asi kilometrovom kopci, bol dost strmý. Odtiaľ som rano išiel na bicykli (vlastne vtedy to bolo naposledy), pršalo, v pravej ruke som držal dáždnik (neviem preco). Zo zákruty vyslo auto. Reflexne som reagoval tak, ze som zabrzdil prudlo ľavou, prehodilo ma to, skoncil som rovno pod kolesami toho auta. Vodička bola kolegyňa a mala vodičský preukaz asi dva tyzdne. Spýtala sa na, či som v poriadku. Povedal som, ze idem do Sparu. Ponúkla sa, ze ma odvezie. Odmietol som. Do roboty som prišiel úplne mokrý.
No, ja sa na tom strašne smejem ešte aj teraz. Keby ste tu tragikomicku situáciu videli, tiež by ste sa smiali. Našťastie to dopadlo dobre.
Prajem este pekný deň. Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej likes this post
Matej - čítala som si tvoje posledné príspevky a spomenula som si na svoju motiváciu dokončiť VS...bola velmi silná a to mi išlo iba o jedno...chcela som titul pred menom - pre nič iné, pre nijake pozitivne vyplivajuce benefity ani nic iné....proste surovo len ten titul....asi som si ho mala radšej kupiť niekde na nete...a bolo by lepšie....(v suvislosti s tym ze posledný ročník na VS som ochorela) len dokončenie aj tak som ten titul dosiahla....
Ako sa dnes mám?....no v podstate dobre...aj ked vonku je uz zubate slnko...a mam taky pocit ze som v piatok prechladla minimalne niečo na mna lezie a dufam ze to nebude corona ....co mam tak nove? ani nic zachvílu idem do mesta na privat a uz by som tam mala poupratovat...lenze sa mi tak nechcelo...posledne tyždne ze ked som prisla s práce som len lezala....ach, dufam ze tu bude u mna lepšie....
Prajem krásny zvyšok dňa
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Dušan and Iacobus like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Zakázané smerovníky
Tak v tejto téme píšem a vyjadrujem sa naposledy. Všimol Som si, že Som sfanatizovaný, priam podadnutý smerovníkmi tipu:
Tieto smerovníky a ich obsah, pojem si nehám len pre seba a už ich nebudem zdielať s okolitým svetom. (Ne)budem nima už zaťažovať zdravých ľudí. Zakazujem si to! Ani spisovne a ani verbálne.
O sebe a mojom živote budem písať a hovoriť len o mojich momentálnych dočasných stavoch. Nemal by Som písať a hovoriť vo forme poučenia, vysvetlovania. Čiže dávam si za úlohu neriešiť tieto smerovníky v mojom živote a v živote drúhých spisovne a verbálne.
Pre viac, klini tu:
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/09/zakazane-smerovniky.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Ako sa mám? V prvom rade som rada, že som doobeda bez problemov vybavila nový občiansky preukaz. Hoci mi ten starý neplatil už takmer rok, obišlo sa to bez pokuty. Podarilo sa mi nakúpiť aj pár drobností potrebných na sobotu, teda napr. blahoželanie k sobášu. Ideme totiž na svadbu. Vydáva sa sestrina dcéra, moja neter. Mama so sestrou už pár dní vypekajú a celkovo to tam u sestry už intenzívne žije prípravami. Zatiaľ moju pomoc využili len raz. Viac im pomôžem zrejme v piatok, keď budú deliť zákusky do krabíc na výslužky. Svadba má byť dosť veľká a ľudia, čo sa na nej zúčastnia majú byť žiaľ z prevažne "červených" okresov (TT,NR, BA, NO), takže mám trochu obavy, ale snáď sa nám covid vyhne.
Doma ma čaká upratovanie celého domu, vyváranie a pečenie nejakého koláča, nakoľko v piatok príde aj dcérina rodinka. Celkovo teraz viac varím, keďže syn je na home ofice a aj školu bude mať online. Pravdupovediac neviem ani ako si to varenie naplánovať, keďže v piatok budem u sestry a v sobotu bude doma trma-vrma pred svadbou. Celkovo mi na varenie dochádza inšpirácia, a to nielen preto, že viac varím ale aj preto, že dcerina rodinka sú vegetariáni. Takže to sú moje "problémy"
Zdravotne sa cítim celkom dobre až na občasnú nechuť do činností, ktorú však vždy musím prekonať, pretože teraz nie je čas na ponevieranie sa a napr. polihovanie v posteli. Aj teraz by som mala isť ešte ožehliť aspoň niečo z toho, čo som dnes oprala.
Prajem vám pekný zbytok večera a hlavne nech sa vám zdravotné problémy vyhýbajú!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Dušan and kimi2028 like this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028 and relouth like this post
Ahoj @regina. Ten zápas s nechuťou do činností veľmi dobre poznám. Je to des. Z Tvojich príspevkov sa mi dlhodobo zdá, že tento zápas v obrovskej väčšine prípadov veľmi úspešne zvládaš. Teším sa z toho a gratulujem Ti k tomu. Určite to nie je nič samozrejmé. Držím Ti palce aj do ďalších Tvojich dní a aktivít, ako aj prajem príjemný a bezproblémový priebeh svadby neterky.
Ahoj @dzuli08. Väčšina prvého mesiaca školského roka za Tebou a zvládaš vec statočne a dobre. To je super! Držím moc prstíky, nech Tvoj dobrý trend pokračuje. Inak, veľmi pekný citát si dala.
Ahoj @Mischelll. Prajem Ti skoré vyzdravenie, nech sa máš dobre a príjemne. Drž sa, kamoška!
Ahoj @Iacobus. Vyzerá to, že je určite relevantné sa mať pred takým človekom možno na pozore. Ale nebolo by dobré sa mu vopred trebárs kvôli tomu vyhýbať. Myslím si, že je najlepšie, nech zaňho hovoria jeho skutky, teda posúdiť riziko alebo si spraviť kompletný obraz až na základe toho, ako sa Ti v osobnom styku prezentuje, resp. ako sa správa a ako koná. Dať mu teda v istom zmysle šancu - koniec koncov ide o liečeného pacienta, ktorý si svoju poruchu uvedomuje, priznáva a tiež ju aj podľa pokynov lekára lieči. Je tu veľmi pravdepodobné, že ju má dobre vykompenzovanú, a teda pre Teba z jeho strany k ohrozeniu nemusí nikdy dôjsť. Čo sa týka toho výletu s kamarátmi, klobúk dole skladám, lebo osobne sa takým akciám ja ešte vyhýbam, dosť sa hanbievam. To, že si takto rozvíjaš socializačné schopnosti a návyky, tak to fakt z môjho uhla pohľadu je veľmi super. Drž sa, Jakub, maj sa dobre.
Ahoj @Dušan. Ďakujem Ti moc za Tvoj pohľad, názory a rady. Páčia sa mi a skúsim sa nimi inšpirovať. Priznávam, že máš v mnohom nepochybne pravdu a je vidno, že máš svoje odžité skúsenosti. Ďakujem ešte raz a želám Ti všetko dobré.
Ahoj @kimi2028. Som Ťa chcel ako predo-mnou-píšuceho tiež pozdraviť. Prajem Ti všetko dobré, maj sa dobre a držím tiež palce v rozvoji Tvojich koníčkov, menovite aj Tvojho obdivuhodného a úspešného zanietenia pre šach. Drž sa, kimi!
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Mám sa približne dobre. Dnes a zajtra mám dovču, tak lapím doma. Škola mi poslala info, že mi tie 2 skúšky z minulého roka uznali, takže v tento semester budem mať fakticky len 4 predmety. Algoritmy a programovanie mám z veľkej časti už naučené a ešte sa tomu aj priebežne venujem. Potom mám Základy manažmentu, čo je len trochu teórie na odľahčenie, nejde o nosný predmet. A angličtinu - tam mám už seminárku hotovú, musím však dorobiť Glossary a naučiť sa jej obsah po anglicky odprezentovať. Vyzerá to celé veľmi nádejne a šanca prejsť do letného semestra je naozaj vysoká.
V práci vcelku ok, veci idú a robia sa. Naďalej sa mi nedarí nenadčasovať, mám toho pomerne veľa. Vzhľadom na neskorý príchod domov a niektoré domáce iné činnosti si sadám k počítaču až po ôsmej, pol deviatej. Prakticky na učenie sa mám potom trochu času až po 21:00. V pondelok som si v tomto úseku ako tak našiel vôľu a ochotu na anglinu, no na IT už nie. Včera to bolo ešte horšie, ani učenie sa, ba ani cvičenie. Bol som skapatý, zaspal som na gauči bez ustlania so zažatým veľkým lustrom... zobudil som sa až okolo štvrtej nadránom, vtedy som si ustlal, zhasol a pokračoval v buvačke. Myslím, že mi to robí trochu ten kofeín, že keď sa takto k večeru vyplaví, tak na mňa doľahne taká únava, že zaspím do pár sekúnd trebárs aj posediačky. Až je to choré, keď si predstavím, že to naozaj myslím doslova.
Dnes teda domenka. Dopíjam druhú kávičku. Pôjdem sa asi učiť, robiť si nejaké cvičenia v Céčku, šprtať sa Excel a taktiež treba anglinu. V zmysloch si predstavujem vízie, čo akože super všetko ma čaká naučiť sa, a "aké to bude neviem-ako úžasné, keď to budem vedieť". Snažím sa motivovať snáď všetkými metódami z knižiek. Často narážam na veľmi nepríjemnú a tvrdú pravdu, že väčšinou je to fakt o ochote. Že či som ja sám ochotný napriek tomu, že sa trebárs cítim unavene, alebo nemám na to chuť, alebo sa cítim lenivo alebo ako, že či som napriek tomu ochotný robiť, čo treba alebo čo som si predsavzal. Rovnako si začínam priznávať rovnaký scenár aj pri svojich myšlienkach. Že ak príde negatívny podnet a mne sa "v mysli zamračí", tak zväčša je to naozaj o tom, či som ochotný sa vzdať negatívnych myšlienok, nelipnúť na ne. Platí, že žiadna reakcia na akýkoľvek podnet nie je nevyhnutne s podnetom spätá. Na ten istý podnet rôzni ľudia reagujú rôzne. Nie je tu žiadny vzorec. Ja sám sa môžem rozhodnúť reagovať úplne ľubovoľne, pokiaľ som dostatočne k tomu ochotný, a teda aj ochotný nekonať na autopilota podľa toho, ako som si trebárs výchovou (alebo inak) navykol. Ochota, to je kľúč. Ak to nejde, ak nejde nemyslieť negatívne, ak nejde netrápiť sa, tak v holej podstate je v hĺbke zakopaný dôvod moja vlastná neochota reagovať či konať inak.
Tak idem bojovať a učiť sa (cvičiť si) byť čoraz viac ochotnejší.
Všetko dobré, kamaráti, majte sa pekne.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Iacobus likes this post
Strana 38 z 85 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 61 ... 85