Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 50 z 86 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 68 ... 86  Next

Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 50 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Iacobus Št 20 február 2020 - 18:24

Dobrý deň.

Dnes som bol na dvoch prednáškach a seminári. Na prednáškach sa mi podarilo nezaspat. Prednášky v utorok a stredu som takmer úplne predriemal. Je to tym, ze sa neviem dostatocne dlho sustredit na tému, ktoru prezentuje prednášajúci a potom upadam do spánku. Je to velmi neprijemne. Neviem, co s tym robiť. Vnimam to ako stracanie casu, keď nie som pozorny. Zvazim, ci nebude produktivnejsie ostať doma a študovať literatúru. Lenže niektorí prednášajúci si pamätajú tváre tých pár desiatok ľudí, ktorí sú na prednáškach, a podľa toho sa potom správajú na skúške. Jednoducho bud môžu pomôcť, alebo uskodit. Niekomu nezáleží na známke, ale ja to chcem dotiahnuť s priemerom, aký mám doteraz. Podľa pána docenta je to celkom možné. Som totiž v poslednom klasickom vyukovom semestri. Posledné dva semestre máme patmesacnu prax a prípravu diplomovej práce a štátnice.

Dnes bolo slnečno a teplo. Vo vzduchu citim prichadzajucu jar. To nie je dobre znamenie. Nemám rád jar. Písal som o tom minulý rok. Jar mi pripomína rok 2018, keď som sa pokusil o samovraždu a keď som bol mesiac hospitalizovaný. Sedával som nečinne na zamrezovanom balkóne s cigaretou a vtedy som cítil presne tento isty vzduch. Asi nechcete o tom čítať podrobnosti. Stále sa opakujem. Nechcem na to mysliet, ale nedá sa inak. Je to silna emocia.

Tak radšej prejdem na inú tému. Zajtra idem za pánom docentom a budeme riešiť diplomovku.
Bol som sa tento týždeň opýtať v jednej lekárni, či ma vezmú na prax. Vedúca mala dovolenku. Mám sa ozvať v pondelok. Vyzerá to celkom nádejne. Nikoho zatiaľ nemajú.
Lekárske nálezy som poslal poštou domov, lebo ja pojdem domov az buduci tyzden. Včera došli a hneď dnes ich bola matka zaniest na Sociálnu poisťovňu. Podla uradnicky by malo byť uz všetko doložené, až na potvrdenie o štúdiu. Uvidíme, čo si o tom bude myslieť posudkovy lekar. Na predvolanie sa vraj čaká aj pol roka. To mi vlastne vyhovuje, lebo cez semester nemam možnosť ísť domov cez pracovný týždeň.

S pozdravom, Jakub.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Pi 21 február 2020 - 23:39

Ahojte!

Momentálne žijem s liekom Haloperidol. Začal som ho užívať pravidelne, zároveň s večernými liekmi. Za tých pár dní si pochvaľujem, lebo mi z veľkej časti zmizla vzťahovahovačnosť aj hlasy. Tendecia k pasivite sa naopak o čosi rozvinula, ľahko sa unavím. Inak som bol dnes na svete akosi rád.

Prajem do pohody víkend! Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 22 február 2020 - 13:21

Zdravím,

Len v krátkosti zhrniem, čo robím. Citam si atlas farmakologie. Úvodná kapitola o všeobecnej farmakologii je trochu chaoticky písaná. Táto kapitola je lepšie spracovaná vo farmakologii od Martinkovej alebo Svihovca. Ale tak je to predsa atlas, tak čo čakať. Vnímam, ze obdobie čítania volnocasovej literatúry sa končí. Začína semester a to znamená, ze sa budem musieť pravidelne pripravovať na semináre a labaky.

Včera som bol pracovať na diplomovke. Prvá synteza nevyšla tak, ako mala. Na NMR spektere neboli žiadne charakteristické signály. Cize ta zlucenina nie je pouzitelna. Tak sme zacali novú syntezu - dvojkrokovu. To znamená, ze je tam dvojnásobná možnosť, ze sa niečo pokazí. Som uz trochu skeptický. Uvidíme. Keď nevyjde ani tá, tak mám celkom vážny problém. Ťažko sa obhajuje práca, keď nič nevyšlo. To je chemická synteza, niekedy vychádza, inokedy nie. Závisí to od reakcnych podmienok. Neviem, čo sa mohlo pokaziť.

Mal som telefonát z lekárne, podľa všetkého ma prijmú na mesačnú prax, lebo hladaju studentov a zatial nikoho nemaju. Pôjdem za vedúcou lekárne v pondelok s akceptaciou, ktorú mi podpíše. To tlačivo v troch vyhotoveniach je potrebné zaniest na fakultu. A malo by byt vsetko v poriadku.

To je asi všetko, čo som chcel napísať.
Prajem pekný víkend, Jakub.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 22 február 2020 - 21:42

Ahojte.

Chcel by som sa sem zveriť, keďže som tu v tejto téme dlhšie neprispel. Je tomu tak preto, že v týchto týždňoch mám veľmi ťažké obdobie, zmáhajú ma duševné problémy, úzkosti, depresívne symptómy. Striedavo sa vzchopujem a naspäť upadám, podľa okolností. Myseľ mám zaplavenú negatívnymi myšlienkami a veľmi ma vyčerpáva ich odháňať a rôznymi metódami motivačnej a pozitívno-psychologickej literatúry ich eliminovať. V tomto zápase väčšinu dní nie som úspešný. Snažím sa, skúšam všetky rady, ktoré si prečítam. Je to ťažké a mám pocity viny, že si neviem pomôcť, že som taký slaboch a neviem sa vzchopiť. Vnímam to tak, že chyba je vo mne a rady knižiek, že mám svoje myšlienky jedine ja pod kontrolou a som za ne výhradne zodpovedný, mi len prispievajú k prehlbovaniu pocitu viny, že si vlastne za všetky depresívne príznaky môžem sám. Pravidelne na mňa idú suicidálne úvahy, ale nemám na to odvahu. Momentálne mi niektoré stavy vyúsťujú do znechutenia a zatrpknutosti zo všetkého, tak sa snažím teraz bojovať konkrétne proti tomuto. Prechádzam sa po byte a vymenúvam si stále, čo je v mojom živote dobré, a to mi odvracia zrak od znechutenosti. Znižujem si stále viac a viac latku, lebo ma frustruje, keď nezvládam veci, ktoré od seba vyžadujem. Ale už je tak ona nízko, že už ju nemám ani kam ďalej znížiť. Potom ma zas frustruje a úzkostní to, že nič nerobím a že sa k ničomu neviem donútiť. Veľmi mám strach, že ma niekto nepochopí. Že mi defacto potvrdí môj pocit viny... veta, "keby si sa viacej snažil alebo robil to a to". Aj preto som tu dlho v tejto téme viacej týždňov neprispel. Mám strach aj tu. Dnešná sobota bola strašná, veľa úzkosti a frustrácie som cítil. Dvakrát som sa skĺbil do klbka od trasenia a snažil sa zaspať. Po druhom šlofíku som v sebe našiel silu na premáhanie znechutenia, mal som na asi hodinu relatívne prázdnu myseľ, negatívne myšlienky neboli také nástojčivé, dalo sa ich substituovať rôznymi metódami z niektorých knižiek. Asi aj preto som sa pozviechal, že sa sem zverím. Inak skôr dusím veci v sebe, o svojich duševných ťažkostiach som nehovoril ani s mamou, a to ani cez nedeľné návštevy. Voľakedy som svoje prežívanie vyjadroval do okolia ľahko, počas tejto krízy som skôr nejaký zaseknutý, skôr to navonok popieram, hanbím sa za toto svoje prežívanie ako za svoju slabosť, slabomyseľnosť. Psychiatrička mi v pondelok znížila lieky, veru pekne som zahral, ako mi je dobre. Bol som však zablokovaný, nedokázal som jej naznačiť ani štipkou slovíčka, že sa cítim zle. Neviem presne porozumieť tomuto bloku, iba tuším, že v tom môže mať prsty silný pocit viny a hanby. A pocit, že som na to sám.

Ďakujem Vám za prečítanie. Prajem Vám všetkým všetko dobré. Čítam Vás každý deň a moc Vám držím palce. giving a hug

S úctou
matej

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 50 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 23 február 2020 - 6:47

Ahoj @Matej

Rád by som ti pomohol, ale nepoznám tvoje problémy hlbšie. A ani ich poznať nechcem. Totiž problémy nie sú. Len myseľ ich má.

Skús si prosim ťa vypísať na papier, alebo kde, pár slovíčok a s obrazom, ktoré budeš ráno a večer si ich opakovať. Sú to pozitívne afirmácie, motlidby.

Napr.
Som neprejavené: som pravda, som láska, som štastie, som svetlo... všetko s obrazom, predstavou
Som prejavené: som spoločník, som sprievodca, som služobník, som prostredník... všetko s obrazom a predstavou

Vytvor si ale do 100 slovíčok s obrazom a symbolmi, ktoré si budeš pri sedení a sústredení a koncentrovaní na bod na stene opakovať. Postačí 10min. s meditatívnou hudbou, ráno a večer.

Prikladám pár slovíčiek tu:
https://dusanovblogateamdf.blogspot.com/2020/01/ja-som.html
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 23 február 2020 - 7:53

Ďakujem Ti, @antifajny, za vyjadrenie a vzácne rady. Pozitívne afirmácie vnímam aj ja kladne, mnohokrát mi v živote už pomohli. Ďakujem. giving a hug

---

Ahojte.

Do dnešného dňa som vstúpil zatiaľ s dobrým pocitom na duši. Dojatie Teší ma, že aj včera, aj dnes som sa zobudil sám bez budíka krátko po šiestej, teda zhruba okolo toho času, kedy vstávam aj cez týždeň do práce. Takže som nevyspával, ani som si nenarušil akýsi "týždňový" režim, a ešte k tomu som sa zobudil aj napriek tomu sám od seba. Takže aj zhruba odpočinutý. Zatiaľ som moc toho nespravil, iba zuby, raňajky, lieky, upratanie linky a príprava smetí na vyhodenie, tiež som postrhal prádlo a popratal, čo som včera pral. V dnešný deň by som sa rád povenoval ešte zopár domácim upratovaniam (zametanie, prach a pod.). Včera som trochu rozohral novú hru vo svojej obľúbenej stratégii Civilization2, tak pravdepodobne aj pri tomto budem kysnúť. Ale trápi ma, že je to istým spôsobom zabíjanie času.

Ako jeden zo svojich ústredných problémov alebo zlých vlastností vnímam svoju akúsi pohodlnosť, nezvyk sa donucovať k vytýčenej činnosti. Je to akoby taká malá rieka, kde na druhom brehu danú činnosť ochotne vykonávam, a ja neviem, alebo nie som dostatočne ochotný prekročiť tú pomyselnú rieku, aby som sa odhodlal činnosť robiť a pustil sa do nej. Myslím, že to ľudia nazývajú "slabá vôľa". Zlé jazyky povedia "lenivosť". Psychológ povie "nedostatok motivácie", psychiater povie "hypobúlia". Je fakt potrebné z mojej strany sa na túto svoju vlastnosť zamerať a vyriešiť ju. Motivačný kouč B. Tracy by to u mňa zaradil medzi veci, ktoré tvoria sotva 20% mojich ťažkostí, ale ktorých vyriešenie spôsobí až 80% zlepšenia a skvalitnenia celého môjho života. Shocked

V týchto dňoch sa mi však aspoň zatiaľ darilo rozvíjať a vôbec oživiť zvedavosť, teda prekonával som apatiu vcelku úspešne čítaním rôznych záujmových článkov po nete, ale aj niektorých faktografických kníh. Čítal som všetko doradu zo všetkých oblastí spravodajstva, aké sa natrafili a ktoré ma aspoň trošku zaujali. Hovorím si, že si tak robím rozhľad, prehľad o dianí vo svete na rôznych poliach ľudskej aktivity. V poslednom čase som totiž žil akoby v ulite a nezaujímal sa o nič. Som rád, že mi toto povzbudenie zvedavosti prinášalo aj určité pozitívne emócie. alien

Prajem Vám príjemný deň, kamaráti. Mám Vás rád. Super!

S pozdravom
matej
community together

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 50 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ne 23 február 2020 - 16:44

@Matej,
som rád, že dnešný deň začínaš s dobrým pocitom. Verím, že Ti tieto pocity ostanú aj do nasledujúceho pracovného týždňa.

Zdravím,

dnes som spal veľmi dlho, hanbím sa za to, považujem to za mrhanie časom. Zajtra musím rozhodne vstať skôr.
Po obede som bol v Zare, kúpil som matke fialovú blúzku. Snáď jej tým urobím radosť. Lebo je ťažké trafiť sa do matkinho vkusu.

Z atlasu farmakológie som vyslovene sklamaný. Písal to renomovaný kolektív nemeckých autorov, ale je to čistá katastrofa. Mám za sebou polovicu špeciálnej farmakológie. Sú tam uvedené sotva dve liečivá z desiatich v danej farmakoterapeutickej skupine. Mechanizmy účinku veľmi slabé. Rovnako minimum informácii o nežiaducich účinkoch a kontraindikáciách. Čiže tak. Pokúsim sa ju aj napriek nedostatkom dočítať. Ďalšia kniha na rade je atlas patofyziológie, dúfam, že to bude lepšie. A potom Farmakologie od Švihovca, ktorá je momentálne v knižnici vypožičaná, tak musím na ňu čakať mesiac. V obchode stojí okolo 100 €. To je asi najlepšia kniha na slovensko-českom trhu. Čítal som ju minulý rok.

@antifajny,
máte sekciu o ekonomickom zdraví, to ma inšpirovalo vytvoriť sekciu o psychiatrických liekoch, kde by som postupne opísal jednotlivé používané liečivá. Mohlo by to byť zaujímavé aj pre verejnosť, keby sa chceli niečo dozvedieť o týchto liekoch. Uvidím, ak sa mi bude chcieť, niečo také napíšem.

S pozdravom, Jakub.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 23 február 2020 - 18:47

Ahoj @Iacobus

Určite zdieľaj svoje vedomosti, tak ako si navrhol. Nevzdávaj to a prispievaj. Kedysi som chcel študovať chémiu, fyziku a matematiku, čisto iba kvoli číslam a počítanim.

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ne 23 február 2020 - 21:05

Ďakujem za názor, @antifajny. Skúsim to teda. Je to veľká a rôznorodá trieda liečiv, ale snáď to bude mať osoh.

Na štúdium (chémie, fyziky a matematiky) nikdy nie je neskoro. Nepotrebujete predsa školu, ktorá by vás nútila učiť sa. Stačí chuť vzdelávať sa a môžete to robiť vo svojom voľnom čase.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 24 február 2020 - 18:55

Ahojte!
Tento pondelok mi pripadá taký-akýsi zvláštny. Momentálne som prechladnutý, ale bez teploty. Prekvapili ma psychické problémy, a to práve tým, že doteraz takmer žiadne ani neboli. Máličko som pocítil nevýznamnú vzťahovačnosť. Trápi ma najmä to, že z dlhodobého pohľadu sa nekoná žiadna práca a v zásade nie som ani dostatočne pripravený, aby som ju zvládal tak, aby bol aspoň nástup do nej bez zásadných problémov. Pravdepodobne už za kratšiu dobu bude možné realizovať sa na záhrade, čo mierne prácu imituje. "Akp." považujem v tomto za nedostatočné, ale samostatne si vediem akési čítanie "bokom". Keď je všetko podstatné hotové, venujem sa knihám podľa výberu, vkusu a možnostiam. Inak sa mám fajn, ďakujem za prečítanie. Denne tu chodievam čítať, čo nové a poprípade vás aj pozývam na Zello dialógy, najbližšie v stredu o 20:00. Prajem krásny a pohodový týždeň. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 50 z 86 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 68 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: