Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 27 z 86 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 56 ... 86  Next

Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 27 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Mischelll Št 7 november 2019 - 20:20

Ahojte Wink

hmmm no temnota by sa mi asi páčila....ako aj sa mi bude páčiť....upadam do nej ....zase....ale nie vlastnou vinou Exclamation Exclamation Exclamation ....ja som sa fakt snažila...robila aj tie motivačne veci...uz som dokonca chcela zase čítať motivačnu knihu čo mam rozčítanu par rokov....aj som pisala, že sa mam dobre...ze vlastne napriek okolnostiam sa mam dobre...hej ...ako praca, no nie je to ružové a same problemi a stresi....ale hej to si nepripuštam...... Laughing ....čo je horšie...strasne si pripuštam...ani nie že strašne si pripušťam tie emocie.....ale to priatel ma ani nie ze prekvapil....skvor sklamal....hej, no stretli sme sa dnes...trochu bavili...a vysledok....velmi si pripuštam emocie...ako ja neviem mala by som byt v pohode...ist dalej...o nic nejde...ani nemozem napisat o co išlo....a proste mam pocit, ze s priatelom stale ostaneme len priatelmi.....rovna sa kamarati....mam chutky, zo všetkého vycúvať....a to že je to take ake je myslim si že aj on ma take pohnútky.....proste ja chcem investovat čas aj všetko seba do vztahu.....a on to asi čistí debil....sorry, ale tak to cítim teraz, som naštvana.....žiarlim....a bonus nemam sa komu ani vyžalovať......viete, ja som dost benevolentná vo vzťahu....nič urcite nezakazujem, neprikazujem....proste dobre...aj ja robim chybi....tak beriem aj opačne pohlavie....ale moj priatel.....no som na neho nastvana...a ten cit som vydolovala až teraz zo seba....ako čo sa emočnej nejakej vyzretosti týka myslim, že ani do jaslí by ma nezobrali.....a budem fakt na dnes končiť....aj tak som nechcela napísať nejaky velmi dlhy prispevok.....

Prajem krásny večer... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 27 Empty ahojte

Odoslať  Tomitos Pi 8 november 2019 - 0:10

ahoj Mischell,

aj ja som dnes mrzuty, tyzden som si pisal s jednym dievcatom,
ktore som prednedávnom spoznal na jednej konferencii,
dost som sa po dlhom case zamiloval...a uz sa mi dlhsie neozyva.
Asi z toho nic nebude, bol to blby napad ako vzdy... I disagree
Obcas z toho mavam chvilkove depresie, rozrusuje ma to niekedy.

Ale musime byt pozitivny, nemoze byt kazdy den uplne fajn.
Neboj Mischell, s priatel sa umudri, obdivujem Ta, ako sa
drzis v praci. Very Happy

Tomitos

Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Bydlisko Bydlisko : stredné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Pi 8 november 2019 - 15:58

Zdravím,
tento týždeň mi uplynul rýchlo. Tak rýchlo ako všetky týždne v škole. Bol to oddychový týždeň. Dnes budem ešte čítať beletriu. Ostáva sto strán, to prečítam a pustím sa do učenia na druhú trojicu zápočtov. V stredu som bol v labáku a robil som syntézu na diplomovku. 48 hodín syntéza bežala. A dnes som bol robiť chromatografiu na tenkej vrstve s rôznymi vyvíjacími sústavami, aby som určil správne zloženie mobilnej a stacionárnej fázy na kolónovú chromatografiu. Pri organickej syntéze je práve separácia zložiek najťažším krokom. Separácia bude trvať celý deň. Predbežne som s docentom dohodnutý na stredu o dva týždne.

Pred rokom, keď som začínal s liečbou antipsychotikami, som sa nazdával, že moje samovražedné myšlienky sú pevnou súčasťou mojej osobnosti. Jednoducho, že budem chcieť stále zomrieť a stále myslieť na smrť. Nedávno som sa trochu zamyslel. Vo svojej úvahe som prišiel na to, že suicidálnych myšlienok som sa zbavil. Nie úplne. Ale do veľkej časti áno. V súčasnosti mám plány do budúcnosti, ako si budovať kariéru. Myslím na to, ako si zariadim svoj byt. Viem, že tam bude veľká knižnica a na stene zavesené meče. Bude to tmavý byt. Také sa mi páčia. Kedysi som sa tým vôbec nezaoberal. Chcem tým povedať, že občas, keď sa cítim zle ako na Sviatok všetkých svätých, mi príde na um, aké pekne by bolo už nebyť. Nemusel by som nič riešiť. Avšak tieto myšlienky nie sú dostatočne silné, aby som sa o niečo pokúsil. Mám doma v trezore asi päť balení alprazolamu, to som si odkladal na zlé časy. No som si istý, že teraz ho nepoužijem. Dokonca sa zaoberám myšlienkou zbaviť sa ho. Nikdy som neveril, že takýto obrat môžu spôsobiť psycháče. Čím to je? Ozaj zabrali? Alebo som sa len poučil z predchádzajúcej skúsenosti, keď mi tentamen suicidii nevyšiel? A preto sa bojím zopakovať to? Myslím, že za to môže viacero faktorov. Každopádne som spokojný. Cítim sa taký ľahší. Ale ľutujem, že sa to nezlepšilo skôr. Môj pokus ublížil mnohým ľuďom. A to ma trápi. Neveril by som, že to niekedy poviem, ale myslím, že som rád, že som prežil. Avšak nechápem ešte jednu vec. Ako farmaceut som mal vedieť, aká dávka je pre mňa smrteľná a napriek tomu som prežil. To je divné. Asi som to robil v afekte. Chcel som to vyskúšať.

Prajem pekný víkend.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 27 Empty pre Iakobus

Odoslať  Tomitos Pi 8 november 2019 - 17:51

ahoj Iakobus,

obdivujem Ta, ze popri týchto nepríjemnostiach zvladas skolu, ze mas aj odborne ambície.
To je velmi dobre, snaz sa si To udrzat. Ja sa tiez venujem profi vede, zial len historicke vedy.
Holt, ako vidis, sucastou Tvojej osoby su aj pozitivne myslienky, nie len suicidalnosti.
Neuveris, ale tiez niekedy myslim na samovrazdu, hlavne ked sa mi
nieco nepodari a mam depresiu. Niekedy mavam brejvikovske tendencie, hlavne ked ma zlostia
kolegovia. Ale sebe by som teraz nedokazal nic urobit. Ale ak ma naseru, a hlavne
v obore, alebo ak najblizsie roky ochoriem psychicky (uz mam toho dost s rodinou aj so sebou
za posledne roky), tak budem uvazovat o ukonceni,
proste game over (a vezmem zo sebou asi aj par kolegov, ktory mi strpcovali vzdy zivot).
Ale dost bolo vyhrazok, pes, ktory steká, nehryzie Very Happy .
Tak sa vsetci drzte, dnes je piatok, uzite si vikend, pre mna je bezny vedecky den,
nakolko mam volno asi do Vianoc.

Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Pi 8 november 2019 - 18:25

Ahojte,
len sa hlásim že žijem....momentálne trocha zdravotné problémy (mechúr neposlúcha) tak beriem antibiotiká, a okrem ineho musím aj vypnúť trocha.....uvidíme či sa nejako "dobijem" energeticky...včera som bola konečne aj na sedení (po veeeelmi dlhej dobe) okrem iného mi psychologička prezradila aj výsledky z testu, čo mi robila. Potešilo ma (aj ju) že sa ukázalo že nie som "psychotická" a mám koherentné myslenie. Okrem iného....ale dosť veľa vecí fakt sadlo ako "riť na šerbel" ....tak asi je predsa svetlo na konci tunela Smile samozrejme že nie všetko sa mi páčilo, čo na mňa "našla" ....ale zas každý je nejaký, a ja som strašne emocionálne založený typ človeka, čo je sa mi zdá veľmi na škodu vo viacerých veciach, či situáciách ....
Pôvodne som nechcela veľa písať, a zdá sa mi, že je toho už primerane ...tak sa rozlúčim zas na nejaký čas a prajem všetkým pekný večer a veľa pohody do všedných či nevšedných dní Smile
P. S. čítam vás ....a fandím
Vaša dzuli
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Pi 8 november 2019 - 19:11

Ahoj

Práve som došiel z prechádzky a bolo fajn.
Šialená paranoidná úvaha:

Dni, jeden za druhým plynie, a pomaly sa blížime k sviatkom. Darčeky ešte nekúpené, ale za to, sú naplánované.

Mám sa celé dni do pohody. Zaťažujem myseľ a telo, kadejakými činnosťami, len aby som neostal vo voľnej, nevedomej činnosti. So skúseností viem, že nič nerobenie škodí zdraviu. Koľko krát som sa pred rokmi zaoberal takými vecami, že ma vždy doviedli do pezinku. Je to asi, presne neviem, šiesty rok, čo som bez hospitalizacie a hlavne dlhodobo stabilizovaný. Lieky su v pohode, krmim sa nimi, a to najhlavnejšie, oslavujem rok zdravého spánkového režimu. Až na jednu vec, že sa zo dvakrát nad ránom zobudím. Ako viete, do nemocnice som sa dostal vždy, kvoli nekvalitnemu spánku. Je to rok, čo beriem Stilnox na spanie. Užívam ho len v prípade, že ho nutne potrebujem.

Čítam tu príspevky a vaše životy. Držím vám všetkým palce vo vašich snoch, túžob, cieľov, planov, želaní a prianí.

Naposledy upravil Hulk DF 365 dňa Pi 8 november 2019 - 19:19, celkom upravené 1 krát.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 27 Empty pre Neti

Odoslať  Tomitos Pi 8 november 2019 - 19:51

ahoj Neti,

tak som to samozrejme nemyslel, nie som ziadny brejvik, myslel som brejvik tendencie.
Ked Ta proste ludia velmi trapia (napr. v praci), robia to zamerne a dlhodobo,
pretoze si vdacny objekt (a mnoho ludi to baví, je im to zabavne), tak mas chut
vbehnut medzi nich a urobit kratky proces. Ale prirodzene nie nevinnych, iba tych,
ktorí ti skodia. Nevinní to ale mozu vidiet, aby si demonstroval, ze uz toho bolo dost,
a ze sa to prehnalo. Takze klid.

Prajem prijemny piatok,
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 27 Empty pre Neti

Odoslať  Tomitos Pi 8 november 2019 - 20:13

ahoj,

aha, uz Ti rozumiem.
Ak by sa to vsetko v mojom zivote malo velmi zhorsit,
tak by som asi realne uvazoval o game over. A jedneho kolegu by som
mozno zobral zo sebou, ktory mi velmi karieru poskodil. Len tak z pomsty,
stylom ,,ked ani ja, tak ani ty". Nie je dobry clovek a pride mi to ako
celkom dobry sposob, ako vycistit obor od zloby. Asi tolko vedecka
odpoved...inak psychiatricky to asi nie je uplne v poriadku,
v testoch sa aj pytaju na suicidivne myslienky.
Ale dost bolo reci, tieto temy nemusia byt prijemne inym clenom
fora, mysli aj nato.

Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav