Ako sa dnes máš? 12
Strana 39 z 86 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 12
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Uzavrel som kapitolu sebapoznávania sa a vrhol som sa na cudzí jazyk, presnejšie na angličtinu.
Dnes som konečne poupratoval, utrel prach, povysával a postavil stromček.
Dni plynú jeden za druhým v pokojnom duchu.
Chodím iba na prechádzky a do obchodu. Cítim sa ako uzavretý introvert.
S novou známosťou sa stretávame ako kedy. Veľa si sms-kujeme.
Od nového roku si sľubujem spoločnosť šípkových a šachových priateľov. Soboty a nedele liga. Štvrtky pivo. Prehĺbenie nového vzťahu.
Ešte by to chcelo vikendy ošperkovat "vidieť a zažiť", ako podujatia, príroda, rekreácie atď. Ale na toto nemám. Dôchodok sa mi od nového roka zvyšuje o necelých osem euro, za čo môžem byť rád.
Stále nie som dostatočne finančne zabezpečený žiť sám o samote. Mať ako takú finančnú slobodu, nezávislosť.
Finančné príležitosti ne/vyhľadávam, drží ma dôchodok.
Môj do/súčasný stav ochorenia je stabilizovaný. Hlasy a slová sú na dennom poriadku.
Negatívne myšlienky a emócie sú hlboko zakopané na dne potoka. Priam nie sú. Sú len byvalim prítomným Ja. Teda spomienkou.
Spánkový režim, zdravie je už len o kvalite.
Dík za prečítanie, mám Vás rád a želám a prajem Vám do života všetko dobré. Veľa optimizmu, pozitivizmu a realizmu.
S pozdravom Hulk DF 365
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Konečne som si našiel čas na knihu Pancierové srdce. Nečítal som to asi mesiac. Možno aj viac. Nemohol som ju čítať, lebo som sa musel učiť do školy. Tak som ju nechal na polici prečítanú zhruba do polovice. A zisťujem, že som sa v deji stratil. Už si len veľmi matne spomínam, o čo v nej ide. No, trochu preháňam, po prečítaní päťdesiatky strán som sa do toho dostal. Okrem čítania som si upratoval izbu. Bol som pri starej matke a ostrihal som starého otca.
Zajtra sme sa mali ísť s otcom lyžovať. Lenže podmienky nie sú vhodné, zrušili sme to. Lyžovanie je jediný šport, ktorý ma baví a ktorý viem robiť. Inak šport mi spôsobuje depresiu, čo je nezvyčajné. Mnohí ľudia /väčšina/ si šport pochvaľuje. Po zmene plánu na zajtra, sme sa s bratom rozhodli, že pôjdeme k otcovi. Prenocujeme pri ňom. Zajtra poobede pôjdeme s matkou na vianočné trhy.
To je všetko.
Pekný deň!
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
tak už dlhšie som sa neozvala...ale mam sa dobre...nemam v celku žiadne problemi...veď aj ake idu vianoce...a tym padom...všetko je OK....sice este nemame stromcek ani napečene...iba perníky...ale aspon aka taka pohoda vladne u nas...co je v celku nove...vždy to pred vianocmi je len zhon a nervy...a krik...tak vlastne všetko je teraz lepšie...jo a priatel zatial ok...sice nepocuva...mal prist na vianoce k nam...ale nepride ma vela prace....ta tak...a mna to po pravde az tak neštve...aj ked malo by.....jasne bolo by fajn keby prisiel...ale menej stresu, co napisal ze nepride....takže tak..
Prajem krásne vianočné sviatky..
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Chcem všetkým popriať krásne Vianoce podľa vašich predstáv, aby boli hlavne pokojné a prežité v zdraví.
A čo ja? No mám sa vcelku fajn, tempo sa kúsok spomalilo, ale aj tak neviem tento rok nejako vôbec nepociťujem vianočnú atmosféru .....ktovie čím to je ale myslím si, že to bude aj tým, že vonku to vyzerá tak skôr "jesenne" než zimne. Ale hlavné je, že mám kde byť mám rodinu, mám čo papať, a aom relatívne zdravá za to som nesmierne vďačná i keď súhlasím s Netim, že ideálne nie je nič, ale treba to prijať ako fakt. Dokonalosť neexistuje, alebo možno aj existuje, ale pre každého má inú podobu a iné zosobnenie. Toľko moja krátka úvaha
Na záver, držím palce každému z vás, nech máte silu bojovať aj v Novom roku minimálne tak odhodlane ako v tomto.
posielam objatie a božtekyy (na líco)
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes namiesto angličtiny som si dal administratívnu úlohu v internet bankingu.
Totiž zajtra by som mal mať kompletný účet prepísaný na nový účet.
Už bol niekoľko dni prejdený ale všetky trvalé prikazy boli označené TPP.
Tak som si dal tú námahu a od pol druhej až doteraz somm cca. 50 trvalých prikazov premenoval. Navyše som v termínovaných účtoch urobil tiež zmenu názvu iDepositu.
Taktiež som si prerobil exel.
Ako sa mám? Pohoda. Sviatky vrcholia. Aj tu bola sestra pozrieť, a ako vždy sa posťažovať, lebo všetka robota je na nej.
Mame nakúpila nákup, čo si spísala na poslednú chvíľu.
Teraz sa pomaličky chystám na večerný voľný čas a večierku. Včera som si pozrel film, bolo dobre.
Nuž milí forumaci, prajem Vám a želám pokojné príjemné sviatky.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
nie je dôvod, aby som sa tu nezjavila i zajtra, bohužiaľ mi odpadá chystanie vianočných dobrôt (čo ma, prekvapivo, vždy bavilo). Darček je už zbalený - až jeden teda, ale balík obsahuje kôpku vecí, ktoré keby som nezabalila hneď, už ich sama zožeriem Tak či onak, prajem vám všetkým krásne Vianoce, bez nejakých nepríjemností psychického charakteru, bez všetkého toho, čo sa nám nevyhýba počas roka. A darčeky, čo potešia, veď o čo iné ide
Mne je fajn a hrozne ma to udivuje (za to môže ešte asi ten Pezinok, hoci glykémie sa mi už podarilo skaziť, pracujem na náprave). Necítim sa osamelo, akože vôbec. Zajtra ani sama nebudem, poobede vezme brácha mňa a starkú k nim, dúfam, že bude sranda ako minulý rok, páčilo sa mi to. Ešte vždy ma môže osamelosť pochytiť aj potom, ktovie? Nepopieram, že som zvažovala hlúposti zase, akože dorezať sa skrz-naskrz (ale predtým si pozrieť ďalší diel Witchera ), navyše som chcela, a zabudla, ako inak, zbaviť sa všetkého, čo by mi pripomínalo všetkých/všetky ex. Bohužiaľ so songami toho moc nespravím, iba ak ich nepočúvať, niektoré by mi bolo ľúto... no mám tu nejaké veci od bývalky, po dopísaní správy ich konečne vyhodím. Načo sa tým stále trápiť, resp. si pripomínať chvíle, ktoré bohužiaľ nastali, nechápem. Asi som masochista, fakt. Keby sa dalo zbaviť spomienok, medzi prvými si dám zmazať všetky na tých kreténov. Popravde, radšej sa cítiť osamelo než ešte niekedy ísť do vzťahu. Lesser evil, ako by povedal Geralt
A teraz hor sa hrať Zaklínača a slintať práve nad sexy Geraltom, čert na chvíľu ber, čo som pred chvíľkou napísala
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Takým obdobim pre mňa bolo leto 2019. Spočiatku som mal dojem, ze si tu len samé negatíva, ako napr. zhoršenie psych. stavu, hospitalizácia, strach. Avšak po určitom case, ked som vsetko dôsledne zvážil, som rád aj za takúto skúsenosť.
Uvedomil som si, aké krehké je zdravie, ako malo stačí na to, aby sme on prišli. O to viac si ho viem teraz vážiť a nepovazovat za samozrejmú súčasť nášho života. A možno to bude znieť ako klišé, ale dodam, ze zdravie je to najcennejšie, čo v živote máme. Škoda, ze mnohí si to uvedomia, až keď ho stratia.
Pripajam sa aj ja s vianočným prianím. Krásne vianočné sviatky, dni plne pokoja, lásky, zdravia a spojených priani prajem ja (Jakub).
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Strana 39 z 86 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 62 ... 86