Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 51 z 86 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 68 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 51 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Iacobus Po 24 február 2020 - 19:59

Dobrý večer,

dnes som mal celkom vyčerpávajúci deň. Ráno som bol potvrdiť akceptáciu do lekárne. Potom som ju doniesol na fakultu, kde mi na základe nej vytlačili zmluvu. Tú zmluvu som podpísal a zaniesol na podpis zase do lekárne. Na praxi budem od 27.04. do 22.05.
Inak celkom v poriadku deň. Nerobil som nič výnimočné. Trochu písanie so známymi, čítanie knihy, telefonát s matkou a tak. Včera som začal písať o psychofarmakách. Články tu budem postupne zverejňovať.

Prajem pekný deň.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Ut 25 február 2020 - 18:56

Ahojte, priatelia. welcome or bye

Mám sa v týchto dňoch "ako-tak". Embarassed Sú chvíle, kedy sa mi aj darí, nálada je veselšia a mám aj chuť do aktivít. Napríklad včera v niektoré fázy pracovnej smeny ma pracovať aj bavilo, k večeru som ešte potiahol kúsok nadčas. Sú však aj chvíle, a nie je ich málo, kedy sa cítim takpovediac depresívne. Dnes som sa akosi viacej obzeral v zrkadle, lebo sa mi zdala tvár nejaká zmenená, zhoršená - mal som pocit, že mám veľmi smutné oči. Že sa mi nejako to nešťastie dá čítať z tvaru a lesku očí. Včera mi aj kolegyňa povedala, že v poslednom čase ma vníma nejakého stále smutného. sad and unhappy Dnes som sa už tak nehrnul do pracovných aktivít, poobede som bol dosť unavený. Lepšiu náladu mi však spravili poobedné nákupy. Kúpil som si nové botasky na prezutie v práci a tiež na prezlečenie nové gate, azda pohodlnejšie než doterajšie rifle. Tie ma v poslednom čase dosť tlačia na bruchu a brucho ma bolieva. Dnes som bol veľmi nafúknutý... obstipáciou trpím už ale vlastne celé mesiace. Tento problém je aj uvádzaný v príbalových letákoch viacerých mojich liekov, tak mám niekedy pokušenie si myslieť, že či to nie je vedľajší účinok. Po nákupoch som potom ešte stihol 8 minút solárka, čo ma potešilo tiež. Sun 1

Pred chvíľkou som dopil kávičku a pôjdem si asi čítať. V ostatných dňoch od víkendu veľmi veľa čítam. Rôzne, najmä faktografické a náučné knihy - sumárne som za tieto dni dal asi 200 strán - plus veľmi veľké množstvo webových článkov a spravodajstva. Chcem tým precvičovať a živiť zvedavosť. Reading Istým spôsobom je to jeden z mojich spôsobov boja proti depresii - konkrétne protiofenzíva proti apatii. Zatiaľ je to úspešné, lebo vždy mi to čítanie aspoň štipku zvedavosti prebudilo a vždy mi zatiaľ prinieslo určité pozitívne emócie, niečo na spôsob spokojnosti, že som sa "tú a onú" informáciu dozvedel. Nemám pocit márnosti, hoci som pri tom fyzicky pasívny. Pri počítačovej hre ten pocit márnosti často naopak mávam. Computer

Známka za dnešok: asi 2. Kvôli bolestiam brucha a fyzickej nepohode by som dal aj trojku, ale ak skoncentrujem pozornosť predovšetkým na pozitíva v dnešnom dni, tak mi vychádza skôr dvojka.

Všetko dobré Vám prajem, kamaráti, držme sa! community together

matej
Ďakujem

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 51 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ut 25 február 2020 - 20:58

Zdravím,
dnes nebol dobrý deň. Cítim veľkú únavu zo školy. Ďalej ma trápi napätie a úzkosť. Veľmi sa mi z toho trasú ruky. Neviem, čo úzkosť vyvoláva. Prítomná je tiež vzťahovačnosť. K tomu všetkému som mal aj zrakové halucinácie. Na podlahe počas prednášky som videl mravce v škárach. Keď som sa na to potom lepšie pozrel, žiadne škáry tam ani neboli. A potom zo zeme vystupovala nejaká podivná vec, ani ju neviem opísať. Bola čierna a mala kovový odlesk. A to je všetko.
Možno len jeden zlý deň. Snáď zajtra bude lepšie.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 27 február 2020 - 11:56

Alter eGo je nepoučiteľné. Zdá sa mi, že chce používať myseľ, keď ja nie. Poviem to rovno na rovinu. Mňa cudzia psychika, myseľ ani len v najmenšom nezaujíma, nezaújimala ma ani nebude zaujímať. To, že počujem hovoriacich bláznov, chápem.

https://dusanovblogateamdf.blogspot.com/2020/02/ako-sa-dnes-mam-6.html
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Tuto Št 27 február 2020 - 18:01

Ahojte!
Dnešok som mal otázny vo vstávaní. Napriek dlhodobej snahe sa mi skôr výnimočnejšie podarí vstať tak, aby sa to zhodovalo približne s časom v obvyklom zamestnaní. Dosť m prekvapuje, že je to pre mňa neľahké, a pritom sa jedná o základ zamestnania sa. Haloperidol beriem polku k večerným liekom, sľubujem si od toho aspoň skoršie zaspanie. Zatiaľ to nič extra... V dobrom vnímam to, že "hlasy" a ilúzie spojené s blízkosťou ihrísk sa redukovali. Väčšiu istotu mi prináša aj pohyb po meste. Jednoznačne to prisudzujem práve užívaniu Haloperidolu večer.

Inak sa nič zvláštne a špeciálne v mojom živote nedeje, tradične sa venujem "akp." + čítanie + domácnosť + príprava na jarné práce na záhrade. Rád som na Zelle, téme Schizofrenia na Facebooku, a aj tu medzi nami na schizofóre. Pozerávam TVnoviny a mám vybraté programy, ktoré sledujem. Tradične sa venujem aj hľadaniu práce, ktorá by mi sadla a bola by tu možnosť VPP. Momentálne viac pozerávam "jedným okom" aj "zvolebnievanie", voliť veľmi pravdepodobne pôjdem.

Zatiaľ prajem všetkým radosť so zlepšenia príznakoch našich F-iek a v tom duchu aj vaše prispetie na fórum.
Majte sa!

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 27 február 2020 - 18:45

Čau!

Mám sa, hm, hmmmm... fajn? Asi. Bola som si dnes dať vybrať stehy, výsledky z histológie sú vraj negatívne. Sklamalo ma to, priznávam. Mierne som dúfala, že sa znamienko dávno zvrhlo a početné metastázy ma do pár týždňov zabijú. Eh, asi mi šibe. Mama aj starká prejavili ohromné nadšenie, že je to okej, tak som sa tvárila tiež potešene. Bože.
Mám zlé, akože sakra zlé glykémie. Malo by ma to zaujímať... a ono nič. Po fáze hladovania a ignorovania hladu nastúpila fáza "žeriem, čo vidím", očividne som tomu úplne neprispôsobila dávky. Začali ma pobolievať nohy, ale tak... whatever. Patrí mi to.
Jediné potešenie mi prináša opätovné hranie Zaklínača III, inak ma ničové nič nezaujíma, nebaví, nepoteší. Paradoxne depresiami zrejme netrpím, psychicky mi nie je zle. Len... nihilizmus, nezáujem, ľahostajnosť? Tak dáko. Mala by som chodiť na terapiu, to mi je jasné, ale čo narobím, keď sa moja psychologička ľutuje a ostatní... škoda reči. Kamoška mi ponúkla možnosť vyrozprávať sa, ale musela som odmietnuť. Úprimnosť sa nenosí, takže sa usilovne tvárim, že je všetko okej. Popravde mi prekáža s kýmkoľvek sa baviť, nebodaj ešte viesť small talk. Prestala ma trápiť osamelosť, takže si momentálne užívam, že sa nik neozýva a nikto nič nechce. Kiežby to tak ostalo scared2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 29 február 2020 - 19:00

Dobrý večer.

Tak som doma. Vlastne teraz momentálne som pri otcovi. Budem pri ňom do zajtra. V pondelok ráno cestujem do Bratislavy. Stačí, aby som vycestoval v pondelok, lebo v pondelok nemám školu. Je to posledný voľný pondelok, potom budú desaťhodinové labáky.

Cestoval som vo štvrtok o 22:30 autom domov. Mali som nehodu. Nič sa mi nestalo. Stále som živý - neživý. Auto dostalo šmyk. Pretancovali sme cestu zo strany na stranu a skončili v hlbokej jame, naklonený napravo. Nedalo sa vystúpiť. Museli sme vystúpiť ľavými dverami, ktoré sa mi však stále zatvárali, pretože auto bolo naklonené na stranu. Zadné kolesá vo vzduchu. Na zásahové vozidlo sme čakali pol hodiny. Ďalšiu pol hodinu trvalo, kým sa auto vytiahlo. Čiže som poriadne premrzol. Potom sme v tom poškodenom aute cestovali rýchlosťou 30 km/h, pretože malo pokazené zrejme riadenie, zadné kolesá aj pri tejto rýchlosti išli do šmyku.

Ráno som bol voliť. Podarilo sa mi presvedčiť jedine starú matku a otca, aby išli so mnou voliť demokratickú opozíciu. Každý však inú stranu. Na jednej sme sa nezhodli, žiaľ. Ale som vďačný aj za to, že som presvedčil aspoň dvoch ľudí. V napätí očakávam výsledok volieb. Tu by som napísal, v čo tajne dúfam, ale zastavím sa, lebo nechcem na pôde apolitického fóra vstupovať do politiky.

Pozdravujem, Jakub.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 2 marec 2020 - 14:55

Dobrý deň,

Tentoraz som docestoval do Ba šťastne, bez nehody. Črtala sa cesta s Tomom, ale napokon nič z toho. Mal už plné auto, keď som mu napísal. Aj tak nebol dobrý nápad takto sa vystaviť nebezpečenstvu. Lenže keď nad tým uvažujem logicky, mal toľko príležitostí ublížiť mi a nikdy to nespravil. Vždy som ho obviňoval zo sprisahania, keď mi niečo nevyšlo podľa predstáv. No v skutočnosti som nemal žiaden dôkaz, bolo to iba moje presvedčenie. Takže som sa rozhodol, že ho kontaktujem, pôjdem s ním do Ba a zároveň tajne vyzistím, aká je situácia. Ale nevyšlo to, lebo mal plné auto, alebo ma nechcel vziať. Som vlastne asi aj rád, stretnutie s Tomom by ma pravdepodobne rozrušilo.

Inak sa mám lepšie. Nálada sa stabilizovala aj napriek jarnému počasiu, ktoré neznášam. Občas cítim nepokoj, akúsi úzkosť, ktorú neviem čo vyvoláva. Minulý týždeň som bol kvôli tomu pri lekárovi, ale nepovedal na to nič, zahltil som ho množstvom iných informácií, napr. o tom, že som mŕtvy. Čo by mi povedal? Jednoducho by pridal do liečby nejaké antidepresívum, ktoré ja odmietam brať, keďže mi vôbec nepomáhajú. Navyše pečeň je dosť zaťažená metabolizmom aripiprazolu a olanzapínu.

Neviem, či sa smie vyjadriť sa k výsledku volieb. Zrejme nie, tak sa vyjadrovať nebudem.

Pekný deň, Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Iacobus St 4 marec 2020 - 23:22

Dobrý večer,

včera bola zaujímavá prednáška o neverbálnej komunikácii. Podarilo sa mi na nej nezaspať. Aj dnes sa to obišlo bez spánku na prednáškach. Celkom sa z toho teším. Snáď to bude také dobré aj zajtra. Tu však končia pozitíva. Po krátkom zlepšení pociťujem opäť úzkosť. Takú zvieravú. Akoby som sa nemohol nadýchnuť a búšenie srdca. Takže má to aj somatický charakter. Musel som začať brať anxiolytiká, ale už ani tie nepomáhajú. Dúfam však, že to nebude nič vážnejšie, a je to len tým príchodom jari.

Doplnil som informácie o anxiolytikách, antidepresívach, antimanikách a hypno-sedatívach. Pre prehľadnosť budem vyznačovať názvy liečiv kurzívou. Uvažoval som, či popísať aj liečivá používané v neurológii, ale do tejto témy nepôjdem, fórum je predsa psychiatrické, avšak hranica medzi liečivami používanými v psychiatrii a neurológii nie je veľká. Teraz keď máme úvod, budem postupne pridávať liečivá a lieky, ktoré sa používajú na Slovensku. Je ich veľa, bude to trvať dlho. Ale možno o rok tu bude pekná zbierka psychofarmák. Celkom ma baví písať takéto články. Aspoň niečo zmysluplné tu po mne ostane, keď už ten život nemá zmysel. Ale to nevadí. Tak to má byť. Všetko je správne.

S pozdravom, Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 6 marec 2020 - 8:27

Ahojte, statoční bojovníci.

Šiel som spať dosť skoro, asi okolo 21:00 som už zhasínal. Predtým som si v posteli asi hodinu čítal knižku "Jak zvládat depresi" od profesora Křivohlavého. Obvykle už za 15 minút čítania som veľmi spavý, ale teraz som vydržal až hodinu, lebo som tam nachádzal podnetné rady a názory. Ráno mi zvonil budík o siedmej, ale reálne som sa vytrepal z postele až po pol ôsmej. Spal som teda vskutku dosť hodín. Cítim sa teraz v podstate aj odpočinuto, za čo som moc vďačný. Zatiaľ mám za sebou len hygienu, raňajky a lieky. Počúvam Funrádio-Dance z webu, prečítal som si správy na Googli a teď sa rozhliadam, do čoho sa pustiť. Cítim sa akosi ešte nemohúco sa organizovane nútiť do niečoho, takže sa budem držať pravdepodobne iba spontánnych nápadov a príležitostí. Trebárs čítanie knižiek a hranie sa na počítači - to sú dve také moje typické aktivity, pri ktorých cítim relax. Iste, je robiť čo aj okolo domácnosti, už len pohľad na tú linku obsypanú neumytými riadmi je divoký.

Tak hurá do nového dňa. Chcem veriť, že mi bude príspevkom k psychickému zotaveniu vzhľadom na súčasné viactýždňové boje s depresiou. Vidím malé svetielko na konci tunela. Bude dobre.

matej

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 51 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 51 z 86 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 68 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: