Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 41 z 86 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 63 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 41 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Iacobus So 28 december 2019 - 21:27

Dobrý večer,
Vianoce u mňa dopadli dobre, som spokojný. 24. som bol pri otcovi, 25. doma pri matke. Darčeky ma potešili, vždy sa na to teším tak infantilne. Spomeniem dve knihy, tričko s potlačou kyseliny rozmarínovej (tento darček som odhalil asi pred mesiacom, o čom som aj písal), puzzle mapa Game of Thrones 1 000 kusov. Skladám ich už štvrtý deň a mám zhruba jednu polovicu, pevnina je poskladaná celá, ostáva more. Čo je dosť obtiažne, keďže je celé more modré. Puzzle som skladal ako malý, potom dlhé obdobie som ich neskladal. Ale teraz ma to zase začalo baviť.

Ale darčeky ma nebaví len dostávať, ale aj dávať. Tohto roku som bol k svojim blízkym štedrý. (Aspoň si to ja myslím.) Na mojich daroch obdarovaní najmä oceňovali citáty a úvahu o živote, či smrti. A ja som sa pri ich písaní preniesol do budúcnosti, keď sa opäť pokúsim o samovraždu. Chcel by som odísť na Vianoce. Nie teraz. Neskôr. O pár rokov. Ale je to istá vyhliadka do budúcnosti. Som o tom presvedčený. Chcem zomrieť tak, aby na mňa blízki spomínali s rešpektom. Ale jeden kamarát ma vyviedol z mylného presvedčenia, že samovraždou rešpekt nedosiahnem. Ba práve naopak. Ktovie čím to je, že si myslím, že samovražda je hodná slávy.

Možno vám tento príspevok bude znieť negatívne. V skutočnosti sa cítim dobre, nie som vôbec depresívny. Oddnes sa začínam učiť na skúšky. Puzzle ostanú neposkladané. Nájdem si na ne čas po skúškovom období.

Majte sa dobre!

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Ne 29 december 2019 - 9:42

Ahoj, Iacobus (@Iacobus). winking

Som na jednej strane naozaj rád, že svoje úvahy o zmárnení robíš akoby v dobrej nálade, teda že sa náladovo netrápiš momentálne, ba priam sa cítiš, ako píšeš, dobre. Na druhej strane súhlasím s Tvojím kamarátom, pričom ho rád doplním, že nielenže žiaden rešpekt sa so samovraždou nespája, ale nejaká súvislosť s akousi slávou alebo ocenením takéhoto kroku by bola naozaj, ale naozaj to posledné, čo by niekomu napadlo, keby sa o tom Tvojom dokonanom pokuse dozvedel. Obzvlášť rodina, ale aj úplne cudzie okolie. Všetci by Ťa len ľutovali, hanbili sa, a kto Ťa v okolí poznal a mal rád, tak ten by sa ešte aj veľmi trápil. Spájanie s nejakou slávou, ocenením alebo rešpektom, to je akurát tak v nejakých filozofických rozpravách trebárs niektorých antických filozofov, ale takto už dnes nikto z rádových ľudí vôkol Teba nerozmýšľa. A nikto tak ani rozmýšľať nebude veru, spoločnosť si cení život. Priateľu, Ty máš naozaj na veľa, si veľmi dobre už teraz erudovaný vo svojej študijnej oblasti, a to si ešte nerozbehol skutočné pracovné zaradenie a prípadnú kariéru. Prajem Ti, aby si si aj Ty vážil svoj život ako skutočnú hodnotu, nachádzal v ňom čoraz viac dobrých dôvodov pre jeho žitie a svoju optimálnu sebarealizáciu. Nejak mi to nedá nepovedať, ale ľudovo povedané, naozaj by Ťa bola škoda. Embarassed Drž sa, kamarát, a keď teraz vravíš, že sa cítiš momentálne dobre, tak Ti prajem, nech Ti nálada a vitalita pokračujú, želám aj mnoho úspechov v nastávajúcom skúškovom období. Všetko dobré, Iacobus! giving a hug

S pozdravom
matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 41 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 29 december 2019 - 10:11

Ahojte, kamaráti. winking

Mám sa dnes približne hádam aj dobre, hoci som trochu sklamaný, že sa mi nedarí výraznejšie a produktívnejšie pohnúť so seminárkou z angličtiny. Embarassed Včerajšiu sobotu som mal zväčša príjemnú a robil som zväčša neškolské veci - pral som 3 várky a venoval som sa editovaniu na fóre a na stránke schizo.sk. Zverejnil som tam blogový článok, ktorý ale pre Vás forumákov, ktorí sa s mojím klábosením dve-na-tri stretávate tu, neprináša žiadne nové info. Mám rozpísaný ešte jeden taký článok. Editáciám som sa venoval v podstate hlbšie do noci, nakoľko som poobede mal krátkeho šlofíka, a potom večer okolo ôsmej som si dal šálku kávy. Najmenej produktívne obdobie dňa bolo v čase prania 2. a 3. várky, teda niekedy okolo jedenástej až druhej. Vtedy som totiž stále dúfal, že sa prinútim k seminárke, a tak som sedel ako päť peněz za Wordom a čakal na múzu. Až neskôr som sa rozhodol k alternatívnym činnostiam, keď som už videl, že sa mi prekonávať nedarí. sad and unhappy

Psychicky som sa cítil približne aj stabilne, nič horibilné sa nedialo. Známku by som dal za sobotu asi 1-. Čas nevyužitý na školské povinnosti nebol strávený pasívne, lež naplnený editáciami na webových projektoch, takže preto tá celkom dobrá známka. cyclops

Dnes som vstal okolo pol deviatej a pomaličky sa rozbieham. Za hodinku-dve bude treba ísť do sprchy, lebo potom mám opäť navštíviť na tradičnom nedeľnom obede rodičov. Treba aj umyť riady, lebo mám tam neumytú dózu, do ktorej mi mama dáva "na cestu" porciu z ich navareného obeda. Very Happy Veľmi rád by som si manažoval osobný čas čo najefektívnejšie, aby som stíhal všetky svoje aj povinnosti, aj vôbec rôzne záujmy. Prečítaných knižiek na tému časového manažmentu mám viacero, ale najtvrdší oriešok je pre mňa, ako som bol písal vlastne v minulom príspevku, donútiť sa k sebadisciplíne. Motivátor Brian Tracy vraví, že sebadisciplína je ako sval, ktorý precvičovaním rastie a spevňuje sa. Čím častejšie sa nútim prekonávať, tým časom samozrejmejšie a ľahšie mi takéto nútenie bude. Až sa dá dosiahnuť stav, že sa zdisciplinujem priam na povel vo väčšine svojich úloh, cieľov a povinností, bez ohľadu na to, či sa vtedy na to cítim, alebo nie. To by bolo fakt krásne, strašne túžim takú schopnosť nadobudnúť. Je to vec návyku, takže nedá sa tu ísť nejakou skratkou na to, proste sa musím donucovať a precvičovať si donucovanie a prekonávanie sa deň za dňom, až kým ten sval nebude silný a nestane sa mi to ľahkým a samozrejmým. Jáj, to by bolo také krásne, keby sa to podarilo... Dojatie

Prajem Vám všetko dobré, kamaráti, príjemnú poslednú nedeľu v roku. Vitaj

matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 41 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 29 december 2019 - 11:29

Matej napísal:Motivátor Brian Tracy vraví, že sebadisciplína je ako sval, ktorý precvičovaním rastie a spevňuje sa. Čím častejšie sa nútim prekonávať, tým časom samozrejmejšie a ľahšie mi takéto nútenie bude. Až sa dá dosiahnuť stav, že sa zdisciplinujem priam na povel vo väčšine svojich úloh, cieľov a povinností, bez ohľadu na to, či sa vtedy na to cítim, alebo nie. To by bolo fakt krásne, strašne túžim takú schopnosť nadobudnúť. Je to vec návyku, takže nedá sa tu ísť nejakou skratkou na to, proste sa musím donucovať a precvičovať si donucovanie a prekonávanie sa deň za dňom, až kým ten sval nebude silný a nestane sa mi to ľahkým a samozrejmým. Jáj, to by bolo také krásne, keby sa to podarilo... Dojatie

Ahoj @Matej

Mne v poslednej dobe pomáha jedna myšlienka k nakopnutiu sa opakovaných návykov. A tím je "nepremýšľať" o následujúcej činnosti.

Uvediem príklad:
Ráno vstanem a po hygiene, káve a cigarete si premietnem program na ráno. A hneď za tým sa nesnažím o tích činnostiach premýšlať. Bo viem, že myseľ (parazit) a jeho emócie, si to zvykne rozmyslieť. Keď, o činnostiach nepremýšlam a beriem ich ako fakt, realitu, skutočnosť, teda návyk ako samozrejmosť, tak mi to ide. Je to i skvelý tréning a hra na prekonávanie mysle (parazita) a jeho emócí, ktorého treba zdolávať. Urobiť stovky dohôd, synegerických kompromisov "WIn/Win". Parazit (myseľ)... je večný duchovný bojovník, ktorí bojuje nezmyselno až priam nekonečno. Tento boj nepozná výhercu a ani porazeného. Je to len nekoečný boj. Preto sa v duchovných knižkách píše o tom, že ak zmeníš seba, svoje myslenie, svoj názorový systém (slova a symboly) zmeníš tým aj "parazita". Stačí všetko to trápenie, utrpenie, bolesti, prežívania, citlivosť..., prijať také aké sú a odovzdať sa tomu.
Čo tam po tom, ako mi je, čo pociťujem , alebo aká myšlienková dilema (duchovný boj), vo mne panuje, nechať to cez seba jednoducho ako vystrelený šíp z luku preletieť. Mna sa to nedotkne.

Uvediem príklad:
Pry dýchaní prany a zároveň sústredení sa na bod na stene, plne koncentrujem, sústredím a snažím sa nemyslieť, nesniť. Sústredim sa len na tento bod, i keď po chvíli mi sa priam oči zapaľujú. T.j. normálne. Je to ako so svalmi. Pri cvyčení sa svaly poškodzujú a nahradzujú sa novými vláknami.
Je to skvelá hra na boj s mysľou (parazitom). On sa snaží s celou mocou odpútať tvoju pozornosť niekam inam ako je ten bod na stene a dýchanie parany. Je to skvelý tréning a keď si ho po skončení tréningu zrekapituluješ a zistíš, že po vačšine času trénovania si bol víťazom,bol imúnný voči nemu, je to potom nádherný pocit.
Navyše dýchanie prany mi predlžuje, posiluje životnosť orgánov a čistí JET - jemné, krehké energetické telo. Cítim sa tak pocitovo čistejší.

Ďalší príklad:
Ráno vstávaš do roboty a tebe sa nechce, ale musíš ísť aby si mal istotu zamestnania a na živobytie. Nemôžeš nehať kolegyne v štihu. Premýšlaš aké by to bolo, keby si neišiel, ale presto ideš do roboty. V robote sa ti zase nechce robiť jednu úlohu, ale urobíš ju. Pretože musíš. Chceš mať istotu zamestnania a nechceš zaťažovať kolegyne tvojou lenivosťou. Premýšlaš aké by to bolo, keby si tú úlohu nemusel urobiť, ale splnýš ju.
Toto o čom hovorím sú klasické pracovné návyky, kde i pri premýšlaní na ne, ich robíš. Nemôžeš si ich dovoliť nehať len tak ležať na stole.
Toto je zase návyk nadriadeného alebo pracovný návyk, kde musíš.

Si po práci doma unavený a chceš sa venovať svojim koníčkom, aktivitám, svojmu programu. Máš cca. 6 hodin denne na seba. - cca2h na bežnú domácosť. Ostávajú ti štyri hodiny voľného času na seba a chceš ich využiť na plno. Tu je zase rozdiel v tom, že v práci musíš robiť, doma nemusíš.
Ale i tu pri nemusení sa dá ľahko z mysľou a emóciami vybabrať. Jednoducho máš zostavený program a začneš sa mu na plno venovať. Dôležité je brať tieto úlohy ako za samozrejmosť, fakt, realitu, skutočnosť. Hlavná formulka, ktorá u mňa funguje je "Nepremýšlať", proste idem do toho a basta.
Potom na večierke alebo pri zaspávaní sa budeš cítiť užitočne, plnohodnotný svojho života.
O tomto čo som hovoril, je zase vlastný návyk, kde ho nemusíš robiť, ale robíš, pretože chceš ho robiť.

Chcem len poradiť toto: N.E.P.R.E.M.Ý.Š.L.A.Ť.
Brať svoj návyk ako samozrejosť!!! Skutočnosť, fakt, realitu! Životnú úlohu, za ktorú budeš bohato odmenený.
Byť sám sebe pánom, nadriadeným!!!

Chcem len dodať, že toto všetko zlízané štetcom akoby na plátno sú len moje názory, moj názorový systém, ktorý nemusíš brať v úvahu.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Mischelll Ne 29 december 2019 - 18:02

Ahojte Wink

tak po pravde, mám sa dobre...ani velmi nad ničím nepremýšlam len si užívam že tu som....ako na víkend som ostala v Ke...a mam zrazu tolko času...že s tej nudy som prečítala pár odsekov z rozčítanej knihy...a v celku som tomu rozumela...nemusela robit nejake dlhe prestavky...a priznam to aj ma to bavilo...aj ked no nie je to uplne moja šalka kavy....ale co ine sa tu da robiť...kupila som si aj osemsmerovky...a hned dve vyluštila...su z velkým písmom tak ich odnesiem domov aby mama skusila luštiť - potrebuje to .....myslim nejake precvičenie mozgu...asi tak...pomaly si už kupujem potraviny na moju oslavu narodenín...mam naplanovanu oslavu kde všetko pripravim ja...akurat koláč ešte nie je vybraní...tak no mam čo ešte robiť....a bonus ma prist aj moj priatel k nam domov...a nenamieta a dokonca zatial ani nič iné nemá....čo vyzera fakt dobre...že teda príde...menu bude jednoduche teda pojdem podla už vytlačených receptov...a nevyzera to teda zložito...len načasovat to musím nejako...inak už som si v predstihu vybrala aj moj darček bude to vybračna plošina...už par tyždnov po nej pokukujem...a myslim, že ju aj využijem a teda neskončí ako zberač prachu ani neviem kde v izbe položení....to ma dost odradzalo, že nebudem mať na to čas alebo sa mi nebude chcieť...ale aj napriek tomu že som si nedala žiadne predsavzatie ani neplanujem si dat, tak myslim že triast sa na vibračnej plošine vydržím - a postupne prejdem na zdravu stravu....ako iste náznaky u mna su aj teraz...ale je to stale malo....a zase hladovať nebudem...no treba sa mi dať dokopy....

Pozdravujem všetkých community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 30 december 2019 - 13:31

Ahoj!

Nič zaujímavé a pozoruhodné sa nedeje, no prečo o tom nenapísať sloh, že?
Takže... nič sa nedeje. Bodka. laughing
Akurát pár dní po úvahách, že s cosplayom fakt seknem, lebo nie sú peniaze a čas (čo si ani sama neveríš, lamo) už zvažujem, ktorú Laru nafotiť, asi tú z AoD, viz foto. A teším sa, rozhodne! Ako vždy. Len mám zas problémy so zubami a bolí ma polka tváre, ako sa mi asi skazila ďalšia osmička, alebo netuším... a opäť som natoľko posr... zo zubárky, že mi budú zas trhať, už sa vidím. Chrup mám v takom katastrofálnom stave, že čo som ušetrila na kazoch (roky bez umelého cukru mi zabezpečili len zo dva kazy v živote, teším sa), to sa mi nahromadilo vo všetkom naokolo. Keby som nebola totálne posr... aj z dentálnej hygieničky, mohla som si to ušetriť, to mám za to.
Ale zas sa nechcem ľutovať, poďme ďalej Smile Neviem, či to dáva zmysel, spávam dosť biedne, nedokážem zaspať v rozumnom čase. To mám za to, že neberiem Trittico, že jo. Som blbá, viem. Ale s rannými liekmi fungujem inak pohodovo. A vlastne sa dá nateraz, tie zuby si vyžeriem neskôr a bude to zlé... alebo som len pesimista, ktovie. Viem, že som, budúcnosť vidím tak temno, že ani tisíc bateriek, lampášov a fakieľ by nepomohlo Very Happy

(Foto)
Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 41 Traod_11
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 1 január 2020 - 2:00

Jeeej a ahojte píšuci aj čítajúci!

Prajem vám/nám čo najlepší celý rok 2020 a nech trebárs aj lekár odpadne ako sa vám rýchlo zlepšuje zdravotný stav. Držte sa! Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 41 Empty ahojte priatelia a znamy

Odoslať  Tomitos St 1 január 2020 - 13:29

ahojte priatelia a znamy,
prajem Vam vsetkym PF 2020, hlavne vela zdravia,
pohody. A aby sme si tu vsetci spolu vychadzali.
A aby ste sa na mna nehnevali, ked sa dlhsie neohlasim. Very Happy

S pozdravom
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Bydlisko Bydlisko : stredné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll St 1 január 2020 - 13:34

Ahojte Wink

tak zase sa raz hlásim ....ani nemam nič extra nové...akurat ma boli hlava...ale nie tak klasicky, že boli...ale vyzera to na krčnu chrbticu....a zda sa ze to mam z ležania na posteli....včera som pri čakaní na nový rok zaspala...a vysvetlujem si to tak že asi v zlej polohe...dnes od rana citim tu krčnu chrpticu...ako ked sa zohnem, alebo vystriem...uz som si myslela ze to je preto ze mam pokazení žaludok...hoci ani nema byt velmi z čoho...ako preventívu som zjedla jablko - čo nikdy nejedávam...a po pravde zo zaludka to nemoze byt...pišem to len preto že už roky ma chrptica ako taka....nebolela...je to pre mna nezvyk...a hlavne preto ze používam ergonomicky vankus.....a ako už roky nic...dobre dost bolo reklami.... laughing ...Silvester som stravila sama na byte teda izbe...pozerala som niečo v telke...atd...neviem ale moja mama s toho vysiluje - že mala som ist stravit silvester  k nim ....ale prišlo mi to zbytočne...sa trepat tam a potom na druhy den naspet...inak už len zajtra pojdem do prace...a piatok mam volno...idem k mojej doktorke...po vysledky...atd....dnes som si aj z nudy čitala, zase raz....taky odsek o tom ako byt sam sebou...velmi zaujimave to bolo....a aj napriek maminim vyčitkám a mnohým telefonátom ....nelutujem...že som bola sama na silvestra...ano mal prist priatel a neprišiel....nestihol....mal akciu...ale dobre....viete tak pred par týždnami som sa s nim rozpravala a aj nechtiac som mu prezradila alebo skor len naznačila....ze o čom snivam....vlastne je to čudne...no ked som sama a mam čas tak si pozeram inzeráty čo ludia predavaju....a vedšinou vždy skončim pri svadobných šatách....už neviem ako k tomu prišlo ale prišlo a viem že som mu povedala že na mojej chap mojej svadbe toto musi byť....a teraz pred pár dnami...viezol ma na byt a hrala hudba taka ani neviem štýl ale dost pankova.....no fakt neviem to definovat ale tanečna to nebola hudba a on len tak medzi rečou spomenul že na jeho svadbe musí byť taka kapela...na to som sa hned chytila a DJ alebo niečo na tancovanie a tak sme sa bavili...neviem od vtedy mam taky lepši pocit z našho chodenia...nevidim to ako stratene..atd...aj ked ta huba bola nepoužitelná ani len k jedlu/ večeri (cháp že na svadbach, zvyknu pri jedle hrat ludovky teda spievat) jo a priatel neznasa ludovky....ako neviem si to najako predstavit čo by malo nebodaj na našej spoločnej svadbe hrat....ale snad v buducnosti najdeme nejaky kompromis....ta tak....

Prajem pekný oddychový den pre všetkých community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5