Ako sa dnes máš? 9
Strana 77 z 85 • 1 ... 40 ... 76, 77, 78 ... 81 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
pre Meret
dakujem za link ,
zvladol som to.
Fotky mas naozaj pekne,
zaujimave hobby
Tak len tak dalej
a nech sa darí.
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Uvidím o pár týždňov, že čo na to posudkový lekár na invalidný dôchodok. Inak ta psychologička sa mi celkom pozdávala, ale bohužiaľ chodím na stacionár na skupinové terapie, tak ju nemôžem mať ako psychologičku. Určite sa ku nej ešte vrátim. Inak odbil som si už aj posilovňu. Hoci sám, ale zacvičil som si dobre a pozitívne ma to naladilo do ďalšieho dňa. Chystám si urobiť ešte nejaké to náučne okienko, pozrieť sitcom a možno pozriem v TV aj nejaký ten šport.
Čiže naláda je vcelku dobrá. Z negatívnych symptómov je prítomná trochu emočná plochosť, ale je o niečo lepšie po odcvičení. Zaujímavé je, že počas tohto dňa som nemal žiadne obavy a zvládol som to.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
akuraz citam zaujimavý clanok,
ale zanechal vo mne rozporuplne pocity:
https://primar.sme.sk/c/20705042/hlas-dostal-tvar-a-upokojil-sa-schizofrenici-skusaju-novu-terapiu-avatarom.html?ref=tit
Posudenie necham aj na vas,
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ďakujem za možnosť pozrieť článok, ktorý si tu vložil. Mne osobne podobné vety a videá prebúdzajú nádej, že sa dá niečo robiť s našimi diagnózami smerom k lepšiemu. Obraciam sa aj k ostatným kamarátom/kam, že ak by ste na niečo podobné "narazili", istotne odkaz posuňte aj k nám na schizofórum. Tomitos, dávam Ti zelený bodík.
................
Ahojte kamarátky a kamarátky!
Tento deň bol pomerne fajn, hoci najmä z rutiny nemám až tak veľa na napísanie. Na druhej strane včera to bolo "sila". Dosť ma potrápila silná úzkosť, nervozita a tým pádom aj nábeh do depresie. Mal som obavu, aby sa to neposunulo aj do nasledovného dňa a aby z toho nebola nejaká vianočná-predvianočná hospitalizácia. S tým som išiel aj spať. Našťastie dnes bol pomerne obyčajný deň a celkovo také poslabšie OK.
Držte (držme) sa a prajem všetkým pohodu do nasledujúcich dní. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
spánok bol od nejakej polnoci do siedmej hodiny rannej. Brzdí ma trochu únava, ale skúšam sa nejako naštartovať. Nálada je pomerne dobrá, aj keď mohla by byť o niečo lepšia. Negatívne príznaky ochorenia sú zaznamenané hlavne v podobe pasivity, ale ten deň ohľadom toho nemusel by byť najhorší. Mám pomerne chuť do aktivít.
Absolvoval som už aj cca. 40 minútovú prechádzku, kedy som sa zastavil po nejaké vytlačené vecí pre mamku v otcovej robote. Mám odbitú už aj náučnu hodinku, pri ktorej som riešil gramatické cvičenia z angličtiny a prečítal som aj knihu a bankovníctve. Poobede ma čaká výlet do krajského mesta cca. hodinku tam a hodinku nazad, mamke sa totiž pokazil plotter. Večer príde snáď ešte na rad tradičný futbal s kamarátmi.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
nemám sa práve najlepšie. Pokúša sa o mňa asi angína, vraj už mám zhnisané hrdlo, neviem, ja tam nič nevidím, ale kým som si nedala tabletku, bolelo ako o život. Plus bolesť hlavy a zvýšená teplota, nuž, nič moc. Z obeda som vyjedla len plnené šampiňóny a zemiaky som dala psovi, chudák, ten bude pri takomto prístupe onedlho ako guľa. Aspoň teda brácha s ním chodí každý deň na prechádzku, snáď mu to až tak neuškodí. Mal dnes prísť priateľ, ale zrušila som to, nechcem, aby sa opätovne nakazil, pretože to mám zrejme od neho, bol chorý prvý. Plus som premrzla, keď som robila naposledy cosplay, no však prečo nie.
Po psychickej stránke tiež dosť zle, mám chuť porezať sa, ale zrejme sa na to vykašlem (musím...), no čo je horšie, začína mi byť jedno, či skončím hoci aj v Pezinku, už to vidím na suicidálne myšlienky, ktorým zas budem musieť odolávať. Vo štvrtok, keď si môj tablet myslí, že tu bude snežiť (na to sa celkom teším, je to také milé obdobie), mám terapiu, zisťujem, že som ani nezapisovala do denníka a nesplnila úlohu (či úlohy?), čo mi zadala psychologička, ale čo na tom. Je mi to vcelku jedno. Príliš sa mi tam ani nechce ísť, ale je to predposledné sedenie tento rok a ešte nemám ani termíny na ďalší, chcelo by to dôjsť. Však ak sa choroba rozvinie, beztak nebudem môcť prísť, a celkom ma to aj teší. Ach, kde sú doby, keď som slintala pred každou terapiou, že jee, sedenie, to zas bude super. Odkedy mi Jana pred rokom povedala, že mi neverí, hoci vraj to tak povedať nechcela (jasneee), je to pasé. Teraz len čakám, kým jedna blogerka uverejní na svojom blogu o TR moje cosplaye, čo som jej poslala, to mi trochu vyjasní náladu, však prečo nebyť fakt všade Inak som si objednala pár ďalších vecí, povedala by som, že by to chcelo konečne sa krotiť.
A glykémie? Ah, nemeriam. Čo na tom. Nihilizmus.
A tak, majte sa, držte sa!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Dnes som spal uspokojivo od nejakej 23:00 do 9:00, čo hodnotím ako pomerne dobrý spánok. Fyzicky však nie som na tom najlepšie po včerajšom futbale. Trápia ma problémy s členkom, s ktorým nemôžem chodiť normálne. Počítalo sa však s tým, lebo telo zvykne takto reagovať na fyzickú záťaž, a navyše malo by sa to v priebehu dňa zlepšovať.
Psychicky som na tom pomerne dobre. Nejaké depresívne nálady ani príznaky nemám, nálada je však celkovo taká neutrálna. Emócie mi dnes chýbajú, ale zase nerobím žiadne také aktivity, pri ktorých by mi vyplavovalo. Myšlienky dnes žiadne nie sú, čo je len dobre, lebo hlavu treba zaťažovať negatívnymi pocitmi, čo najmenej.
S aktivitami je to biedne, mám za sebou len jednu aktivitu a to gramatiku z angličtinu. Cítil som sa pri nej celkom dobre, aj koncentrácia bola dobrá. Fitko netuším, či dnes bude, ale verím tomu, že poobede sa do neho vyberiem a s radosťou si zacvičím. Plánujem si spraviť aj naučné okienko z bankovníctva, ale tam ide len o ľahšiu aktivitu, prečítanie si niečoho z knižky. Pozriem ešte jedno šachové video.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Býva mi pravidelne ľúto, že pomenej prispievam na fórum. Neviem, či je to výhovorka, ale dosť pravdy je na tom, že som vyšťavený starosťami a povinnosťami, takže akoby ani na počítač nezostával cez týždeň čas. Dosť často sa mi už stáva, že ani nezapínam večer počítač, maily pozriem raz za 2-3 dni, a zväčša padám rovno do postele, lebo prichádzam neskoro. Nadčasy sa v tomto období ťahajú do nejakej siedmej, ôsmej. Potom nasleduje supermarket, alebo večerný fastfood, alebo som trebárs bol u rodičov, ak sa stihlo. Po 21. hodine sa mi nedarí takmer nikdy fungovať, už odpadávam od únavy, pričom viem zaspať dosť rýchlo, čo pripisujem kofeínu. Ten totiž, keď sa okolo tej doby už dostáva z krvi, tak nastáva prudký útlm, čo je typické pre ľudí, ktorí sú na kofeíne závislí a po jeho vyplavení majú narušenú schopnosť byť vitálny alebo vôbec bdieť.
V práci je mnoho negatívnych a stresujúcich podnetov, mnohokrát zlyhávam vo svojich reakciách a znášaní. Len veľmi ťažko sa mi odosobňuje, robí odstup. Mnohí tu spomínate, že nemáte emócie, ja by som Vám ich aj rozdal, ak by sa to dalo. Lebo som nimi zahltený. Lomcujú so mnou. Prežívam rôzne "počasia" v duši, raz búrka, raz lejak, raz víchrica, raz slniečko s idylkou. Všetko sa odráža na mojich výkyvoch nálad, pocitoch, ktoré sú intenzívne. Napr. tie pocity šťastia sú stopercentne nenormálne, neviem sa niekedy zdržať od silného slzenia od záchvatu šťastia. Neskôr po uplynutí istej doby príde zas iné počasie a ja viem slziť od zúfania a bôľu. Väčšinou ale ani neviem, čo ma trápi. Okoliu to všetko interpretujem cez zlé trávenie, cez bolesti brucha, zlé znášanie jedál. Oni o mne vedia, že si počítam kalórie, koniec koncov mali sme o tom spolu veľa diskusií a aj pred nimi si zapisujem, moje stravovacie a životosprávne návyky poznajú. Tak vedia, že jedlo a brucho je pre mňa téma. Nie vždy je však takáto interpretácia zakrývaním psychickej lability, lebo brucho ma bolieva aj reálne, trebárs i dnes. Takže veľa ráz poviem aj pravdu. Ale napr. pred rodičmi nemusím labilitu zakrývať, a pritom aj tak sa im neviem zveriť, čo ma trápi. Posielajú ma psychologičke, poznajú jednu dobrú, tatino s ňou má z minulosti skúsenosti a pozná sa s ňou, aj ona ho na ulici ešte vie pozdraviť. Zatiaľ stále sa hanbím ísť na nejakú terapiu, lebo skutočne neviem, čo by som hovoril, lebo neviem, čo ma trápi. Neviem, čo je môj problém. Nerozumiem si, mám všetko, čo som si roky plánoval, a predsa som dajaký zabordelizovaný.
Lieky beriem, v decembri idem na kontrolu valproátu a ďalšie krvné markre. Tiež sa mám už konečne vyjadriť, či ideme do toho ID, alebo nie ... a ja nie a nie sa rozhodnúť. Čím som časovo ďalej od doktorkinho presviedčania, tým som viac proti. Najviac sa mi nepáči to sloveso "zaslúžiš si ho", akoby to bola nejaká zásluha mať ID, že som niečo vykonal alebo spravil, a tak dostanem odmenu. Skôr by som používal pojem "patrí ti", náleží ti. Asi je to detail a hlúposť to rozlišovať, iba mám ja tak súkromne pod pojmom "zaslúžiť si" asociáciu s pojmom "odmena". Iní ľudia to tak asi nerozlišujú, čo samozrejme rešpektujem. Ako vravím, vadí mi to, ale je to v skutočnosti nepodstatné a vlastne aj smiešne, že mi vôbec takáto asociácia napadá.
Dávam v súčasných dňoch známku asi 2-, alebo skôr 3+. Strašne sa neviem zbaviť pocitu, že chodiť do školy, pracovať a pritom bývať u rodičov bola zlatá doba. A že teraz som nejaký holý, nemám nič. Škola skončená, práca veľa stresov, a doma halda starostí, takže už vlastne ani vo "vlastnom dome" nemám kľud a odpočinok a spočinutie. Aj si hovorím: Vitaj v dospelom svete. Ale zatiaľ to na mňa nejak nechce fungovať, povzbudenie z toho necítim.
Ďakujem za vypočutie a želám Vám, kamaráti, dobré a príjemné dni. Držme sa, priatelia, mám Vás rád, naozaj.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
spánok nebol najlepší. Musel som vstávať do denného stacionára. Páčila sa mi skupinová psychoterapia o našich problémoch. Potešila ma aj brožúrka o schizofrénii, ktorú na stacionári rozdávali. Dostali sme aj rady, ako trénovať pamäť a to pri práci s atlasom. Každý deň čumieť do atlasu, vybrať si krajinu, ktorú rozdeliť na západ, východ, stred a snažiť sa zapamätať si, čo najviac miest z danej oblasti. Potom dané naúčené mestá zapísať si na papier.
Pobyt s ľuďmi mi pomerne prospel, dobre som sa porozprával s ostatnými pacientami. Počasie je dnes strašné, čo sa odzrkadlilo aj na negatívnych príznakoch, ktoré sú napriek značnej emočnej plochosti veľmi nápadné. Pozitívne príznaky nemám. Nálada je pomerne pod psa, dnes nie som na tom najlepšie. Aktivity neboli žiadne a okrem šachu netuším, či nejaké budú za tie 2-3 hod. Najskôr si zdriemnem. Cítim sa pomerne unavene.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Strana 77 z 85 • 1 ... 40 ... 76, 77, 78 ... 81 ... 85