Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 72 z 85 Previous  1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 78 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 72 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  Iuppiter Št 21 január 2021 - 12:44

Ahoj @Matej, neviem, čo by som ti poradil. Už to tu zaznelo (relouth), že si na seba príliš neprimerane prísny. Prečo sa tak nenávidíš? Mám na mysli, prečo nenávidíš, že nie si ten, o ktorom snívaš, že by si chcel byť? Akceptácia je prijatie seba samého. Mám pocit, že to súvisí, že ti nejde štúdium, ako si predstavuješ. Tak pozor, aby si nespadol na dno, keď sa ti nezadarí tento rok alebo v horšom prípade vo vyššich ročníkoch. A odblokuj mi IPčku, muchas grazias.

------------

Mám sa celkom dobre, v rámci svojich možností. Chudnem, ale ide to strašne pomaly. Neviem, či som spomínal, zavaril som si cviklu. Tak si vychutnávam typickú chuť, hlavne s mäsom. Ako malé deti sme sa hrávali, že nám tečie krv (bola to šťava z cvikly). Tak som si trochu zaspomínal na staré časy...
Iuppiter
Iuppiter
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 29
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 13.01.2021

Dušan likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Št 21 január 2021 - 14:26

Ahojte kamaráti, dnes som si vypracoval úvodný deň programu "Preži svojich 100 dní naplno", čo sa hodí na tieto lockdownové časy. Som rád, že prvý deň mám za sebou a som dnes spokojný so svojim prístupom. Zvládol som ho celý dnešný do 14. hodiny, čo je plus. Dnes som začal s jednoduchšími vecami. Najprv som si dal test z dejín, ktorý som veľmi nevedel, ale tak išlo o testy na prijímacie skúšky na právo, ale niečo som sa naučil. Potom prišiel na rad online šachový tréning zo záznamu. Celkom mi to išlo, ale aj tam sa vyskytlo páru drobností, ktoré mohli byť lepšie. Pred obedom som zaradil dokonca aktivitu, ktorú som nemal v pláne, a to geografiu sveta konkrétne Európy - hlavné mestá. Až na hlavné mesto Estónska a Azerbajdžanu poznám všetky v Európe. Nechýbala ani dobrá hudba počas ktorej som lúštil maľované krížovky. Na záver dňa prišli opäť šachy a krásna partia od A. Aljechina. Idem vylepšovať svoj program "Preži svojich 100 dní naplno" a s tým, že treba prežiť mi naplno už len 99 dní sa s vami lúčim.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 21 január 2021 - 18:48

Ahoj @Matej

Hľadal Som v tvojich príspevkov tvoju reakciu na čítanie, ale (ne)našiel Som ho. Takže k tomu preriférnemu čítaniu. Poznám túto techniku, ale dajako ju (ne)viem zahrnúť do ľahkého čítania. Za pomoci tejto techniky, je človek schopný prečítať 100 strán za hodinu, a takú celú 300/400 sttranovú knihu za 3 až 4 hod.

Som zvyknutý čítať od slova k slovu tempom 100 strán knihy za 3-4hodiny. Asi nikdy, (ne)dôjdem k tomu, aby som jednu knihu prečítal za pár hodín. Viem, chce to tréning a čítanie od slova k slovu je považované za stratu času.

Dosť Som si všimol, že ty stíhaš prečítať "motivačnú" za pár hodín. Je to tak?
Ako to robíš? Skúšal Som čítať riadok po riadku jedným pohľadom, no (ne)viem, či si z toho niečo zoberiem.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iuppiter Št 21 január 2021 - 21:08

Priatelia, dnes je 21. hodina, 21. dňa, 21. roka, 21. storočia. Už len 21. minúta a 21. sekunda. Inak moje číslo je 22 (2x2=4, 2+2=4), lenže 22. storočia sa asi very sad3 nedožijem.

@Dušan, aj ja čítam knihy pomalšie, lebo si potrebujem uvedomovať súvislosti.
Iuppiter
Iuppiter
Nový člen
Nový člen

Dušan likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 22 január 2021 - 15:00

Ahojte kamaráti, tak to som ja. Dnes sa mi nechcelo už nič robiť a môj program "Preži 100 dní naplno" sa javí už po 2 dňoch, ako niečo nesplniteľné. Zabojoval som dobre, ale neviem kde nájdem silu do ďalších dní. Takto zlepšovať pevnú vôľu, bohužiaľ nebudem. Dnes ráno opäť test z dejepisu, neskôr šachový tréning (online-záznam+jedna klasická partia). Potom prišli na rad maľované krížovky. Napokon hlavné mestá Ázie prvá časť. Poznám len veľmi málo hlavných miest tejto časti sveta. Idem popočúvať ešte hudbu a končím na dnes. Čiže už len 98 dní ostáva, ale vidím, že to nedám. To je naše ochorenie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iuppiter Pi 22 január 2021 - 18:18

Dnes som zase porušil prísahu bojovníka a natlačil do hlavy tonu keksíkov. Bolí ma z toho brucho a som nahnevaný (na seba). V nedeľu si pôjdem dať prešpárovať nos. Inak týždeň užívam prvý suplmement, ktorý som si objednal minulý týždeň a cítim mierne zlepšenie - možno placebo.

Premýšľam, že si kúpim programovateľný procesor (niečo ako Arduino) a zaprogramujem si. Musel by som sa naučiť nový jazyk (Lua), možno dva. Chcel by som si spraviť teplomer na fermentovanie. Jednoduchšie je samozrejme kúpiť hotový, ale toto je zase challenge. A mám rád výzvy.
Iuppiter
Iuppiter
Nový člen
Nový člen

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY Pi 22 január 2021 - 19:20

Mám sa, ako to nazvať, SOM plný POKOJA, niekedy až moc, prázdna myseľ Wink

Trošku ma to štve, lebo vždy ma "napadali" myšlienky, pomocou ktorých SOM potom tvoril Wink

A teraz takéto hluché obdobie Wink

Tak snáď to prejde Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 72 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1331
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 23 január 2021 - 17:33

Ahojte, rozhodol som sa, že cez víkendy nebudem sa venovať aktivitám, keďže nie som sám. Inak mám sa dobre, aj keď v noci som nespal a nič ma nebaví. Neviem, že čo s tým. Tak je to asi v poriadku. Hoci som si nebol istý, či to je správne. Psychiatrička nepovedala na to nič, že nespím. Very Happy
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iuppiter So 23 január 2021 - 19:48

Ahojte. Dnes sa mám rekreačne. Povedal som si, že sa musím postaviť chlapsky ku svojej závislosti. Veď uznajte - píšem tu o chudnutí, čo je nutné a potrebné a občas to sám poruším. To je pokrytectvo, myslím. Vraj som na seba príliš prísny, povedala mi psychologička. Ale človek má ísť príkladom, keď zastáva nejaké názory alebo presvedčenia.

Inak som mal mystický zážitok. Pozeral som film. Protagonisti sa dostali do kómy (to som zistil až v polovici filmu), ale normálne žili, fungovali, rozprávali sa, mali sex Very Happy. A na konci filmu bol text, že veda si to nevie vysvetliť, ale že podobné zážitky malo viac ľudí, ktorý sa zobudili z kómy - že mali vzťah s ľuďmi, ktorých v živote nestretli, rodiny, prácu, voľný čas. A napadlo ma, že čo keď som v kóme teraz ja. Ako to zistím? Čo keď nežijem svoj život a toto je len sen? Nechcem žiť sen ale realitu! Priznám sa, že mi to pomiešalo dosť moje myšlienky v hlave.
Iuppiter
Iuppiter
Nový člen
Nový člen

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 24 január 2021 - 8:25

Bohužiaľ je to náš život, ktorý poznačilo naše ochorenie. Treba skúsiť to nejako žiť. To je ten problém, ako žiť svoj život, keď máme svoje obmedzenia. Niektorí majú veľké. Napr. ja nemôžem ani chodiť medzi ľudí s tým svojím trasom. Chcel som napriek tomu urobiť pokus otvoriť sa trochu svetu, ale korona mi pokazila to. Neviem, že kedy vstúpim do zväzu zdravotne postihnutých a pôjdem na nejaké akcie...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 24 január 2021 - 15:50

Ahojte kamaráti, tak ešte raz. V rámci možností je mi celkom dobre. Dnes som si urobil opäť voľnejší deň. Len som sa snažil venovať viac šachu. Pozeral som jeden tréning a jednu Aljechinovu partiu. Potešila ma hlavne tá partia, a že som ju vedel správne hodnotiť. V súčasnosti chcem klásť viac dôraz na hodnotenie pozície. Uvidím, že ako mi to pôjde. Po šachovom dopoludní prichádza na rad hádzaná. Chcel by som si pozrieť v TV až 4 hádzanárske zápasy. Uvidíme, či sa nevrátim ešte ku šachu a či ma bude hádzaná baviť.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto and Dušan like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ne 24 január 2021 - 18:03

Ahojte Wink,

tak ako sa mám?...už teraz sa teším na další víkend....nič zvláštne nebude, neplanujem, ale naivne si myslim, že nebude testovanie a nezabijem pol dna čakanim na výsledok.....aj ked zvyšok dna som piekla, varila atd...skoro klasicka sobota....a teraz ked sa nedela blíži ku koncu dna....tak ma čaka - v to dufam....bus, a skoro 2 hod. cesta na ktorej akurat tak pocuvam hudbu alebo rozmyšlam....takže tak....

Prajem ešte pekný zvyšok večera .... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5