Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 9

Strana 78 z 85 Previous  1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 81 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 78 Empty Re: Ako sa dnes máš? 9

Odoslať  kimi2028 Pi 1 december 2017 - 11:35

Ahojte ľudkovia, ako sa dnes máte?

Teší ma, že čo sa týka spánku som pomerne dobre stabilizovaný. Zaspávam bez väčších problémov a spávam tak okolo 9-10 hodín. Nálada je neutrálnejšia, negatívne príznaky v podobe chýbajúcich emócii sú viac vnímané. Myšlienky nie sú v ničom výnimočné, týkajú sa len pomerne bežných činností.

Napriek chorobe ma teší, že nie som nejako negatívne nastavený a snažím sa skôr myslieť pozitívne, hoci niekedy s tou pozitivitou je to horšie. Zdravé pozitívne myslenie robí dosť veľa. Mám za sebou už aj psychiatra ohľadom možného invalidného dôchodku. Netuším, že ako to dopadlo, lebo nejakú spätnú väzbu som nedostal.

Absolvoval som aj menší nákup. Už sa teším večer do posilovne a dám si aj nejakú tú náučnú aktivitu. Škoda však, že nemám atlas, lebo pred pár rokmi som ho dal sestre do Košíc a nevrátila mi ho a ani nevráti mi. Niekde sa stratil.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  sarah222 Pi 1 december 2017 - 16:08

Ahojte ako sa máte ? Ja som konečne dnes bola vo fitku ! Dopadlo to super vraj sa na mňa každý pýtal , tak ma to milo prekvapilo Smile inak sa mám nijak mám novú psychosku je milá a konečne normálna tak zato som rada , inak pozdravujem Kimiho a teším sa z tvojho pozitívneho myslenia !!!! Pošli aj mne nejakú tú energiu prosím Razz tak majte krásny vikendik
sarah222
sarah222
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 102
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 1 december 2017 - 20:57

Ahojte kamarátky a kamaráti!
Som rád, že je tu takéto fórum a môže sa tu o všeličom možnom napísať a istotne zároveň ďakujem všetkým prispievateľom, ktorým písanie napomáha sebe aj ostatným.

Tento piatok sa nevyvíjal nejako extra. Písavam o svojich problémoch, ale tentoraz sa navýšili únava, tendencia k pasivite, úzkosť, nábeh na depku a psychická a fyzická nepohoda jednoducho "vystrelili". Viackrát som si skontroloval nádobky na lieky, či čosi nechýba, alebo sa neprilepilo o dno, ale v tomto to nie je. Určitým problémom a príčinou zhoršenia môže byť aj spánok. Dnes som "dal" sťažka dve hodiny a snáď dnes to bude lepšie. Ak noc nebude teraz OK... neviem. Vianoce by som omnoho radšej strávil v pohode doma a nie kdesi "pod kontrolou".

Nateraz vám prajem čo najlepší možný víkend a pohodu počas neho. Tuto

community together

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 So 2 december 2017 - 7:44

ahojte ja sa mam fajn prave som prisiel domov z diskoteky ! nespal som nic a idem robit do zahrady s drevom drzim vam palce bojujme
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 2 december 2017 - 9:49

Ahojte priatelia. winking

Čítam Vás naďalej podrobne všetkých, veľmi ste mi aj mne osobne povzbudením, ako Tuto tuším nejak spomínal, že si pomáhame navzájom už aj prispievaním, hoci by aj priamo každý na každého nereagoval. Aspoň teda mne Vaše osudy a opisy Vašich dní prídu zaujímavé a teším sa na každý riadok. giving a hug

Ja sa mám dnes tak trochu relaxačne. Trochu som ale nesvoj, lebo hoci je víkend a mal by som byť uvoľnený, večer máme firemný mikulášsky večierok a mám z toho trochu nepokoj. Dosť sa mi tam nechce, určite tam budem prevažne ticho sedieť, možno ma dakto bude nútiť aj do alkoholu, ktovie. Bude sa odovzdávať kytica manažérke a asi ako chalanovi to vyjde na mňa, že to mám odovzdať, takže spolu s tým treba aj nejaké sprievodné slová. No, asi ma chápete, mám z toho všetkého bolebruch. very sad3

Týždeň dopadol dobre, bol ťažký, bolo veľa toho, ale zvládli sme to. Myslím v práci. Psychiatrické ťažkosti som zaznamenal len v malej miere. Včera som bol priveľmi ukecaný a tuším som tým dráždil šéfku. Nálady sa pohybovali v tradičnej hojdačke, výkyvy boli menej ostré, teda depresívny pól nebol až taký zúfalý, ani šťastný pól neprechádzal do bujarosti, hoci včera premotivovanosť sa objavila - lenže to preto, lebo som si dal až 600 mg kofeínu. Čiže som s tým aj trochu rátal a azda to aj cielil.

V štvrtok som si konečne po týždni umyl riady večer. Včera som aj pral spodné prádla a ponožky. Aj som zametal a vyniesol smeťále. Čiže trochu sa to s týmto gazdovstvom pohlo k lepšiemu. Smile Už je december, takže musím prudko rozmýšľať nad vianočnými darčekmi. Akoby si neviem na to urobiť čas alebo vyčleniť vôľu. Bolo by fajn si to premyslieť už teraz, v tento víkend. Rolling Eyes Stále rozmýšľam, či si kúpim do bytíku vianočný stromček alebo reku zostanem bez výzdoby. Ak kúpim, tak taký už umelý, vyzdobený, asi polmetrový. Neďaleko mojej práce také predávajú, ladené do vybraných farieb. Ceny neviem. santa

Takže sumárne - mám sa vlastne asi aj dobre, oproti poslednému písaniu lepšie. Známka: 2+. alien
Ďakujem Vám za prečítanie a prajem Vám pokojnú sobotu plnú stabilizovaného zdravia. Super!

S úctou
Váš kamoš
Matej
Ďakujem
Snow 3

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 78 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 2 december 2017 - 10:38

Dneska začneme opäť spánkom, ktorý by som ohodnotil, že by mohol byť aj keď raz v noci som sa zobudil. Na moje šťastie sa podarilo mi pomerne rýchlo zaspať, z čoho mám veľkú radosť, že až tak neponocoval som.

Prejdeme pomaly na náladu a iné záležitosti. Dnes je nálada pomerne dobrá, ohodnotil by som ju ako najlepšiu tento týždeň. Mám chuť do aktivít. Negatívne príznaky choroby nie sú veľmi prítomné a nepociťujem ich tak, aby riadili môj život. Z čoho sa úprimne teším. Myšlienky? Tak tie už dlhší čas nemám. Niekedy je pomerne fajn nemyslieť si vôbec nič.

Momentálne testujem nový spôsob kognitívneho tréningu, ktorý som aj podrobnejšie rozpísal v sekcii psychohygiena a zároveň som vás vyzval aj na možnosť súťažiť si a otestovať sa aj s ostatnými. Daný tréning hodnotím stupňom skutočne výborný, cítim sa pomerne skvelo, hoci tá koncentrácia má pomerne trápi. Bolo to myslenie strašne roztrieštené a je to fakt pomerne makačka zapamätať si veľa miest na Slovensku. Dnešný výsledok z kognitívneho tréningu mestá stredného Slovenska je veľmi podobný tomu včerajšiemu. Napísal som nejakých 23 miest, čo ma pomerne teší, keďže stredné a západné Slovensko až tak dobre nepoznám. Fakt som sa veľmi snažil. Pokiaľ by som vydržal pri ňom dlhšie a pravidelnejšie ho robil tak určite by mi to pomohlo. Otázne je však to, či pri ňom budem mať vôľu, ktorá mi strašne chýba.

Urobil som si náučné okienko z oblasti bankovníctva. Som rád, že sa mi čítalo to o niečo príjemnejšie ako naposledy a vidno tam aj trochu progresu už, aj keď tá pamäť je stále zlá. Rátalo sa mi však hlavne to, že ma to pomerne bavilo. Zašiel som aj do obchodu s otcom, dali sme si aj menšiu prechádzku. Onedlho sa povenujem trochu angličtine, som zvedavý na ňu. Poobede sa budem snažiť psychicky pripraviť na zajtra, budem hrať totiž v nedeľu šach a verím, že si udržím svoju dobrú výkonnosť proti súperom, ktorí na svoj rating nemajú a dúfam, že body so mnou sa mu nebudú počítať. Keby som totiž prehral tak by sa im rátalo do ELO performance až takmer 1900 ELO. To im nemienim dať.

Čítam vás tiež všetkých a mám z vás väčšinou len radosť.

no tuto nepotešil si ma a držím ti palce, aby sa ti zlepšil tvoj stav.

Sarah jj dám ti trochu energie, dnes mám jej dostatok a až tak veľmi ju momentálne nepotrebujem

Matej som rád, že sa máš už o niečo lepšie a chválim ťa za to, že to zvládaš.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 3 december 2017 - 10:31

Ahoj Kimi. Ďakujem Ti za povzbudenie. Zároveň chcem aj ja pochváliť Teba, lebo sa mi úprimne páči Tvoj sumarizačný talent. To, že si mnohé príspevky poňal na spôsob vizity v nemocnici, sa mi páči ako skvelý nápad. Dobre sa to číta, orientuje a človek získa naozaj dobrú predstavu, ako sa Ti darí, aj z čisto subjektívneho hľadiska, aj z hľadiska v podstate medicínskeho. To aj okrem iného znamená, že svojej poruche dobre rozumieš, takže vieš s ňou pracovať a máš sa kam odraziť. Rád Ťa čítam a teším sa na Tvoje ďalšie riadky. Prajem Ti mnoho síl, dobrých emócií a príjemné voľnočasové aktivity. Nech sa Ti darí, Kimi! giving a hug Super!

---

Ahojte. Smile

Sobotu som doobeďajšok trávil na fóre a vôbec na počítači, poobedie som trávil najprv u rodičov, kde som si dal nejaké jedlá a rozprával sa. Pozrel som si u nich aj trochu telkáč a viedli sme dialógy. Okolo štvrtej som sa vytrepal na vianočné nákupy, kúpil som darčeky pre stredného brata, pre synovcov a pre tatina. Čiastočne aj pre mamu. Ešte treba najstaršiemu bratovi a švagrinám, pričom synovcovi a tatinovi treba ešte dokúpiť, pretože nie som spokojný s tým, čo som bol kúpil. Vianočný stromček som pozeral, stojí asi 25 eur a už len si vybrať farbu ozdôb, padli mi do oka oranžové, červené a modré... ten žltý tiež nie je na zahodenie. Majú výšku asi 50 cm. Smile

Večer sme mali firemný mikulášsky večierok. Sociálne interakcie som zvládal na prijateľnej úrovni, hoci miestami som sa kvázi-nudil a nechcelo sa mi púšťať do rozhovorov. Dá sa povedať, že som miestami pôsobil ako outsider, ale s tým som rátal. Jedlo chutilo. Alkohol sa mi podaril nepiť žiadny, ale vypil som liter kofoly, takže ma neobišla návšteva miestneho wecka. Very Happy Kyticu pre manažérku napokon odovzdávala moja šéfka, takže som sa tomu vyhol. Smile Okolo polnoci som už bol doma u seba. Smile

Dnes plánujem relaxačný deň. Ešte neviem, čo všetko budem robiť, nechám to na voľnobeh. Cool Keby som nerobil vôbec nič, tak sa pokúsim si z toho nerobiť výčitky. What a Face

Známka 2+. Smile
Všetko dobré prajem. Vitaj

S pozdravom
Matej
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 3 december 2017 - 16:24

Ahojte kamaráti,

Dneska bol spánok nič moc, nemohol som dlho zaspať. Ráno som vstaval pomerne skoro na svoje pomery. Čakal na mňa totiž šachový zápas. Na moje nešťastie nebol som úspešný aj keď som bojoval z plných síl a vzdoroval som veľmi dlho. To sa mi cení, že ani o niečo v horšej pozícii som sa nedal a postupom času sa mi podarilo vyrovnať. Bohužiaľ zadaril sa mi ešte jeden už väčší kiks a bolo po partii. Inak proti ženám hrajem to veľmi strašidelne. Neviem si vysvetliť, čím to je, aj keď som dnes aspoň bojoval.

Nálada je napriek prehre pomerne dobrá, čo suvisí s tým, že celkom pekne sneží. To je aj o tom, že emócie nie sú tam žiadne, hoci sa vraj tvárim pomerne depresívne (smutne). Cítim sa už unavene, ale do postele sa ešte veľmi nechystám. Čo sa týka myšlienok, tak dnes sa týkali šachu a toho, že čo by som mohol urobiť po zápase. Na nič zmysluplného som neprišiel. Snáď okrem toho, že by som si večer dať niečo z geografie, neviem či appkou alebo s atlasom. Pozriem určite ešte aspoň jeden zápas z hádzanej.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  sarah222 Ne 3 december 2017 - 18:47

Ahojte ako sa dnes máte ???? Ja celkom dobre boli sme v Poľsku na nákupy tak som sa kus odreagovala =) inak nám behá po dome neter tak máme veselo, nálada by aj bola , zajtra ma čaká fitko a potom sa uvidí , máme snehu a snehu čo ma celkom aj tesi Smile tak Vám prajem pekný zvyšok večera Vaša Sarah
sarah222
sarah222
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 102
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ne 3 december 2017 - 19:38

Ahojte,
mám sa... nuž, proste sa mám Very Happy Podarilo sa mi vo štvrtok po terapii skončiť v nemocnici, chceli mi tam nastaviť glykémie, ale keďže v SR asi okrem dvoch miest nikde nič o diabete prvého typu nevedia, podpísala som reverz a rozhodla sa, že si cukrovku zrovnám doma. Však ma tam aj nechali pár hodín bez inzulínu, hoci vedeli, že mám nad 20 mmol/l, proste odborníci Rolling Eyes Pomaly sa darí znižovať to, hoci ešte je to rozlietané, ale aspoň si konečne tie glyčky meriam, sľúbila som to.
Po psychickej stránke je to tiež dosť nestabilné, večery sú zlé, prichádzajú suic. myšlienky, ale držím sa, hoci mi ponúkali PK, ale odmietam. Panebože, načo by mi vyrovnávali glykémie a potom ma posielali do Pezinka, kde by to zas kompletne dosr...?? Však tam o DM nevedia už vôbec nič.
Inak som ešte poobjednávala nejaké veci, ale už čakám len 3 zásielky (zo 16-tich Very Happy ) a končím, však sa mi minú peniaze, to by nešlo. Celkovo to teda ako-tak ujde, stále žijem, glyčky si s maminou pomocou nejak zrovnám a bude. Už ste robili vianočné nákupy? Very Happy Mame som objednala hrnček a snežítko s cosplay fotkami, ktoré sa jej páčili, umrie, keď to uvidí Very Happy Jo, a boli sme v sobotu na vianočnom podujatí v DSS-ke, kde mám starkú, bolo to celkom fajn, podávali výbornú kapustnicu a koláčiky, no že nechoď tam Laughing Teraz je zas večer, cítim sa osamelo, priateľ u mňa nemohol ostať, ako pôvodne plánoval, takže to zas budem musieť prežiť sama, ale nejak to pôjde.
A tak teda, majte sa, držte sa Cool
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 4 december 2017 - 12:00

Ahojte,
spánok bol uspokojivý, aj keď zvyčajne spávam o nejakú tú hodinu dlhšie. Dané skoršie vstávanie z postele ma potešilo. Nálada je dnes niekde uprostred medzi neutrálnou a dobrou, čo mi až tak nevadí. Negatívne príznaky ochorenia neevidujem v nejakej neprípustnej miere. Myšlienkovo je to dnes na vyššej úrovni a teší ma, že napriek všetkému nie som najhoršie nastavený v danej oblasti.

Od rána som stihol absolvať už dostatok činností. Najprv som si dal kognitívny tréning na štýl okresných miest na východe Česka. Napriek tomu, že bola to pre mňa už ťažšia úloha. V Česku som ešte nebol a nepoznal som nejako ich mesta. Potešilo ma, že som si zapamätal 23 miest, čo nie je už až tak malo. Česi majú názvy miest skutočne špecifické a utvrdil ma v tom aj daný tréning.

Išiel som na prechádzku do fitness centra. Táto návšteva sa mi veľmi rátala. Skoro na každý stroj som naložil nejakých 32 kg a odcvičil to bez problémov. Aj keď zatiaľ nie je skoro nič tam vidno, ale sila je tam a rastie. Po návrate domov som si prečítal 5 strán z bankovníctva. Pomerne ma to zaujalo, bolo veľa informácii ako vznikal bankový sektor na Slovensku a kedy sa začalo tlačiť do komerčných bánk zahraničný kapitál. Poobede čaká na mňa výlet do krajského mesta, čiže dnes budem celkovo mimo domova nejaké 4 hodiny, čo odpovedá záväzku, že hniť doma budem, čo najmenej.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 december 2017 - 19:36

Ahojte kamaráti. welcome or bye

Dnešný deň mi prebiehal trošku horšie. V práci bolo akosi dosť napätia, mal som pocit, že ľudia sú podráždení a aj medzi mnou a šéfkou to nebolo ok. Celkovo sa správam pravdepodobne dosť čudne, resp. mám spôsoby vyjadrovania, intonáciu a témy, ktoré vzbudzujú pozornosť svojou netypickosťou, nenormálnosťou. Môžem vyznievať nezrelo, možno detinsky, niektorým kolegyniam napadlo, že či nie som homosexuál. Už si prídem čudný aj sám sebe, v ostatnej dobe sa na mňa valí pozornosť na moje móresy zo strany okolia, takže ma to privádza k sebapozorovaniu. Myslím si, že šéfka veľmi dobre vie, že som duševne labilný alebo azda chorý. Možno nevie bližšie diagnózu alebo podobne, ale už sa pred jej nosom na ľudí nezachránim a nevezmem nič späť. To proste je strašne ťažko zatajiť, keď s niekým sedíte 8-9 hodín vedľa seba denno-denne, takú schopnosť pretvarovať sa nedokážem mať.

Ale v skutočnosti ma tieto "odhalenia" až tak netrápia. Skôr ma mrzelo to napätie na pracovisku a tá spústa stresu. Mal som už aj ja pocit, že mi to lezie na mozog a že neviem, čo skôr. A že chcem utiecť a nemôžem. Napadali mi myšlienky rezignácie, že opustím toto zamestnanie, ale po zopár minútách som sa trochu spamätal. Boli to len krátke okamihy frustrácie zo stresu.

Dnes som išiel domov načas, pekne o piatej. Ešte som sa bol slniť na 7 minút a potom som skočil do obchodu, kde som si kúpil 700 gramov detskej výživy. Mňamka. Doma teraz periem už druhú várku, najprv tričká, teraz sa žmýkajú mikiny a "rôzne". Pokazila sa mi jedna závesná tyčka na prádlo, ešte zostali 3 funkčné, plus skladací sušiak. Som trochu nakapatý, tečie mi z ľavej nosnej dierky. Sprej mám po expirácii, zajtra si kúpim na nádchu nový. Smile Popíjam minerálku a odpočívam.

Včera som do noci a celé poobedie editoval Schizo.Sk a Schizo.Sk/1. Ešte je tam spústa práce. Dnes ale asi pôjdem skôr spať, lebo som zaspal až po tretej a treba dať telu nejakú buvačku. Zajtra predsa treba nové sily. confused

Takže sumárne: Mám sa zhruba dobre, ako-tak. Známka: 2+. Smile
Prajem Vám šťastné dni a poslúchajúce zdravie, priatelia. community together

S úctou
Váš navždy kamoš
Matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 78 z 85 Previous  1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 81 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: