Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 63 z 86 Previous  1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 63 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Iacobus Ut 14 apríl 2020 - 19:20

Zdravím,

Snažím sa s tým bojovať. Nepriznať si to. Ale už viac nevládzem. Všetko na mňa dolieha. Prax, škola, ale najmä Tom. Tom je totiž motorkár. Pri každom zvuku motorky sa strhnem. Myslím, že ide Tom za mnou, aby mi ublížil. Veľmi sa ho bojím. Mám búšenie srdca, volá sa to palpitácia. Ďalej ma zvnútra úplne zviera na hrudi, akoby som sa nemohol nadýchnuť. Aj tlak mám vysoký, nejakých 150/90. Nikdy v živote som namal vysoký tlak. Pravda, tlak si obyčajne nemeriam. Ale v nemocnici mi merali a vždy bol nižší. Teraz, po roku, som ho zmeral len tak a prekvapenie. Neviem, čím to je. Môže to byť aj NÚL.

Tlak mi však nerobí také starosti ako ten strach, ktorý neustále prežívam, keď počujem prechádzať motorku. Keď som naposledy volal s doktorom, povedal som mu, že sa mám veľmi dobre. Tešil som sa. Myslel som, že všetko zlé je už preč. že lieky postupne vysadíme. Ale mýlil som sa, bol to len chvíľkový stav. Teraz je horšie a ja asi sám navrhnem hospitalizáciu. Lebo ak cítim tento strach, viem, že je už zle.

Prajem pekný deň, Jakub.

PS: Dúfam, že ste mali pekné sviatky, aj napriek obmedzeniam.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  dzuli08 Ut 14 apríl 2020 - 19:30

Pozdravujem všetkých,
ako sa mám? No dá sa povedať, že nie zle, ujde to. Som stále u našich, no začína mi chýbať kontakt s okolitým svetom. Doma to nie je najhoršie, no už sem tam pociťujem ponorku. Myslím si ale že nie som určite jediná s takýmito pocitmi vzhľadom na súčasnú situáciu. Od štvrtka som mala dovolenku, dnes mi končí, čiže zajtra sa znova vrhnem na home officovanie. Priznám sa, že sa aj trocha nudím niekedy. Dnes mi šiblo a púšťala som si na youtube karaoke a spievala Very Happy ako nemám nejaký spevácky talent, hoci hudobný sluch áno Smile (teda myslím, keďže som chodila do Zušky ) Je to paradox, ale chýbajú mi aj niektorí študenti, naopak som rada že niektorých nevidím Very Happy Dúfam, že tento "výnimočný" stav čím skôr pominie, i keď je velmi otázne kedy sa reálne vrátime do práce. Určite to ovplyvňuje aj vaše životy ako som aj čítala, tak k horšiemu. Držme si preto palce navzájom, a verme že to čím škôr pominie. Aj keď svet sa zmení.... aspoň podľa mňa...velmi si prajem aby to bola pozitívna zmena, hlavne čo sa týka v zmýšľaní ľudí.
Tak majte ešte pekný večer, Pa Wink

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll St 15 apríl 2020 - 14:48

Ahojte Wink

tak ako sa mám 2x: ...po rane, ked som pisala prispevok a omylom som ho vymazala....a pisala som ho v tomto mode že mám chut plakat....uz asi nad všetkým....tak teraz po obede ako sa mám?....nuž, ked si spomeniem na to malo z mojho zivota čo som nevytesnila, tak pri prvom prepustení zo zamestnania: som fakt plakala....teraz len mam slzy na kraji...ako ja viem, že nejak bude že sa to utrasie....že nie som na tom tak zle...ze bude možno niekedy aj lepšie....ale dokelu prečo? a kedy?....ja viem, všetko raz pominie...teda aj ta corona....ale, už som aj zmierena s tym, že hoc rok bude trvať....vlastne už mne o nič nejde....som doma na ročnej ako keby dovolenke....a akurat rozmyslam na zmyslom života....vnútri hrubo nadavám na osud....nie preto, že by som sa nim nenechala viesť....preto, že je tak na figu proti mne....nie, nie som centrum vesmíra ale mam tejto mizerie dosť....a to som zmierena aj s tym rokom, ktorý stravim najskor cvičenim pokial vydržim....normalne by som si povedala, ze aspon zamakam na sebe...to aj rok je malo...ach, tak krasne som si všetko zdôvodnila....tak krásne všetko do seba zapada....tak super sa mozem mať...a nie nemam sa super....a nie nejasam...tak sa proste citim....a neviem to zmeniť....a aj napriek mojmu usmevu, doma....mam sa mizerne....

Prajem teda krajší deň nám všetkým.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 15 apríl 2020 - 18:23

Ahoj Iacobus!
Ťažko mi mudrovať a radiť smerom na Toma. Opačne, si však myslím, že v určitom zmysle si už prežil s Tomom veľa rôznych chvíľ. Práve preto sa Ťa pýtam: "Nedalo by sa Ti poprípade s Tomom skamarátiť?". Iste, vyznieva to absurdne, ale je to len obyčajný nápad. Ani lieky nie sú všemocné a v určitých stavoch je človek nútený pomôcť si sám...

.......

Ahoj dzuli!
Cítim z Teba, že sa vieš dať na správnu cestu trávenia voľného času. To karaoke je veľmi originálny aj podnetný nápad. Postupne, myslím, že toho bude viac, a aj home office Ti pomôže od "ponorky". Určite prajem do pohody dni...

......

Ahoj Mischelll!
Je úplne SUPER, že sa chceš dať na cvičenie a formovanie tela. Tým by si nielen pomohla svalstvu, ale aj celkovej psychickej pohode. Osobne mi napadá, že by si si mohla zriadiť tu na fóre akýsi denník, pre inšpiráciu seba aj ostatných, ohľadom formovania postavy a fitenessu doma. Rád si prečítam resp. aj vypočujem (na Zelle) Tvoje úspechy.

......

Ahojte všetci fórumáci!
U mňa asi tak, že doobedie som mal také aktivitami poslabšie. Bolo nutné len vybehnúť do lekárne neďaleko, kde mala mama aj ja objednané lieky. Mal som šťastie, lebo som ani nestál v rade. Farmaceutk bola veľmi príjemná a medikamenty som mal v plnom počte. Ostatné už poznáte z minulých príspevkov, tak vás tým nebudem zaťažovať. Za plus dávam najmä to, že doteraz som nemusel užiť Haloperidol navyše.

......

Veľmi vám/nám držím palce do budúcnosti a hlavne to zdravie... S pozdravom Tuto!

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger St 15 apríl 2020 - 21:30

Ahojte!

Po napísaní siahodlhého príspevku a zvážení, že by to beztak nikoho nezaujímalo, sa ozývam len v stručnosti... A stručne sa mám tak, že nejedávam, moc nepijem, sotva spím, zmazala som účty na všetkých sociálnych sieťach a bojím sa akéhokoľvek kontaktu s ľuďmi (nie kvôli koronavírusu, isteže). Našťastie sa nikto neozýva - kamoška bola možno urazená, že ju posielam niekam, ale nepotrebuje ma, to je isté. Občas mi je smutno a často som zúfalá, ale to je vlastne úplne fuk. Celé dni čítam a upratujem barák, na ktorom to síce nepoznať, ale aj tak mám pocit, že je to fajn činnosť.
A musím to odoslať skôr, kým zmažem aj tento blah Rolling Eyes
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 16 apríl 2020 - 17:52

@Tuto, ďakujem za návrh. Vážim si to. Dlho som nad tým v noci uvažoval, až som prišiel k tomuto záveru.

Ono to s Tomom nie je jednoduché. Tom bol môj spolužiak z osemročného gymnázia. Teda boli sme spolu v triede každý pracovný deň po dobu ôsmich rokov. Vzťah s ním bol rôzny. Najskôr to začala tak, že ako jediného z triedy som ho poznal cez kamaráta, ktorého tu večne spomínam. Potom bol na mňa trochu zlý. Chcem to napísať eufemicky. Ale asi to treba nazvať priamo - šikanoval ma. Potom ako roky išli, zistil, že mu môžem pomôcť s úlohami. Tak sa ku mne správal milo. Aj ja som sa snažil byť milý, hoci u mňa je to ťažké. Napr. na otázku, ako sa máš, som odpovedal, je to moja osobná vec. Alebo že nemá ho to čo zaujímať. Iste, s úlohami som mu napokon pomáhal, ale vždy som myslel na to, aký zlý bol na mňa pred rokmi. Viete, už v detstve bol zákerný. Človek by si povedal, že z toho vyrastie. Ale nie. To nebol jeho prípad. Pokúsil sa ma zabiť, sledoval ma, aj sa k tomu priznal. A teraz si vôbec neviem predstaviť, ako by sme sa skamarátili. Také čosi je úplne vylúčené.

Najviac ma na tom hnevá, že napriek tomu, že som poznal, aký je zákerný, som mu pomáhal. On sa tváril ako kamarát a potom ma zradil. Vždy som vedel, že je zradca, a pomáhal som mu. Jedna veľká chyba. Mal som sa od neho už dávno držať ďalej. Ani teraz po rokoch mi nedá pokoj. Hoci každý ma presviedča, že už ho viac nezaujímam. Poznám ho dobre a viem, že sa mi chce pomstiť. On je taký. Neznáša, keď je niekto lepší. Ja som bol. Takže preto sa mi teraz mstí.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 16 apríl 2020 - 20:56

Ahoj Meretseger!
Dobre robíš, že sa venuješ upratovaniu. Snáď si dovolím tvrdiť, že asi Ti to aj napomáha udržať si psychickú kondíciu, a to najmä v rámci Tvojich možností. Neboj sa nachádzať nové činnosti, ktoré sú Ti aspoň trošku nápomocné. Ono sa to z môjho pohľadu ľahko "radí", ale verím Ti, že svoje otázniky postupne zvládaš. ...samozrejme pozdravuj mačky a pohlaď ich aj za mňa.

......

Ahoj Iacobus!
Ja len to, že Ti určite fandím, ale žiaľ, ťažšie s mi k tomu vyjadruje. Našťastie mi chýba skúsenosť, ktorá by Ti mohla snáď aj pomôcť. Takto Ti môžem len zaželať veľa síl v zvládaní Tvojich záležitostí...

......

Ahojte všetci fórumáci (píšuci aj nepíšuci)!
Tento štvrtok mi pripadal akýsi príjemnejší oproti ostatným dňom. V zásade sa nič významne extra neudialo, ale teraz navečer sa cítim celkom fajn. Ešte plánujem niečo si prečítať, možno nazrieť na TV. Stále ladím svoj denný režim a efektívne trávenie voľného času. Lieky beriem ako je predpísané, depot (Haloperidol + Akineton) mám pichnutý. Ostatné po starom. "Akp." mi 6Xtýždenne napomáha k dobrému pocitu, čo sa aj v chápaní psychohygieny ráta. Tradične najhoršie je na tom cvičenie a asi aj chudnutie. Znesiteľné výsledky mám však ohľadom samoštúdia... "Akp." doporučujem každému, a zároveň máličko radím, začať s menšími a nenáročnejšími činnosťami.

......

Veľa pohody a len pekných chvíľ praje Tuto
community together

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth Št 16 apríl 2020 - 21:21

Aho Tuto
co je akp ?
Cital som tvoju kauzu..cvicil si ostosest kedysi,coze to ide dnes tazsie ?
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 16 apríl 2020 - 21:27

Zdravím,

dnes je úplná katastrofa. Hovorím si, že je to každým dňom horšie a horšie. Začnem tým, že som si zakázal myslieť na Toma. Nedá sa to, každá motorka mi spôsobuje strach. Ale tak aspoň o ňom nebudem písať. Iste vás to nezaujíma.

Deň som začal čakaním na test z technológie liekov, téma obduktety = obaľované tablety. Test som napísal úplne katastrofálne. Tak by som ho napísal, aj keby som sa vôbec neučil. Boli tam otázky, na ktoré sa nedá nájsť odpoveď v tých materiáloch, ktoré nám posielajú. Ozaj netuším, odkiaľ som to mal vedieť. Takže ja tu mám problém donútiť sa učiť, lebo mi chýba motivácia, a výsledok je ten, že som sa učil úplne zbytočne. Pravda, existujú študenti, ktorí ho vôbec nenapísali. Tak možno by som mal byť šťastný. No nie som.

Potom som volal s doktorom, sťažoval som sa na problémy, ktoré ma trápia, od psychického prežívania až po somatické príznaky. Idem k nemu v stredu budúci týždeň. Povedal, že lieky zatiaľ ostanú tak, ako ich beriem. A podľa toho, ako zapôsobím na osobnom rozhovore, zváži hospitalizáciu. Hospitalizáciu som spočiatku sám prijímal, avšak keď sa zamyslím, potrebujem dokončiť ročník. K tomu je potrebné absolvovať mesačnú prax, tým sa absolútne vylučuje hospitalizácia. Jednoducho nemôžem si ju dovoliť.

Šťastie, že myslím vôbec na školu. Je to úplne divné, nebavia ma knihy, nebaví ma štúdium, ale školu musím dokončiť. Malo by mi to byť v tomto stave jedno. Dokonca, keď som bol na áre, nevedel som sa postaviť z postele, ale do školy som sa pýtal hneď ten týždeň. Povedal som si, že týždeň bez školy nejako zvládnem, ale potom sa k týždňu pridal ďalší mesiac na psychiatrii, na moje prekvapenie.

Ďalej s veľkým sebazaprením som napísal protokol o obduktetách. Úlohou bolo pripraviť výrobný postup gastrorezistentných (enterosolventných) tabliet s obsahovou látkou citlivou na vodu. Odoslal som ho doktorke a nedávno mi prišla odpoveď, že výborne. Tak aspoň to ma teší na tomto hroznom dni.

Okrem toho spomeniem ešte to, že už druhýkrát som poslal súhlas na prejednanie invalidného dôchodku v mojej neprítomnosti, keďže na prvý mail neprišla odpoveď.

Pozdravujem, Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 16 apríl 2020 - 21:30

@relouth,
snáď sa Tuto nenahnevá, keď odpoviem namiesto neho.
"akp." by malo byť akožepovinnosti. Aspoň ja to tak chápem.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 17 apríl 2020 - 8:35

Ahojte Wink

Iacobus - tak tvoje obavy ohladne školy úplne chápem, ja som diplomovku písala na psychiatrickom oddelení ale len začiatok potom ma prepustili....

Ako sa mám?...no je a bolo to horšie...už počuvam pesničky a už som si pustila Luciu Bilu....ako ked mam co robit a ked sa nezaoberam sebou tak nepocuvam pesničky.....iste mohlo by ma to bavit....ale nemam zaujem ....v podstate ked sa to asi u mna zhoršuje tak nastupia pesničky potom len inštrumentálne skladby a možno hospitalizácia....tak no uz viete ako to u mna byva....ale ako sa to rozbehlo zo mnou dolu kopcom tak som dufam skončila pri Lucii...a čo sa cvičenia týka zatial len skušam cvičiť cviky správne...vlastne ani jeden cvik by som bez videa nedala spravne....a tak cvičim len par cvikov....ale rano ma bolel sval presne tam kde je asi upnuty....no proste ak krize pri cvicení ma bolia...a ruky ....takze asi to ma vyznam....ale zistenie ze neviem cvičit ani len drep poriadne je ubyjajuce...ale tak čo uz nikdy som nemala trenera ani nič podobne tak nemala som to odkial vediet....a este priatel strasne malo sa vidime....osud a corona to tak zariadili....

Prajem krásny deň community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 17 apríl 2020 - 18:35

Ďakujem Iacobus, že si tak fajn zareagoval.Prirodzene som rád, že si tu s nami a páčia sa mi Tvoje príspevky.

Ahoj relouth! Tu na fóre je "akp." už relatívne známou "vecou". Tu máš odkaz, kde nájdeš viac: https://www.schizoforum.net/t579-topic

Prajem všetkým príjemný víkend a nezabudnite napísať pár riadkov. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 63 z 86 Previous  1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: