Ako sa dnes máš? 13
Strana 73 z 85 • 1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 79 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Apropós: som negatívny. Špajdlovanie prebehlo až podozrivo hladko a hlavne rýchlo. Tešém sa (z toho).
Iuppiter- Nový člen
- Počet príspevkov : 29
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 13.01.2021
Iuppiter- Nový člen
- Počet príspevkov : 29
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 13.01.2021
Ako sa dnes mas?
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto likes this post
V poslednej dobe mam vybornu naladu aj vela energie. Trapia ma nejake veci ale to je uplne v norme a povedal by som ze su to veci ktore by trapili kazdeho cloveka. Cize nemam pocit ze by som pocitoval depresiu. Dni travim doma ale vobec mi to nevadi. Som si uz zvykol za cely moj zivot.
Pred vyse mesiacom som zacal vysadzat kvetiapin z mojej zbierky liekov. Samozrejme so suhlasom mojej psychiatricky. Prebiehalo to postupne ale aj tak som pocitoval rozne vedlajsie ucinky ako napr. prebudzanie sa v noci kazdu hodinu, uzkost, zo zaciatku vela energie, rychlejsie prudenie myslienok a podobne. No mozem prehlasit ze som konecne len na dvoch liekoch. Kvetiapin mi sposoboval velke problemy a to nesmierne dlhy spanok pri ktorom ma nezobudilo ani 10 budikov , spomalene myslenie aj reakcie, unava po cely den a tak no. Proste viac problemov ako uzitku. Preto som strasne rad ze aj napriek tazkostiam sa to podarilo. Bolo tazke prisposobit sa ale to je asi tak s kazdym liekom ak ho vysadzujete.
Dostal som ponuku od kamarata pracovat v Cesku len musim prejst pohovormi ktore budu aj v anglictine ale snad to nejako zvladnem. Je to taka druha sanca od zivota. Aspon tak to vnimam. Samozrejme mam aj obavy ze to nezvladnem alebo ze sa mi vratia depresie. Ale som si povedal ze teraz akoze kvoli tymto obavam budem cely zivot doma? Proste to skusim a ak to nevyjde nevadi. Ak by som tam nesiel tak by som si to vycital do konca zivota. Drzte mi palce nech sa vsetko podari. Tolko toho v mojom zivote nevyslo ze by aj bolo nacase dostat trosicku stasticka.
V poslednom prispevku (mozno v predposlednom, neviem presne) som hovoril o znamej ktora skoncila na psychiatrii. Teraz uz je z toho vonku a znova pracuje a snazi sa viest plno hodnotny zivot. Ale co ma sokovalo ze jedna kamaratka sa mi zdvoverila so svojimi psychickymi problemami a zaroven dalsi clovek z mojho okolia skoncil na psychiatrii. V tom cloveku vidim v podstate seba na zaciatku svojej cesty. Je to strasne vediet co ho caka a pritom on nema ani paru co bude nasledovat. Rad mu vsak poradim ak mi to dovoli. Dnesna doba je strasna a korona tomu absolutne neprospieva. Nedivil by som sa ak to bude mat stupajucu tendenciu. Ja som len rad ze uz mam najhorsie obdobie za sebou a mozem poradit lebo mne nemal kto povedat ako tieto veci zvladat.
Na zaver Vam chcem popriat vela psychickej pohody a kto je este hore tak aj dobru noc. Drzte sa!
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
Tuto, dzuli08, Dušan and kimi2028 like this post
Celkovo je táto doba na veľký otáznik a tak nejako ju vnímam aj ja. Snažím sa čo najviac dodržiavať opatrenia, čo máme zadané. Teší ma keď počujem, že to zvládneme.
Zdravotne som dobre. Lieky užívam podľa predpisov a na depotné injekcie chodím ako treba. Cítim mierne tlaky na psychiku a ostatné považujem za bežné vybočenia. V zásade je to v rámci doby a ešte málinko naviac. Čas si spestrujem tradične "akožepovinnosťami", drobnými prácami v domácnosti, čítaním (študovaním a doplňovaním vedomostí) a snahou o čo možno najlepším vychádzaním s našimi. Teší ma aj možnosť Zella a facebooku, kde sa "pohybujem" denne aj dve hodiny vrátane Matejovho fóra. Spanie mám celkom dobré, drobné výkyvy pociťujem v režime zaspávania a vstávania, teda zaspávam okolo druhej-tretej nadránom a zobúdzanie je primerané práve tomuto. V chápaní fyzickej vitality som pozadu a hoci "akp." obsahuje túto zložku, je moja aktivita priam nebadaná. Rád som rôznym formám techniky a vymoženostiam doby, kde je možné sa skontaktovať a zmierniť rozhovormi a pocitom dobre strávenia času. Tým vás aj pozývam na "Zello dialógy" v stredu a sobotu o dvadsiatej hodine.
S pozdravom a želaním buďte silní! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
dzuli08, Dušan and kimi2028 like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto likes this post
Majte sa dobre a ozvite sa, čo najskôr kamaráti moji...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Za ten čas navštívim iné facebookové skupiny. Zaujalo ma, že ľuďom vraj teraz znižujú percentá na invalidné dôchodky alebo aj berú. Možno náhoda zobrali jednému invalidný po 15 rokoch, ale tak on aj pracoval dlho. Pridali sa aj ďalší... Tak ľudkovia by brali najradšej a aj pracovali... Potom sa čudujeme, že získať plný invalidný je v našom štáte nemožné aj keby nám prináležil. Som zvedavý na svoje percentá. Snáď bude aspoň 71, aj keď som skeptický, lebo dnes pracuje skoro každý. Pracujú aj s našimi diagnózami...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto likes this post
tak ďalší pracovný týždeň za mnou. Celkom rýchlo mi to ubehlo. Teším sa na víkend, síce treba aj doma porobiť niečo, tak toho oddychu nebude až tak veľa. Mám sa celkovo okej. Čo ma mrzí, že tento týždeň som sa nebola nikde prejsť, dnes som už bola náchylná ísť, ale dosť sa rozsnežilo. Neviem prečo, ale väčšinou okolo obeda resp. poobede na mňa dolahol taký útlm, že som si aspoň na polhodinku musela dať šlofíka. Nie vždy v podobe spánku, aj dnes napr. len taká hibernácia Dnes som trocha online kecala s kolegyňami, tak príjemná zmena. Inak ma štve, že online hodiny nestoja za veľa, lebo mám dosť technické problémy. Asi to bude aj starším notebookom, lebo wifi signál mi ukazuje plný alebo takmer plný. Už mám z toho dosť aj nervy. No takýmto štýlom to nemá žiadny efekt tie hodiny. Oni ma zle počujú aj ja ich. (keď výnimočne hovoria ) Zajtra zrejme znova pôjdeme na "špajdlovanie". Tak snáď to bude opäť v poriadku.
Držte sa a veľa zdravia a pozitívneho myslenia do ďalších dní
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan and kimi2028 like this post
Strana 73 z 85 • 1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 79 ... 85