Ako sa dnes máš? 13
Strana 79 z 85 • 1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Ahojte kamaráti, mám sa naďalej veľmi dobre. Dnes som sa už vyrovnal s letným časom výborne. Z čoho sa teším. Človek má hneď viac energie a môže aj viac robiť, čo je skvelé. Je super sa venovať niečomu zmysluplnému.
Ráno som začal so šachmi. Mám rád šachy a sú pre mňa skvelým relaxom. Pozeral som šachové videá zo starších šachových partií. Dozvedel som sa nové informácie o Levefishovi, Torrem a Capablancovi. Celkom šachové ráno sa mi páčilo.
O 9:00 začali v TV dávať NHL, čo som si nenechal újsť. Zápas bol síce slabší, chýbali góly. Brankári sa prekonávali na oboch stranách, ale nasadenie je super. Práve to sa mi páči na NHL. Ten správny hokejový kumšt.
Neskôr po zápase prišli na rad oddychové aktivity. Venoval som sa krížovkám a časť času som obetoval aj testu z dejepisu. Chcel som sa venovať aj matematike, ale dnes nepôjde to veľmi sa mi trasú ruky a nič ručne nenapíšem.
Teraz už len oddych pri šachu, pozriem nejaké tie seriály.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Mischelll and Dušan like this post
pridavam dalsie novinky z mojho zivota. Ako som pisal v predoslom prispevku tak som mal ponuku prace v Ceskej republike. Nakoniec som ju prijal a uz som priblizne mesiac v Cesku. Velmi mi to prospelo. Hlavne pracovny rezim. Zatial ho zvladam aj ked musim viac oddychovat. Je toho menej zo zaciatku kedze sa zaucam takze uvidime ako to bude potom. Doma som sa citil ako mrtvy clovek. Tu sa to zmenilo a to prostredie ma naozaj terapeuticke ucinky. Hlavne vecerne prechadzky po parku. Co sa tyka prace tak je to sedava praca takze mi viac vyhovuje ako manualna ktoru som nezvladal. Aj pracovne hodiny su flexibilne. Vsetko mi to pride tak ze som mal proste konecne stastie v zivote a taku druhu sancu na navrat do reality. Jedina nevyhoda je ze zatial tu velmi nikoho nepoznam. Teda iba zopar ludi. Ale to sa casom zmeni. Celkovo sa zatial citim dobre a dokazem sa starat sam o seba. Drzte mi palce nech to tak zostane.
Prajem vsetkym pekny den a vela zdravia. Ak bude cas tak sa pripojim niekedy na zello.
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
Mischelll, Dušan, kimi2028 and Katuska like this post
Momentálne nič zvláštne v tom mojom svete. Zobúdzanie bolo v duchu "leňochoda", a tak som bol reálne funčný či prebudený až v doobedných hodinách. Pravdepodobne budem musieť znížiť lieky na spánok, aby sa to znova vyvážilo. Neskôr som bol v supermarkete, teda po to nutné a aj pre drobnosti, čo potešia. Neskôr ma trápila skutočnosť, že naši sú občas na mňa protivní a prípadnú hádku nesiem ťažko. Na druhej strane dokážu byť milí či neutrálni. Mám dojem, že v mnohých domácnostiach je to aj teraz tak podobne. Kovid stále úraduje a som skutočne rád, že som si zaviedol to "akp." a nielen ním si vyplňujem čas.
Pekné dni prajem! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Mischelll, Dušan, kimi2028, matus and Katuska like this post
Dnes som zrýchlil tempo, keďže bál som sa, že program by skončil len napísaný. Tak som začal tvrdo. Hneď ráno boli šachy. Video s partiami z minulého týždňa vo svete, čo sa mi veľmi pozdávalo. Mám rád také videá, hoci mávajú vyše 2 hodín. Neskôr prišiel rad na dejepis. Moje znalosti nie sú dostačujúce, ale verím, že sa budem zlepšovať.
Potom prišlo príjemné spríjemnenie dňa v podobe NHL. Zápas bol super a zbožňujem takéto zápasy. Outsider viedol 3:0, ale napokon prehral 3:4 po predĺžení. Tak chudáci z Buffala prehrali už 18. zápas v rade.
Históriu športu som presunul dnes napokon na dopoludňajšie hodiny, keďže krížovky som lúštiť nemohol. Dnes som sa zameral na futbal a to konkrétne španielsky. Napísal som si pre seba dokonca článok aj s otvorenými otázkami, aby som sa cvičil v histórii športu. Som rád, že sa mi podarilo program naplniť a tak budem už len oddychovať pri seriáloch. Teším sa na futbalový zápas Slovensko - Rusko.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Je škoda, že sa mi podarilo z postele vyhrabať až o 6:40, pretože som mohol toho stihnúť podstatne viac. Bol som totiž aj na nákupe a tak som šachy nerobil doobeda, ale až teraz symbolickú hodinu. Som rád tomu, že som sa dokázal prekonať.
Neskôr som pozeral už tradične zápas NHL, pri ktorom som sa neskutočne bavil. Skvelé nasadenie, fantastické, čo sa mi páčilo. Videl som ku tomu 4 góly. Jediná škvrna zápasu bola, že nehral Slovák Černák pre drobné zranenie.
Potom už som sa išiel venovať dejepisu. Téma bola prvé staroveké civilizácie konkrétne Mezopotámia. Celkom veľa som si z toho aj zapamätal, čo ma teší. Dúfam, že pôjde mi to aj zajtra, kedy by som sa mal venovať starovekému Egyptu.
Neskôr prišiel namiesto seriálov oddych na príjemnom jarnom slnku. Celkom sa mi páčilo, že som sa mohol doma trochu opaľovať. Na toto som sa už veľmi dlho tešil a mám z toho veľkú radosť. Bohužiaľ počasie sa ma v najbližších dňoch znovu pokaziť, ale nevadí.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto likes this post
Dnešok začal neskorým vstávaním a aj prebúdzaním. Mám dojem, že lieky na spanie mám nastavené až príliš silne, a tak je zobúdzanie podmienené vyššej dávke. Na ostatné lieky som v podstate dobre a zásadné výkyvy nepociťujem v takej miere. Niekoľkodenná tendencia k fyzickej pasivite je stále prítomná, čo zasahuje už aj dlhodobo do "akp." a nie som z toho nadšený. Večery mávam občas aj tak trošku smutnejšie, ale na depresiu to nedosahuje. Rád som stále keď je streda a sobota, čo moderujem Zello dialógy, sme tam teraz fajn parta, a aj sme radi prípadnej novej spoločnosti. Ostatné po starom, ako aj mnohí tu bojujem s ochorením a teším sa, keď sa mi nielen v tejto "veci" darí v chápaní už aj rokov. Viem, že so zamestnaním som mal v minulosti problém, ale čas si vymedzujem tak, aby bolo možné chápať, že práca by sa s tým dala aspoň vzdialene porovnať.
Prajem Vám krásne Veľkonočné sviatky a pohohu k nim. Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dušan and Katuska like this post
dlhšie som sa neozvala, ale to len preto, lebo situácia je zdá sa stabilná. Mám sa relatívne dobre. I keď vždy môže byť aj lepšie, ale aj horšie. Od včera mám dovolenku. Boli sme na túre, ale vrchol som nedala už mi nechýbalo veľa, no sily mi dochádzali, tak som to vzdala a otočila sa smerom nadol. Radšej, aby som sa úplne nevyšťavila a zostala mi nejaká energia aj nadol. nevadí.....nabudúce bude reparát. Ako už som na tomto vrchole bola raz, no tento druhý krát mi nestačila kondička nejak.
Inak si žijem tak zo dňa na deň. S bežnými domácimi starosťami/prácami (varenie, upratovanie). Štve ma, že sa neviem dokopať k tomu cvičeniu. Neviem prečo som tak lenivá spraviť zopár brušákov alebo iných cvikov. Isto by to môjmu telu len prospelo, lebo ma aj chrbát bolí dosť a tak. Ach, snáď raz sa to vo mne zlomí.
Rada si prečítam vaše príspevky ako sa máte. Škoda, že Matej sa tak dlho neozval. Ktovie, čo je s ním. Každopádne ho pozdravujem touto cestou a aj ostatných a prajem pohodovú a veselú Veľkú noc.
Držte sa
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Dušan and kimi2028 like this post
Čo porábam? Tak dnes som zvolil oddychový režim, keďže máme tu nedeľu. Bol som na jednej prechádzke na neďalekom jazere, ktorá mi veľmi pomohla. Potešilo ma tiež to, že ľudí bolo pomenej, čo bolo super. Inak dnes som sa venoval len šachu, ktorý ma tak baví a je môj najlepší kamarát. Bez neho by som to nedal. Tiež ma potešilo to, že som si polúštil trochu aj krížovky.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto and Dušan like this post
Dnešok bol celkom OK hoci najmä som bol doma pri knižke a drobnostiach. Zaspávanie mám obvykle o jednej, či až druhej, tak nejaké málo hlučné aktivity snáď ešte stihnem. Inak tak ako obvykle, držím sa, a zvládam malé výkyvy a podobne ako Kimi si myslím, že naše ochorenia sa dajú zvládnuť, a to zodpovednosťou a uvedomelosťou vo viacerých záležitostiach. Základ tvorí medikácia-lieky, režim dňa, účelné aktivity, psychohygiena ako celok, aspoň trochu fyzickej aktivity a pod. Viem, že niekedy sa to jednoducho nedá, ale aj symbolická snaha má význam.
Prajem vám pekné dni a zvládanie ochorenia. Tuto
Zdravotný stav
Dušan, kimi2028 and Katuska like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Dnes mám taký máličko pasívne-depresívny deň. Donútil som sa len na krátku prechádzku, lebo zmena niekedy pomáha. V mojom živote sa aj takmer nič extra nedeje. Teším sa aj z mála dobrého okolo mňa. Mám pocit, že nemôže vždy byť veselo, hlavne aby zbytočne to nesmerovalo k smútku. Inak však pohoda, dobré boli Zello dialógy a pomerne som prekvapený, že návyk na "akp." je nezmenený, a teda stále na sebe pracujem. Chápem, že úlohy na fyzičku sú dlhodobo zanedbávané, ale úlohy charakteru študovania zostávajú na primeranej úrovni. Ostatné bez zmeny, na fóre mi chýba Matej, snáď všetko v poriadku... Držím vám palce a prajem príjemný prac. týždeň. Tuto
Zdravotný stav
Dušan and kimi2028 like this post
Strana 79 z 85 • 1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 85